Miessakit ry

AikaToimenpiteille

Onko Miessakit Ry todellisuudessa "munaton" yhteisö joka ei nimensä mukaan saakkaan mitään oikeata aikaiseksi?

Omat yhteydenottoni kyseiseen yhdistykseen ovat olleet melko surkeita ja tuntuukin, että ko. Ry on enemmänkin onneton mielistelijä kuin oikea miesten eli isien etuja ajava järjestö.

Tuollaisella nyyhkyseurueella ei nykypäivän Suomessa jossa itsekeskeisyys ja narsismi kukkivat ole tarvetta.

Tarvitaan jotain radikaalimpaa yhdistystä joka oikeasti alkaa ajaa miesten etua ja tasa-arvoa lasten huoltajuuskiistoissa. Sitä Miessakit Ry ei Urho lehtisen kanssa ei tee.

Olisi jo vihdoin aika saada oikea järjestelmä/yhdistys ajamaan miesten asiaa isänä nykypäivänä eikä tälläisiä puolivillaisia keskustelukerhoja.

25

1107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Erosta elossa.
      • 4+18

        En tunne yhtään eronnutta mieshenkilöä joka edes jäsenenäkään tuossa Ry:ssä olleena olisi saanut eron aikana tai sen jälkeen minkäänlaista apua.

        Itseni mukaan lukien meitä on lähes kymmenen.


      • ymmyrämmä
        4+18 kirjoitti:

        En tunne yhtään eronnutta mieshenkilöä joka edes jäsenenäkään tuossa Ry:ssä olleena olisi saanut eron aikana tai sen jälkeen minkäänlaista apua.

        Itseni mukaan lukien meitä on lähes kymmenen.

        Minkähänlaista apua sinä ja kaverisi olette tumput suorina odottaneet? Taistelua pahaa Eksää vastaan? Ilmaisia juristipalveluja?
        "Jos suomalainen mies saadaan puhumaan, toivottomastakin tilanteesta voi nousta uuteen hyvään elämään." Olen näin naisena käsittänyt että Miessakeilla on yksinomaan miehille tarkoitettuja (miesten vetämiä) vertaistuki-keskusteluryhmiä. Eli tarkoitus ehkä oli, että sinä ja kymmenen kaverianne olisitte auttaneet toinen toisianne ja samalla itseänne.


    • Sukupuolirasismia.
    • Härskit naiset.

      Eroava mäkikotka Toni Nieminen kertoi tänään 23.11.2013 Hjallis Harkimon ohjelmassa, kuinka naiset ovat esittänee härskejä ehdksia hänel kuultuaan, että Toni Nieminen eroamassa.
      Lue Ilta-Sanomien uutinen aiheesta
      http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288624344950.html
      ---------

      • hellanlettassentään.

        Voe Toni parkaa....... ihan että härskejä ehdotuksia. No, me naiset olemma saaneet niitä kuulla koko elämämme...... että repikää siitä, Hjallis ja koko tuotantoyhtiö, Toni me jätetään rauhaan.


      • 16+7
        hellanlettassentään. kirjoitti:

        Voe Toni parkaa....... ihan että härskejä ehdotuksia. No, me naiset olemma saaneet niitä kuulla koko elämämme...... että repikää siitä, Hjallis ja koko tuotantoyhtiö, Toni me jätetään rauhaan.

        Tuskin sinun tarvitsee Tonia rauhaan jättää, koska hän mitä ilmeisemmin ei edes noteeraisi sinua.

        Hjalliksen ohjelma ei kiinnosta, se pitää kyllä paikkansa.
        Mutta siitä sinä voisit tehdä valitusta sinne televisioyhtiöön.


    • Lapsettomat isät.

      Äidit osaavat temput, joilla isältä viedään yhteys lapsiinsa. Eikä siinä vielä kaikki Yhteiskunta auttaa heitä siinä, sanovat eroisät.

      Lue lisää Feministinen aikakuslehti Tulvassa 3/ 2009.

      http://www.tulva.fi/index.php?k=115744
      ----------

    • Koston Enkelit.

      Lasta käytetään vaikeissa eroissa julmasti pelinappulana toista vanhempaa vastaan. kertoo tuore avioerotapauksia valaiseva tutkimus Huomattavan usein toinen vanhemmista haluaa tietoisesti tuhota lapsen ja entisen puolisonsa välisen suhteen. Myös rikosilmoituksia tehdään entisestä puolisosta.
      Hyvä, että vihdoinkin, joku muu taho, kuin lastensuojelusta vasat tahot ovat puuttuneet näihin rikoksiin.
      Tutkijana oikeu-s ja kriminalipsykologian dosentti inä-Häkkinen Nyholm.
      Lue lisää Helsingin Sanomissa julkaistusta tutkimuksesta 20.11.2013.

      http://www.hs.fi/kotimaa/a1384916065594
      --------

    • Valoa ikkunassa?
    • Isät lasten asialla.
    • Isän oikeudet.
    • Viranomaiskäytännöt?

      Kopio Tasa-arvovaltuutetun tiedotteesta
      Isilläkin on oikeus vanhemmuuteen - myös eron jälkeen
      17.02.2011

      - Aika on ajanut vanhemmuutta koskevan lainsäädännön ohi. Tätä kuvaavat tasa-arvovaltuutetulle tulleet, syrjityiksi itsensä kokeneiden isien yhteydenotot, totesi tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen torstaina puhuessaan Tasa-arvoa erovanhemmuuteen - isät pois paitsiosta -projektin avoimessa foorumissa Tampereella.

      Lainsäädännön ja viranomaiskäytäntöjen näkökulmasta ongelmalliseksi on muodostunut esimerkiksi etävanhemman, useimmiten isän, asema. Tasa-arvovaltuutettu on tuoreessa lausunnossaan vastannut yhteishuoltajana olevalle etäisälle, joka ei saanut tietoja lapsensa esikoulun aloittamiseen liittyvistä asioista. Päivähoidossa yleisesti käytössä olevassa asiakastietojärjestelmässä ei kysytä tietoja etävanhemmista.

      Tasa-arvovaltuutettu pitää tilannetta kestämättömänä.
      - Etävanhemmalle on annettava mahdollisuudet myös käytännössä seurata oman lapsensa arkielämää. Asiakastietojärjestelmiä tulee kehittää niin, että ne ottavat huomioon yhteishuoltajuuden edellyttämät käytännön vaatimukset.

      Moni valtuutettuun yhteyttä ottanut isä on myös epäillyt, että erotilanteissa sosiaaliviranomaiset suosivat naisia epäasiallisin perustein. Tunnetta on vahvistanut se, että enemmistö sosiaalityöntekijöistä on naisia ja että nykyään yhä useammin myös asiaa tuomioistuimessa käsittelevä tuomari on nainen.

      - Mielestäni olisi paikallaan tehdä sosiaaliviranomaisten palvelujen osalta selvitys siitä, onko sukupuolella merkitystä ja suositaanko äitejä viranomaiskäytännöissä, kuten epäillään. Tuomioistuinten huoltajuusratkaisuista on jo olemassa vastaava tutkimus, Pirkko Mäkinen sanoi.

      Lisäksi tasa-arvovaltuutettu toteaa, että vanhempainvapaasäännökset kohtelevat äitejä ja isiä eri tavoin. Sairausvakuutuslaissa määritellään, että vanhempainvapaan voi käyttää joko lapsen äiti tai isä, riippuen siitä, mitä vanhemmat keskenään sopivat. Oikeus työntekoon ja vanhempainrahan nostamiseen kuitenkin vaihtelee sukupuolen mukaan. Lapsen isällä on oikeus vanhempainrahaan, jos hän osallistuu lapsen hoitoon eikä ole tänä aikana ansiotyössä tai muussa omassa työssä. Äidille sitä vastoin voidaan maksaa vähimmäismäärän suuruista vanhempainrahaa, vaikka hän on samanaikaisesti ansiotyössä tai omassa työssä taikka opiskelee päätoimisesti ja saa opintotukilain mukaista opintorahaa.

      Valtuutettu on useita kertoja vuodesta 2003 lähtien pyytänyt sosiaali- ja terveysministeriötä selvittämään mahdollisuudet sairausvakuutuslain muuttamiseksi siten, että vanhempainrahasäännökset olisivat samanlaiset isien ja äitien osalta. Asiaan ei kuitenkaan ole saatu muutosta. Kelan ohjeistus perustuu voimassa olevaan lainsäädäntöön, ja moitteet onkin usein suunnattu Kelaa vastaan.
      .

    • Perättömät syytökset

      Perättömiä insestisyytöksiä esitetään usein huoltajuusriidoissa ja avioeroissa. Moni isä on menettänyt lapset syytöksien perusteella, jopa syyttömiiä isejä on joutunut vankilaan.

      Seksuaalirikoksissa jo noitavainon piirteitä

      Sanomalehti Karjalainen 4.3.2000.
      Asiantuntijavieraana kihlakunnan syyttäjä Marja Vanamo.

      Seksuaalirikossyytöksissä jo noitavainon piirteitä
      Vaikeissa avioerotilanteissa tehdyt rikosilmoitukset lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä osoittautuvat usein täysin perättömiksi.
      Joensuu
      Markku Liikamaa

      Syyttäjät ja poliisi ovat panneet merkille, että viime aikoina lisääntyneissä rikosilmoituksissa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä on aika usein myös perättömiä ilmoituksia. Esimerkiksi vaikeissa arvioerotilanteissa jotkut saattavat tehtailla toisesta osapuolesta aina uusia ja uusia rikosilmoituksia, kun edelliset on poliisin esitutkinnassa ammuttu perättöminä alas.

      Olen verrannut nykytilannetta historiasta tunnettuihin noitavainoihin. Niissäkinhän oli usein kyse siitä, että lasten tai kylänmuijien pahojen ja ymmärtämättömien puheiden perusteella poltettiin tuhansia syyttömiä ihmisiä roviolla. Näyttö näissä jutuissa kun on monta kertaa aivan samalla tasolla, arvostelee kihlakunnansyyttäjä Marja Vanamo Itä-Suomen syyttäjänviraston Joensuun toimistosta.

      Vanamo sanoo, että lapsen seksuaalinen hyväksikäyttösyytös heitetään usein ilmaan vaikeissa avioerotilanteissa.

      Olen pannut merkille, että sitä käytetään lyömäaseena toista osapuolta, yleensä isään, vastaan, hän sanoo.

      Rikosilmoitusten lisääntymisen taustalla on varmasti myös se, että ilmoitusherkkyys on kasvanut niin perheissä kuin viranomaistenkin keskuudessa.

      Mutta Vanamon mielestä syytökset ovat montaa kertaa varsin hataralla pohjalla.

      En saata uskoa, että tilanne olisi yhteiskunnassa muuttunut sellaiseksi, että yhtäkkiä meillä olisi suuri joukko avioeroisiä, jotka käyttäisivät lastaan seksuaalisesti hyväksi, hän sanoo.

      -------------

    • Oikeusmurhat.

      Insestisyytökset, pedofiliakäsitteet johtivat oikeusmurhiin, edes psykiatrit tulkitsivat aiheita väärin, johtuen ilmeisesti Belgian filiskandaalista, jossa lasten omat vanhemmakäyttivät omia lapsia seksuaalisesti hyväksi ja väittivät jonkun pedofiliringin käyttäneen lapsia seksuaalisesti hyväksi.
      Lue Aamulehden juttu aiheena Pedofilia ja psykiatrien harhat insestistä.

      http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/oikeusmurhat-psykiatrien-harhat-pedofiliasta
      ---------

    • Naarastiikerit.
    • Dementiaa?

      Naisten väkivallasta parisuhteissa on vaiettu, jotenka ainoa oikea käsitys viranomaislla on, että miehet ja isät ovat vain väkivaltaisia
      Lisätietoa Demeter työstä

      http://www.maria-akatemia.fi/node/42#
      -----------.

    • Vaiettu naiseus.
    • Törkeää valehtelua.
    • Hullut ämmät ?

      Hyvä kun naisten henkinen ja fyysinen väkivalta ova saaneet julkisuutta, nyt miehillä ja iseillä on paremmat mahdollisuudet saada lähivanhemmuus.
      Tuttavaperheessäni kolen lapsen äiti lö "Elimensä miehen" jonka kanssa he suunnittelivat uusperheen perustamista, jossa olisi heidän kummankin 10-vuotiaat tytöt, pojat eivät he kiinnostaneet. Varmistaakseen lapset lleen lasten äiti uhkasi syyttää miestään väkivaltaiseksi, vainoharhaiseksi juopoksi rentuksi ja oman tyttärensä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Lasten isä ilmoitti, että siinpauksessa hän nostaa syytteen valehtelusta, josta voi seurata kahden vuoden vankeustuomio. Äiti pelkäsi joutuvansa vankilaan ja perui kaikki uhkauksensa.
      Lopputulos: Lapset halusivat jatkaa äidin mielestä tylsää perhe-elämää isän kanssa. Tänä päivänä kaikki kolme lasta ovat aikuisia, heillä on ammatti ja vakituinen työpaikka.
      Yle uutiset 4.10.2012.
      Moni mies ja vanhus pakenee väkivaltaa turvakotiin. Henkistä tai fyysistä väkivaltaa kokeneiden miesten ä tuplaantui Oulun turvakodissa vuonna 2011.
      Myös vanhempi väestö k yhä enemmän turvattomuutta Oulusta haetaan kriisiapua ympäri Suomen.

      http://yle.fi/uutiset/moni_mies_ja_vanhus_pakenee_vakivaltaa_turvakotiin/6318882
      --------

    • Narsistit huijaa.

      Narsismista on uutisoitu ja keskusteltu viimeiset 20 vuotta ja miehet, sekä isät on leimattu narssiteiksi mm. kirjassa Virtahepo olohuoneessa.
      Kirja oli ilmeisesti "määrättyjen" tahojen tilaama ja kustantama kirja, jonka tarkoitus, päämäärä ja tavoite.
      On väitetty myös että 80 prosenttia miehistä on narsisteja, tämäkin väite on kumottu, naisista 90 prosenttia on narsisteja. Mikäli jotkut heistä työskentelevät lastensuojeljoina ei tarvitse ihmetellä,. jos isät ja lapset ovat toisen luokan kansalaisia.
      Lue Turun Sanomien kolumni narsismista.

      http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/173717/Perehtykaa narsismiin
      ------------

    • Naristi huijaa.

      Kopio Turun Sanomien kolumnista ja narsismista.


      Perehtykää narsismiin!
      Kolumni | Turun Sanomat 13.11.2010 02:45 | 0
      Anne-Liisa Palmu-Joronen

      Maailma on epäoikeudenmukainen paikka. Valitettavasti. Mutta, me saisimme siitä paljon oikeudenmukaisemman, jos ne ihmiset, jotka tekevät päätöksiä toisten ihmisten asioista, perehtyisivät narsismiin.

      Erityisesti tuomarit, asianajajat, oikeusaputoimistojen juristit ja mm. lasten elatus- ja huoltajuusasioita käsittelevät sosiaalityöntekijät, ovat niitä ihmisiä, jotka voivat joutua täydellisen huijauksen kohteeksi, jos eivät ymmärrä mistä narsismissa on kyse.

      Jos ei ole itse kohdannut pahasti narsistista ihmistä, on hyvin vaikea käsittää, minkälainen tällainen ihminen on käytökseltään ja olemukseltaan. He ovat aivan varmasti vahvasti edustettuina erilaisissa riita-asioissa.

      Narsistinen ihminen saa tarinansa kuulostamaan uskottavalta, koska hänellä on usein vakuuttava ulosanti ja hän pystyy manipuloimaan kuulijansa uskomattomalla tavalla. Esimerkiksi avioerotilanteessa lasten huoltajuuteen liittyvissä riidoissa, puoliso on saattanut kertoa kokemastaan henkisestä väkivallasta, valheista ja petoksesta selkeitä esimerkkejä monen vuoden ajalta.

      Hän on usein joutunut käymään monen vuoden terapian saadakseen itsensä jälleen henkisesti ehjäksi, koska narsisti on rikkonut hänet julmuudellaan toistuvasti. Silti tämä ei riitä näytöksi siitä, että se, josta erotaan, on sadistinen ihminen, jonka puheisiin ei voi luottaa.

      Juristien ongelma on se, että juristin koulutus opettaa ihmisen ajattelemaan loogisesti ja luottamaan siihen, että jokainen ihminen pystyy ja haluaa toimia järkevästi. Ainoat rajoitteet ovat, että henkilö on julistettu holhouksen alaiseksi tai hänellä on mielenterveydellinen diagnoosi, jonka voi ajatella viittaavan alentuneeseen harkintakykyyn.

      Narsismia ei yleensä diagnosoida, koska narsistiset ihmiset pystyvät elämään yhteiskunnassa ja menestymään; usein he ovat jopa erittäin menestyneitä. Narsismia voi siksikin olla vaikea ymmärtää ja oivaltaa henkilössä, jos hän on olemukseltaan fiksun ja filmaattisen tuntuinen, menestynyt, hyvin pukeutuva ja itsensä kaikin puolin hallitsevan tuntuinen, järkevästi keskusteleva ja huomaavaiselta vaikuttava henkilö. Eihän tällainen malli-ihminen mitenkään voi olla paha ihminen.

      Kyllä näin voi olla ja siksi on tärkeätä tutustua siihen, mistä narsismissa on kyse ja miten narsistinen ihminen toimii ja miksi.

      Nykymaailma suosii narsismia; korostamme ihmisten yksilöllisyyttä ja rohkeutta toimia omapäisesti. Siksi sekoitamme hyvin usein itsekkyyden yksilöllisyyteen ja häpeämättömyyden ja häikäilemättömyyden omapäiseen rohkeuteen.

      Narsistisen ihmisen henkinen rakenne on osittain 2–3-vuotiaan tasolla, koska hänelle ei ole lapsuudessa kehittynyt kykyä käsitellä omaa häpeää. Siksi hän haluaa hallita kaikkea ympärillään ja kaikki ihmiset ovat olemassa hänen tarpeitaan varten. Hän ei kestä arvostelua, eikä hän osaa olla aidosti vastavuoroinen. Hän on usein hyvin älykäs ja ovela, koska hän on koko elämänsä opetellut kuinka manipuloida muita ihmisiä omaksi hyväkseen.

      Muut ihmiset ovat hänelle esineitä. Hän ei kestä heikkouksia itsessään eikä toisissa. Itsessään hän ei näe niitä ja toisissa hän halveksii niitä syvästi. Hän ei osaa rakastaa toista ihmistä inhimillisenä kanssaihmisenä. Ja mikä surullisinta ja tärkeitä ymmärtää; tällaista ihmistä ei voi rakastaa terveeksi. Ihminen ei voi parantua, kun hän ei edes ymmärrä ja hyväksy, että hänessä on jotain hoidettavaa.

      Tuomarit, juristit ja sosiaalityöntekijät, tehdään Suomesta oikeudenmukaisempi maa! Perehtykää tähän asiaan. Te kohtaatte näitä ihmisiä aivan varmasti. He ovat joukossamme joka päivä.

      Kirjoittaja on oikeustieteen kandidaatti, johtajuuskouluttaja ja johdon työnohjaaja.
      Anne-Liisa Palmu-Joronen
      --------

    • Oikeutta lapsille.
    • Kohtu ja hysteria.

      Narsismia, hysteriaa, vai selittämättömiä oireita?
      Mikäli haluamme, että lapset ja isät saisivat tasa-arvoista kohtelua olisi lastensuojelusta vastaavien naisten määrää vähennettävä ja lisättävä miesten ja isien osuutta.
      Jokainen voi pohtia onko Hysteria, tai joukkohysteria syynä moniin yhteiskunnallisiin ongelmiin.
      Lisätietoa Hysteriasta Wikipediassa.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Hysteria
      ----------

    • Naisten persoonat.

      Väärä kuva isistä
      7.12.2009 19:42 7.12.2009 19:42

      Keskisuomalaisessa 26.11. kerrotaan Markku Salon kirjasta narsistista häiriötä sairastavien käyttäytymisestä oikeudessa. Salon kokemusperäisesti lähestymää aihetta tutkin tieteellisesti vieraannuttamisoireyhtymää (PAS) koskevassa väitöskirjassa. Olen suorittanut kasvatustieteen, aikuis- ja lastenpsykiatrian kurssit ja minulla on 20 vuoden kokemus vaikeista lapsiasioista.

      Salon kirja on hyvä siltä osin, kun hän kertoo persoonallisuushäiriöistä ja niiden vaikutuksista asianosaisten käytökseen oikeusprosesseissa yleisesti. Siihen sisältyy kuitenkin oikeusturvaa vakavasti vaarantavia näkemyksiä.

      Pääosin vanhempien eron jälkeisissä oikeusjutuissa on Salon mukaan häiriöisistä noin 90 prosenttia miehiä ja vain 10 prosenttia naisia. Tämän hän itsekin myöntää poikkeavan huomattavasti psykologisten ja psykiatristen tutkimusten tuloksista. Salon mukaan miesten häiriöt johtavat oikeudenkäynteihin, naisten häiriöt jostain kummallisesta syystä eivät. Perustelut eivät vakuuta.

      Svenn Torgersenin ym. vuonna 2001 julkaiseman tutkimuksen mukaan persoonallisuushäiriöitä esiintyy naisilla ja miehillä suunnilleen saman verran, naisilla hieman enemmän. Miehillä on enemmän antisosiaalisia, passiivis-aggressiivisia ja vaativia persoonallisuuksia, naisilla riippuvaisia ja epävakaita persoonallisuuksia.

      Vieraannuttavilla äideillä on usein epävakaa persoona, josta naiset eri tutkimusten mukaan kärsivät kaksi kertaa niin usein kuin miehet. Tästä syystä häiriöistä kärsivien naisten osuus katkerissa huoltokiistoissa voi nousta noin 2/3:aan, miesten osuuden ollessa 1/3. Käsitys saa tukea Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimuksesta, jonka mukaan 42 prosenttia pidempien huoltokiistojen asianosaisperheistä on lastensuojelun asiakkaita.

      Olen Jurisprudentiassa 2007 osoittanut, että kyse on aina yksin lasten kanssa asuvista äideistä, jotka ovat omien mielenterveys- ja päihdeongelmiensa vuoksi joutuneet lastensuojelun asiakkaiksi. Riitelykierteeseen osallistuvista naisista 42 pros. on siis selvästi ongelmaisia. Kun asianosaisissa on myös terveitä, miten kuvioon sopii, että häiriintyneitä miehiä olisi yhdeksän kertaa enemmän kuin naisia?

      Salon käsitys siitä, ketkä sairastavat persoonallisuushäiriöitä, on ratkaisevasti vääristynyt. Hän tehnyt havaintoja ainoastaan mutu-tuntumalla. Käsittääkseni hän usein avustaa isistä lapsia tahallaan vieraannuttavia äitejä, joiden häiriöitä Salo ei välttämättä tajua.

      Sen sijaan hän saattaa mennä mukaan asiakkaanaan olevan naisen häiriöön siten, että yhdessä tämän kanssa projisoi eli heijastaa sen vastapuoleen, joka todellisuudessa on terveempi kuin entinen kumppaninsa. Vastapuolen väittäminen, ehkä perusteetta häiriöiseksi on kätevää, mutta sellaisia luihuja tekniikoita käyttävän asiamiehen pohdintoja ei pitäisi kohottaa yleiselle tasolle luulottelemalla asiantuntemusta.

      ANJA HANNUNIEMI oikeustieteen lisensiaatti, varatuomari Tuusula
      -----------

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1893
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1456
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      16
      1399
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      11
      1369
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe