LexKurssit

turkuun2014?

Kuinka moni on suunnitellut osallistuvansa ensi kevään lexkursseille? Haetteko Turkuun vai Joensuuhun? Mikä kurssi suunnitelmissa, miten asuminen? Monettako kertaa haette ja jos olette hakeneet jo aikaisemmin kävittekö silloin kurssia?

21

1983

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turkuun2014?

      Voi kun mukava kuulla! Säästyypäs nuokin rahat sitten=) Next please..

    • ehkätänävuonnasitten

      No ite haen toista kertaa Turkuun tänä vuonna ja olin viime vuonna Teholla ja tänä vuonna aattelin joko intensiiviä tai intensiivi plussaa. Asun ite Turussa ni asumisesta kurssien aikana ei oo ongelmaa :)

    • hhhhhh

      Oon ite toista kertaa oikikseen hakeva turkulainen, enkä todellakaan aio tehdä sitä virhettä enää että menisin millekään teho-kurssille (tai muulle laajalle valmennuskurssille)... Olin sellasella tänä keväänä, ja siitä oli enemmän haittaa kuin hyötyä. Monet kurssikaverit olivat samaa mieltä, ja pari tiedekunnassa olevaa ystävääni komppasivat, että älä helvetti ota sellasta laajaa kurssia.

    • ----

      Samaa mieltä edellisen kanssa. Lisäksi viimeksi joku kysyi pitääkö osata ne hemmetin 200 historian henkilöä ja vuosilukua ja teosta latinaksi, johon luennoitsija vastasi ettei se ole mikään kielikoe. No kysyttiinpä niit kuitenkin!! Muutenkin se koko kurssiin mennyt aika söi paljon muuta lukuaikaa joka oli mielestäni paljon tehokkaampaa.

    • turkuun2014?

      Itse siis olin viime vuonna tehoplus kurssilla. Tänä vuonna ajatuksena oli teho. Koin luennot hyödyllisiksi oman lukemisen kannalta. Pienryhmästä en välittänyt. Se kokeeko kurssin hyväksi valinnaksi riippuu varmasti aika paljon siitä millä tavalla kurssilta hakee hyötyä omaan lukemiseen. Osalle sopii varmasti jokin lyhyempi ja intensiivisempi kurssi ja osalle taas sitten laaja. Omat tutut, joista muutama pääsi sisään ja muutama ei, ovat jakaneet mielipiteensä aika 50/50 oliko kurssi hyödyllinen ja menisivätkö uudestaan jos saisivat valita. Tosiaan täällä on toinen hakukerta edessä ja aikomuksena ensi keväänä osallistua teholle.

    • Turkufuksi2013

      Kyllä kaikkien valmennuskurssien hyödyllisyys riippuu siitä, millainen oppija on. Jos kokee hyötyvänsä siitä, että kuuntelee luentoja, kannattaa mennä kurssille. Jos oppii tehokkaammin itsenäisesti, kurssi ei ehkä ole hintansa arvoinen. Kuitenkin kannattaa muistaa se, että pääsykoekirjat eivät ole mitään helppotajuisia ja jotkut asiat ovat niin monimutkaisia, että ainakaan itse en olisi niitä ymmärtänyt pääsykokeessa vaadittavalla tasolla ilman selventäviä luentoja.

      Itse pääsin LexKurssien ansiosta sisään, sillä minulle suurin hyöty kursseilla oli sisältökysymyksiin vastaamisesta ja siitä, ettei koko luku-urakan aikana tarvinnut tuntea olevansa yksin. Aina oli joku jolta kysyä tai johon tukeutua.

      Lisäksi valmennuskurssiin ei missään vaiheessa pidä suhtautua niin, että se kurssi saa sinut tiedekuntaan sisään. Oppiminen on tehtävä itse ja mikään kurssi ei sitä tietoa päähäsi kaada jos et osaa ottaa sitä vastaan.

    • oikistyttö2014?

      Hei, oon ilmoittautunut nyt Teho-kurssille ja mietin kuin moni on tulossa samalle? Lisäks mietin noiden uutta Lukutekniikka-kurssia, olis vissiin pari tuntia opetusta kun kirjat tulee. Onko joku ottanut sitä?

    • turkuun2014?

      Täältä löytyy tosiaan Teho-kurssille menijä jos se ei vielä käynyt selväksi:) Mietin itsekin tuota Lukutekniikkaa jossakin välissä kun ei maksanut paljoa mutta tulin siihen tulokseen, että en sille osallistu. Millaiset fiilikset ovat kun kevät alkaa lähestyä kovaa vauhtia?

    • tulevafuksi

      Itse olen osallistumassa lukutekniikkakurssille! Luku- ja vastaustekniikka on minusta tärkein osa-alue pääsykokeessa (varsinaisen tiedon lisäksi siis toki) ja haluan hioa ne kuntoon. Hintakaan ei juuri kirpaissut! Lukutekniikkakurssin lisäksi menen intensiivikurssille

      Fiilikset ovat ristiriitaiset. Toisaalta haluaisin jo kirjat käteen, toisaalta toivon että niiden ilmestymiseen olisi vielä enemmän aikaa.

    • Turkuun

      Mäkin osallistun Teho-kurssille! Kiva, että meitä on täällä näin monta Turkuun pyrkijää. Mä haluaisin alottaa jo luku-urakan, että se olis nopeemmin ohi!

    • ei turkuun

      Älkää hyvät ihmiset hakeko turun oikikseen!! sieltä ei saa eväitä työmaailmaan. Proffat oli haastatellut työnantajia ja he sanoivat ettei turun oikiksesta tulee työmaailmaan soveltuvaa väkeä. Tutkijoiksi heistä olisi mutta ei muuhun. Turun oikiksessa keskitytään lain soveltamisen sijasta pykälien ulkoaopiskeluun. Pahimmat siellä on tohtorikoulutettavat, jotka kulkevat nokkapystyssä ja vähättelevät, jopa solvaavat, opiskelijoita. Menkää Helsinkiin tai Joensuuhun, mutta itse kadun syvästi, että ikinä aloitin Turun oikiksessa. Haluan vielä huomauttaa, että kauppakorkeakoulu tarjoaa parempia liikejuridiikan kursseja kuin turun oikis ja lisäksi sieltä voi päästä oikikseen, jos gradun haluaa kirjoittaa oikiksesta. Itse tein sen virheen, että menin oikikseen. Nyt kun gradu pitäisi kirjoittaa, enkä päässyt haluamaani ryhmään, varadekaani suositteli minulle tutkinnon jättämistä kesken. Että sellainen paikka.

    • turkuun2014?

      Minäkin odotan kevättä jo innolla ja haluaisin päästä aloittamaan luku-urakan, mukavaa tietää etten ole ainut ja, että kohtalotovereita löytyy!

    • fuksityttö14?

      Mitkäs fiilikset jengillä näin helmikuussa? Joko alkaa kurssien alku ja kirjojen ilmestyminen jännittää? :) Mua ainakin jännittää jo hirveesti, et mitkä mahtaa olla kirjojen aiheet!!

      • Oikkikseen2014!

        Vähän jänskättää miten mielenterveys kestää tuon luku-urakan kun tuota lukurutiinia ei oikein lukiossa kertynyt :D Kaipa se lukeminenkin sitten luonnistuu jos vain pakottautuu lukemaan vaikkapa kirjastossa. Toisaalta opiskelupaikka minulta jo löytyy eli ei ole maailmanloppu vaikken sisään pääsisikään, vaikken kyllä tätäkään alaa halua jatkaa.
        Ennen kirjojen tuloa varmaan voisi vähän ottaa rennosti ja lähteä parin viikon matkalle kun vielä ehtii.


    • jestasmikäurakka

      Vielä ei oo kerenny kirjojen aiheita tai koko luku-urakkaa jännittämään, kun saisi ensin ylppärit alta pois!

    • turkuun2014?

      Hyvät fiilikset, ei osaa jännittää vielä! Kirjojen aiheita odottaa kyllä mielenkiinnolla, viime vuoden aiheista pidin saa nähdä miten tänä keväänä.

    • Turkuun

      Mä kirjotan lähinnä kieliä nyt keväällä, joten mieli on aika paljon pääsykoekirjoissa. Tosiaan, toivottavasti tulis hyvät, mielenkiintoset aiheet. Eikös niillä ole tapana vähän kierrättää aiheita ja julkaista uusia painoksia?

    • tulevalexiläinen

      Haen ekaa kertaa tänä vuonna ja jännittää koko hakuprosessi todella paljon! Menen tehoplus-kurssille sillä haluan kaiken mahdollisen avun ja olen kuullut lexkursseista paljon hyvää. Haluaisin jo kirjat käteen! Välivuosi takana ja motivaatio on korkealla.

    • mievain2

      Täälläkin yksi Turkuun hakeva, menen Teho-kurssille :) Olen ulkopaikkakuntalainen ja tarvitsen majoituksen kurssille, onko kellään kokemusta majoituksesta siellä?

    • turkuun2014?

      Tysiltä on tarjolla solumajoitusta, tuttu oli viime vuonna tysillä. Pääsi sisään, ei valittanut että olisi ollut kauheaa asua kaksi kuukautta siellä. Tietenkin riippuu eri tekijöistä viihtyykö ja onko hyväksi itselle, koskaan kun ei voi tietää ketä saa kämppäkavereiksi. Netistä kannattaa myös etsiä kalustettuja asuntoja, joihin haetaan alivuokralaisia:) Itse olen onnistunut saamaan nyt molempina vuosina suhteilla kalustetun asunnon, olen tosiaan myös ulkopaikkakuntalainen.

    • eipaniikkia

      Olen ensi keväänä osallistumassa tehoplus kurssille. Tähän mennessä en ole ollut saamaani informaatioon täysin tyytyväinen. Turun oikiksen esittelijä sanoi, että solumajoitus puoleksitoista kuukaudeksi maksaisi noin 200e mutta todellisudessa hintaa tuleekin noin 600e. Myöskään pelottelua kurssien nopeasta täyttymisestä ei kannata uskoa. Itse varasin paikkani paniikissa ensimmäisenä ilmottautumispäivänä mutta nyt kuukautta myöhemmin kurssit eivät vieläkään ole täynnä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5369
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4785
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3036
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1767
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1653
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1581
    Aihe