Satakunana kansassa

****************

Satakunnan kansassa oli Tapsan levy arvoseltu. Levyn arvosteli Jukkapekka Varjoneen joka on tunnettu varsin kriittisistä arvosteluistaan, mutta niin vaan Kansan levy sai häneltäkin myönteisen palautteen :

ISOLLA LÄMMÖLLÄ JA ORKESTERILLA

Suomalaisen viihdemusiikin legenda Tapani Kansa esiintyy lähiaikoina maakunnassa ahkerasti. Etukäteistunnelmiin voi päästä laulajan uudella levyllä " Särkyneen toiveen katu " vaikka Satakunnassa hän esittääkin perinteisempää musiikkia.

Levyllä Kansa on ottanut rohkean askeleen tulkitsemalla käännöskappaleita Yhdysvaltalaisen laulajan Nat King Colen (1919-1965) tuotannosta. Colen pehmeän notkeasta äänestä ei ensimmäisenä tule mieleen Tapani Kansa, mutta niin vain Kansa luonaa lämmöllään ja karismallaan laulut näköisekseen.

Pedro Hietasen tuottamalla albumilla taustoja soittaa eturivin suomalaismuusikoista ja Tallinnan sinfoniaorketerista koostuva 38 jäseninen viihdeorkesteri, ja tunnelma on samalla iso ja intiimi.

Kappaleet uuteen uskoon sovittanut Arttu Takalo on tehnyt hienoa työtä. Hän on uskaltanuttehdä monisäikeisiä sovituksia, joissa maestro Kansa on soitin muiden joukossa. Sovituksellista loistokkuutta kuulee esimerkiksi jousisoittimet edellä kulkevassa Besame Muchossa sekä upean herkässä ja samalla mahtipontisessa Lonnonlapsessa.

Vaikka Tapani Kansan levy on tehty ammattitaidolla ja vaivalla, siitä puuttuu lopullisen täydellinen WOW-elementti. Se johtuu siitä, että kappaleet on valittu hieman liian varmanpäälle.

Kappaleita kuten "Tulisuudelma", " Kuolleet lehdet" ja "Perfidia" ei tosin Suomessa mielletä Colen lauluiksi, mutta ovat muuten hyvin tuttuja. Suuri orkesterikaan ei täysin poista tuttuuden ongelmaa, sillä nämä ikivihreät tehtiin alkujaankin isojen viihdeorkesterien kulta-aikana.

Siksi Levyn päättävä, herkästi laulettu " Satakieli Esplanadin puistossa " (ANightingale Sang in Barkley Square ) nousee levyn huippukohtiin, Kansa kun lienee kappaleen ensiesittäjä Suomessa.

1

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tätä tarkoitettiin:

      ISOLLA EGOLLA JA HUONOLLA ORKESTERILLA

      Suomalaisen "viihdemusiikin" antilegenda Tapani Kansa esiintyy valitettavasti lähiaikoina maakunnassa ahkerasti. Etukäteisjärkytyksiin voi päästä tekolaulajan uudella savikiekolla " Särkyneen toiveen katu " vaikka Satakunnassa hän esittääkin vieläkin,jos mahdollista, järkyttävämpää alkupään tuotantoaan.

      Savikiekolla Kansa on ottanut pyhäinhäväistykseen verrattavan askeleen pilaamalla käännöskappaleita Yhdysvaltalaisen LAULAJAN Nat King Colen (1919-1965) tuotannosta. Colen pehmeän notkeasta äänestä ei ensimmäisenä tule mieleen Tapani Kansa, ja niin vain Kansa luotaantyöntää rääkymisellään ja antikarismallaan laulut näköisekseen. Yhtä vinoiksi kuin silmänsä!

      Abel Hietasen pakkotuottamalla savikiekolla taustoja soittaa takarivin suomalaismuusikoista ja Tallinnan Neuvostoaikaisesta sinfoniaorketerista koostuva 38 jäseninen eläkeläisorkesteri, ja tunnelma on samalla kammottava ja alapään intiimi.

      Kappaleet uuteen uskoon sovittanut Abraham Takalo on tehnyt kauhistuttavaa työtä. Hän on uskaltanut tehdä yksioikoisia sovituksia, joissa tekomaestro Kansa on variksenpelätin muiden joukossa. Sovituksellista köyhällistöä kuulee esimerkiksi jousisoittimet pilaavassa Be Same Machossa sekä törkeässä ja samalla ylimahtipontisessa Luonnonlapasessa.

      Vaikka Tapani Kansan levy on tehty eläkeläisten vaivalla, siitä puuttuu lopullisen täydellinen YÄK-elementti. Se johtuu siitä, että sympatiat kallistuvat muitten esiintyjen niskoihin. He kun joutuvat kestämään ns. taiteilijaa kerta toisensa jälkeen.

      Kappaleita kuten "Tulin suudelluksi", " Kuolleet äänet" ja "Pedofilia" ei todellakaan Suomessa mielletä Colen lauluiksi, mutta ovat muuten hyvin tuttuja kansantaidetta. Suuri eläkeläisorkesterikaan ei täysin poista oksentamisen halua, sillä nämä Colen ikivihreät tehtiin alkujaan isojen ja oikeitten viihdeorkesterien kulta-aikana.

      Levyn päättävä, surkeasti laulettu " Lipova kieli Esplanadin puistossa " (A Nightingale Sang in Barkley Square ) nousee levyn huppukohtiin, tietää, että kärsimys päättyy ky kappaleen jälkeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      338
      3418
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      227
      2098
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1662
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1517
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      83
      1376
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      288
      1271
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1111
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1111
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1097
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      150
      933
    Aihe