Imetys ja alkoholi

uskaltaako ottaa

Heippa! Suurimmaksi osaksi imetän poikaamme, välillä saa myös korviketta. Mietin nyt tässä tuota alkoholin vaikutusta imetykseen. Jos joku ilta nyt joisin vaikkapa sen 3 olutta, niin kuinka pitkään mun täytyisi silloin odottaa, että voin taas imettää? Nopeuttaako maidon lypsäminen pois jotenkin sitä alkoholin haihtumista? (muistelisin joskus lukeneeni jotain tällaista).
Tarkoitus ei siis olisi vetää mitään kännejä, juoda se pari. Ja isä olisi selvinpäin.

10

157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niin tai näin

      Periaatteessa esimerkiksi yhden alkoholiannoksen jälkeen voi imettää vaikka heti (maidossa on alkoholia saman verran kuin veressä, eli vauvalle siitä menee mikroskooppisen pieni määrä, niin pieni, että sitä ei pysty edes mittaamaan vauvan elimistöstä), mutta jos haluaa pelata varman päälle, niin yksi alkoholiannos palaa noin kahdessa tunnissa. Jos on pienikokoinen, menee vielä pidempään. Lypsämällä ei voi nopeuttaa poistumista, alkoholi poistuu maidosta sitä mukaa kuin verestäkin. Toisin sanoen noin kuuden tunnin kuluttua voisi olla se tilanne, että kolme alkoholiannosta on palanut ja maidossa ei ole enää alkoholia.

    • three3

      Pitääkö alkoholistin kirjoitella tänne? eiköhän sossu taas saa yhden holhottavan.

    • kaija kvl

      Kyllä on niin hävettävää isoäitinä lukea, että äiti valitsee alkoholin lapsen sijasta! omat kolme tytärtäni ovat kunnon perheenäitejä ja imettävät/ovat imettäneet pitkään ja lapsen tahtiin.Saunassa ovat käyneet ilman alkoholia.Mehua ne kunnon tytöt juo!

      • Moralisoija liikenteessä

        Voi jeesus sentään... Jos joku juo satunnaisen saunakaljan tai haluaa kerran juoda ne pari olutta, niin ei se tee hänestä alkoholistia. Mikä tarve kaikilla on moralisoida toisia äitejä? Suomessa on vanhempia, joilla ihan todella on alkoholiongelma, surisitte niitä tapauksia. Kuka moralisoisi, jos isä haluaisi kerran ottaa sen pari kaljaa? Niinpä, ei kukaan. Ei tarvitse vetää hommaa hysteeriseksi. Suomessa on yllättävän paljon ihmisiä, jotka eivät näe mitään eroa alkoholin kohtuukäytöllä (tässä tapauksessa jopa vähäisellä käytöllä) ja alkoholismilla. Ei siinä mitään, jos sinun tyttäresi eivät ole pisaraakaan halunneet imetysaikana juoda, jotkut toiset haluavat silloin sen saunasiiderin ottaa. Sinulla ei ole mitään syytä heitä moralisoida, koska sellaisesta ei ole mitään haittaa. Niin se vain on, vaikka haluaisitkin olla eri mieltä.


    • aloittaja...

      Anteeksi, mutta tekeekö se musta alkoholistin jos haluan muutaman kuukauden välein ja yhtenä iltana ottaa ne pari kaljaa? Tuskinpa vain. Jos haluan sen pari juoda silloin tällöin ei myöskään tarkoita sitä, että alkoholi olisi lasta tärkeämpi asia! Kyllähän se lapsi etusijalle menee.

    • häpeällistä

      Et saa anteeksi sitä, että laiminlyöt omaa lastasi herra rankaisee tässä tapauksessa!

      • Soopaaaa

        1. Ap ei laiminlyö lastaan
        2. Voit ihan itse elää sen mielikuvitushahmosi ohjeiden mukaan ja pelätä hänen rankaisuaan, älä sotke muita siihen.


    • 417

      Johan sen vanha ja viisas kansa(?) tietää, että olut auttaa maidon nousuun. (Paitsi että ei auta, kokeiltu on.)

      Ota ne kolme kaljaa ja anna lapselle sitä korviketta seuraavalla syöttökerralla, jos tuntuu siltä, että et halua/uskalla imettää.

      Pari kaljaa ja imetys ei maailmaa kaada. On ihan eri asia, jos joku hoitaa vauvaa päissään! Eli kannattaa miettiä vähän sitä muutaako ne kolme kaljaa jo jotenkin omaa käytöstä.

    • nautitaan äitiydestä

      häpeällistä on varmaan vain ironinen :) Ei toki muutama olut silloin tällöin alkoholistia tai huonoa äitiä tee, oikeaa laiminlyöntiä sitten taas on niin monenlaista, ettei siihen keskusteluun kannata edes lähteä.. Tärkeintä on, että jokaisella on puhdas omatunto ja tietää täydestä sydämestä toimivansa aina lapsensa parhaaksi. Silloin muiden typerillä, alentavilla kommenteilla ei ole mitään väliä. :)

      Positiivinen ja hyvä mieli vain jokaiselle, olette varmasti hyviä äitejä vaikka joskus haluattekin antaa aikaa myös itsellenne!

    • Pöplk

      Just oli vauva lehdessä kysytty lääkäriltä asiasta ja hän vastasi, että kaksi lasia viiniä juoneella äidillä on maidossa sama määrä alkoholia mitä vauva saa d-vitamiinitipoista (esim jekovit). Ja pumppaaminen ei vaikuta millään tapaa maidon alkoholipitoisuuteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5259
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4715
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3006
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1757
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1730
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1643
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1571
    Aihe