liian väsynyt nuori

K-ierra

Olen 17-vuotias lukiolainen ja perfektionisti. Perfektionismi on tuhonnut koko elämäni. Yritän suorittaa kaiken täydellisesti ja haluan aina onnistua. Vihaan epäonnistumisia ja jokaisen sellaisen jälkeen tekisi mieli oksentaa itseni päälle ja hakata itseäni. Mielestäni minun täytyy olla täydellinen.

Viime vuonna ajoin itseni siihen jamaan, että minulla todettiin keskivaikea masennus ja yleistynyt ahdistuneisuushäiriö. Join runsaita määriä alkoholia, koska humalassa oli ainoa hetki, kun minulla oli hyvä olla. Humalassa myös yritin toteuttaa ns. suunnitelmiani kuten juosta auton alle, sammua talvella pihalle jne. Kukaan ei tiennyt pahasta olostani, kunnes terveydenhoitaja huomasi uupumukseni ja passitti minut tutkimuksiin. Tänäkään päivänä minun pahasta olostani tietävät vain lääkärit jne. Vanhempani ajattelevat, että olen "parantunut."

Olen yrittänyt vähentää työtaakkaani, mutta se ei onnistu. Palan koko ajan loppuun enemmän ja enemmän. Minua pelottaa, että jossain vaiheessa vain ns. romahdan. Että yhtäkkiä en ihan oikeasti kirjaimellisesti jaksa kaikkea työmäärää ja löydän itseni sairaalan vuodeosastolta..

Mitä työtä minulla sitten on? No, vanhempani ovat jättäneet minut lähes kokonaan oman onneni nojaan. Joudun huolehtimaan lähes kaikki elämään liittyvät asiat itse lukuunottamatta ruoka- ja muita välttämättömiä kuluja. Asun siis yksin, vanhempani asuvat 1 h ja 1,5 h ajomatkan päässä. He eivät silti ikinä käy moikkaamassa minua. Heillä on omatkin ongelmansa, joista he syyttävät minua. Lisäksi minulla on viikossa 10 treenit, joiden suorittaminen on minulle pakkomielle. Ja sitten vielä tuo lukio..Tuntuu, että tämä kaikki on vain minulle liikaa, mutta silti jatkan näin..Mitä voin tehdä toisin..Olen kuitenkin vasta 17, en haluaisi herätä vuoden tai kahden päästä teho-osastolta tai jostain muualta...

3

182

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niin tai näin

      Nuorisopsykiatriselle poliklinikalle saanee lähetteen terveydenhuoltajan kautta.

      • kirjoittaja-kierra

        Siitä on tullut minulle tuttu viimeisen vuoden aikana..Tuntuu, että olen surkimus, koska sekään ei ole auttanut mitään..


    • Nuoruudesta selvinny

      Kaikkea ei voi saada!!! Opettelepa armollisuutta itseäsi kohtaan - samoin rakastamaan itseäsi. Vaaditko toisilta yhtä paljon kuin itseltäsi? Ellet niin olet armoton itseäsi kohtaan.

      Totuus on että suorittamalla ei elämässä tulla onnelliseksi. Sisäinen tasapaino, itsensä ja rajoitteensa tunnistaminen hyväksyminen sitä tuovat. Samoin kuin hyvät ihmissuhteet.Toki on kiva jos pystyt hankkimaan itsellesi hyvän ammatin.

      Toiset vanhemmat ovat vain välinpitämättömiä eivätkä osaa rakstaa aikuistuvia lapsiaan. Ala itsesi "vanhemmaksi" ja hemmottele itseäsi välillä mieluisilla asioilla. Ja mene juttelemaan ammattiauttajalle/ nuorisotyöntekijälle. Tarvitset aikuista vierellä kulkijaa aikuistumistasi varten : )

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9616
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2817
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      160
      2574
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2049
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1796
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      14
      1623
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1484
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1429
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe