Mitä on Pyhän Hengen pilkka?

grööhppp

Mitä tarkoitetaan Pyhän Hengen pilkalla? Jeesus puhuu asiasta ainoastaan siinä yhteydessä kun on ajamassa saastaista henkeä miehestä ulos ja fariseukset sanovat Jeesuksessa olevan Beelsebulin. Tällöin Jeesus varoittaa että Pyhän Hengen pilkkaa ei anneta anteeksi. Miten nykyaikana kun Jeesus ei ole näkyvänä keskuudessa kukaan pystyisi pilkkaamaan Pyhää Henkeä?

25

175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pyhä Henki on Jumalan ääni sinussa- sinulle. Kun pilkaat eli torjut tuon yhteyden tavalla tai toisella olet anteeksianon tavoittamattomissa.

      Kun hyväksyt rakkauden ja anteeksianon Luojasi lahjana olet PyhänHengen kuluvilla ja kuulolla.

      Älä ripusta näitä käsitteitä niin korkealle ettet niitä tavoita. Aivan tavallinen lähimmäisiä ja itseä kunioittava ja elämä riitää ainakin hyvin pitkälle ja onhan joka hetki olemassa tuo P H.

    • tuttiiss

      Sanotaan että Jumala kutsuu kahdesti, kolmestikin. Onko sekin pilkkaa jos usko haihtuu, ei jaksakaan uskoa? Mutta uskonsa on moni saanut myöhemmin takaisin syystä tai toisesta. Minusta Pyhän Hengen pilkka on sitten ihan tietoinen teko, niinkuin fariseukset Jeesuksen ajaessa pahaa henkeä pois miehestä.

    • Kysyy Neitsyt

      Onko pyhähenki vielä voimissaan?

    • nbhgvgtf

      Ajattelen että Pyhä Henki on Jumalan henki ja voima ihmisessä. Silloin kun PyhäHenki toimii ihmisessä hänellä on aivan erityistä voimaa ja energiaa, mikä lähtee Jumalalta. Se joka on kohdannut Hengen voiman ei yleensä halua siitä luopua vaan pitävät sitä kalleimpana aarteenaan.

      Jotkut voivat kuitenkin Jumalan Hengen kosketuksen saatuaan, alkaneet hamuamaan aina enemmän ja enemmän ja kun mitään erityistä ei tapahdu, he rypeavat vähettelemään ja epäilemään sitä. Ovat siis ensin saaneet maistaa Jumalan hyvyyttä ja sitten luopuneet siitä, alkaen pilkata sitä. Tämä on siis aivan tietoista Jumalan halveksimista, ja tällaista Jumalan PyhänHengen pikkaamista ei anneta koskaan anteeksi.

    • pktkkt

      Eihän kaikilla ihmisillä se uskoontulo ole välttämättä hirveän ihmeellinen asia, voi olla vain pelkkä oivallus että "Jumala on sittenkin siellä jossain." Mutta sitten usko onkin laimentunut ja hävinnyt ja ihminen alkaa ajatella ettei Jumalaa olekaan olemassa mutta miksi se olisi pilkkaa. Se on mielestäni menetettyä uskoa.

      Sen jälkeen kun uskova on menettänyt uskonsa niin ei hän enää tietenkään usko Jumalaan vaan ajattelee olleensa väärässä. Kun ei usko Jumalaan niin uskonnon halveksiminen ei mielestäni ole tietoista pahaa jonka kohdistaa Jumalalle.

    • Pilkaajia on paljon

      Mm. juutalaisuus on Pyhän hengen pilkkaa. Heillä kun ei ole kolmiyhteistä Jumalaa, vaan Jahve. Myös alkukristittyjen uskonto oli suurelta osin Pyhän hengen pilkkaa, sillä heillekään Pyhä henki ei ollut yksi Jumalan persoonista.

    • nuttjjss

      Mielestäni syyntakeisuus periaate pätee myös Pyhän Hengen pilkassa, kaikki ihmiset eivät edes ole kuulleet koko asiasta eivätkä kaikki edes ymmärrä kun Jumala kutsuu. Miksi siis kukaan joka varmasti uskoo Jumalaan, luopuisi siitä? Jos ihminen uskoo Jumalaan eikai siitä silloin tietoisesti vaan luovuta vaan kyseessä on uskon lopahtaminen. Ihminen ei jaksa uskoa. Toiseen uskontoon kääntyminen voisi jo olla pilkkaa.

    • hmmpohtii

      Pyhän Hengen pilkka täytyy minun mielestäni olla tietoista Jumalan ja Hengen halveksuntaa. Jos joku on tullut jonkinasteiseen uskoon ja sitten alkaa hänestä tuntua että ei Jumalaa kuitenkaan ole niin tuskin on Pyhän Hengen pilkka silloin kyseessä?
      Eivätkä monikaan alkavassa uskossa olevat edes tajua välttämättä koko käsitettä Pyhä Henki. Jeesuskin vasta varoitti fariseuksia, huom. varoitti. Kun ihminen ymmärtämättömyyttään luopuu uskosta kun on sen syystä tai toisesta menettänyt niin miksi se olisi pilkkaamista? Se on heikkoutta, kun ei vaan jaksa uskoa. Vai kuinka?

      • näin on

        "hmmpohtii" on oikeilla linjoilla. Joku voi pilkata kristityitä, mutta se ei ole vielä Pyhän Hengen pilkkaa. On tapauksia, että tällainen on saanut armon katua tekoaan ja liittyä tähän pilkkaamaansa joukkoon.

        Jos tällainen tai joku muu, joka on tuntenut Jumalan lasten joukossa iloa, tekee sen tyhjäksi, alkaa puhumaan pahaa tästä seurakunnasta ja pilkkaamaan sitä, ei saa edes armoa tehdä siitä parannusta ja palata.

        Jeesus sanoi ristiinnaulitsijoistaan, että Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä he tekevät. Jokaisen ihmisen, joka haluaa pelastua, täytyy tuntea, että Jeesus on kuollut juuri minun syntieni tähden, eikä vain kaikkien syntien tähden. Synneistä täytyy tulla murhe, että voi tulla ilo syntien anteeksiantamisesta.


    • näin on
    • lisääpohdisksk

      Jeesus sanoo, että kaikki synnit ja pilkka annetaan ihmisille anteeksi, mutta eikö anteeksisaamisen ehtona ole että uskoo Jeesukseen? Joten jos Pyhän Hengen pilkka on ainoa anteeksiantamaton synti niin eikö se olisi juuri sitä ettei usko Jeesukseen vaan kuolee epäuskossa?

      Jeesushan sanoi sen pilkkaaville fariseuksille jotka uskoivat tai eivät uskoneet häneen. Toisessa evankeliumissa ei puhuta tästä pahan hengen karkottamisesta vaan "Joka ei ole minun puolellani, se on minua vastaan. Ja joka ei minun kanssani kokoa, se hajottaa."

    • köönnös
    • Jestas sentää

      Se on sitä kun pieraisee ja nauraa päälle.

    • hmmkysysym

      Voiko Jeesukseen kohdistuva pilkka olla missään tapauksessa Hengen pilkkaa kun Jeesus sanoi, että kaiken häneen kohdistuvan pilkan saa anteeksi?

      Raamatun ulkopuolisessa Tuomaan evankeliumissa lukee näin: "Joka pilkkaa Isää, saa anteeksi, ja joka pilkkaa poikaa, saa anteeksi, mutta joka pilkkaa pyhää henkeä, hänelle ei anneta anteeksi maassa eikä taivaassa.”

      Miten nykään Pyhää Henkeä edes pystyy pilkkaamaan?

    • Hei kaikille,
      tämä Pyhän Hengen pilkka on yksi vaikeimpia kohtia koko Uudessa Testamentissa. Omat pohdiskeluni ovat aika samat kuin nimimerkillä lisääpohdisksk, eli että epäusko on Pyhän Hengen pilkkaa. Olen myös kuullut asiaan sellaisen opetuksen, että jos on uskossa ei kannata murehtia onko voinut syyllistyä tähän anteeksiantamattomaan syntiin; jos on uskossa Jeesukseen on jo saanut anteeksi, ei voi olla anteeksiantamattoman synnin alaisena.

      Sinikka-pappi

      • Nasse.

        Sinikka-pappi,

        teoligisen käyneenä tietänet että ph:n pilkasta on tehty suurin synti siksi että ph on kaikkein epäuskottavin "hahmo" jeesussadussasi ja koska hahmo syntyi äänestyspäätöksellä kriittisissä olosuhteissa, niin jälkipuinti haluttiin minimoida.

        Siksi moinen määräys, kuten tietänet jos et ole lintsannut pseudotieteellisen opintojasi.


      • olet harhassa
        Nasse. kirjoitti:

        Sinikka-pappi,

        teoligisen käyneenä tietänet että ph:n pilkasta on tehty suurin synti siksi että ph on kaikkein epäuskottavin "hahmo" jeesussadussasi ja koska hahmo syntyi äänestyspäätöksellä kriittisissä olosuhteissa, niin jälkipuinti haluttiin minimoida.

        Siksi moinen määräys, kuten tietänet jos et ole lintsannut pseudotieteellisen opintojasi.

        Tapasi mukaan olet väärässä.

        Viittaat Nikeijan kokoukseen noin vuonna 300 jkr, sillonhan vahvistettiin kristinuskon lainalisuudet, harhaoppeja vastaan.
        Raamatun ilmoituksesta ei muuttunut piiruakaan.

        vert.http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/UT.html


      • Nasse.
        olet harhassa kirjoitti:

        Tapasi mukaan olet väärässä.

        Viittaat Nikeijan kokoukseen noin vuonna 300 jkr, sillonhan vahvistettiin kristinuskon lainalisuudet, harhaoppeja vastaan.
        Raamatun ilmoituksesta ei muuttunut piiruakaan.

        vert.http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/UT.html

        Mjaah. Poliittisin perustein tehtiin tarkoituksenmukainen päätös. Tosin se ei olut yksimielinen.

        Sen jälkeen tapahtui tässäkin asiassa sama kuin aina; voittajat säätivät historiankirjoituksen vastaamaan tehtyä päätöstä.

        Raamattusi on siinä suhteessa samanlainen jatkumo kuin Pohjois.Korean diktaattorin setämies jota ei koskaan ollutkaan.

        Tässä ph:n tapauksessa tietysti päivastoin, mikä ei sinänsä yllätä, krisselit ovat ennenkin luoneet olemattomasta "todellisen" vrt. Jeesus tai jokin Raamatun monista luomiskertomuksista.


      • Tosi on

        Sinikka-pappi hyvä,

        - kyllä Pyhää Henkeä voi pilkata uskovainenkin. Silloin tämä uskovainen vain osoittautuu niin epäluotettavaksi, että menettää pelastuksen.

        Matteus 5:21,22 kertoo siitä, että jos joku sanoo toista hulluksi, niin on ansainnut helvet-in tulen. Jos joku sanoo Jumalan profeettaa tai muuta uskovaista hulluksi eli mielisairaaksi siten, että pilkka kohdistuu siihen, mitä profeetta tai uskovainen edustaa, niin silloin on ansainnut helvet-in tulen, kuten on kirjoitettu.

        Se on sitten kerrasta poikki. Paholainen voi onnistua eksyttämään tällaisen uskovaisen valheillaan. Niin Raamattu ennustaakin, että jopa uskovat eksyvät, kun uskovat mitä tahansa paholaiselta. Silloin ei ollut riittävän luotettava.

        Tällainen mielisairaaksi pilkkaava uskovainen voi osoittautua myös fariseukseksi tai jopa Juudas Iskariotiksi, jolloin se on kerrasta poikki. Itsekkyys ja ylpeys omista ajatuksista voi johtaa tällaiseen.

        Jos sananjulistaja rukoilee Jeesusta Kristusta ja sairas paranee, niin monelle muulle uskovalle voi tulla kiusaus pilkata parantumisen tapahtuneen pahojen voimien toimesta (Matt. 12:31-37). He eivät halua hyväksyä rukoilijaa Herran suosimaksi palvelijaksi. Silloin helposti syyllistyy Pyhän Hengen pilkkaan, jos itsekkäästi epäilee parantumisen tapahtuneen muun kuin Herran toimesta. Silloin pilkkaa Henkeä, kun antaa ymmärtää kaiken tapahtuneen pahojen voimien avulla.

        Eli olisi paras olla todella varovainen näiden asioiden kanssa.


      • Parahin Sinikka,

        kohta ei ole vaikea, ellei sitä sellaiseksi tee. Sehän on vain oman aikansa balttisten ja pertsojen kirjoituksia, eikä niissä välttämättä ole logiikan tai järjen häivääkään. Samaten on koko väite Pyhän Hengen olemassaolosta vastaavien hihhuleiden hengentuotetta. Yhtä järkevää kuin miettiä Pyhän Hengen pilkan seurauksia on miettiä Tupun, Hupun ja Lupun isän nimeä.

        Olkoon siis Pyhä Henki täten pilkattu!
        Amen.


    • Kaastettu

      Pilkaksi se menee silloin kun henkilö rupee pidättelemään omaa pieruansa. Pyhähenki ei pidä siitä että häntä vastustetaan.

      • tuttu juttu

        Niin niinhän sitä sanotaan "joka pieruaan pidättelee sillä on muutakin salattavaa"


    • Meerus

      Pierun pidättäminen on pahin pilkka pyhälle hengelle.

    • tulkitaas

      Siitäkin on eri mielipiteitä voiko uskonnoton pilkata, voiko uskova pilkata, voiko luopunut pilkata.

    • tahpahha

      Tuskinpa tahallinen synti on sama kuin Pyhän Hengen pilkka koska tuskin on sellaista uskovaa joka ei koskaan tekisi tahallista syntiä?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      242
      2144
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      154
      1378
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1270
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1025
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      999
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      930
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      835
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      650
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      649
    Aihe