Sievitalo vastaan Kastelli mitä eroa?

Sievi vai Kastelli

Laitetaanpa Sievitalo ja Kastelli vastakkain. Molemmat rakennetaan paikan päällä, ei tehtaalla tehdyistä elementeistä.
Päälle päin saman oloisia taloja varustuksen puolesta. Sievillä jotain asioita valmiiksi hinnassa joita Kastellilla ei ole. Teräsbetonilaatalle tehtäviä molemmat.

Peruskysymys kuuluu että miksi Kastellin samankokoinen talo noin 135m2 huoneistoalalla on noin 20 000 euroa Sieviä kalliimpi?
Mitä niin paljon laadukkaampaa siinä Kastellissa on jotta se kannattaisi ostaa?

5

1366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 13+18

      En teidä. Rakensin kastellin ja talo on ainakin suora ja tukeva. Hinnat muuttuvat koko ajan, joten tarkkana saa olla.

      • paavo

        Onhan kastellilla aivan uusi elementtitehdas, nyt saa palikoista ja suurelementtinä.


    • varustelutaso

      Kannattaa aina tutustua tarkkaan siihen mitä talopakettiin kuuluu ja mitä ei sekä millä materiaaleilla talo on rakennettu.

      Esimerkkinä vaikka jos Kastellissa on kaksi hansgrohen sadesuihkua ja sievitalossa yksi oraksen karvalakki suihku siinä on jo ostohinnassa lähes 1000 euron ero. Näitä vastaavia vertailuja kannattaa tehdä kaikista materiaaleista.

    • ei kumpikaan

      Pintamateriaaleissa ei juurikaan eroja, rahalla saa aina laadukkaampaa ja kalliimpaa, molemmissa talopaketeissa. Sievillä hanat ja suihkut karvalakkimallia, juu se on nähty. Kastellin hanat/suihkut oli positiivinen yllätys.

      Kannattaa perehtyä toimitussisältöihin ja pyytää "avaamaan" kaikki asiat ja kohdat jos ei itse ymmärrä, jottei tule kovin paljon yllätyskustannuksia. Talotoimittajat, kun osaavat verhoilla kustannuksia minne milloinkin. Muutokset varsinkin on hinnakkaita.

      Sievitalon aliurakoitsijalla on paikoin virolaiset timpurit (joka tekee talot alusta alkaen pre-cut:sta) eli pienemmät palkkakustannukset, joten siitä syntyy ainakin vähemmän kustannuksia talotoimittajalle eli ehkä kokonaishintaa voidaan viilata alaspäin tälläkin keinolla. Kastellilla taitaa olla suomalainen asennusporukka, pääosin.

      Laatu sitten onkin oma kysymyksensä. Varmasti löytyy, niin suomalaisissa kuin ulkomaisissakin tekijöissä hyviä ja huonoja seppiä, mutta jos tutustuu pariin keskusteluun tälläkin palstalla, niin löytyy huonosti hoidettuja reklamaatioita ja ei niin hyvää laatua ja toimintaa Sievitalon suunnalta. Sama pätee Kastelliinkin.

      Ero näillä kahdella on vaan se, että Kastelli on jo vanha tekijä, sillä on markkinapaikka jo vallattu, ei ole huolta huomisesta. Sievitalo taas on pieni tekijä ja jos hoitaa hommansa näinkin nuoressa vaiheessa paikoin huonosti, niin ei voi ennustaa pitkää ikää kyseiselle firmalle.

      Yksikin huonosti hoidettu keissi on liikaa, ihmiset osaa puhua asioista ja ovat tulleet rohkeammiksi ja osaavat vaatia rahoilleen vastinetta, joka on oikein.. Internet on avannut nämä kommunikoinnin mahdollisuudet sekä tiedot kaikille mahdollisiksi. Ennen nämä jutut kulki vain suusta suuhun sekä vain jossain tietyissä piireissä asioiden todellinen puoli tuli julki, mutta nyt kaikilla on mahdollisuus etsiä tietoa sekä puhua avoimesti.

      Netti on pullollaan erinäisiä blogeja rakentamisesta joissa kerrotaan rehdisti ja suoraan kuin hommat toimineet vai ovatko toimineet. Ne on muille hyvää infoa sekä sieltä saa vinkkejä mitä kannattaa välttää, suosia, vaatia jne. Lukekaa ihmeessä niitä. Saattaa moni hämmästyä minkälaista tämä rakentaminen Suomessa oikein onkaan.

    • ei Sieville

      HUOM, kaikki joilla on ollut Sievitalon kanssa ongelmia!

      Jos haluatte vaihtaa tietoja ja kokemuksia Sievitalosta sekä heidän toimistaan ja tekemättä jättämisistään, ja olette pohtineet mitä tehdä ja kaipaatte vertaistukea, niin olkaa yhteydessä minuun. Olen saanut palautetta muutamilta tahoilta ( viranomaisilta) ja toivommekin, että rakennuttajat jotka kokevat tulleensa ko talotoimittajan osalta väärin kohdelluiksi, niin olisitte yhteydessä alla olevaan meiliosoitteeseen.

      Aikomuksena olisi pistää ko talotoimittaja vastuuseen tekemisistään. Lisätietoja suunnitelmistamme saatte, kun olette yhteydessä: [email protected]

      T: Väsynyt rakennuttaja, jota ei Sievitalon uhkailut, kiristämiset ja valheet pelota - päinvastoin, nyt se taistelu vasta alkaakin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      246
      2399
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      173
      1529
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1376
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1095
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1089
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      980
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      218
      967
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      875
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      700
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      699
    Aihe