Vaimon suku soittelee jatkuvasti

Onko läheisriippuvuutta?

Emännän äiti ja sisko on henkisesti sairas (tästä on diagnoosit), myöskin muu suku on aika outoa. Emännän sisarukset ja äiti soittavat vähintään yhden turhan valituspuhelun joka päivä. Aina valitetaan, ikinä ei hyvää. Ollaan sairaita,ei ole rahaa, silti ei olla ikinä oltu töissä, asunnon ränsistyy - niitä ei silti huolleta jne jne. Aina negatiivista passkaa ilmoitellaan. Exäni vanhemmat soittivat kerran viikossa ja se oli siinä. Itse olen yhteydessä porukoihin kerran kahdessa viikossa.

Onko tällainen jatkuva soittelu tervettä?
Onko se tervettä, että emäntäni pitää yhteyttä kaikkiin tätiin ja enoihinkin, joihin esim. minä pidän yhteyttä vain juhlissa (sukujuhlat tvs.). Näillä taas jos vaikkapa Jouluna tulee ylsi helvetin ärsyttävä ja tekopyhä täti tuosta 200 kmpästä käymäään, niin sitä ämmää pitää mennä katsomaan niin kuin jotain jumalaa. Itse vihaan sitä akkaa. Emännän sisko taas välttelee näitä suvun hurskastelijoita.

Siis ihmettelen tällaista suvun ja oman persereijän ympärillä pyörimistä. Itse olen sosiaalinen kyllä ja pidän ihmisistä, mutta tuo suku on kyllä perseestä!

11

406

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sanon minä!

      Sairasta läheisriippuvuutta !

    • vaatii tahtoa

      Outoa.Sanopas vaimollesi että on aika löysätä napanuora.Ja hän voi sanoa että koska on kiireitä niin soitellaan max kerran viikossa tai 2 viikossa.Toimii ainakin mielenterveys-sairaan veljeni kanssa.En jaksanut jatkuvaa höpöhöpö-soittelua kun oli omat työkuviot ja lapset pieniä.Otin yhteyttä mielneterv.hoitajaan ja sanoin että en jaksa -ehdi puhelinhäirintää ja se saatiin loppumaan.

    • Näin äsken anoppia

      Minulla se on vittumainen anoppi. Onkohan muilla samanlaista röhisijää possua anoppina? On niin läski laiskuri, että ei kenkiä saa jalasta, niin sitten tamppaa meillä kengät jalassa sisällä. Sätkää vetää ja haisee. Syö kaikki mitä eteen kannetaan ja röhisee kuin 120kg emakkosika -minä en voi samassa pöydässä syödä oksentamatta. Istuu aina ilmaiseksi auton kyytiin, kun puolisoni lähtee jonnekin. Itse on kyllä aina rahaa vaikka kaikesta. Kylään mennessä siellä tarjotaan edellispäivän kaljupääkahvit termarista, vaikka itse röhkii kyllä kyläpaikoissa pitkän kaavan mukaan. On muita kunnioittamaton porsasemakko saatana!

      En muista sukulaisista lähde edes puhumaan, ne on kans yksiö saatanan persereikiä! En puhu myöskään diagnooseista - niitä riittää.

      • ...

        Mikäs vika sinussa, kun et parempaan sukuun päässyt? Muijastasi tulee ajan oloon samanlainen, kuin anopistasi. :D


    • kaijakoo4

      Mitenkähän vittumaisia itse olette. Olen yksinäinen vajaa nelikymppinen nainen ja kyllä kaipaisi sukualisten seuraakin mutta eipä juuri näe. Itse kun soitan kerran kuussa ehkä velipojalle niin sekin tuntuu olevan liikaa. Pitäisi vaan sulkeutua ja käpertyä itseensä. Itkenkin väliin yksinäisyyttäni. Ei ole paikkaa missä käydä kylässä, nykyään soittaa lähinnä lehtimyyjät joskus. Ei omia lapsiakaan. Ymmärtäkää niitäkin sukulaisia jotka haluaa pitää yhteyttä.

      • Riippumaton

        Olen samassa asemassa ja minulle vittuillaan vaan lapsettomuudesta enkä kelpaa muuta kuin sukujuhliin lahjojen tuojaksi. En enään pahoita mieltäni ja olen sulkenut oveni sukulaisilta etten ole mikään varaventtiili. Kaikki etukäteen sovitut menot aina peruttiin. Sisareni teki kiusaa jos sai tietää, ja lapsesta tehtiin sairas. Minulle ei viitsitty edes ilmoittaa niiden harvojen suunnitelmien peruuntumisesta.

        Opettele viihtymään itsesi kanssa ja et menetä mitään myöhemmin kun olet sen menettänyt jo iät ja ajat sitten kuten minä omat vanhempani. Tämän myötä olen itsenäistynyt ja pärjään elämässä paremmin kun ei ole mitään riippuvaisuus suhdetta kehenkään.

        Lapsettomana pitää olla näkymätön ja vaatimaton. Paras kommentti tuli kun hankin vasta kolmekymppisenä ensimmäisen tiskikoneen ettei lapseton sellaista tarvitse vaikka teen ruuat alusta alkaen itse. Meillä miehenikin kokkaa ja astiapesukone niin kovassa käytössä että kymmenessä vuodessa on kolmas kone menossa. Ennen meni kamala aika tiskaamiseen ja kädet aina kuivat koppurat. Vaikka kuinka vaatimattomasti eläisimme niin se ei riitä lapsierheellisille vaan pitäisi vielä pyykkikin pestä käsin ja kalliista lähikaupasta kantaa ruokapussit sillä eihän lapseton autoakaan tarvitse.

        Sisarellani tiskikone viisitoista vuotta kun lapsille ostetaan pilttipurkit ja syötetään einesruokia mikrossa lämmittäen. Metriäkään ei kävellä vaan autolla ovenedestä toiseen. Kaikilla sairaudet liikkumattomuudesta ja epäterveellisestä syömisestä. Lapsille ei vahingossakaan liikunta harrastuksia kun ei hipiä kestä. Lapsille valitaan harrastukset sen mukaan ettei vahingossakaan ole mitään liikuntaa. Sivusta katsellessani suosittelin levottomalle ADHD lapselle liikunnallista harrastusta mutta ei se sopinut vanhemmille vaan piti musiikkia saada se harrastamaan kun se oli oma haave ollut joskus. Muistan kuinka minulle sukulainen suositteli opintoja tietylle alalle ja hän näki kykyni sille alalle paremmin kuin vanhempani jotka koittivat pakottaa sellaiseen jota itse ihannoivat.

        Lapsen saaminen pysäyttää ihmisen kehittymisen ja meillä lapsettomilla se kehittyminen jatkuu. On pakko oppia olemaan sosiaalinen ilman lapsen varjolla tai verukkeella. Näkökyky laajenee erilailla lapsettomalla. Ihminen joka ei ole koskaan ollut yksin niin ei ole näkökykyä, tunneälykkyyttä sosiaalisuudesta puhumattakaan. Paljon yksin ollut minäkin ja näen ja tunnen erilailla kuin sellaiset joilla on riippuvuussuhde ollut moninainen. Paljon parempi on olla yksinäinen kuin sokea paljon ihmisiä ympärillä mutta usein suhteet niihin ovat pinnnallisia ja vain hyväksikäyttöä.

        Näin ulkopuolisen silmillä kun sitä katselen niin samoja ongelmia toistetaan sukupolvesta toiseen.


    • spektiiviä

      Aikamoista sairautta itselläsi, kun luet tekstisi ajatuksella voit huomata että vaimo on sosiaalinen ja terve mutta sulla on joku sisäänpäin kääntynyt persoona? Ei millään pahalla, mut harva vaimonsa suvun täällä haukkuu. Ja yleensä rutisija on se joka ei uskalla sanoa ääneen mielipiteitään sille kirotulle (puolison) suvulle?

    • Suku on paras - ja pahin. Selvästikin tämän ketjun ja eletyn elämän perusteella. Eihän se yhteiselämä aina helppoa ole.

      Mun käsitykseni mukaan perheissä on erilaisia tapoja pitää yhteyttä läheisiinsä ja joillekin lapsuudenperhe aikuisenakin on läheisempi kuin toiselle. Jotkut eivät tahdo olla sukunsa kanssa juuri missään tekemisissä. Jos puolison tavat tuntuvat vääriltä tai epäsopivilta, niin niistä kannattaa keskustella, jotta tasapaino voisi löytyä.

      Antti-pappi

    • eräsnainen

      No tuota meillä näin. Mä ja ukko ollaan mun suvun omistamassa perheyrityksessä töissä. Tässä nyt tuppaa väkisinkin oleen suvun kanssa tekemisissä. En tiedä sinusta ap., mutta minä ja samoin miehenikin on tottunut et suku pyörii ympärillä
      (kummankin). Ehkä vaimosikin on tottunut siihen, hänelle se on normaali olotila. On kuin jotain puuttuisi, jos juoku ei soita tai "käy kahvilla".
      Voithan aina jutella vaimosi kanssa. Sanoa vaikka, et mikäs sitä anoppia nyt kinnas?!? Ekö se vois pitää paripäivää soittotaukoa.. tai jotain sellaista kyllä sä vaimos tunnet..
      Ja kyllä se suku voi joskus olla ******:)

    • miiii

      kaijakoo4, hanki harrastus tai lemmikki :) Koirat esierkiksi yhdistävät yksinäisiä & tullaan juttelemaan ja saa lenkkikavereita helposti. Opettele lukemaan romaaneja. Itsellä paljon ystäviä, sukulaisia, mies ja lapsi ja kissa... jos saisi välillä vain lukea pari päivää olisi kyllä luksusta! Aina sitä kadehtii sitä mitä ei juuri silloin ole saatavilla.

      Itse aloittajalle: omakin anoppi hullu akka :D Haukkuu ja uhkailee. Laitoin välit poikki kun tuli niin hyytävää tekstiä mielisairaalta.

    • Anna soitella

      Mun mieheni soittaa äidilleen useita kertoja viikossa ja mun mielestä se on ihan ok. Saa soitella vaikka joka päivä, jos tykkää. Ja sairauksiaan hänenkin äitinsä yleensä valittelee. Toiset pitää enemmän yhteyttä vanhempiinsa ja sukulaisiin kuin toiset. On ihan tervettä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe