Koiran ulospyytäminen

Raappana

Saako pentukoiraa mitenkään opetettua oikeasti pyytämään ulos? Siis että pyytäisi ihan vinkumalla tai tönimällä.

Meillä ongelmana seuraava: 6kk uros, sisäsiisteyskoulutus kesken. Tekee ehkä viikon sisään parit pissat sisälle vielä. Ainoa tilanne milloin osaa pyytää ulos on silloin, kun ihmiset istuu sohvalla ja kattoo telkkaria, silloin koira menee ulko-oven eteen istumaan ja sitten lähdetään pihalle.

Aina jos ihmiset tekee jotain, koira ei pyydä ulos. Esimerkiksi tänään mies meni ulos ja minä tein jotain vaatehuoneessa. Koira oli hiukan villinä, juoksenteli lelujen perässä. Kun tulin olkkariin ni lattialla oli pissat. Tälläsissä tilanteissa se ei ikinä näytä tarvettaan päästä ulos. Ei tule pyytämään eikä mitään.
Yölläkin jos tulee hätä, en tiedä pyytääkö se silloin edes oven edessä istumalla koska nukutaan, eikä koira koskaan herätä ääntelemällä tai nuolemalla.

Tietää kyllä että ulos tehdään asiat ja sisälle ei, pidätyskyky on vaan huono ja sitä en tajua miksei voi pyytää koskaan niin ulos että huomataan! Meillä on myös 5v koira joka ei myöskään ikinä vingu pissahätää. Pyytää kyllä muilla tavoilla mutta sama on sen kanssa esim jos yöllä tulee ripuli, niin tekee sisälle koska ei me herätä koska ei pidä ääntä. Ja 5vuotias on tietty sisäsiisti ja on joskus yön yli 15h:kin sisällä eikä vieläkään ole tarvetta lähteä.

Mitä tälle asialle vois tehdä, alkaa menemään hermo jo ton pennun kanssa. Puolivuotiaan pitäis olla jo pidemmällä ton sisäsiisteyden kanssa...
Pentu on seropi, pienikokoinen 4kg. Juominen on rajoitettu, juo vaan syönnin yhteydessä ja lenkin/leikkien jälkeen.
Ulkona käy noin 6krt/pvä eikä koskaan ole 3h pidempään yksin kotona.

25

3017

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juuko

      Mä käytäisin useamman kerran ulkona vaan aina nukkumisen, leikin ja ruokinnan välissä jotta oivaltaisi. Tiedän koiria jotka on vasta 9kk-12kk olleet täysin kuivia eli kärsivällisyyttä vain ja jos tuntuu että pissaaminen näyttää kivuliaalta niin ell pakeille sulkemaan virtsatulehduksen mahdollisuus pois.

      • Raappana

        Juu ei tunnu olevan yhtään kivuliasta pissaaminen, ei ole sellasta ongelmaa. Koira käy ulkona muutenkin kuin vain syömisen ja leikin jne jälkeen, pyritään käyttämään ainakin 3h välein jos ei sitä ennen pyydä pihalle. Yhtenä päivänä oli tyytyväisenä sisällä 5h, välillä nukku ja leikki, eikä pyytänyt pihalle. Sit jo vietiin väkisin ettei satu vahinkoa.


    • just joo

      Just joo.

      ETKÖ TIEDÄ, että koiran juomista EI SAA RAJOITTAA, vaan sillä on AINA oltava raikasta vettä saatavilla kipossa !!!!!!!!!!!!

      " Juominen on rajoitettu, juo vaan syönnin yhteydessä ja lenkin/leikkien jälkeen."
      ----
      Nukkumisen jälkeen, ruokailun jälkeen yms. AINA koira pihalle, niin oppii sen rytmin milloin mennään.

      Sitten, kun on n.2v osaa varmasti tulla herättämään sinut nukkumasta ja pyytää pihalle.

      MUTTA, sehän on OMISTAJAN juttu, huolehtia koiran ulkoilutuksesta riittävästi, eikä koiran tarvii sitä tulla ´pyytämään

      Anna koira pois, jos olet nuin laiska ja tyhmä jo pennunkin kanssa.

      • Raappana

        Nyt tulee kirosanoja sulle niin perkeeesti että !!!!!!
        Älä tuu mulle puhumaan tollasia, kuule on jo kolmas koira menossa ja kahdesta edellisestä tuli ihan täydellisiä niin että pidä pääs kiinni!!!

        Rajoitan koiran juomista koska se juo turhaan, huvin vuoksi, mitä tekee moni koira. Juo nyt rajoitettunakin monta kertaa päivässä, aterioiden yhteydessä, leikkien ja lenkkien ja muiden riehumisten jälkeen eli usein läähättää niin pääsee juomaan. Ei varmana pääse kuivumaan, sul on taas ymmärryksessä vikaa.

        Jos oot niin vitun dorka ettet ymmärrä mitä kirjotan niin jätä kommentoimatta. Sanoin jo että KOIRA YMMÄRTÄÄ SISÄSIISTEYDEN, tietää kyllä ettei sisälle tehdä saatana, se ongelma on siinä ettei käytä ääntä siihen pyytämiseen!! Itekö heräät 10min välein yöllä tarkistamaan tarviiko koiran päästä pihalle?! Kuule en 6kuisen koiran perässä kävele enää joka sekunti koska on pieni luotto jo siihen syntynyt ettei tee sisälle! Ja ihan on kuule koirankasvatus ihan hanskassa, koira ei vaan osaa pyytää ääntelemällä ulos ymmärrätkö vitun vajaa?!?

        Mikä siinä on et aina kun täältä kysyy jotain ni nää helvetin eunukit tulee tänne räkyttämään pelkkiä haukkuja? Pysykää vittu hiljaa ketkä ette osaa antaa niitä neuvoja mitä kysyn.


      • Raappana

        Ja hah hah hyvinpä tunnet kaikki maailman koirat ja siinä L-U-E-T-U-N-Y-M-M-Ä-R-T-Ä-M-I-S-E-S-S-Ä on sulla vakavia puutteita, sanoin just et myöskään meidän 5v ei koskaan vingu ulos, vaan jos on hätä niin pyytää tuijottamalla. Tässä erona se että tää onkin aikuinen ja sisäsiisti ja pystyy pidättämään vaikka kuinka pitkään. Kun sanoit et 2v:nä osaa pyytää "oikein" ulos.

        Niin, ja pentu todellakin pääsee usein ulos JA oikeisiin aikoihin JA pissaa ja kakkaa aina pihalla. Ja sillon kun pissaa sisälle niin on surkeen näkönen ja tietää että teki väärin. Se ei vaan jostain syystä osaa hakea ihmistä toisesta huoneesta jos on hätä. Jos ihminen on samassa huoneessa niin tottakai nähdään jos se kävelee ulko-ovelle.

        Ota se pääs pois perseestäs ja mee kouluu opettelee luetun ymmärtämistä.


      • awrugkgdjfhh

        Niin just koiralla pitää olla jatkuvasti vettä tarjolla.. Pentu AINA leikin päiväunien ja tuon jälkeen kakka/pissaa.. Koiraa pitää käyttää useammin ulkona koska pennulla on pieni virtsarakko ei pysty pitämään kauon... Se on vasta pentu joten et voi vaatia sitä vielä pyytämään ulos....


    • paviaanit

      Jos pentu juo paljon se on stressaantunut. Kuinka usein ulkoilette, vähintään tietysti 4 krt/pv ja yksi lenkki on ainakin tunnin pelkkää vapaana juoksua, eikö vain. Pennun ei oikeati kuulu pyytää ulos vaan SINÄ olet johtaja ja viet sen 20 krt/pv ulos jotta pentu asian ymmärtää....vai pitääkö se sullekin vääntää rautalangasta....?

      • Raappana

        Sanoin jo että pentu käy n. 6krt ulkona/päivä. Joskus enemmän, joskus vähemmän. Ei sitä kellon kanssa käytetä vaan järjen kanssa. Yöt nukkuu nätisti. Käyttökerrat aamulla kun herään, kerran aamupäivällä, iltapäivällä ehkä pari kertaa, illalla pari kertaa. Ja jokaisessa välissä tietenkin jos pentu pyytää, siis oven edessä istumalla.
        Ihan oikeasti, koiran KUULUU pyytää jos on hätä ettei tule sisälle, koska meidän koira tekee sisälle jos ei sitä viedä. Ja vanhempikin koira pyytää esim aina illalla 19 aikaan pihalle, se koira on aina ymmärtänyt kellon hyvin ja 19 aikaan tietää että on ulkoiluaika.

        Kyllä meillä on tietenkin noin-ajat milloin koirat käy pihalla ja myös tarpeen mukaan. Ongelma muodostuu siitä että jos on käyty pihalla pennun kanssa, niin jos juo sen jälkeen paljon niin saattaa mennä tunti niin se joko pyytää uudestaan pihalle, tai jos ei pyyntöä huomata niin tekee lattialle tai sitten jos tajutaan niin viedään se jo automaattisesti ulos koska pissaa voi tulla.

        Miten tää keskustelu meni taas tähän että en muka tajua koiran kasvatuksesta mitään kun ei ollut siitä taas kyse. Vaan että miksei koira voi kertoa sitä meille kun pissattaa jos ei olla just sillä hetkellä sen seurassa. Vai ottaako vanhemmasta koirasta mallia kun sekään ei vinkumalla pyydä, vaan tuijotuksella ja lähelle tulemisella?


      • Eläinrakasihminen

        Me käytetään 3 kertaa päivässä.
        Vaikka tämä onkin pentu kohta 10kuukautta .
        Ei osaa pyytää.
        Osaa käytöatavat.
        Annan koiralle että saa aina juoda vettä kuin haluaa.
        Eli tämä koira on sisäsiisti.
        Sun koira saattaa hätäpissejä tehä.
        Jos sun koiralla on huomionkipee nii saattaa pissata hätä pissit.
        Mun entisellä koiralle tuli aina hätäpissit jos sitä kiellettiin jos teki väärin.


    • pröhh

      Meidän 6kk pentu on nyt omatoimisesti alkanut viestimään että haluaa ulos. Esim aamulla kun ensimmäinen herätys soi niin pentu tulee sängynreunalle ja nuolee kasvoja ja menee sittten oven eteen istumaan. Ensimmäisen kerran kun tajusin että tarvitsee ulos oli kun se alkoi 9viikkoisena nuuskimaan mattoja ja kun se villiinyy (varmaan hermostuu kun on pissahätä)..
      Kaverillani on koira jota on opetettu hakemaan taluttimen ja valjaat omistajalleen kun haluaa ulos. Kuullemma sillä tavalla että kun pentu oli pieni sille aina annettiin taluttimen suuhun ennen kun oltiin menossa ulos! Sitten se alkoi sitä tehdä itsekin :)
      Meidän pentu on ollut sisäsiisti nyt pari kuukautta ja pystyy öisin pidättämään noin 9h ja kun ollaan hereillä 6h..

      • Raappana

        Meilläkin oli jo menossa parempaan suuntaan, mutta nyt on viime viikot taas alkanu pissailemaan enemmän sisälle vaikkei mitään ole muutettu näissä toimissa. Lehtiä ei kannata enää lattioille laittaa kun ei tajua niistä enää mitään, otettiin ne pois kun pentu oli viikonkin hyvin, sitten taantui. Ja päätettiin sitten että opetetaan suoraan ulos, ei lehdille, koska asutaan omakotitalossa niin on helppo käyttää ulkona.

        Otetaan nyt käyttöön palkitsemissysteemi eli aina nami kun pentu tekee ulos. Katsotaan mihin se johtaa.


      • dghfgchgvjv
        Raappana kirjoitti:

        Meilläkin oli jo menossa parempaan suuntaan, mutta nyt on viime viikot taas alkanu pissailemaan enemmän sisälle vaikkei mitään ole muutettu näissä toimissa. Lehtiä ei kannata enää lattioille laittaa kun ei tajua niistä enää mitään, otettiin ne pois kun pentu oli viikonkin hyvin, sitten taantui. Ja päätettiin sitten että opetetaan suoraan ulos, ei lehdille, koska asutaan omakotitalossa niin on helppo käyttää ulkona.

        Otetaan nyt käyttöön palkitsemissysteemi eli aina nami kun pentu tekee ulos. Katsotaan mihin se johtaa.

        Oletteko kokeilleet lähteä pennun kanssa ulos aina, kun se tekee toivotun eleen, esim. tökkää jalkaa tassulla (leikin tiimellyksessä, ruokaa/huomiota kerjätäkseen tai mistä tahansa syystä)? Jos koira pääsee pihalle aina jalkaa tökätessään, se oppii käyttämään signaalia tietoisesti. Sama vinkumisella, oven raapimisella tms.


      • Raappana
        dghfgchgvjv kirjoitti:

        Oletteko kokeilleet lähteä pennun kanssa ulos aina, kun se tekee toivotun eleen, esim. tökkää jalkaa tassulla (leikin tiimellyksessä, ruokaa/huomiota kerjätäkseen tai mistä tahansa syystä)? Jos koira pääsee pihalle aina jalkaa tökätessään, se oppii käyttämään signaalia tietoisesti. Sama vinkumisella, oven raapimisella tms.

        Toi onkin muuten hyvä, pitääkin kokeilla!


      • Raappana
        Raappana kirjoitti:

        Toi onkin muuten hyvä, pitääkin kokeilla!

        Niin eli siis tarkoitin että saisi siis vinkumaan tarvettaan päästä ulos. On vaan sekin hieman hankalaa kun pentu ei paljon vingu mitään, yksinollessaan vähän ja leikin yhteydessä joskus hiukan jos haluaa vanhemmalta koiralta lelua. Mutta yritystä peliin.....


    • Kuuleppa aloittaja,

      itelläni nyt 6 v. narttu ja 1,5 v. uros ja ovat "JO" sisäsiistejä. Narttu ei puolivuotiaata tähän päivään ole tehnyt sisälle mitään. Uroksella meni melkein vuoteen ennen kuin loputkin vahingot loppuivat. Koskaan en ole rangaissut, en edes sanonut mitään, enkä katsonut pahasti tms., vaan korjasin muina miehinä pois pissan ja matot (mitäs pidin lattialla) pesin pariinkin otteeseen. On yksilöllistä miten nopeasti kukin oppii sisäsiisteyden. Kumpikaan koiristani ei pyydä ulos vaan itse huolehdin, että pääsevät tarpeeksi usein. Näitä ulkoilutan kaksi kertaa päivässä hyvin. Tarkoittaa kahta vähintään 2-6 km lenkkiä, kumminkin niin, että päivässä pääsevät aamun tai aamupäivän aikana yleensä parin km ja iltapäivällä mennään sitten triplaten. Näiden lisäksi lyhyempiä ulkonakäyntejä pari-kolme (tilanteen mukaan). Koirillani on aina vettä tarjolla ja jopa vesiautomaattikin löytyy kesäisin. En koskaan rähjää, räyhää koirilleni, sillä ne ovat itse otettuja lemmikkejä, jotka minun kuuluu hoitaa kaikella tavalla, jotta niillä on mahdollisimman hyvä olla. Varmasti sinäkin niin haluat tehdä, mutta en ymmärrä miksi koiran pitää osata pyytää ulos. Mielestäni semmoiset koirat pyytävät ulos, joiden ulkoilutuksesta ei rytmitetä oikein tms. Koirani ovat nytkin täydessä unessa ja tietävät, että ulos pääsevät aamulla kun olen noussut, hörppässy kupin kaffetta jne. Odottavat vaikka hihnoissaan, että olen valmis ja sitten mennään. Koirat oppivat rauhallisuuten, jos omistajakin on rauhallinen. Meillä esim. nukutaan (tänäänkin) tuonne puolikymmeneen asti. Niillä ei ollut mitään kiirettä vaan painivat sen aikaan eteisessä kunnes isäntä oli valmis lähtemään neljän km aamulenkille ja minä jäin valmistamaan sunnuntai aamiaista sekä niille että meille. Olemme yksilöitä, ihan jokainen.

      • Raappana

        Koiran kuuluu pyytää ulos JOS hätä iskee, esim ripuli mihin ei voi vaikuttaa ihminen millään lailla, tulee jos on tullakseen. Eka koirani huusi minut väkisin ulos keskellä yötä jos oli ripuli. Onneksi huusi koska oli erittäin herkkävatsainen ja oli usein vatsa löysällä. Tähän perustan väitteeni että koiran kuuluu pyytää ulos TARPEEN VAATIESSA.

        Molempien nykyisten koirien, pennun sekä 5vuotiaan, kanssa on koettu yöripulit. Toisen paskaan pimeässä astuin ja toinen paskoi mattoja myöten lattiat täyteen. Ja vieläkö joku väittää että ihmisen kuuluu tietää koiran poikkeavatkin vatsan toiminnot koko ajan?!

        Ja joo, edelleen, koirilla on tietyt noin-ajat milloin käyvät pihalla. Mulle ei tarvi kehuskella kuinka aikaisin teidän koirat on olleet sisäsiistejä, tämä pentu on todellakin kolmas koirani joten en ole aloittelija. Siksi tämä ihmetyttääkin miten tää on nyt näin vaikeaa kun edellisten kohdalla ei ole ollut. Tosin 2 edellistä olivat 25kg:sia ja tämä pentu 4kg, pienillä koirilla kuulemma useasti meneekin pidempään eikä se tarkoita sitä että olen jotenkin epäonnistunut.


    • Peluri55

      Mun mielestä se on niin, että kun pentu on niin kehittynyt, että se tajuaa sen pissahätänsä ja osaa sitä myös säännöstellä, se osaa myös pyytää ulos. Niinpäin se menee. Ei pentu osaa sellaista asiaa pyydellä, mitä ei vielä kunnolla hallitse ja tajua.

    • samperi

      sun mielipide meni peluri nyt kyllä niin metsään kun vaan voi mennä

      meillä on kaks koiraa; 2,5v narttu ja 1,5v uros.
      narttu pyytää ulos vinkumalla mutta uros ei.
      ainoastaan jos istutaan sohvalla mekin kaikki, niin ilmoittaa hädästään ravaamalla olohuoneen ja ulko-oven väliä.
      yöllä jos tulee hätä, niin tekee tarpeensa eteiseen, tai vaikka makuuhuoneeseen jos nukkuu siellä meidän kanssa.

      koira on siis oppinut sisäsiistiksi jo 5-6kk ikäisenä, muttei osaa edelleenkään PYYTÄÄ ulos, ILMOITTAA hädästään.
      -eikä ilmeisesti koskaan opikaan.
      VAI?

      Onko kellään tietoa miten sen saa opetettua?

      tuo kyllä haukkuu ja vinkuukin sisälle halutessaan, muttei koskaan ulos halutessa.

      • Raappana

        NIIN, JUURI NÄIN! Kiitos, joku tajuaa mitä tarkoitan. Ongelmamme on siis juuri tämä ulosPYYTÄMINEN, jos tulee enemmän tai vähemmän yllättävä hätä. Esim meidän pentu ei aina edes malta pissata kaikkea kerralla, tai kahdellakaan. Merkkaileekin jo ja tyttöpissailemallakin pissaa välillä vaan lyhyesti. Tämäkin kertoo siitä että koiralla on pidätyskykyä ja tajua asiasta.

        Ja siis sisällä, pyytää pihalle oven eteen menemällä ja tuijottamalla, mutta se ongelma muodostuu silloin kun koira on eri huoneessa. Ei tule hakemaan ihmistä hätiin, vaikka onkin saattanut käydä jo istumassa oven edessä. Mutta eihän sitä ole kukaan nähnyt.
        Koira käy siis useasti pihalla päivässä. Mielipiteeni vain on että puolivuotiaaseen kuuluu pystyä jo luottamaan hiukan tässä asiassa. Ja hiukan luotammekin, siksi emme seuraakaan sen liikkeitä 24/7.


      • Peluri55

        No joo, mun koirat vinkuu jos niille tulee kova hätä, mutta ei ne välttämättä tule sitä minun eteen tekemään. Ne vaan ilmaisevat hätäänsä. Poikkeavasta käytöksestä itse älyän, että lähdettävä on vaikka yöllä.

        En nyt osannut tehdä eroa siihen, että tulee varsin ihmistä pyytämään. Samoin, jos vesikuppi on tyhjä, ne ilmaisevat janoaan koluamalla tyhjän kupin kanssa keittiössä, eivätkä sitä minulle tuo.

        Siis väärässä olin siinä, että pentu tulisi pyytämään ihmiseltä ulos, se vaan ilmaisee epämukavuuttaan silloin kun hätä on, eikä se halua sisään tehdä.

        Enkä kyllä haluaisikaan, että koira oppii ulospyytämisen jonain temppuna. Se luultavasti alkaisi sitä käyttämään huvikseen. On siellä ulkona kivempaakin tekemistä kuin tarpeenteko.


      • isoisoäiti
        Raappana kirjoitti:

        NIIN, JUURI NÄIN! Kiitos, joku tajuaa mitä tarkoitan. Ongelmamme on siis juuri tämä ulosPYYTÄMINEN, jos tulee enemmän tai vähemmän yllättävä hätä. Esim meidän pentu ei aina edes malta pissata kaikkea kerralla, tai kahdellakaan. Merkkaileekin jo ja tyttöpissailemallakin pissaa välillä vaan lyhyesti. Tämäkin kertoo siitä että koiralla on pidätyskykyä ja tajua asiasta.

        Ja siis sisällä, pyytää pihalle oven eteen menemällä ja tuijottamalla, mutta se ongelma muodostuu silloin kun koira on eri huoneessa. Ei tule hakemaan ihmistä hätiin, vaikka onkin saattanut käydä jo istumassa oven edessä. Mutta eihän sitä ole kukaan nähnyt.
        Koira käy siis useasti pihalla päivässä. Mielipiteeni vain on että puolivuotiaaseen kuuluu pystyä jo luottamaan hiukan tässä asiassa. Ja hiukan luotammekin, siksi emme seuraakaan sen liikkeitä 24/7.

        Koitappa vanhanajan hyväksi koettua konstia sille pennullesi, Vie ulos vain siksi hetkeksi kun tekee tarpeensa, palkkio ja hyvänäpito, sitten heti sisälle.

        Tuona oppiaikana älä hyväpaloja anna ollenkaan sisällä.
        Se on omakotiasujan vaivaton konsti toteuttaakkin.

        Pidemmät lenkit on asia erikseen ja palkita voi silloinkin tarpeensa tehtyä.Toimii sitä varmemmin jos koira on namille hieman perso


    • Jack-a-Poo

      Pyytäminen tulee ajan myötä kun pentu oppii koska sen pitää päästä ulos. Jos koira jo menee välillä ovelle, kehu ja vie heti pihalle. Meidän 5kk vanha uros ollu sisäsiisti jo monta viikkoa mutta vasta äskettäin alkanut pytään ulos vinkumalla. :)

    • samperi

      Pyytäminen tulee ajan myötä?
      Tuon 5kk kokemuksellako?

      ENTÄS KUN EI TULE?????
      Kun tuo tulee vaan tuijottamaan jos se hätä on ja jätkä on kuitenkin jo lähemmäs 2-vuotias.
      JOS pääsee siis sinne missä me ihmiset ollaan, niin sen hädän huomaa tuosta eestaas ovelle ravaamisesta tai tuijottamisesta.
      Eli periaatteessa meidän täytyy olla kokoajan koiran kanssa samassa huoneessa ja yölläkin älytä herätä jos koira vaeltaa huoneessa.. muuten saa siivota paskatkin sisältä.

      Mulle on ihan sama vaikka tuo haukkuis kovaan ääneen toisella puolen taloa, KUNHAN ilmoittais että on hätä. Eli se pointti ei ole se, että tuleeko se koira ilmoittamaan sen vinkumalla tai haukkumalla, vaan että yleensäkin voisi ilmoittaa äänellään hädästä niin sen tajuais unenkin läpi.

      Kysymys oli saako koiraa opetettua millään siihen että ilmoittaa äänellä hädästään?

      • Jack-a-Poo

        Alussa kirjotit et on 6kk vanha? Ja muutenkin tolla sun asenteella tuntuu siltä ettet muiden mielipiteitä halua. Joten onnea matkaan vain.


    • Pennun kasvattaja

      Huh-huh. Hulluksi tulee, kun näitä lukee. Jotenkin tuntuu, että koiran ja ihmisen yhteiselämässä on alettu viime vuosina hirveästi korostua koulutus. Kaikkeen pitäisi olla joku oppi annettavissa ja koiran pitäisi olla sataprosenttisesti oppinut ja toimii kuin ajatus. Tunnen itseni aivan omituiseksi, kun nyt uuden koiran kanssa lähinnä nautin. Koira on koira, ei kauko-ohjattava lelu eikä alokas armeijassa, jota koulitaan kaiken aikaa herkeämättä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1515
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1035
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      990
    Aihe