Unitutkija, LKT Jukka Alihanka menetti lääkärinoikeudet

Seppo Koskinen

Asian voi varmistaa Valviran sivuilta: https://julkiterhikki.valvira.fi/Default.aspx?

Nimi: JUKKA JOHANNES MAURI ALIHANKA
Syntymävuosi: 1949
Rekisteröintinumero: 00100216233
Oikeudet: lääkäri
Ammatinharjoittamisoikeutta on rajoitettu. Lisätietoja Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastosta, puhelin 0295 209 550.

Yritin varailla pitkään aikaa Alihangalle ja katsoin valviran sivuilta sitten mikä on ja tuon perusteella soitin numeroon josta sanottiin että ei saa määrätä lääkkeitä ollenkaan kysyin että pkv-lääkkeitäkö niin tyly nainen vastasi että Alihanka eim saa määrätä yhtään mitään lääkkeitä eli jos tarvin reseptin mille tahansa lääkkeelle esimerkiksi tulehduskipulääke ei kannata kuulemma mennä Alihangan vastaanotolle ja päätös on tullut viikko sitten ja voimassa ainakin toistaiseksi kunnes asia ratkaistaan lopullisesti.
Alihanka oli määrännyt kohtuuttomasti lääkkeitä jopa tappavan määrän potilailleen, ottanut potilaita kännissä vastaan jne, tämä kuulopuhetta mutta voin hyvin uskoa kun on kaikkien lääkkeiden kirjoittaminen kielletty eli käytännössä ammatti otettu pois. Kuulemma Alihangankin terveys olisi aika huono johtuen viinasta.
Ei ole edes media uutisoinut että monessa ohjelmassa haastateltu tunnettu unitutkija, muusikko on oikeutensa menettänyt. Harva varmaan muistaa että on ainakin kappalaeiden Lulu ja Kotiviini takana.

26

8666

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höpöälöpö

      Naurettavaa mustamaalausta! Ikinä ei ole mies kännissä ollut eikä viinalta haissut,MILLÄÄN vastaanotoillaan. Nämä muut kollegat ovat niin saatanan kateellisia tämmöisen monilahjakkuuden takia,että mustamaalavat miestä!Voi Jumalauta. Älykkäämpää,ASIANTUNTEVAMPAA MIESTÄ ei unilääketieteen saralta löydä.Partinen on neuroleptimies,jolla silmä kiiluu päässä,hyi helvetti.Itse olen ollut asiakassuhteessa Alihangan kanssa 20vtta,"Tappavia määriä". Kateeellisten virkansa puolesta pelkääjien panettelua. Minulla diagnosoitiin erit.vaikea insomnia,ja olisin kuollut ilman Alihankaa. Kumma kyllä cooperissa menee 3000 raja rikki helposti,karayessa 2danin vyö,elopainoa 90kg,eikä ole tarvinnut KÄRSIÄ! Mitään perkeleen "koukkuja"mulla ei ole ollut,ei Jukka tyhmä ole,Nero ja edelläkävijä. Vetäköön muut Jukkaan "verrattavat" kateelliset puoskarit reilusti kateuksissaan käteen. Te ette tiedä tämän miehen Neroutta. Ressukat perkele. K.Kekki

      • lisäys

        piti sanomani vielä,karate on ollut olemassa tuhansia vuosia,karayea ei vielä ole näkynyt. aivan sama. käsittämätöntä ryssätoimintaa,mutta sarvikunojen maa tää on aina ollut. ELÄKÖÖN KATUKAUPPA. ei nämä järjenjättiläiset tajua mitä on unettomuus! No. Ikinä en ole ylpeyteni ja moraalini takia k.kaupasta lääkkeitä hankkinut mutta näköjään tulee aika tulla sillekkin. Ja by the way,hän ei viinan takia ole mitään menettänyt,niin hyvin tunnen.Jotkut voivat sairastua ihan vakavastikkin. Tämä mies on eri puusta,ei valita,ehkä se lienee yleisneroille ominaista,mene,tiedä.Kekki


      • Kerroppa tuo
        lisäys kirjoitti:

        piti sanomani vielä,karate on ollut olemassa tuhansia vuosia,karayea ei vielä ole näkynyt. aivan sama. käsittämätöntä ryssätoimintaa,mutta sarvikunojen maa tää on aina ollut. ELÄKÖÖN KATUKAUPPA. ei nämä järjenjättiläiset tajua mitä on unettomuus! No. Ikinä en ole ylpeyteni ja moraalini takia k.kaupasta lääkkeitä hankkinut mutta näköjään tulee aika tulla sillekkin. Ja by the way,hän ei viinan takia ole mitään menettänyt,niin hyvin tunnen.Jotkut voivat sairastua ihan vakavastikkin. Tämä mies on eri puusta,ei valita,ehkä se lienee yleisneroille ominaista,mene,tiedä.Kekki

        Valviralle, suoraan. Tuskin ne lukee suomi24-palstoja.


      • murmeli223

        Kyllä hän kuoli syöpään, eikä viinaan. Itse kävin hänen vastaanotollaan 2003 ja hän itse kertoi.


      • Anonyymi

        No ei kenenkään unia kukaan voi tulkita , ja jos sellaisia on niin keksivät päästään jonkun sepustuksen


      • Anonyymi

        höpöälöpö
        2013-11-15 23:03:00.........................

        Google kertoo
        Jukka Johannes Mauri Alihanka oli suomalainen lääketieteen tohtori, arvostettu ja tunnettu unitutkija sekä sanoittaja ja säveltäjä. Hän oli Suomen johtavia unettomuuden tutkijoita ja uniongelmista kärsivien auttajana tunnettu lääkäri. Wikipedia
        Syntyi: 16. marraskuuta 1949
        Kuoli: 21. marraskuuta 2013, Naantali


    • Mara

      Onko kellään tiedossä "äkäsempiä"lääkkeitä nukkumiseen kuin Dormicun ja Ketipinor?
      Toki Dormicum on vahva lääke mutta ei auta uneen.
      Kiitos etukäteen:)

    • Kuolleet /TS

      Jukka Alihanka kuoli pitkäaikaiseen sairauteen noin pari viikkoa sitten. Ihan vain tiedoksi.

    • Veivi heitetty

      Kuollut näkyy olevan. Kuvissa näyttää että itse ei oo nukkunu ainakaan viikkoon...

      " Turun Sanomat 22.11.2013 16:15 | 2

      Lääketieteen tohtori, dosentti Jukka Alihanka on kuollut. Hän menehtyi torstaina pitkäaikaiseen sairauteen.

      Alihanka oli oli syntynyt Hartolassa vuonna 1949.

      Suomen johtaviin unitutkijoihin lukeutunut Alihanka työskenteli muun muassa yksityisillä lääkäriasemilla. Viime vuosina hänellä oli oma vastaanotto kotonaan Naantalin Rymättylässä."

    • syöpä.

      Pitkäaikainen sairaus on aina syöpä.

      • usein on...

        ei aina...


    • skoude

      saattaa se olla alkoholismikin

    • rip..

      Lääk.oikeuksiaan hän ei suinkaan menettänyt, niitä oikeuksia _rajoitettiin_, kaksi eri asiaa!

    • Farmaseutti

      Aika kovalla kädellä rajoitettiinkin kun ei saanut MITÄÄN lääkkeitä määrätä apteekista.
      Saattoihan tuo olla näinkin päin että Jukka itse haki Valviralta rajoituksen mikäli häneltä esimerkiksi sairaana kotona maatessa vinguttiin nappeja, täällä Helsingin seudulla liikkuu edelleen Alihangan kirjoittamia reseptejä ja kaikki sellaiset reseptit saa, tai oikeastaan joudumme toimittamaan jotka on määrätty ennen kuin rajoitus on tullut voimaan.
      Ei ole ensimmäinen eikä viimeinen lääkäri jonka ammattioikeuksia on rajoitettu ja sitten vuoden jatkuu pkv-lupien menettämisestä pilleriralli, epäilen joidenkin lääkäreiden kirjoittavan niitä väärällä päivällä mutta niin farmaseuttina itse kuin Valvirakin on voimaton.
      Ajattelen sen niin että ei ole minun asia mitä kukin napaansa vetää, tarpeeksi on omissa asioissa.

    • Tuntematon potilas

      Jukka Alihanka otti minut joka kerta selvinpäin vastaan, kun kävin hänen vastaanotollaan. Sain häneltä suuren avun uniongelmaani. Hän oli hyvä lääkäri joka ajatteli aina potilaansa parasta!

      • Onnistunut

        Niin ymmärtäväistä lääkäriä en ole kohdannut toista . Luulen, että olen pitkäaikaisin Alihangan
        potilas. Kyllä nukuin unipatjan . Monia vaihtoehtoja oli käytössä. On surullista kuulla näistä viimeisistä tapahtumista . Minulle hän oli HYVÄ Ihminen Loistava auttaja . Hyvän ihmisen kohtalo on usein traaginen . Sain avun . Otan osaa omaisten suruun . Pitkäaikainen avun saanut potilas


    • Potilaana ollut

      Minua ainakin Alihanka auttoi. Antoi toivoa ja auttoi pahimman yli. Ei joka lääkäri anna henkilökohtaista numeroa ja ainoa pyyntö, et älä soita yöllä. Tähän ei yksikään häntä haukkuva lääkäri tai eikä myöskään tällä sivulla kommentoinut farmaseutti ole pystynyt. Tässä näkee taas etteivät ihmiset ymmärrä miten invalisoiva tauti unettomuus voi olla. Se on jopa pahempi kuin syöpä, sillä minulla kesti vain pari kuukautta tuhoutua henkisesti ja fyysisisesti täysin romahduspisteeseen. Suoraan sanottuna olisin mieluummin saanut syövän, niintuo aika olisi ollut pitempi. Minut Alihanka nosti akuuttipsykiatrian osastolta, täysin työkyvyttömästä, normaaliksi yhteiskunnan perheenjäseneksi, perheenäidiksi ja työssäkäyväksi. Valitettavasti normi psykiatria ei pystynyt, vaikka söin laitoksen lääkkeitä koko arsenaalin. Ja kyllä, osastollla minulle annettiin pahimpia mahdollisia lääkkeitä, joiden jälkeen en tiennyt kuka olin. Ja apua ei niistä ollut. Alihanka ei näin tehnyt vaan pelasti minut. Onko se synti et hän teki sen lääkkeillä, jotka eivät invalisoineet minua vaan joiden avulla rupesin nukkumaan? Pitäisikö kaikki lääkkeet sitten lopettaa että olisi hyvä? Sillon Farmaseutitkin voisivat lopettaa hommansa. Mikä on oikea ja mikä väärä tapa toimia? Kuka on tuomari? Jos Alihanka onkin syntiä tehnyt, on myös paljon hyvää. Suurin synti näyttää täällä olevan, että hän välitti potilaistaan liikaa ja auttoi heitä. Oli laupias samarialainen, joka ei jättänyt potilastaan tienpuoleen. Kyllä hän auttoi myös lääkkeillä, mutta ei se ollut ainoa tuki. Minusta kukin lääke pitää harkita erikseen. Eihän kukaan jätä diabetespotilastakaan kuolemaan, jos insuliinia on saatavilla? Onko parempi toisen kuolla vai saada tarvitsemansa lääke, vaikka ajattelisimme että on synti ottaa lääkettä. Jehovan todistajatkin kuolevat mieluummin kuin ottavat vastaan luovutettua verta. Olemmeko fariseuksia, joiden mukaan sapattina ei saa parantaa ja laitamme omat uskomuksemme toisen hyvän edelle? Onko parempi vaan antaa kuolla, jos se on omaa mielipidettämme ja oikeudentuntoa vastaan, ja vaikka se sotisikin lähimmäisen rakkautta vastaan ja jopa aihettaisi lähimmäisen tuhon. Olin minäkin lääkkeitä vastaan, mutta en ole enää.

      Alihanka oli aina ystävällinen vastaanotolla eikä ollut kännissä koskaan. Näin kyllä viimeisellä kerroilla, et oli huonossa kunnossa ja olin huolissani hänestä. Kyllä itseäni pelottaa kun hän on poissa ja minä jään yksin uniongelmieni kanssa. Mutta iloitsen siitä et tunsin hänet ja hän toi minulle ainakin kymmenen hyvää elinvuotta lisää.

      • antaisivat olla

        En tavannut henkilökohtaisesti, mutta lukemani perusteella Alihangalla oli hyvin laaja-alainen näkemys unettomuuden erilaisista syistä ja hoitokeinoista. Viisas mies, ei todellakaan mikään yhden tempun pelle. En ymmärrä mitä iloa jotkut saavat hänen mustamaalaamisestaan.


    • ONNISTUNUT

      Vaikka Jukka ei ole enää keskuudessamme , Ei hän unohdu . OMAISILLE : JUKKA OLI TODELLA
      ENEMMÄN KUIN LÄÄKÄRI .

    • Anonyymi

      Mitä lääkkeitä Alihanka määräsi unettomuuteen? Olen joitakin unettomuudesta kärsineiden kokemuksia lukenut verkosta ja samaistunut niihin. He ovat saaneet helpotusta Alihangan määräämistä lääkkeistä, mutta tarkemmin niistä ei ole sanottu kuin se, että eivät ole tavanomaisia unettomuuteen määrättyjä lääkkeitä.

      Todella iso harmi että mies on siirtynyt ajasta ikuisuuteen. Harvoin törmää näin potilaidensa kaipaamaan ja arvostamaan lääkäriin!

      • Anonyymi

        Ainakin Rivatrilia hän määräsi viranomaisen mielestä liikaa ohi sen virallisen käyttötarkoituksen. Sehän on alunperin epileksialääke, jota kyllä nykyään käytetään myös esim. paniikkihäiriöihin, ahdistukseen yms., mutta perusteet pitää olla aika hyvät. Moni lääkäri vähän pelkää Rivatrilin määräämistä juuri tuon Alihanka-tapahtuman takia.


    • Anonyymi

      Olen,itse,ollut alihankan potilas hän määräsi todella hullun määrän lääkkeitä ihme että olen hengissä vielä kaikki olivat kolmio läikkeitä

    • Anonyymi

      VITUN MONI-IHO!



      - Edward Rawen -

    • Anonyymi

      Eihän netissä sanankäyttäjä kenenkään nimeä, eikö kaikki sitä käsitä mitä sellainen aiheuttaa ihmiselle . Riittää kun sanoo lääkäri jos on pakkomjulistaa koko maailmalle kuinka on tilannut aikaa.
      Haluaisitko sinä jos sinusta puhuttaisiin netissä kaikista mokista mitä olet tehnyt

    • Anonyymi

      Pyty puhetta minun ukki ei ollut mitään lupia menettänyt

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6143
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3906
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2274
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1890
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1343
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe