LIDL jyrää nyt Suomessa

kauppaa vaihtanut

Lidl avaa Jyväskylään kaksi uutta liikettä nykyisen kahden liikkeen lisäksi. Laukaan jakelukeskuksessa on menossa merkittävät kylmätilojen laajennukset.

Kyllä on muuten Jämsässäkin alkanut olemaan Lidl:n parkkipaikka melkoisen täynnä sen paistopisteen avaamisen jälkeen. Menepä keräämään samanlainen kopallinen tavaraa Lidl:stä, S-marketista tai Citymarketista niin kyllä Lidl:n koppa on selvästi halvin. Tavaroiden merkit ei ole tietenkään ole kaikki samoja, mutta mielestäni osa Lidl:n tuotteista on jopa parempia, kuin noiden suomalaisten monopolimarkettien vastaavat.

S-marketissa en edes oikeastaan välitä käydä, koska se puliukkojen kansoittama sisäänkäynti on ruvennut tympimään. Citymarketissa taas Joulun ja Uudenvuoden aika on ihan mahdoton, kun Venäjän uusrikkaat kansoittavat parkkipaikan täyteen suurilla ökymaastureillaan... eihän sinne suomalainen meinaa silloin edes sekaan mahtua. Onnea ja menestystä Lidl:n laajentumiselle.

42

907

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aadolf lid

      Mummot lidlissä siunaili et nää leipoo elosen konkurssiin.
      En minäkään enää jonota sokkarin kassalle. Yksi tai kaksi auki.

      • järki käteen..

        Kyllä sokkarilla on enemmän kun yksi tai kaksi kassaa auki ollu aina kun oon sielä käyny. En vaan ymmärrä miksi meet ruokaostoksille jyväskylään asti..


      • ei viitsi jonottaa
        järki käteen.. kirjoitti:

        Kyllä sokkarilla on enemmän kun yksi tai kaksi kassaa auki ollu aina kun oon sielä käyny. En vaan ymmärrä miksi meet ruokaostoksille jyväskylään asti..

        Jämsänkoskella yleensä vain yksi kassa sokkarilla


    • köyhänä

      Paistopiste on vaan aivan ylivoimainen verattuna edellä mainitun leipomon vastaaviin tuotteisiin ja hinnasta nyt puhumattakaan. Turha on kenenkään puhua laadusta kotimaisen tuotteen nimeen se on vain valmistajien omaa kehuskelua.Ei pysty näinä köyhinä aikoina ihan vaan kannatuksen vuoksi ostaan aina kotimaista joka on myös maultaan huononpaa.

    • kuljetus ongelma

      Kuka kauppias lainaisi peräkärryä, kun ostaisin lihaliemikuution?

    • Jämpsän komii

      Minä en läy Litlissä, kun sieltä ei saa boonusta. Muutenkin en halua ostaa saksalaista p. askaa.

      • Vallankumous-Veikko

        Olet onneton vätystelijä.Saksalaiset
        ovat tämän maailman neroja!


    • Virkamies

      Se Lidlin halpa olut ei nouse päähän.

      • juoppo1

        Kyllä virkamiehen palkalla voi hakea oluet Alkosta.


      • Ostetaanko olutta

        jotta se nousisi päähän? Ei hitto, tää on taas niin suomalainen tapa lähestyä asiaa. Jos haluaa että viina nousee päähän, pitää ostaa niin vahvaa kuin mahdollista. Hei, maailmalla meille nauretaan ehkä Ruskeja lukuunottamatta.


    • Lilli on edullinen

      Lilli on paras... ostin ison kasan ruokaa... kassalla sano 8,48e... Olin hiljaa hetken ja kysin, menikö joku tuote ohi kassakoneen? EI mennyt... ja olin varma että olis maksanut 15e.... (s-kauppa)

      Sitten taas menin Lilliiiiiin..... tiistaina..... ostin kaksi ruokakassia ruokaa.... 22,42e... ja samat tuotteet toisessa paikassa yli 30e.

      Juu... ei haittaa vaikka ei saa bonusta tai pisteitä. Mitäs järkeä maksaa 100e siitä että saa 5e...tappiota 95e ja nyt tulee Lillissä pelkää voittoa!

      Lilli Jämsänkoskelle kans!!!

    • suomalaisuus

      Meidän perheessä on aina puhuttu ja toimittu suomalaisuuden puolesta. Nyt vaan on järki voittanut tässä hintakarusellissa. Lidlit on meistä 50 km päässä, mutta aina kun parin viikon välein vieressä käydään, kassit täynnä tullaan ja on laskettu että bensat tulee reippaasti maksetuksi. Ja sielähän on runsaasti samaa valikoimaa kuin Sn ja Kn. jopa suomalaisia tuotteita ja hinnoista saa heti heittää kolmanneksen. Valitettavasti näin on todettava.

    • Lidliin siirtynyt

      Eipä niillä Cittarin plussapisteillä ole mitään virkaa, kun siellä lähtöhinta on jo vedetty niin yläkanttiin, että plussapisteiden vähennyksen jälkeenkin Lidl:n hinta jää vielä selvästi halvemmaksi.

      Lidlissä myydään kyllä huomattavassa määrin myös Suomessa valmistettuja tuotteita. esim. Huhtahyvän meetwurstit, Kartanon grillimakkarat ja varmasti hintaan, joka pesee niin S kuin K kauppojen hinnat. Kesällä taisi ne erikoisen näköisiin "liekkipakkauksiin" pakatut grillimakkarat tulla Tapolalta. Kaipaan vieläkin sitä kilon pussia hintaan 5,99 eur missä oli todella hyviä savun makuisia grillimakkaroita. Ehkäpä se tulee taas ensi kesänä grillauskauden ollessa kovimmillaan Lidl:n valikoimiin.

      Merkkituotteista Nescafe Kulta murukahvia iso purkki on Lidlissä alle 8 euron, mutta noissa isoissa monopolikaupoissa hinta on molemmissa päälle 8 euroa. Kun tämä sama kaava toistuu jokaisessa tuotteessa, huomaakin kassalla äkkiä, että olipas hinta selvästi halvempi samasta kuormasta, mitä olisi joutunut maksamaan S tai K kauppaan.

      Vaikka kuinka puhutaan "sakemannin kaupasta" niin kyllä se vaan työllistää Jämsässäkin suomalaiset myyjät ja ison osan niitäkin suomalaisia, jotka valmistaa suomalaisia tuotteita Lidl:iin. Iso osa pesuaineista ja shampoista taitaa tulla Saksasta tai jostain ulkomailta, mutta niissäkin on niin rautainen hinta / laatusuhde, että ei niitäkään kannata enää muualta ostaa. Kokeile... kassalla huomaat eron!

    • palkkaa

      paljonko maksetaan myyjälle lidlissä tai cittarissa?

      • SAK

        Jos liittoon kuuluvat, niin molemmissa varmaan saman verran.


    • ????????

      Kyllähän lidlissä on paljon kotimaista ruokaa,maidot,leivät ym. Toinen kauppa kun tulisi vaikka koskelle tai himokseen.

    • Tunkki a.......a

      Kyllä tuo lidl on HUOMATTAVASTI HALVEMPI kuin nämä Suomalaiset riisto kaupat.
      Lisää vaan lidl:n kauppoja tänne niin sais nuo riistohinta kaupat ajattelemisen aihetta.

    • Makaa kuin petaa

      Onhan se Lidl halvempi kun puolet tuotteista tulee ulkomailta. Ei kannata sitten itkeä, kun Suomesta häviää valtaosa elintarvikealan työpaikoista ruuan tuonnin takia. Itselläni on vielä pienestä palkastani sentään rahaa ostaa suomalaista ruokaa, koska minulle itselleni on eniten hyötyä siitä, että työpaikat säilyvät Suomessa.

      Lisäksi jos ruokaostokseni tuottavat voittoa ruokakauppojen omistajille, niin mieluimmin suon voiton suomalaiselle enkä saksalaiselle.

      • Samaa mieltä

        Juuri noin kun sanot.


      • Hyvää Joulua

        Köyhällä ei ole aina varaa miettiä muuta vaihtoehtoa, kuin mistä halvimmalla saa peruselintarvikkeet. Jos kerran viikossa voi käydä kaupassa, halvinta etsitään. Ajastus ihan oikea, suosia suomalaista.


      • hienoa olla suomalai

        Käy ostamassa kaikki suomalaiset tuotteet lidlistä niin saksalainen saa tappiota.
        Pitäähän saksalaisen myydä ne tappiolla, koska se suomalainenkin on paljon halvempi lidlissä kuin sittarissa ja sokkarissa
        Epäilen vähän että puolet tuotteista tulee muihinkin kauppoihin ulkomailta.
        Ja vielä miksi sen suomalainen pitää olla kalliimpaa???? tai siis on muissa kaupoissa

        "Vaasan leivonnaisten taikinakin osaan heidän tuotteistaan tehdään jossain Latviassa tai Liettuassa. Jokilaakson juusto Eestissä, Turun sinappi Puolassa jne"


      • sen moskan nähnyt
        hienoa olla suomalai kirjoitti:

        Käy ostamassa kaikki suomalaiset tuotteet lidlistä niin saksalainen saa tappiota.
        Pitäähän saksalaisen myydä ne tappiolla, koska se suomalainenkin on paljon halvempi lidlissä kuin sittarissa ja sokkarissa
        Epäilen vähän että puolet tuotteista tulee muihinkin kauppoihin ulkomailta.
        Ja vielä miksi sen suomalainen pitää olla kalliimpaa???? tai siis on muissa kaupoissa

        "Vaasan leivonnaisten taikinakin osaan heidän tuotteistaan tehdään jossain Latviassa tai Liettuassa. Jokilaakson juusto Eestissä, Turun sinappi Puolassa jne"

        Ne surkeat juustot tulee Jämsän juustotehtaalle Liettuasta.


      • Vaihtunut myös

        Olet muuten oikeassa, mutta K- ja S-ryhmä käyttävät samassa mittakaavassa myös ulkomaista. Siten niiden kotimaisuus on myytti.

        "Lisäksi jos ruokaostokseni tuottavat voittoa ruokakauppojen omistajille, niin mieluimmin suon voiton suomalaiselle enkä saksalaiselle. "

        Samalla tuet tehotonta duopolia ruokakaupassa. Seppo Konttinen kirjoittaa "Suomalaisessa ruokalaskussa", että tämä K- ja S-ryhmien duopoli pitää hinnat korkeina, valikoimat suppeina ja huijaa kuluttajia sumeilematta. Esimerkiksi kun ruoan alv laski taannoin, K- ja S-ryhmä olivat Konttisen mukaan ennakoineet tämän nostamalla ruokien hintoja ennen laskua. Sitten ne vetivät propagandastuntin "Alensimme ruoan hintaa alv:n aletessa".

        Joopa joo...

        Toisaalta näiden ketjujen bonusjärjestelmät pitävät hinnat korkeampina kuin ne olisivat jos bonusjärjestelmää ei olisi.


    • Makaa kuin petaa

      Olen itsekin matalapalkkainen, mutta mielestäni ulkomaisen ruuan suosiminen vain ajaa maamme entistä syvemmälle suohon. Eli sitten sossutuloilla tai pienillä palkkatuloilla, niin jokaisella on varaa ostaa kotimaista ruokaa jos haluaa.

      Oli ajatus suomalaisen ruuan suosimisesta kuinka oikein tahansa, niin ajatusmaailmasta ei ole mitään hyötyä ellei suomalaista ruokaa käytännössä kuitenkaan osta.

      • Myös vaihtanut

        " mielestäni ulkomaisen ruuan suosiminen vain ajaa maamme entistä syvemmälle suohon"

        K- ja S-ryhmä käyttävät suunnilleen saman verran ulkomaisia tuotteita kuin Lidl, joten sen puoleen ei kannata Lidliä kammota.


    • verotiedot1

      Jos suomalaiset yrittäjät eivät olisi niin ahneita oman tilipussin perään pystyisivät paremmin kilpailemaan tuonti elintarvikkeille.

    • aatu

      Itse ostan yleensä kotimaista sapuskaa. Mutta kyllä esim Vaasan leivonnaisten taikinakin osaan heidän tuotteistaan tehdään jossain Latviassa tai Liettuassa. Jokilaakson juusto Eestissä, Turun sinappi Puolassa jne. Lidilin leivonnaisten taikinaa ei ole väitettykään suomalaiseksi. Tosin en tiedä missä Lidilin taikinat tehdään mutta eivät he väitäkään niitä suomalaiseksi.

    • Jämsän Komii

      Minä ostan Jämsäläistä ruokoo.

    • mamma1

      On totta että Lidl ei väitäkään tuotteidensa olevan suomalaisia, esim. eihän Kartanon tuotteet (eikös ole alunperin Poutun vai minkä yrityksen tuotteita?) ole lainkaan suomalaisia, kun lihakin on tuotu Itä-Euroopasta. Mieluummin panostan laatuun ja suomalaiseen, varsinkin lihan kohdalla. Myös kasvikset ostan mielelläni suomalaisina, kun hintaero ei ole suurin suuri. Syynä juurikin suomalaisen työn tukeminen.

      Mielelläni tuen myös esim. cittaria sen myyjäystävällisyyden vuoksi - lidlissä kassat hyvä kun tervehtivät, apua on turha saada. Cittarissaolen aina tainnut saada hyvää palvelua, hymyileviltä myyjiltä jotka eivät työskentele kuin robotit.

    • Kiitos Lidl

      Mitä sillä on väliä mistä ne tuotteet tulevat. On melko varmaa, että mm. bananeja ei Suomessa tuoteta. Bananitkin ovat Lidlissä halvempia, vaikka samoilla laivoilla tulevat.

      Onko Nokia suomalainen? No ei ole ollut vuos kymmeniin. Kuitenkin Nokiaa suositaan Suomessakin muka kotimaisena. Heh.

      Maailma on globaali, joten kunhan on puhdasta ruokaa, niin mitä väliä sillä on missä se tuotetaan tai mistä tuodaan. Appelsiinitkin pääasiassa Israelista jne muista maista. Ja Lidlissä selvästi halvempaa kuin muissa ketju-kaupoissa.

      Kummasti vaan tuo Lidl on hinnoiltan halvempi samoilla tuotteilaan.

      En enää käy S- ja K- kaupoissa. Tuotevalikoima on liian runsasta. Lidl tietää, mitä kuluttajan perustarvikeet pitää olla, ja miten esillä. Ja edulliseen hintaan.

      Hyvä LIDL!
      ps. Koskas Lidlien pihoihin tulee bensa-asemat? Ei menen kauaa.

    • mamma kans

      Eikös Kartanon tuotemerkki ole Saarioisten...
      Minä ainakin ostan Lidlstä suomalaista porkkanaa-punajuurta-lanttua-perunaa-salaattia-kaalia-piparjuurta-tomaattia-kurkkua-kananmunia-broileria-naudanlihaa-sianlihaa-leipää-voita-margariinia-hiivaa-jauhoja-lihahyytelöä-juustoja-maustekurkkuja-leikkeleitä....................................ja aina vähintäinkin 20-30% halvemmalla kuin............. Valitettavasti!

    • leipäostoksilla

      Kävin elosen tehtaan myymälässä, ylipäiväinen sämpyläpussi 6€. Samat tuoreet sämpylät cittarissa 4,50€, tuleekohan tuo hinnanero "suomalaisen työn" tukemisesta?

      • kokeiltu on

        Elosen tehtaan myymälä on kohta menneen talven lumia... käykö siellä vielä joku? Paremmat tuotteet saa Lidlin paistopisteestä vasta paistettuina ja selvästi halvemmalla.


    • vastuunkanto yksillä

      Miksiköhän köyhän kansan osan pitäisi aina ajatella yhteiskunnan etua, kun sitä ei tee valtiovalta, ei suuryritykset, eikä rikkaat hyväosaiset kansalaisetkaan !??

    • Lyhyt arvio

      Lidl on köyhien kauppa.

      • Rommel

        Lidl on käytännöllisen saksalainen ja ihanan
        toimiva kauppamiljöö :) Jawohl!
        Das Lidl.


      • Miljonäärinä

        olen oppinut katsomaan kaupan jossa käyn. Lidl on tällä hetkellä hinta-laatusuhteessa paras.


    • Myös vaihtunut

      Lidlissä asioinnin huonona puolena on se, että varsinkini erikoisruokavalioisen on nykyisellään mahdoton käyttää sitä yhden pysähdyksen kauppana.

      Toisaalta Lidlistä saa esimerkiksi makaroneja, leipää, riisiä yms perusruoka-aineita halvemmalla kuin K- ja S-ryhmien kaupoissa.

      Ostan nykyään suurimman osan ym tuotteista juuri Lidlistä ja lähinnä erikoisemmat K- ja S-kaupoista. Lidlin margariinit ovat kamalan makuisia, käytän vielä perinteisen duopolin kauppoja siinä.

      • Yhden pysähdyksen...

        Niin, kunnon kaupasta saa kaiken mitä tarvitsee, eikä söhlätä sinne ja tänne.


      • Käytkö ruokasikin
        Yhden pysähdyksen... kirjoitti:

        Niin, kunnon kaupasta saa kaiken mitä tarvitsee, eikä söhlätä sinne ja tänne.

        yhden pysäytyksen huoltoasemalta. Sieltähän saa niitä plussapisteitäkin.


      • Yhden pysähdyksen...
        Käytkö ruokasikin kirjoitti:

        yhden pysäytyksen huoltoasemalta. Sieltähän saa niitä plussapisteitäkin.

        Onko sinulla lukihäiriö? Minähän sanoin että k u n n o n kaupasta.


    • Ylämummo

      Lidlillä on hyvät tulevaisuuden näkymät Jämsässä. Paikkakunnalla ei ole kohta enää muita kuin työttömiä ja eläkeläisiä... se takaa Lidlille pitkät kassajonot. Citymarket tulee olemaan suurin häviäjä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5619
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      480
      3601
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      160
      3405
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2633
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2439
    6. 270
      2055
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1517
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      107
      1442
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1399
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1180
    Aihe