Apua 10 kk vauvan nukuttamiseen

Väsynytttttt

Elikkä siis meidän 10 kk ikäinen lapsi nukkuu yöt omassa huoneessa ja omassa sängyssä mutta nukuttaminen on kamalaa..sänkyyn mennään hampaitten pesun ja yövaatteisen vaihdon jälkeen , valot pois , unimusiikki soimaan. Juo pullollisen maitoa nukkumaan mennessä . Mutta sängyssä vaan pelleilee, nousee seisomaan heittää tutin pois kiemurtelee kääntyilee . Jos pitää kiinni ja estää kääntymisen , huuto alkaa. Jos antaa kääntyä nousee seisomaan ja höpöttelee.. Tyttö on terve ja muuten hyvän tuulinen. Huoneesta jos lähtee pois huutaa pää punaisena eikä tajua hengittää.. Onko teillä vinkkejä? Asiallisia vastauksia kiitos:)!

3

157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei väsynyt

      Vaikea sanoa mikä olisi kellekin lapselle se oikea tapa.

      Meillä tuon ikäisenä tehtiin niin että lapsi nukutettiin ensin meidän sängyssä ja kannettiin sitten omaan pinnasänkyyn. Onneksi ei kuitenkaan yöllä heränny ihmettelemään missä on.

      Kun ikää tuli ja alkoi vieressä nukuttaminen mennä pelleilyksi,siirryttiin sitten vasta nukuttamaan omaan sänkyyn ja yksikseen.

      Nyt kohta 3 v. ja nukahtaa sekä päiväunille että yöunille yksin. Tästä vierellä nukuttamisesta ei jäänyt onneksi mitään tapaa.

      En tiedä olisiko tuollainen teillä hyvä vaan joku muu vaihtoehto.

      Ehkä ennen nukkumaanmenoa jo rauhoitutaan olohuoneessa yms. pimennetään valoja ja saadaan rauhallinen olotila. Ei anneta lapsen enää leikkiä ja höseltää. Jotta nukkumaanmenoa ei olisi sitten "yks kaks rauhoittumist." Katselisitte yhdessä kirjaa ja sitten vasta iltapesut ja vaatteiden vaihto.

      En tiedä miten teillä iltatoimet tehdään,mutta meillä ainakin huomasin kun on todella energinen lapsi että kaiken a ja o on ollut se että ennen nukkumaan menoa (ennen omaan huoneeseen menoa) rauhoitutaan jo.

      Jostain luin että lapsen pitäisi puoli tuntia ennen nukkumaan menoa rauhoittua. Tämä on meillä toiminut nyt 2 v. loistavasti.

      • Väsynytttttt

        Meillä ei toimi vieressä nukuttaminen ja sänkyyn kantaminen , herää heti :) ja meidän sängyssä ei uskalleta nukuttaa ettei tipu jos herää.. Täytyykin koittaa tuota rauhoittumista ensin vaikka kirjan merkeissä:) kiitos.


    • 16+11

      Mä jäin lapsen kanssa makuuhuoneeseen nukkumaan, kun pinnasänky oli tuossa vaiheessa vielä meidän makuuhuoneessamme. Sammutin valot, toivotin hyvää yötä ja menin sängylle makaamaan (ja räpelsin kännykkää tms.). En kiinnittänyt lapseen mitään huomiota, sai rauhassa seisoskella ja höpötellä aikansa. Jos ja kun alkoi käydä levottomaksi, kävin laskemassa hänet takaisin makuulle hyvin vähäeleisesti ja mahdollisimman pienellä kontaktilla, toivotin uudestaan hyvää yötä ja palasin itse sängylle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1831
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1358
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1240
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1164
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1115
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1068
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1019
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1012
    Aihe