Ajaako Olympus ohi

Canonguy

Katselin Rajalan sivuilta Olympus OM-D E-M5 runkoa ja tarjolla olevia objektiiveja. Varsin hyvältä näyttää. En usko, että Olympus pesee Canonin ja Nikonin parhaita tuotteita paperilla, kuten on tapana sanoa. En täyysin tiedä, mitä eri koodien taakse kätkeytyy; E-5, DE-M5, OM-DE-M1. Onko ero kuitenkaan niin suuri käytännössä tai onko eroilla mitään merkitystä amatöörikuvaajien kohdalla. Oma Canon 5D3 on todella hieno ja obiskani ovat mitä parhaat, mutta jos nyt aloittaisin harrastuksen miettisin pitkään Olympuksen nykyisiä etuja C/N-tuotteisiin verrattuna. Keveys ja hinta ovat painavia argumentteja. Ainakin Canonin omat lisävarusteet ovat ylihinnoiteluja - akut, akkuperä, telejatkeet, ajastin jne.

Ohitetaan C/N-merkkien tuotetuki ja kestävyysasiat ammattityökaluina. OM-D E-M5 rungon hinta ja objektiivien hinta voittaa menen tullen C/N-tuotteiden hinnat. Samalla rahalla saa enemmän. Näyttää olympukselta löytyvän tosi kalliitakin (2500e) obiskoita eniten juuri tärkeimmällä alueellani 24-70 mm ja 70-200 mm kinokoon vastaavuutena. Makroa ja teleä löytyy myös, vaikka C/N-valikoima on laajempi.

Olympukslta on ilmestynyt salama 60-teholla. Mikä parasta, näyttää sille, ettei Olympukseen tarvita lisähinnalla hankittavia härpäkkeitä irtosalaman synkkauskäyttöön. Tärkeä ominaisuus. Taaskin hinnat merkittävästi halvempia. Olypuksen hintasotaako? Kuluttajaa se ei haittaa.

Filmiaikana hyväksi tiedetty Olympus pesee nykyään C/N-perustuotteet keveydessä ja hinnassa. Kaikkia olympuksen puutteita en tiedä. Kuvan laatu normikäyttäjälle on uskoakseni riittävä. Nimittäin kuvan sisältö ratkaisee, ei tekniikka.

13

560

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • C+N

      Jos sinulla on jo Canon 5D Mk III, en sinuna juuri haikailisi noiden Olyjen perään.

      Minusta ei ole paljoakaan mieltä ottaa toistensa verrokeiksi 4/3- ja full frame-formaattia, peilitöntä ja peilillistä, 16 Mpix- ja 22,3 Mpix-kennollista jne. edustavia vekottimia.

      Nuo Olyt ovat omassa sarjassaan aivan varmasti huippuluokkaa (optiikka mukaan luettuna), mutta 5D Mk III:n rinnalle en niitä asettaisi, vaikka minulla ei tänä päivänä mitään Canonin järkkäriä olekaan. Järkkärini on Nikon (D7000) ja pokkarini Canon (S100).

      Canoniin ja Nikoniin löytyy kelpo salama ohjeluvulla 60 kohtuuhintaan, kun valitsee merkiksi Nissinin (Metz ehkä menee samoille seutuville tehossa ja hinnassa).

      Keveys ja pienuus on kaksiteräinen miekka. Arvostan kookkaanpuoleisen peilijärkkärin massiivisuutta, joka auttaa saavuttamaan tukevan kuvaustuntuman. Käytän useimmiten jopa akkukahvaa lisäpainolastina (ja helpottamaan pystykuvausta). Pokkarilla pärjää monesti siellä, minne ei viitsi krouvimpaa kalustoa raahata.

      Käytettyjen järjestelmäkomponenttien (objektiivien jne) tarjonta ja saatavuus?

      Eniten minua arveluttaa Olympus yrityksenä: uskaltaako sitoutua valmistajaan, joka vain vähän aikaa sitten huojui kaatumisen partaalla (ei tuotteittensa laadun, vaan taloussotkujen vuoksi)? Onko Olympuksella osaamisestaan huolimatta Canonin tai Nikonin veroisia resursseja viedä kehitystä eteenpäin ja laajentaa järjestelmiä? Epäilen.

      • olympus for.. naah

        Uskon ja olen samaa mieltä kanssasi monissa esittämissäsi asioissa.

