vauva 9kk unikoulu eroahdistuksen puhjettua?

Alpir

Oltiin jo päätetty että aloitetaan unikoulu ensi viikolla kun on pitkä viikonloppu ja mies ehtisi nukkua vähän päivisin öisen hyssyttelyn jälkeen. Vauva syö kaksi kertaa yössä nykyään ja äiti kaipaisi jo vähitellen pidempiä yöunia. Nyt on kuitenkin aika yllättäen eroahdistus tullut päälle, ollut lievempänä jo aiemmin eli isä ei oikein kelpaa lohduttamaan, mutta viimeisein viikon aikana ei ole suostunut nukahtamaan enää omaan pinnikseen, mikä aiemmin sujui ihan leikiten, vaan alkaa huutaa lohduttomasti heti kun äiti poistuu huoneesta. Yöllä syö sitten kaksi kertaa ja nukahtaa rinnalle, josta lasken omaan pinnikseen, eikä herää Aamulla herää pinniksessä hyväntuulisena ja leikkii aikansa itsekseen ennen kuin menen hakemaan.

KYsymys onkin nyt se, kannattaako tällaisessa eroahditusvaiheessa pitää unikolua ollenkaan ja jos kannattaa, onko tuhoontuomittua jos isä yrittää pitää sen äidin sijaan? Isä ei siis kelpaa rauhoittelemaan nukkumaanmennessä, huuto vaan yltyy. Eli jos isä hoitaisi koulun, vauva joutuisi kahden haasteen eteen: ei äitiä eikä maitoa yöllä.

Hirveän pitkälle en haluaisi koulua enää lykätä, pelkään että menee vaan vaikeammaksi. Syötöt ovat nyt tihentyneet yhdesta kahteen pari kk sitten jostain syystä. Lisäksi alkanut torjua rintaa päivisin ruokailun yhteydessä, mikä ihan uutta. Ennen söi ilolla kiinteät ja maidon päälle. Nyt tankkaa paljon yöllä ja päivällä sitten usein työntää rintaa pois. Korviketta ei käytetä ollenkaan.

Olisko kokeneemmilla vinkkejä siitä miten kannattaisi toimia? Unikoulua tarvittaisiin siis enenn kaikkea äidin jaksamisen takia, väsyttää pätkäunet enkä saa nukahdettua heti syötön jälkeen ja sitten onkin kohta jo uusi syöttö edessä....

7

1607

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • en kokeilisi

      Kaksi syöttöä yössä ei kyllä minusta kuulosta mitenkään erityisen väsyttävältä. En toki tarkoita vähätellä, nämä asiathan ovat suhteellisia, mutta yhdeksänkuinen saattaa vielä tarvita ainakin sen yhden yösyötön ja voi olla, että eroahdistusvaiheessa hän sitten hakee rinnasta ravinnon lisäksi lohtua. Itse en kyllä kävisi unikoulua pitämään eroahdistusvaiheessa, voi olla aika rankkaa itsellekin. Tosin en kokisi kahden yöheräämisen perusteella unikoulun olevan tarpeellinen muutenkaan. Mutta jos tarvetta on, niin odottelisin vähän aikaa ja vasta sitten kokeilisin. Voisit myös aloittaa sillä, että yrittäisit ohjata vauvalta pois tuon rinnalle nukahtamisen assosiaation. Toisin sanoen irrottaisit rinnasta juuri ennen kuin hän nukahtaa. Jos vauva alkaa itkeä, anna rinta takaisin. Sitten taas juuri ennen nukahtamista irrotat. Tätä joutuu ehkä toistamaan lukuisia kertoja, mutta yleensä vauva lopulta tyytyy, päästää irti ja nukahtaa muuten. Yösyötöistä luopuisin kokonaan vasta myöhemmin, alle vuodenikäinen voi tosiaan sen yhden syötön tarvita ihan ravinnon takiakin.

    • ja kai

      tiedät että vaikka saisit nyt yösyötöt loppumaan niin todennäköisesti heräilee silti öisin.Jopa parivuotiaaksi saattavat heräillä.Ei mustakaan pari herätystä kuulosta rankalta ollenkaan.

    • uneton

      Mulla on keskimäärin 7-10 kertaa herätyksiä. Poika on hieman yli 10 kk. Olen miettinyt kanssa tuota nukkumishommaa kun isän pitäisi päästä sohvalta sänkyyn nukkumaan, mutta taitaa pojalla kans olla tuo eroahdistus juuri päällä kun on niin kiinni minussa. Ehkä pitäisi odottaa kuitenkin vielä vähän aikaa.. Tuntuu samalta kuin vauvan ollessa pieni näiden yöherätysten kanssa.

      • Ihmettelen?

        Miksi mies nukkuu sohvalla? Ettekö mahdu kaikki samaan sänkyyn?


    • Alpir

      No arvelisin unettoman puolesta, että isä käy töissä eikä voi heräillä 7-10krt yössä...

      Kaksi syöttöä yössä voi toki tuntua monesta vähältä, mutta siihen päälle on pari muuta itkuvinkaisuheräämistä ja oma jaksaminen on nyt vaan koetuksella, oli miten oli. Pienempänä vauva heräili toki paljon useammin ja kun siihen päälle on se fakta, että syötöt yöllä kestävät n. puoli tuntia ja sitten vien omaan sänkyyn ja pyörin itse sängyssä ainakin puoli tuntia ennen kuin nukahdan, unipätkät jäävät lyhyiksi. Herään myös jokaiseen muuhun inahdukseen tietty. Pätkäunisuut on kuitenkin kestänyt jo se 9kk ja olen jatkuvatsi väsynyt, eli halusiin jo pidempiä unia itselleni.

      Eroahdistus jatkuu, el pidän varmaan itse sen unikoulun sitten. Kiitos vinkeistä.

      • Ihmettelen?

        No yleensä vain sen äidin tarvitsee herätä niille syötöille, jos perhepedissä nukutaan ja äiti imettää... Tietysti jos on älyttömän herkkäuninen, niin sitten herää kai siihenkin, kun vauva ynähtää ja äiti ehkä vaihtaa vähän asentoa.

        Ymmärrän hyvin tuon väsymyksen parin herätyksen kanssa, kun et nuku vauva vieressäsi. Eri huoneeseen kävely ja liikkuminen herättää ihan eri tavalla kuin imetys perhepedissä ja sitten on vaikea saada uudelleen unta. Enkä nyt siis tarkoita, että pitäisi nukkua perhepedissä, vaan että erilaisista nukkumisjärjestelyistä toiset väsyttävät enemmän kuin toiset silloin, kun lapsi vielä heräilee.


      • Ihmettelen?
        Ihmettelen? kirjoitti:

        No yleensä vain sen äidin tarvitsee herätä niille syötöille, jos perhepedissä nukutaan ja äiti imettää... Tietysti jos on älyttömän herkkäuninen, niin sitten herää kai siihenkin, kun vauva ynähtää ja äiti ehkä vaihtaa vähän asentoa.

        Ymmärrän hyvin tuon väsymyksen parin herätyksen kanssa, kun et nuku vauva vieressäsi. Eri huoneeseen kävely ja liikkuminen herättää ihan eri tavalla kuin imetys perhepedissä ja sitten on vaikea saada uudelleen unta. Enkä nyt siis tarkoita, että pitäisi nukkua perhepedissä, vaan että erilaisista nukkumisjärjestelyistä toiset väsyttävät enemmän kuin toiset silloin, kun lapsi vielä heräilee.

        Tai ilmeisesti vauva nukkuu samassa huoneessa, mutta omassa sängyssä? Joka tapauksessa sängystä nouseminen herättää äidinkin ihan eri lailla. Jos imettää kyljellään vauva vieressä ja nukkuukin sitten siinä, oksitosiini unettaa äitiäkin jo imetyksen aikana.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2251
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe