Parisuhde oravanpyörässä

squirrell

Teen sen minkä moni muukin - haen googlen kautta kohtalotovereita ja lopulta päädyn itsekin kirjoittamaan ongelmastani.
Reilun vuoden vanha parisuhde toisesta pohjoismaasta kotoisin olevan miehen kanssa, ollaan asuttu hänen maassaan nyt kolmisen kuukautta, ennen sitä etäsuhteessa. Olemme vähän reilut parikymmentä vuotta kumpainenkin, eli joo, nuoria ja tyhmiä, tiedän.

Suhteen alussa minä olin se joka oli epävarma ja pelokas. Taustallani on vakavahko masennus, mikä on saanut minut varovaiseksi ihmisiin luottamisen ja kiintymisen kanssa. Mieheni siis koki, etten kunnioittanut häntä tarpeeksi pitämällä yhteyttä tarpeeksi usein (joskus meni viikko ettei oltu yhteydessä, normaalisti viestiteltiin ja soiteltiin kuitenkin vähintään parit kerrat viikkoon, nähtiin toisiamme väh. kerta kuukaudessa). En ollut odottanut mitään parisuhdetta tähän vaiheeseen elämääni ennenkuin tapasin tämän "elämäni miehen" ja varovasti ehdotin parisuhdetta, edelleen pelokkaana mutta tiesin, että rakastan tätä miestä enemmän kuin mitään. Lisäksi minulla oli koulu kesken suomessa, joten en olisi voinut lähteä vielä hänen luokseen. Hän oli tulossa suomeen, mutta totesikin sitten, ettei voi jättää perhettään ym.

Muutin hänen maahan, koska minä olen se matkusteleva osapuoli ja tosiasia on, että suhde olisi loppunut, ellen minä olisi muuttanut.
Nyt ollaan asuttu yhdessä nämä muutamat kuukaudet, mutta mieheni on katkera. Ainakin vaikuttaa siltä. Puhumme paaaaaljon, mutta enää ei tunnu mikään auttavan.
Olen sanonut ja näyttänyt hänelle kiitollisuuteni siitä, että hän jaksoi katsoa minua, vaikken ihannekumppani suhteen alussa ollutkaan. Olen myös aidosti pahoillani siitä, miten sain mieheni tuntemaan, ja kuinka en itse huomannut, kuinka pahaksi hänen olonsa sain. Olin niin hämmentynyt ja pelokas, että se muutti minut itsekkääksi.

Nykyään mieheni ei kunnioita minua. Hän sanoo, ettei menneet vaikuta, mutta olen varma, että niin ne tekevät. Hän kohtelee minua tylysti ja kuin olisin vain tiellä. Sanoo pahoja sanoja minulle, kohtelee alistavasti, käy välillä käsiksi suuttuessaan. Hän ei esim. usko, kun sanon, jos en tykkää, kun hän potkii minua takapuolelle ohi kulkiessaan tai katsoo kuin idioottia, jos kämmin jotain pientä. Ei, hän suuttuu. "sä olet vaan tottunut että kaikki kohtelee sua ku prinsessaa". En odota hänen tekevän niin, ehei, en edes halua. Haluan vain, että suhteessa on arvostus ja kunnioitus. Vaikka minä olin epävarma, en ikinä haukkunut yms miestäni. Nyt näinä päivinä, kun mies käy turhan kovin kiinni, murtaa itseluottamustani pahoilla sanoilla (niin, "ne on vaan sanoja, ei ne mitään tarkoita, se on vaan vitsi", ja "en mä tarkota satuttaa, se on vaan hauskaa läpsiä sua perseelle tai puristella tissejä" vaikka se SATTUU minua), olen antanut takaisin samalla mitalla, kun sanat eivät enää auta. Inhoan, kun tajuan läpsäiseväni miestäni avokämmenellä poskelle, mutta kun paha oloni purkautuu, se purkautuu näin. No, hän on nyt myös lyönyt minua.

En tiedä enää, mikä on totta ja mikä ei. Mikä oikein ja mikä ei. Ajattelen, että minun on kestettävä tämä koska minähän olen se, joka on ollut "bitch" ja pistänyt suhteen tähän kuosiin. tätä mieheni jatkaa sanomasta minulle, ja no, osittain se on totta. En vain ikinä nähnyt toiseen maahan, kuinka kovasti satutin miestäni vain vastaamalla viestiin joskus parin päivän viiveellä.

Hankalaksi tämän tekee se, että suhteemme on kuin vuoristorata. alhaalta ponnahdetaan ylös, ollaan kuin vastarakastuneet, suunnitellaan lapsen tekoa ja perheen perustamista, ollaan helliä ja rakastavia ja huomioivia... sitten taas räjähtää jostain olemattomasta syystä.

Olen ehdottanut appattiapua, mutta miehellä on sellaisiin "in my ass"-suhtautuminen. Ajattelen positiivsesti, uskon suhteeseen ja koetan tehdä kaikkeni voidakseni hyvin ja näin tehden miehellenikin hyvän olon, mutta hän ei voi ymmärtää, kuinka voin olla niin "ok". "Se ei vaan toimi". Aina pitää löytää joku ongelma jostain, jos sellasita ei valmiiksi ole. Rakastamme toisiamme, ja molemmat tietää sen, mutta nyt pelottaakin ajatus lapsesta yms. kun tämän hetkinenkin elämä on jo niin vaikeaa.
Toivottavasti te kohtalaotoverit löydätte tienne tänne antamaan muutamat viisaat sanat hahmottamaan tilannettamme ulkopuolisen silmin.

3

258

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • einfnnfnf

      Tuo suhde ei tule toimimaan. Olin tuollaisessa melkein 7 vuotta ja mielenterveys meni. Kävin terapiassa 8 vuotta sen jälkeen. Suhde on epäterve ja tulee sellaisena pysymään. En näe muuta vaihtoehtoa kuin erota, jos mies ei halua hakea apua suhteeseenne. Myös sinun pitäisi oppia elämässä luottamaan itseesi, mitä et nyt tee. Mitä nopeammin lähdet, sitä enemmän säästät itseäsi ja aikaasi.

    • oppeliini1

      Te ETTE ETTE ETTE rakasta toisianne. Se on kaikista oksettavin tekosyy olla pahoinpideltävänä.

      Kuulehan tyttonen, nyt heti pakkaamaan kassisi ja kipin kapin pois tuosta kauhujen luolasta!

      Ellei sinulla siellä ole ketään ystävää joka majoittasi sinut kunnes loydät oman asunnon, tule kotiin - omien vanhempiesi luo.

      Suurin osa pojista ja miehistä EI ole pahoinpitelijoitä, miksi et viitsisi nähdä vaivaa etsiä sellaista elinkummpania?

      • squirrell

        Kiitos teille parille vastaajalle. Viimeisen vuorokauden aikana suhde mennyt enemmän vain alas. Tajusin, että mieheni käyttäytyy kuin narsisti, ei varmastikaan ole käytöshäiriöinen tai mitään tällaista, mutta joku on mielenterveydessä nyt vinossa. Työkaverini on saanut silmiäni auki. Eiköhän tässä ero tule, sitähän tässä on molemmat odottanut/pelännyt. Kaikki vaan muuttuu niin sekamelskaksi ja tiedän, että se tulee tulevaisuudessa muuttumaan entisestään...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      100
      3136
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      82
      3066
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      317
      1951
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      89
      1444
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      6
      1236
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1155
    7. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      878
    8. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      124
      805
    9. 46
      783
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      46
      747
    Aihe