Todella todella vaikea lapsi, vertaistukea???

Bella_la

Heippa kaikille... toivon todella saavani tätä kautta vertaistukea...
Minulla nyt 5kk poika, joka on ollut 3,5vkoisesta asti todella vaikea. Vaikeus ilmenee todella tyytymättömänä käytöksenä. Poika vain kitisee ja kitinä yltyy aina itkuun. Poika itkee AINA ennen nukahtamista ja usein herää n.45min päästä ja on edelleen todella väsynyt---> kitinä jatkuu. Joskus "hyvinä" päivinä, poika nukkuu 8h koko päivän aikana 10h yö unet jolloin poika pysyy suht tyytyväisenä. Lääkärissä ollaan käyty, mutta mitään ei ole löytynyt.

On niiin helvetin väsyttävää tuo ainainen kitinä, en jaksa enää kun mun elämä on pelkkää pojan nukuttamista.. en jaksa enää. Rakastan tuota pientä niin paljon,mutta en tiedä mitä tekisin tuohon tyytymättömyyteen liittyen. Sylissä alkoi viihtymään 2kk ikäisenä, siihen asti ITKI AINA SYLISSÄ JA JOKAIKISESSÄ PAIKASSA, joten siihen nähden tilanne rauhoittunut mutta silti tilanne alkaa olla niin sietämätön.
Poikaa leikitetään ja suukotellaan.. annetaan rakkautta, mutta aina vain kitinää kitinää kitinää, vaunuihin nukahtaa kitisten,syliin kitisten,rintareppuun kitisten... jne..
Yöt nukkuu kiitos luojan hyvin, herää klo 6 joka aamu. Aamun ekan tunnin on hymyilevä, sitten nukkumaan rintareppuun tunniksi ja siitä se kitinä oikeestaan alkaa siihen asti että illalla nukahtaa..
Onko täällä KETÄÄÄN kuka ei voi lähteä kaupungille,vieraille tai on ylipäätänsä itkevän lapsen äiti?????? :( :(

16

922

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voimia

      Tarvitset apua. Suku, kummit, naapurintäti, kunnalta kotiavustaja jos ei muuta löydy. Hankit toisen vauvanhoitajan vaikka kiven raosta, ja lähdet lenkille tms. Tunnusta väsymisesi, jos et keksi kelle soittaa soita neuvolaan ja vaadi apua itsellesi. Tämä on töärkeää että et masennu tai muuten "pimahda".

    • sdfgh

      Hei,

      meillä ollut hieman samanmoinen tilanne lapsen kanssa. Tosin hän oli kyllä aina hyvä nukkumaan joten ne hetket olivatkin kultaakin tärkeämmät.

      Mutta on ollut ihan vastasyntyneestä asti todella itkuinen ja tyytymätön. Aina hereillä ollessa vaan itki ja itki. Koliikkia ei ollut eikä muutakaan allergiaa. Asiaa kysyessäni neuvolasta sanovat vaan että lapsen aivot ovat vielä niin kehittymättömät ettei osaa muuta tehdä kuin itkeä. Kaikki tuntui aina olevan huonosti ja kitisi ja kitisi.

      Mutta jossain siinä puolen vuoden iässä,kun alkoi jonkinlaista ymmärrystä tulemaan,loppui se jatkuvat itku ja kitinä. Ja mitä enemmän ikää tuli,se jäi pois. No nyt on uhmakitinä että se sama jatkuu...

      Mutta meilläse alkoi helpottamaan kun oivalsi mitä kykenee/pystyy itse tekemään ja kun alkoi oppia uusia asioita.

      Tsemppiä ja yritä saada apua ettet ihan väsähdä!

    • gbfhj

      Meillä oli juuri tuollainen huonosti nukkuva ja tosi tyytymättömän oloinen kitisevä vauva. Vaikeaa oli silloin, ei oikein mistään iloa löytynyt. Kotona vaan paljon oltiin, kun missään olosta ei tullut mitään, ja päähän siinä meinasi hajota. Mut nyt hän on tosi iloinen ja reipas 2-vuotias, jota en ikinä muuhun vaihtaisi. :) Lapsen kasvaessa tilanne vain helpottui. Mitä enemmän lapsi oppi liikkumaan (konttaus, kävely) niin tyytymättömyys väheni.

    • auttaa varmasti

      vyöhyketerapia

    • liika paapominen

      Miksi nukutat vain rintarepussa. Ei 5kk ikäinen enää nuku joka toinen tunti. Meillä poika valvoi aamu 6 sta klo 12 asti ja nukkui sitten päiväunia 2h ja sitten yöunille klo 20 ja seuraavana päivänä sama alusta. Lapselle voi tulla liian kuuma jos häntä roikuttaa jatkuvasti rintarepussa ja muutenkin virikkeitä on turhan vähän. Anna lapsen olla lattialla lelujen kera ja harjoitella liikkumista. Tuon ikäinen yleensä jo haluaa ryömiä lelujen ja sinunkin perässä.

    • kaksi varista

      Minusta lapsesi nukkuu hyvin. Meiän jo 4-vuotias pikkuherra ei vauvana nukkunut kuin max 8 unnin yöunet ja kerran päivässä päikkärit 1-2 tuntia. Yhteen pieneen pätkään jopa nukkui 3 tunnin päiväunia. Meni nukkumaan sairaalasta päästyämme klo 7 aamulla (sitä ennen itki koko yön), sitten klo 4 ja sitten puoli vuotta klo 1 yöllä. Nykyäänkään ei menee kuin klo 23-24 välillä nukkumaan vaikka herätys on klo 7 hoitoon eikä nuku päiväunia. Ja vauvana kitisi koko valveillaoloajan eikä viihtynyt kuin heilutellen sylissä. No, maitoallergia todettiin 7 kk:n iässä. Äitini kun tuli katsomaan vauvaa viikon päästä siitä kun kotiuduttiin ja pakotti minut ulos kävelylle, menin metsään ja huusin, itkin ja kiruin siellä enkä olisi halunnut palata takaisin. Mutta vanhempien hoitoapu auttoi pahimman yli. Eli avun pyytäminen kannattaa!

    • koklaa.

      Ulos joka päivä tunneiksi.

      Vaihda D-vitamiini TEHO D-tippoihin, joten 2 tippaa riittää.

      Joskus tippojen öljy voi aqiheuttaa ongelmia.

      Myös eri korvikkeet vaikuttaa, kun on tehty siitä mistä onkin tehty.

      Maidosta, rypsisitä ja synteettisistä ravintoaineista.

      Heijaa lasta ja ole läåhellä.

      Lapsi aavistaa todellakin, jos äiti on hermostunut tai stressaa ja se pahentaa tilannetta.

    • ei ole normaalia

      Terve lapsi on yleensä pääsääntöisesti tyytyväinen. (kun ei siis ole kipeä, perustarpeet huolehdittu ja tuttu hoitaja(äiti) lähllä). Allergiat/ refluksi tulee lähinnä mieleen.. käänny lastenlääkärin puoleen. Jaksamista!

    • mama vaan

      Tsemppiä tuoreelle äidille ja isälle. Vauvan itkuisuus väsyttää ja meilläkin oli aikanaan itkuinen vauva,Kokeile maitohappobakteerien antamista ja vanhaa konstia-kapaloa ja sylissä puhallat hellästi lapsen korvaan.(muistuttaa kohdun kohinoita) Tosiaan jos itku on tuskaista niin jokin vaiva vauvalla on. Meidän kitisijä nukkui tunnin pätkissä pienenä ja oli ääniherkkä(jos olisin tiennyt-olisin laittanut kuulosuojaiset korviinsa) Nyt tämä itkijä on komea yli 190cm nuori mies ja mukavaluonteinen,, :)

    • äitiys

      imetätkö vauvaasi? jos imetys kunnossa, kyllä väliaikoina vellit ja soseet lisäksi pitäisi riittää ravinnoksi. ja minä vietin aikaani tosi paljon vauvan (nyt 17v) kanssa, luin ääneen hänelle , ja tyttö erityislahjakas kielellisesti, aina ollut. voit myös etsiä eri keinoja joissa lapsi rauhoittuu, ehkä hän nauttii kylvystä? ehkä musiikista, laula ja puhu hänelle, ja niinkuin kaikki ovat sanoneet: hae hoitoapua. meilläkin oli ihanaa että välillä jätin omalle äidilleni vauvan 2 tunniksi ja menin kaupungille, välillä illalla mies oli vauvan kanssa, että sain olla yksin ja jutella puhelimessa, lukea, nukkua, mitä tahansa ilman vauvaa ja hänen tarpeitaan. ja päivisin menimme jonnekin muskariin tai asioille muuten yhdessä, itse asiassa alku oli niin rankkaa, etten muista paljon siitä, sillä suloinen kiljukallomme huusi ja valvotti meidät henkihieveriin, mutta päivisin hän oli hymytyttö ja pullaposki, ja suloinen nopeasti kasvanut ja kehittynyt tyttö. kyllä te selviätte jos mäkin selvisin. se alku ekaan synttäriin asti on ehkä haasteellisin. sitten helpottaa, kun vauva alkaa kävellä ja puhua:)ättä, tättä ättä....niin kaikki mennyt unohtuu ja olet maailman onnellisin äiti.

    • glassbird

      Meilä sama homma.. Poika kitisee vaan jatkuvasti eikä tunnu olevan tyytyväinen sitten yhtään! Ollu vauvasta asti tolallanen kitisijä..
      Nyt ikää 2 vuotta ja kitisee ja kiukuttelee minkä kerkiää..

    • teinien äippä

      Kokeile vyöhyketerapiaa, meillä auttoi heti kitinään ja itkuun. Terapeutti sanoi, että kolme kertaa vähintää pitää käydä sit näkee auttaako. Meil teps heti ja 3 krt riitti avun saantin.

    • Strömsöö kaukana

      Minun vauvani ei nukkunut kuin ulkona. Monta kertaa koko yön hyssyttelyn jälkeen panin lapsen makuupussiin ja parvekkeelle vaunuihin klo 7.30 aamulla. Nukkui jo kun asettelin makuupussiin. Ulkoa veti monen tunnin unet. Monta kertaa ajattelin, että paiskaan kersan vaunuihin klo 2 yöllä, mutta en sentään sitä tehnyt.

      Mutta kun lapsi oppi sitten nukkumaan vähän yli vuoden vanhana, niin siitä ei tullut ikinä enää erimielisyyksiä. Haki itselleen tyynyn sängystä ja kellahti lattialle nukkumaan, jos väsytti tai oli raivostunut ja huutanut kiukunpuuskan.

      Mutta se ensimmäinen runsas vuosi oli kyllä ihan kauhea. En varmaankaan koko aikana nukkunut yhtäjaksoisesti 4 tuntia pitempään.
      Niin hurmaava vikkeläville kuin lapsi olikin hyvällä tuulella ollessaan, oli hän niin raskas hoidettava, että en halunnut enää toista lasta. Tiedän, että kärsivällisyyteni oli loppuun käytetty tämän villikon kanssa.

      Kerrostalossa on otettava naapuritkin huomioon, niin että oli ihan turhaa suositella lapsen huudattamista ja sanoa, että kyllä se lopettaa, kun et hyssyttele. Muutaman tunnin huutaminen keskellä yötä olisi varmasti aiheuttanut meille häädön ennen pitkää.

    • se siitä.

      Höpöä..talosta mitään häätöä tule. Naapurit ovat ihmisiä ja meillä ainakin ymmärsivät kun käytiin sanomassa että vauvan unikoulu alkaa...Vauva oppi nukkumaan reilussa viikossa.

      • piarukauannaurattaa

        JOS imetät, kannattaa tarkastella OMAA ruokavaliota, se saattaa nimittäin pieru kiertää siellä massussa koko ajan ja siksi kitisee.
        Eli ilmaa tuottavat ruuat pois, liika vehnäjauho, kahvia vähemmäks, samoin palkokasveja, omenaa...
        Vauvajumppaa, vanhat konkkiskonkkis koira metsään menee-eli siis jaloista kiinni ja pumppaat massun päällä samalla lorutellen niin liiat ilmat poistuu!


      • maksan tukesi

        Se on vähän vaikea aina ymmärtää, kun itse tekee vaativaa työtä ja pitkää päivää ja olisi yöllä pakko nukkua, että päivällä pärjää töissä. Ei voi olettaa naapurien kestävän mitä vain.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1950
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1529
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      137
      1350
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1308
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1230
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      271
      1029
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      982
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      110
      947
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      113
      917
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      48
      761
    Aihe