Sinulle rekkakuski

Matka-Alma

ajelit perässäni Tampereelta Orivedelle 9-tietä ennen klo 23.00 marraskuun 15 päivän iltana. Tiellä on vaihtuvat nopeusrajoitukset ja tällä kertaa nopeus oli 80 km/tunnissa. Itselläni on tapana ajella pientä ylinopeutta, nytkin mittarissa oli pikkuisen yli 90 km/tunnissa joilloin todellinen nopeukseni oli n. 87 km/tunnissa. Sinä päätit sitten ajaa ihan persuuksiin ja aloitit valojen väläyttelyn. Tuumasin et ehkä et huomannut nopeusrajoitusta ja lopetat tuon väläyttelyn kunhan olemme Ruutanassa ajaneet nopeusnäyttöön joka siis vilkuttikin ylinopeutta. Mutta ei, sinä se jatkoit valojen välkyttelyä ja painostusta vielä suurempaan ylinopeuksen ajamiseen. Olit jopa niin fiksu että välillä hieman jättäydyit ja laitoit hytin katolla olevat isot valot päälle ja vilkuttelit niitä!

Oli todella mukava ajella edessäsi ja miettiä et toivottavasti hirvet pysyvät metsässä koska äkkijarrutuksen tullessa eteen, sinä olisit jyrännyt minut täysin rusinaksi.

Toivon vakavasti että käyt hakemaan agressiivisuuteesi lääkityksen, tuolla asenteellasi pilaat myös muiden rekkakuskien maineen.

48

2194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • CE-kortillinen

      Ikäviä tapauksia ovat kaikki nämä painostajat yms. liikenteessä huonosti käyttäytyvät kuljettajat. Olisi kovin aiheellista mennä koulun penkille oppimaan asiallista liikennekäyttäytymistä!

      Siellä varmaan selviäisi mm. kuorma-auton suurin sallittu ajonopeus, mikäli se on päässyt unohtumaan.

      Mutta asennevamman korjaaminen, se on helpommin sanottu kuin tehty.

    • rengasrauta penkin v

      Ne tekee tota nykyisin jopa kollegoille, kun ajat 80-82.

      Itsellä kun tuntipalkka ja löysä aikataulu, niin en koe tarpeeliseksi ajaa ylinopeutta näiden urakkamiesten (tuskin nainen ajaa näin) takia.

      Toistaiseksi ei vielä ole tarvinnut alkaa opettamaan taukopaikoilla, vaikka kyllä sekin päivä varmaan vielä koittaa, kun joku höyrypää avautuu väärässsä paikassa.

      Miettinyt, että liittyykö jotenkin huumeiden käyttöön tälläkin alalla moinen ajotapa?

      • 03021561

        Liittyisiköhän se ajotapa sellaiseen laitteeseen kui ajopiirturi....

        Se kun mittaa aikaa, ei matkaa... eli se "palkitsee" mitä kovemmin ajaa


    • RahtiSepi

      Ylinopeutta ei saa ajaa, mutta emme myöskään ole veljemme vartijoita. Mikäli kassi-alma olisi oikeasti kiinnostunut liikenneturvallisuudesta, olisi hän varsin hyvin voinut päästää kiireisen eestin miehen ohi. Bussipysäkille väistäminen olisi vaikuttanut matka-aikaan noin 20 sekuntia, polttoainetta pikkuautolla olisi kulunut arviolta 0,2desiä.

      • Kiire on oma murhe kenelläkään ei ole oikeutta ajaa ylinopeutta ,tai
        provosoida edellä ajavaa, joten väistämistä pysäkille ei tarvitse tehdä.
        Jos tässä oku vaaransi liikennetuvallisuutta, oli hanurissa roikkuva tollo.


      • työmatka autoilia

        eikä poliisille soittokaan paljoa maksa.nekin autoilee mielellään paikalle.


      • Niin ja näin
        MB2leko kirjoitti:

        Kiire on oma murhe kenelläkään ei ole oikeutta ajaa ylinopeutta ,tai
        provosoida edellä ajavaa, joten väistämistä pysäkille ei tarvitse tehdä.
        Jos tässä oku vaaransi liikennetuvallisuutta, oli hanurissa roikkuva tollo.

        Toi on aivan totta. Minä tosin arvostan omaa henkikultaani siinä määrin että jos taakse liimautuu aloittajan kuvaama arjen sankari, oli sitten isolla tai pienellä autolla liikkeellä, annan tietä. Korostetun hitaasti väistän dösäpysäkille. Ja sitten taas isolla autolla ollessani liikkeellä, eli duunissa, löysään kyllä jos rinnalle tulee. Mutta jos ei tule, hänen kannaltaan toivon ettei hirvi loikkaa eteen. Sillä jarrutan varmasti.


      • Nyt täytyy ihan kysäistä et miten väistän bussipysäkille kun toinen on hanurissa kiinni, eihän se kuski näe edes mun vilkkuani kun on niin lähellä ?


    • pentti peräreikä

      hanurimiehet on eri miehiä.

    • näin yleensä

      Luultavasti se "persuuksissa" ajava yhdistelmä oli yli 50 metrin päässä takanasi ja sinun todellinen nopeutesi ennemminkin 67 km/h. Pitkien vilkuttelukin johtui vain siitä, että kirkkaassa syysillassa takana tulijaa vitutti, kun päälle jättämäsi takasumuvalo häikäisi.

      • toinen vaihtoehto

        Ajoit uusilla hienoilla päiväajovaloillasi ilman takavaloja ja takanatulija yritti saada sut sytyttämään valot.


    • Tuo bussipysäkille väistäminen kyllä tuli mieleen ja toinen vaihtoehto oli se että olisin tiputtanut nopeuteni mittarin mukaan tasan 80 km, joten olisin oikeasti ajanut alinopeutta. Mieheni, joka on ammattikuski, sanoi että hän olisi tässä tilanteessa tipauttanut nopeuden mittarin mukaan ihan vittuillaakseen. Tässäpä tuon näkee että on rekkamiehiä ja rekkamiehiä, mä arvostan ammattikuskeja ja varsinkin rekkakuskeja mutta joukkoon mahtuu aina k-päitä.

      Tunnustan että ajelen yleensä aika reippaasti ja lievää ylinopeutta mutta kohtuuden rajoissa kuitenkin.

      Teille rekkakuskit - teidän pitäisi olla Teiden ritareita, ei Teiden k-päitä. Jokainen voisi tarkistaa ajoasennettaan!

      • ........

        Hmmmm tiputa nopeutta niim pääsee heöpommin ohi !!! Mitä nopeuteen tulee niin poliisi on se taho joka valvoo ja rankaisee ei kanssa autoilija


      • Joku Muu

        Kannattaa mielummin hiljentää pikkuhiljaa 78km/h ja kun seuraava ylämäki lähestyy, hyytyy vauhtisi jostain syystä melkein viiteenkymppiin. Ja kun ylämäki alkaa, kokeilet kiihtyykö rekka yhtä kovaa kuin sinun autosi. Kun tarpeeksi moni tarpeeksi usein tekee tämän, oppivat ajamaan.


      • ifr

        OLIKO ukkosi rekka- vai reikämies ?


    • ---

      Oisit antanut tilaa ja mennyt itse sen taakse vilkuttelemaan valoja. itse teen aina näin

    • 250D

      Ei tietenkään saisi roikkua perässä ja häiritä henkilöautolla ajajaa.

      Mutta koska maailma ei vieläkään ole täydellinen, kannattaisi kaikkien vastaavaan tilanteeseen joutuvien miettiä että mikä on se itselle helpoin keino päästä pois siitä tilanteesta, jos ei pysty/halua ajaa kovempaa niin olisiko itselle helpompaa ajaa sivuun ja päästää rekka ohitse?

    • Vistimulk

      Varsinkin talvella ison jäisen mäen alla laittaa hätävilkut ja hidastaa vapaalla kahteenkymppiin, sitten kiihdyttelee menemään eikä häiki hetkeen..

    • Väärin men

      Itse en klä tuota tee, eli en aja koskaan kiinni puskuriin, jätän aina vähintään 2-3 metriä...

      Lisäki en vilkuttele pitkiä, koska sen huomaa heti että se on tahallista, tosin jos alan tavoittamaan henkilöautoa, niin unohdan pitkät päälle, se menee kato "vahinogsta"

      ja kun ajaa lähelle, niin yleensä edellä olija tajuaa että nyt on joku pielessä, jolloin yleensä A hidstetaan että pääsen ohi B nostetaan nopeutta että välimaka kasvaa... harvoin on montaa kiometriä tarvinnut perässä ajella

    • AWD diesel

      Valojen vilkuttelija häikäisee peileistä niin, että on ihan pakko jo turvallisuuden vuoksi alentaa nopeutta. Ainakin niissä kohdin, missä on vastaantulijoita. Vapailla osuuksilla voi sitten jo nostaa nopeutta sinne 90 korville, että ohitushalut laantuu. Jos sattuu kohdalle ohituskaista, niin sehän on leveä ja turvallinen tien osa, missä voi ajaa reippaammin ja jopa jätättää rekan. Mutta 60 km/h rajoituksen kohdalla pitää taas ehdottomasti ajaa vain suurinta sallittua, sillä niitä kohtiahan aina viranomaiset valvoo tarkimmin. Sitten voi taas luukuttaa ja jätättää rekan. Lisäksi jos pitää pakun katon takaosassa sellaisia työvaloja, niin niillä voi muistuttaa rekkamiestäkin liiallisesta valojen käytöstä. Jos vielä sattuu olemaan perävaunu perässä, niin täytyy erityisesti seurata rajoituksia ettei tule rapsuja sekä ylinopeudesta että yhdistelmän suurimman sallitun ylittämisestä.
      Jaa, mutta eikös nämä samaiset säännöt koske myös rekkamiestä.
      Vai pitääkö oikein kunnolla kyykyttää, että menee viesti perille.

      • ifr

        awd= vetää 4stä ovesta,saa raikasta ilimaa talavella...


    • Ansku

      Matka-Alma. Jos sulla on hands free systeemit autossasi, soita seuraavan kerran poliisille niin ne tulee ja antaa tuollaisille persuksissa roikkuville mulkeroilee sakot.

      • janne-x

        Taitaa tulla sinulle ne rapsut, kun leikit valvojaa ja tukit liikenneväylän


    • ratin takaa

      Ei kannata provosoitua ja lähteä leikkiin mukaan,jos joku takana oleva yrittää painostaa siihen. Jos ei touhu rauhoitu,niin näppäilee puhelimeen 112 ja ilmoittaa asiasta. Eiköhän se höyryyminen ja liikenteen vaarantaminen lopu viimeistään virkavallan puuttuessa asiaan.

    • Tuvassa kahvit...

      Alama on taksi. Se on opetettu ajamaan Ruoveden ja Keskus-sairaalan keikkaa kolmesti päivässä. Alama on tarkka nyt kun se on oppinu ajamaan 9-tien kautta, ennen se ajo vallan Teiskon kautta, siellä oli yksinäistä kun kukaan ei valvonut "peräpäätä". Kuitenkin Alama nosti nopeutta heti siinä ohituskaistalla ennen Siitamaa, että rekka ei varmasti pääse ohi. Almoja tulee enenemässä määrin liikenteeseen, liikenteessä on hyvä "inttää" naisellisesti !

    • Kulkuri

      No, jopa meitä liikennepoliiseja piisaa!

      • rekkakukkkkokoko

        Jokunen vuosi sitten Häkamäen ja Mannerheimintien risteyksessä ruttasi rekkakuski erästä henkilöautoa ajamalla sen perään, henkilö-autonkuljettaja nousi autosta ja löi rekkakuskilta veret nenästä. Ja olin näkemässä tapahtuman. Kello oli 9 aamulla ja helvetillinen ruuhka ja tunnelinteko oli kesken!


    • Hanskat hukassa

      >Nää kotipoliisit ne vasta räkänokkia on jos eivät vailta rekoista niin pemareista sitten,tai ohittajista jotka sotkevat tuulilasin ja jäävät ohituksen jäjkeen eleen junnaamaan.Henkilö-auton kuljettaja on niin iso herra ja hidalko joka ajattelee vaan omaa hyvyyttään .Joitakin vuosia sitten keskarin näyttäjä löi jarruja ylämäessä liikenne jumiutui ja sehän oli taas yhdistelmä kuskin vika,onneksi tämä kotipoliisi oli huoltamolla kahvilla ja törmäsi johonkin

      • ifr

        Törmäsi johonkin? Vaihdekepin jatkeeseenko?


    • Hanska hukassa

      ifr Jep

    • ajan paljon (enkä ole taksikuski) ja pidän siitä että mennään soljuvasti, mua ei haittaa jos mennään alinopeutta jos edessä on pitkä jono, kunhan nopeudet pysyvät tasaisena. Tunnustan myös että mua ketuttaa jos joku ajaa esim. 80 nopeusrajoituksella kuuttakymppiä tai ajetaan niin että välillä nopeus on 90 ja välillä 70. Mutta en koskaan painosta ketään ajamaan ylinopeutta edessäni. Menen ohitse kun siihen tulee mahdollisuus enkä koskaan palaa omalle kaistalleni ennenkuin näen ohitettavan auton peruutuspeilistä, ärsyttää ne ihmiset jotka ohittaessaan tunkee tuohon muutaman metrin päähän eteen!

      Ja vaikka reippaalla nopeudella ajelen, vielä reippaammalla ylinopeudella taakse tulijalle näytän vilkulla merkkiä koska hän voi minut ohittaa. Olenpa muutaman kerran todella pahassa lumituiskussa ajanut bussipysäkille päästääkseni takana olevat ohitseni koska en uskalla ajaa lujaa kun näkyvyys on huono.

      Tästä lähin otan käyttööni "iholle" tuleville rekoille/kuorma-autoille tuon mäkijutun, eli tiputan vauhtia sopivasti mäkeen tullessa, katotaan kuinka rekka kiihtyy sen jälkeen ;)

      • Mitsu

        Rekka ei kiihdy ylämäkeen, mutta kuski kiihtyy sitäkin enemmän.

        Ei pidä provosoitua, kun provosoidaan. Tilanteessasi parasta olisi varmaan jatkaa kuin perässä roikkujaa ei olisikaan tai sitten soittaa hätäkeskukseen, jos oikein hirvittää. Liikenne on vuorovaikutusta, mutta minusta öykkärimäistä käytöstä ei pidä palkita väistämällä tienposkeen.


      • RahtiSepi
        Mitsu kirjoitti:

        Rekka ei kiihdy ylämäkeen, mutta kuski kiihtyy sitäkin enemmän.

        Ei pidä provosoitua, kun provosoidaan. Tilanteessasi parasta olisi varmaan jatkaa kuin perässä roikkujaa ei olisikaan tai sitten soittaa hätäkeskukseen, jos oikein hirvittää. Liikenne on vuorovaikutusta, mutta minusta öykkärimäistä käytöstä ei pidä palkita väistämällä tienposkeen.

        Noista ylämäkeen hidastelijoistakin voi sitten soittaa hätäkeskukseen. On muuten soitettukin, ja ainakin puhalluttamassa ja puhuttamassa vaivautui poliisi käymään. En sitten tiedä, tuskin tuollaisesta rikesakkoa sentään jos ei rysän päältä jää kiinni.


    • ajokouluttaja

      Nykyisin tuntuu rekkaperojen ammattitaito romahtaneen,ilmeisesti koulutusta pitäisi huomattavasti lisätä.Myös psyykkisiin ominaisuuksiin pitäisi kiinnittää huomiota senverran hermoheikkoja rekkakuskeja tuolla tienpäällä liikkuu.

      • .......

        Eipä se ajotaito ja liikenne silmä ole näillä henkilöauton kuljettajillakaan kaksista ja psyyke aika matala dominoidaan hitaudella väistämisvelvollisuuden tunteminen on 0 eikä joustavuudesta ole tietoakaan.


      • Pelottaa niin perk

        Ja myös krapulaisia ja juoppojakin kuskeja liikkuu.


    • Smart Witnes

      Pelleilkää vapaasti siinä edessä.
      Monessa isossa autossa on kamera keulalla joka tallentaa videokuvaa, nopeutta ja sijaintia. Voitte sitten yhdessä poliisin kanssa katsoa miten hienosti leikit siinä edessä.

      Niin ja kuvahan on sopivan laadukasta, että rekisterinumerosi näkyy aivan selvästi oli valoisaa tai ei.

      • Onneksi heillä on ne kamerat, siitä voidaan samalla katsoa miten rekkakuski on vaarantanut edellä ajan kuskin hengen!


      • Väliteli-Erkki

        Olen ollut tienpäällä ammatikseni vuodesta 1987 enkä kyllä tiedä yhtäkään isoa autoa jolla keulalla olisi vakituisesti yvyäkään kameraa.


      • Onhan...

        niitä kameroita henkilöautoissakin, juutuuppiin vaan ja niin että firman nimi näkyy.


    • Hyvin ehtii

      Nuorena poikana sitä tuli ajettua rekalla melko haipakkaa, mutta nyt vanhemmiten oon tyytyny ajelemaan haittisten perässä ihan nätisti. Mihinpä se kiire on. Hyvin oon joka paikkaan ehtiny eikä kukaan oo perään soittanu ja valittanu. Nämä eestipojat kyllä ajelee melko reippaasti ja ovat aina kyttäämässä ohituspaikkaa. Siinäpähän kyttäävät. Kyllä minusta suomalaiset kuskit käyttäytyy fiksusti ja ovat parantaneet tapojaan viimeisen 10 vuoden aikana.

    • Gonzaa ei Gönzää

      Alma hoi stumppaa bilikasi vähäksi aikaa dösikselle ja päästä ohi ja maailma pelastuu.

      • 13+5

        Такому уроду как ты, надо жопу подставить....может перестанеш гонять..


      • kielinero
        13+5 kirjoitti:

        Такому уроду как ты, надо жопу подставить....может перестанеш гонять..

        mökträ'f0-mncehe7wdt23ifv n


    • Autoilija124

      Tervehdys kanssakokija!
      Varmaan kuljettaja roikkui persiessä i äsken 4.1.2014 n. Klo 22 tiellä 13 välillä Hietama-saarijärvi. Auto pyyhkäisi peräänälyttömällä nopeudellakoskaitse ajoin mittarin mukaan 90 kmh 80 alueella. Yhdistelmä roikkui myös 10 metrin päässä pitkiä aikoja, ei sentään välkytellyt. Kiitti vaan ison kuljetusfirmalle kun pitää moista k-pääkuskia palkkalistoilla. Olikohan kiire vällyjen alle?

      Teiden ritari, ei tosiaan. On erinomaisia kuljettajia ja myös sellaisia, jouden ei pitäisi tulla pelleilemään isoilla vehkeillä pikkuautoilijoiden sekaan. Ja en ajanut alinopeutta, jos joku sitä aattelee.

    • psykiatriaa

      Toivottavasti ei käyttäydy aggressiivisesti lääkäriä kohtaan.
      Lääkärillä on ilmoitusvelvollisuus jos toteaa että joku on sairauden kuten psyykkisen häiriön vuoksi vaaraksi liikenteessä.
      Kortti otetaan väliikaisesti pois ja psykiatrinen tutkimus. Jos todetaan pysyvä häiriö, korttia ei enää palauteta.

      Henkilö , joka häiritsee ja vaarantaa muita liikenteesä moisella tavalla, on henkisesti häiriintynyt ja sellaiselta kuuluu ottaa kortti pois kunnes paranee, jos paranee.

      Kyllä fiksut henkisesti sairaan kuskin työkaveritkin voivat tehdä ilmoituksen poliisille, jolloin tutkimukset käynnistyvät. On ensiarvoisen tärkeää, että psyykkisesti sairaat saadaan pois liikenteestä.
      Se on parasta ennaltaehkäisyä liikenneturvallisuudessa.

    • OI OI

      Vittu mitä narisioita täällä on..jos henkilöauto runkkarit ei tajua suksia vittuun edestä jos jollain sattuu olla vehkeet että kulkee niin imekää sitä vitun peukkua jos ottaa pannuun että te idiootit tukitte sen liikenteen..teitä inisiöitä jos ei olisi niin kaikki liikenne toimisi paremmin ja joustaisi..niin ja tiedän että joku vittu itseään tärkeä autoileva henkilö taas pätee tähän viestiin mutta ei vois vittuakaan kiinnostaan..kun teistä ei ole edeleenkään mihinkään...

    • prkl

      Juu tampereella kans 8.1.14 n.klo.23.20 hervannan rampilta lakalaivaa asti roikku yhdistelmä perseessä parin metrin päässä pitkiä välkytellen ja ei auttanut edes takasumarin välkäytys TURVAVÄLIIN p.s hyvää mainosta isännälles ja sinun ammattitaidolles! hah.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1847
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1717
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1323
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      839
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      795
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      777
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      759
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      717
    Aihe