        Eri mieltä olen vain tuossa kaksiteräsessä miekassa. Se 4/3:sta m4/3:een siirtyvälle on enemmänkin yksiteräinen ja se osoittaa hieman väärään suuntaan.
        Vanhojen lasesen käyttö adapterilla tuntui syövän akun tyhjäksi hetkessä ja lisäksi tarkennus oli hitaampi kuin ennen. Akkukahva minijärkkärissä taas ei tuntunut järkevältä vaihtoehdolta.

        Tein siirtoni ja hylkäsin 4/3:n ( m4/3:n)olympuksen kanssa suunnilleen samaan aikaan. (ainut vaihtoehto oli enää e-5)


    • Paha vertailla

      Snapsort on kovin kaavamainen vertailukone ja joissakin jutuissa kenties ristiriitainenkin, mutta oheisen vertailun pistesaldot antanevat jonkinlaista osviittaa:

      http://snapsort.com/compare/Canon-EOS-5D-Mark-III-vs-Olympus-E-M5

      Omenat ja appelsiinit saattavat olla maukkaita molemmat, mutta niitä on paha verrata keskenään. Samoin esim. nyrkkeilyssä ei keski- ja raskassarjalaisten ole tapana otella toisiaan vastaan.

      OM-D E-M5 on mainio peli sarjassaan ja 5D Mk III puolestaan omassaan.

    • pikkucanoni

      Onhan tuo pikku-Canonikin (100D) aika kevyt, kuin tyhjää laukkua kantaisi. Eikä maksakaan kuin vähän päälle viissataa. Snapsortissa menee Olympuksen kanssa ominaisuudet aika ristiin, toisessa on toista ja toisessa toista. Mulle riittää tuo satanen oikein hyvin tässä vaiheessa.

    • Canonguy

      En tarkoittanut verrata 5D mark kolmosta ja olya keskenään. Ne painivat ja 'nyrkkeilevät', kuten tiedetään, ihan eri sarjoissa. Hintaerokin on merkittävä, pelkän rungon ero tuon vertailun mukaan kolminkertainen. Olen todella tyytyväinen nykyiseen runkooni, sen hienoihin ominaisuuksiin. Olen valintani tehnyt. Digikuvauksen aloitin pokkarilla (2002 vuonna 3,2 Mp, 430 €) ja siitä meni vuosia, ennen kuin ostin ekan digijärkkärin.

      Tarkoitin sitä, että jos NYT olisin aloittelija ja kamerakuume polttaisi, kävisin ehdottomasti vertamaan keveyttä hinnassa ja painossa. Joulumarkkinat tulossa. Saa nähdä miten Oly pärjää todellisessa vertailussa.

    • Ajatuksia aiheesta
    • olyneiti

      jaaha olyn myyntipojut ovat ottaneet uuden nimimerkin Canonguy
      voisko oly vastata milloin siirrytte minikennosta edes hieman isompaan

    • voisko olyneiti

      vastata mitä tarkoittaa minikennolla??

      • olyneiti 1

        olyn kenno on 17,3x13
        aps 23,6x15,7 eli n.165% suurempi
        kumpi on minikenno?
        puhuatakaan 35 mm


      • Mieti vähän
        olyneiti 1 kirjoitti:

        olyn kenno on 17,3x13
        aps 23,6x15,7 eli n.165% suurempi
        kumpi on minikenno?
        puhuatakaan 35 mm

        Käytännössä noiden (APS-C ja MFT) kennojen koolla on suurinpiirtein puolen aukon ero eli ei juuri mitään. Muut ominaisuudet vaikuttavat enemmän.


    • Oly=romu

      Eihän Oly mikään kamera ole, vain kameran näköistä bonkkia.
      Hajoaa todennäköisesti ennemmin kuin kuin myöhemmin, todennäköisimmin pian takuuajan jälkeen kun runkotäristin on rikkoutunut tai rikkonut kennon.

      • Tosi on

        Lelut on leluja, ja kamerat kameroita.
        Oly ei kuulu kameroihin.


      • Ei nyt ihan romu

        Mutta ei kai oikeen uskottava merkki kuiteskaan.
        Varsin moniongelmaisia paristosyöppöjä vehkeitä huonoine etsimineen.
        Ostakaa Pentax niin ei tarvii murehtia.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      296
      2630
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      99
      2075
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1606
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      158
      1448
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1288
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1205
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1076
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1074
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1020
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      911
    Aihe