Kakka tuntuu emättimessä!

Kaikkea sitä

Onko normaalia, että synnytyksen jälkeen voi tuntea ulosteen kulun emättimessä? Synnytyksestä on nnyt kuukausi. Kävin jälkitarkastuksessa, jonka jälkeen ensimmäistä kertaa kokeilin lantionpohjalihaksiani sormin. Järkytyin, kun tunsin emättimen takaseinämässä ison pahkuran. Googlailin ja tarkastelin löydöstä tunnustellen tarkemmin ja kakkaahan se, joka peräsuolessa pullotti! En ole aikaisemmin tällaista huomannut, mutta liittyykö tämä jotenkin limakalvojen ohuuteen, lantionpohjalihsten heikkouteen tai peräsuolen laskeumaan? Ei kai tällaista ennen raskautta ollut... Pullistuma myös katosi kakkaamalla. Jälkitarkastuksessa lääkärin mukaan oli kaikki ok,
vaikka kaippa hänkin tuon kakan siellä tunsi, ei vain puhunut mitään. Eli onko odotettavissa, että moinen "vaiva" katoaa ajan kuluessa ja paikkojen palautuessa vai onko värkki nyt lopullisesti pilalla? Kauhulla ajattelen ensimmäistä seksikertaa. Mies joutuu tunnustelemaan ulostettani ikävimmällä mahdollisella tavalla. Auttaako esim lantionpohjalihasten treenaus vai mikä??

6

3944

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No ei ole...

      No eihän tuo nyt synnytykseen liity välttämättä mitenkään. Peräsuolen ja emättimen välissähän on vain ohut seinämä, joten vähänkin kovempi ja isompi tavara sieltä kyllä tuntuu emättimenkin seinämän läpi jos tunnustelee. Veikkaanpa, ette vain ole ennen raskautta sattunut tunnustelemaan niin, että peräsuolessa on ollut tavaraa.

      • Kaikkea sitä

        Ihanko totta? Ovatko muut samaa mieltä kuin ed. vastaaja? Kyse ei siis olisikaan synnytyksen jälkeisistä ongelmista eikä muutosta asiaan ole luvassa?


      • Ed. Vastaaja
        Kaikkea sitä kirjoitti:

        Ihanko totta? Ovatko muut samaa mieltä kuin ed. vastaaja? Kyse ei siis olisikaan synnytyksen jälkeisistä ongelmista eikä muutosta asiaan ole luvassa?

        Googlaapa emätin ja peräsuoli ja katso kuvista, kuinka lähellä ne ovat toisiaan. Jos pullistuma tuntuisi silloinkin, kun suolessa ei ole tavaraa tai suoli ei tyhjenisi kunnolla, olisi syytä epäillä laskeumaa. Jos asia häiritsee kovasti, niin käy gynellä tarkistuttamassa asia.


      • Kaikkea sitä
        Ed. Vastaaja kirjoitti:

        Googlaapa emätin ja peräsuoli ja katso kuvista, kuinka lähellä ne ovat toisiaan. Jos pullistuma tuntuisi silloinkin, kun suolessa ei ole tavaraa tai suoli ei tyhjenisi kunnolla, olisi syytä epäillä laskeumaa. Jos asia häiritsee kovasti, niin käy gynellä tarkistuttamassa asia.

        Nyt siis tarkoitan sellaista kunnon ulkonemaa emättimessä. En siis vain tunnetta siitä, että kakka liikkuu toisessa suolessa. Kaikillako on sellainen kun on oikein kova kakkahätä? Olisin kyllä elänyt ilman tätäkin tietoa, mutta pakkohan tätäkin on kysyä! :)


    • et ole ainoa

      Kyllä, kaikilla tuntuu emättimessä jos "naapurissa" on liikettä, koska se väliseinä on sen verran ohut. Et ole ainoa! Minulla ei ole edes lapsia.

    • pullistuma

      Itselleni tuli nopeasta synnytyksestä peräsuolen pullistuma. Se tuntuu juuri tuollaisena kovana (isona) möykkynä emättimen puolella. Luulin, että joudun sen takia leikkaukseen, mutta paranikin itsestään. Kannattaa ostaa apteekista ulostuslääkettä, jauhepussit toimivat parhaiten. Pullistuma ja ummetus tekevät vessakäynneistä todella kivuliaita. Toivottavasti tästä vastauksesta oli apua!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1799
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1132
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe