Näin meillä

Puolisosi

Olemme nelikymppinen pariskunta, liuta upeita lapsia saatu, työpaikat ok, koti ok. Asia missä tarpeet eivät kohtaa on läheisyys ja seksi. Jos me halaamme, suukotamme 99 % aloitteista tulee minulta. Seksiä meiltä on muutaman kerran vuodessa. Vaimoni sanoo ettei tarvitse seksielämää, ei halua. Samalle hän ihmettelee mikä tarve se minulle on. Oikeastaan minkäänlaista läheisyyttä ei ole. Mietin että tässäkö on nelikymppisen miehen seksielämä, kylmä vaimo ja muita kokemuksia olekaan. Hän on ensimmäiseni, aloimme seurustella nuorena. Nyt elämässä olisi mahdollisuus olla yhdessä, ei ihan pieniä lapsia, ei yövalvomisia. Turhauttavaa ajatella että loppuelämä on lähes seksitön.

17

750

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toiveista tekoihin

      Onhan sinulla mielikuvitus ja rakkaus puolellasi, käytä niitä vaimosi tunnemaailman uudelleenaktivoimiseen. Tuohon ikään mennessä tunnet kumppanisi mieltymyksetkin jo aika hyvin, joten yllätä hänet positiivisesti, anna hänelle huomiota siksi, että rakastat ja kunnioitat häntä puolisonasi, naisena ja lastesi äitinä.

      Ei luulisi olevan mahdoton tehtävä muuttaa omaa asennetta kannustavaksi ja imartelevaksikin, kun kerran haluat yhä ajatella, että te elätte yhdessä elämänne loppuun saakka. Se on niin jalo ajatus, aviomies, että sen pitää antaa näkyä ja tuntua joka ikinen päivä, aloitekertoja laskemattakin.

    • Iskä

      Valitettavasti taas yksi sellainen neuvo, millä ei tätä haluttomuutta, siis oikeaa haluttomuutta kyllä paranneta yhtään. Itse olen näitä asioita myös kahlannut läpi ja ei se pillu kostu hartioita hieromalla, jos seksiä on jo noin harvoin. Samaa luokkaa kuin meiilä, joskus on menyt vuosikin ilman seksiä. Yleistä ilmapiiriä tuo yrittäminen ja lämpimien välien aaliminen tietysti parantaa ja sitä yhteen kuuluvuuta lisää. Mutta ei sillä seksiä saa uskokaa nyt jo. Jos naisen/miehen haluttomuus on psyykkistä/fyysistä ja tällä tasolla jo siinä 4v hujakoilla niin mielestäni olet kahden valinan paikassa. Joko jäät tai lähdet....

      Itse jäin...Ja puhun kokemuksella...

    • Venny

      Olen yli nelikymppinen nainen ja minullakin oli haluttomuutta, joka alkoi jo kolmenkympin puolella. Onnekseni olen naimisissa miehen kanssa, joka älysi ottaa tilanteeni tosissaan ja halusi selvittää asian syytkin kunnolla ja laajalla otannalla.

      Hänen aloitteestaan me lopulta vaihdoimme jopa paikkakuntaakin, muutimme pois ympäristöstä, jossa minä olin alkanut voimaan huonosti. Hän sen muutoksen minussa näki, koska on kulkemut rinnallani jo vuosikummenet ja välittää minusta. Työyhteisössäni ei reagoitu edes työkaverini työuupumukseen, ennen kuin se ihminen putosi suorilta jaloilta lattialle itkemään. Sittenkin vain kauhisteltiin, että ei kai jalka mennyt sijoiltaan! Jälkeenpäin moni muukin haki sairauslomaa, koska uskallettiin vihdoin tunnustaa kuinka finaalissa oltiin.

      Minä siis painotan tässä nyt sitä puolison tärkeää vastuuta tunnistaa ja nähdä, lähietäisyydeltä, omassa kumppanissa tapahtuvat muutokset ja ymmärtää, etteivät ne muutokset aina johdu parisuhteesta ensinkään, vaan että kaiken taustalla on usein tukku asioita, jotka vievät voimat ja tyrehdyttävät energian.

      En minäkään ymmärtänyt mikä kaikki minua stressasi, jopa niin paljon, että hyvä parisuhdekin siitä kärsi. Enkä ollut uskoa korviani, kun mieheni alkoi ruotia puheistani esiin syitä mm. ammatinvaihtoon! Sehän kuulosti ihan älyttömältä, mutta onneksi hänen logiikkansa ohjasi minut pois jämähtämästä vain senkin järkytyksen juurelle.

      Vaikeuksien kautta voittoon.
      Kiitos valppaan puolisoni, minä olen nyt ammatissa, jossa koen onnistumisia päivittäin ja ympärillämme on yhteisö, joka tukee ihmisessä olevaa positiivisuutta ja antaa voimaa sen sijaan että vain vie sitä.

      Ja parisuhdekin totta kai kukoistaa: olo on kuin vastarakastuneella. ;)
      Nyt saavat vaihdevuodetkin tulla millaisina vain, ne eivät meikäläistä nujerra.

      • N34.

        Suurkiitos Venny tästä kirjoituksestasi!
        Mulla taitaa olla ihan sama ongelma: liikaa töitä, stressiä ja vieläpä ilkeä pomokin.
        Siispä duuni vaihtoon, niin eiköhän se aurinko ala paistaa taas parisuhteessakin.
        Mulla on mieskin niin stressaavassa ammatissa, että me valitetaan vaan töistämme koko ajan ja ollaan aina väsyneitä.
        Täytyypä ottaa asia puheeksi. Jos nyt ei ihan paikkakunnalta lähdetä, niin voitas me alkaa pitämään enemmän lomia yms., ettei duuni vie kaikkia voimia.


      • Jaska-Setä

        Voi hyvänen aika mitä avuttomuutta taas ja yli nelikymppiseltä ihmiseltä... Ei kai se nyt puolison vastuulla ole hoitaa aikuisen ihmisen työsuhdeasioita kuntoon? Eihän se miehesi siellä työpaikallasi ole näkemässä ja kuulemassa mitä seillä tapahtuu?

        Miten ihmeessä voit toimia yhteiskunnan täysivaltaisena jäsenenä?Kertooko miehesi sinulle ketä pitää äänestää aina vaalien alla?


      • Puolisosi
        Jaska-Setä kirjoitti:

        Voi hyvänen aika mitä avuttomuutta taas ja yli nelikymppiseltä ihmiseltä... Ei kai se nyt puolison vastuulla ole hoitaa aikuisen ihmisen työsuhdeasioita kuntoon? Eihän se miehesi siellä työpaikallasi ole näkemässä ja kuulemassa mitä seillä tapahtuu?

        Miten ihmeessä voit toimia yhteiskunnan täysivaltaisena jäsenenä?Kertooko miehesi sinulle ketä pitää äänestää aina vaalien alla?

        Niin aikaisemmin kirjoittaja sanoi että hän jäi. No niin minäkin olen tehnyt, enkä sitä valita vaan muutosta toivon. Miksi en ole lähtenyt, koska en halua. En myöskään halua rikkoa lasten kotia ja suhdetta molempiin vanhempiin. Tosin minä tulisin olemaan lähivanhempi, tämä on myös vaimoni mielipide. Asia oli aikaa sitten esillä.
        Totta on että hartioiden hieronta tms. tuo tiettyä läheisyyttä, mutta myös halun intiimimpään kanssakäymiseen ja toiselle osapuolelle stressiä siitä kun pitäisi haluta. Tämä on johtanut toisen välttelyyn ja ajoittain eri huoneissa nukkumiseen, oikeastaan kaikki tekeminen on niin että hän kiertelee minua. En muista milloin olemme saunoneet yhdessä.
        Jokin kumma voima minua tässä pitää ja vaimoni tietää sen myös etten halua perhettäni rikkoa. Ei ole keskusteluista apua.


      • dörre

        Joo jos kovat vaihdevuodet tulee, on seuraavan kriisin paikka. Onneksi niihin saa korvaushoitoa, muuten olisi tullut ero niin miehistä kuin lapsistanikin


    • kummallista on se

      miksi ei etsi sitä kodin ulkopuolelta? On samanikäisiä naisia, jotka saa omassa parisuhteessaan harvoin tai laadutonta. Etsi sopiva, sen näkee silmistä, kuka haluaa seksiä. Luota vaistoosi.
      Mikä suurimpaan osaan naisista on mennyt pieleen? Miksi naiset eivät halua seksiä? Huolestuttavaa.

    • Blöbö

      Olisi hyvä selvittää onko haluttomuuteen takana psyykkisiä tai fyysisiä syötä.
      Masennus on suurin syy haluttomuuteen parisuhteissa, ja se tosiaan voi johtua työpaikasta, stressistä ja niin edelleen. Naisen itsetunto ongelmat myös voivat johtaa haluttomuuteen. (koskee myös miehiä toki).

      Toinen on sitten fyysiset syyt, näitä voi olla estrogeenin tuotannon väheneminen, mahdolliset kivut yhdynnässä, erinäiset sairaudet voivat vaikuttaa haluihin epäsuorasti.

      Seksi kuitenkin kuuluu terveeseen ja normaaliin parisuhteeseen ja ne seksuaaliset halut eivät välttämättä sammu edes 60 vuoden iässä.

      Mikään näistä ei ole kuitenkaan puolison miehen/naisen vastuulla vaan nämä ovat ihmisen omalla vastuulla ja näihin tulisi hakea apua ammatti ihmisiltä.

      Voit vain puolisona olla tukena ja kannustaa mahdollisesti hoitoon / tutkimuksiin hakeutumisessa.
      Jos puolisosi mies/nainen ei suostu edes harkitsemaan asiaa ja käy edes perus tutkimuksissa, voidaan tämä tulkita haluttomuutena jatkaa suhdetta.

      Kun puoliso torjuu sinut, hän ei vain torju sinun seksuaalisia tarpeitasi vain myös henkiset tarpeesi ja halusi. Tämä tulisi kaikkien ihmisten ymmärtää.

    • Iskä&3pyörylä

      Moi!

      Pakko laittaa tähän oma tilanne. 35 mies, 2 lasta. Todella pitkä suhde nuoresta asti ja naimisissa ollaan. Vaimon haluttomuus alkoi näin jälkikäteen katsoen orastaa jo siinä 25 ikäisenä, pikkuhiljaa hiipuen. Tottakai asiaa mietittiin aika nopeasti ja olen tässä vuosien varrella yrittänyt ihan kaikkea. Itse olen aina ollut tosi aktiivinen ja avoin seksin suhteen. Vaimolle sen ollessa vain yksi pakollinen juttu parisuhteessa niinkuin joku siivouspäivä. Lopulta oltiin 35v ylittyessä siinä pisteessä, että seksiä oli muutaman kerran vuodessa, pisimmän tauon ollessa jo 2 vuotta. Eron partaalla keikuttiin siinä vaiheessa jo ja parisuhde oli tosi huonossa jamassa. Voin omasta kokemuksestani myös vakuuttaa, että jos alle 30v nainen on haluton eikä itsekkään tiedä syytä, niin ei se tosiaan hartioita hieromalla ja tiskikoneta tyhjäämällä parane. Se on pelkkää hapatusta...

      Lopulta yhden riidan jälkeen päädyimme miettimään josko saisin luvan kanssa tyydyttää haluni suhteen ulkopuolella. Rakastan vaimoani ja lapsiani enkä voi kuvitella jättäväni heitä, mutta en toisaalta voi myöskään kuvitella elämää ilman seksiä. Hetken asiasta keskusteltuamme vaimo piti itsekkin tätä hyvänä ajatuksena, kunhan molempia tyydyttävät pelisäännöt löytyy. Ei hän osannut olla mustasukkainen tästä, koska kyseessä on asia josta hän ei saa mitään, ei ole oikein koskaan saanut. Ei osaa kadehtiakkaan jos olen jonkun toisen naisen kanssa. Ja silti häntäkin kauhistuttaa ajatus erosta, koska aidosti edelleen rakastamme toisiamme. Nyt olen ollut 3 pyöränä ikäiselleni parille, jossa asiat ovat nurinpäin kuin meillä. Eli parin miestä ei kiinnosta seksi enää tarpeeksi vaimon haluihin ja vaimo on vielä kovassa vedossa. Elämäni on saanut ihan uuden suunnan ja tämä ei oikeasti ole keneltäkään pois vaikka aluksi oli kummallakin monenlaisia pelkoja asian suhteen. Olen saanut hyvän uuden naisystävän elämääni, joka on ihmisenä ihan loistava ja lisäksi seksi on todella ihanaa ja ennenkaikkea säännöllistä. Kotona pystyn olemaan edelleen rakastava isä ja aviomies kuten ennenkin, mutta vaimolle ilma on puhdasta hengittää kun "seksinpakko" ei leiju ilmassa kokoajan ja jos katsotaan leffaa viltin alla niin on jo ihan selvä, etten ala vongata. Näillä mennään eteenpäin ja on todella hyvä olo kaikilla. Jutussa on tietysti omat vaaransa ja ei sovi jos mustasukkaisuus astuu peliin. Meilläkin homma tietysti loppu heti jos vaimo niin haluaa tai halut palaavat. 110% luottamus on homman pääidea....

      Hyvää kesää kaikille asian kanssa painiville! kannattaa ajatella vähä "out pf the box" jos omassa suhteessa on jo kaikki keinot kokeiltu.Onko sille kumppanille luotettava vakkari se paras ratkaisu, ei välttämättä, mutta omasta puolesta voin sanoa että jos rakkaus vähän ylittää normaalit ääriviivat niin kaikki on mahdollista!

      • nainen olen

        Olet todella onnekas! Kyllä käy kateeksi, että olette päätyneet noin asialliseen ratkaisuun. Itse olen yrittänyt vuosikausia saada rehellsien keskustelun aiheesta aikaan. Turhaan. Tässä on todella saanut heittää omat arvot romukoppaan ja alkaa elää omaa elämäänsä. Olen sentään saanut elämääni uutta ja mielekästä meininkiä, toivon että tulevaisuus on vähän valoisampi meille molemmille tässä liitossa. Tietysti toivon joskus vielä löytäväni ihan aidon rakkaudenkin, mutta näillä petturin eväillä mennään tällä hetkellä.


    • elämään väsynyt

      "Kun puoliso torjuu sinut, hän ei vain torju sinun seksuaalisia tarpeitasi vain myös henkiset tarpeesi ja halusi. Tämä tulisi kaikkien ihmisten ymmärtää"

      Kovin on tuttuu, noi kaikkikin. Meil vaan ei voi asioista keskustella. Nuorimman lapsen syntymän jälkeen sexielämä on kuollu liki kokonaan. 2-3 kertaa kuussa on max. Kaikki kiva, rietas, rivo, pervo, kunnon pornosexi on poissa. Nyt vaa äkkii pimeässä tai peiton alla. Ja sekin on tullut huomattua, että pakkoselibaatti surkastuttaa vehkeitä. Pariskymmenes vuodessa on pikkuveli kuihtunut noin 8 senttiä ja tää on vaa tosi.
      Myös tuttua on; En jaksa nyt, väsyttää, pää kipiä, maha kipeä, katotaan huomenna....Vaimoni seurustelee ehkä enempi töissä kuin kotosalla?
      Mutta kun ykskaks vaimo haluaakin, mutta käykin niin, että veitikka ei toimikkaa kunnolla ja lopuksi vehje lerpahtaa. Siitäkös se wittuilu tuhkamunasta ja pikkuvehkeest jne. jne jne. alkaakin. Pakkoselibaatin takia joutuu tyytymään omaan käteen monta kertaa viikossa. Siis salaa tietenkin; VALITETTAVASTI. Kovan runkkuviikon jälkeen ei välttämättä ole heti iskukunnossa. No, mullei oo varaa sanoo, etten jaksa. Enhän mä voi olla esim töistä väsynyt tahi stressaantunut tms.
      Ootellaan vaa vanhuutta ja muistellaan sitä aikaa, ku kaikki oli toisin. Siis todella hyvin. Pituutta oli 25 senttiä ja meno kovaa ja nyt hädin tuskin 17...

      • Orhi.1.

        Täällä sama! Seksielämän kuihtuminen kertaan kuussa ns. "pane nyt sitten" suoritukseen vaimon katsoessa sivulle pitäen silmät kiinni.
        Tämä kerta kuussa tai vaikka harvemmin riittäisi minulle miehenä! Ihan varmasti riittäisi! Kunhan se tapahtuisi ihmisen kanssa, joka haluaisi minua edes vähän!
        Pelkkä yhdyntä kassien tyhjentämiseksi ei ole se juttu.. Vaikka siihen lankeankin joka kerta, minkäs sitä vietilleen voi..

        Olisi hienoa nähdä sellainen keskustelu missä miehellä ei vaan olisi halua vaimoaan kohtaan. Kaikki muuten hyvin, mutta ei vain kiinnosta, että vaimo tulee lähelle. Vaimo joutuisi olemaan seksuaalisuutensa kanssa ns yksin. Niin että jaksaisi vuosikaudet rakastaa pitkämieliseti miestänsä ja ottaa hänen ongelmansa huomioon. Ja rakastaa perhettänsä.

        Vailtettavasti näissä tapauksissa nainen ei tyydy ainostaan käymään vieraissa vaan lähtee ja ottaa uuden uljaan orhen, joka on kunnon mies!
        Sen kuvan saa että naisille järjestely ei kyllä kävisi.


      • Odotan huomista
        Orhi.1. kirjoitti:

        Täällä sama! Seksielämän kuihtuminen kertaan kuussa ns. "pane nyt sitten" suoritukseen vaimon katsoessa sivulle pitäen silmät kiinni.
        Tämä kerta kuussa tai vaikka harvemmin riittäisi minulle miehenä! Ihan varmasti riittäisi! Kunhan se tapahtuisi ihmisen kanssa, joka haluaisi minua edes vähän!
        Pelkkä yhdyntä kassien tyhjentämiseksi ei ole se juttu.. Vaikka siihen lankeankin joka kerta, minkäs sitä vietilleen voi..

        Olisi hienoa nähdä sellainen keskustelu missä miehellä ei vaan olisi halua vaimoaan kohtaan. Kaikki muuten hyvin, mutta ei vain kiinnosta, että vaimo tulee lähelle. Vaimo joutuisi olemaan seksuaalisuutensa kanssa ns yksin. Niin että jaksaisi vuosikaudet rakastaa pitkämieliseti miestänsä ja ottaa hänen ongelmansa huomioon. Ja rakastaa perhettänsä.

        Vailtettavasti näissä tapauksissa nainen ei tyydy ainostaan käymään vieraissa vaan lähtee ja ottaa uuden uljaan orhen, joka on kunnon mies!
        Sen kuvan saa että naisille järjestely ei kyllä kävisi.

        Minä olen odottanut ja toivonut vuosia, että mies taas haluaisi minua. Mutta ei halua. Erektion kanssa ei ongelmaa, mutta hän ei vaan saa seksistä mitään. Suostuu kuitenkin muutaman kerran vuodessa, mutta selkeästi ei kuitenkenkaa nauti siitä vaan suorittaa. Ikävää.


      • TummajaTulinenN
        Odotan huomista kirjoitti:

        Minä olen odottanut ja toivonut vuosia, että mies taas haluaisi minua. Mutta ei halua. Erektion kanssa ei ongelmaa, mutta hän ei vaan saa seksistä mitään. Suostuu kuitenkin muutaman kerran vuodessa, mutta selkeästi ei kuitenkenkaa nauti siitä vaan suorittaa. Ikävää.

        Mulla kans. Mies ei vaan halua, ei tee aloitteita, ei halua läheisyyttä, ei mitään. Jumalauta että se tuntuu pahalta! Olen kurvikas (no ehkä vähän roikkuvaa löytyy lasten jäljiltä tisuleissa ja masussa) mutta en siis ylipainoinen, itsestäni, hygieniasta ja ulkonäöstä huolehdin kyllä. Mutta olen puutteessa elävä nainen. Meitä kyllä löytyy, siitä ei vaan paljon huvita huudella. Käy todella itsetunnon päälle. Ja en halua muita miehiä. Saa nähdä oikeasti, mihin tämä johtaa. Mies tuijottaa telkkaria ja juo kaljaa viikonloput, helkkari!


      • voi,voi,meitä löytyy
        Orhi.1. kirjoitti:

        Täällä sama! Seksielämän kuihtuminen kertaan kuussa ns. "pane nyt sitten" suoritukseen vaimon katsoessa sivulle pitäen silmät kiinni.
        Tämä kerta kuussa tai vaikka harvemmin riittäisi minulle miehenä! Ihan varmasti riittäisi! Kunhan se tapahtuisi ihmisen kanssa, joka haluaisi minua edes vähän!
        Pelkkä yhdyntä kassien tyhjentämiseksi ei ole se juttu.. Vaikka siihen lankeankin joka kerta, minkäs sitä vietilleen voi..

        Olisi hienoa nähdä sellainen keskustelu missä miehellä ei vaan olisi halua vaimoaan kohtaan. Kaikki muuten hyvin, mutta ei vain kiinnosta, että vaimo tulee lähelle. Vaimo joutuisi olemaan seksuaalisuutensa kanssa ns yksin. Niin että jaksaisi vuosikaudet rakastaa pitkämieliseti miestänsä ja ottaa hänen ongelmansa huomioon. Ja rakastaa perhettänsä.

        Vailtettavasti näissä tapauksissa nainen ei tyydy ainostaan käymään vieraissa vaan lähtee ja ottaa uuden uljaan orhen, joka on kunnon mies!
        Sen kuvan saa että naisille järjestely ei kyllä kävisi.

        Takana 30v yhteiseloa, joista ainakin 25v olen elänyt puutteessa. Miestä vaan ei kiinnosta, vaikkei terveydellisiä syitä haluttomuuten ole. Puhuminen on täysin turhaa, korkeintaan silloin vaivautuu sitten tyydyttämään mut väkisin ja paska olohan siitä jää. Ilmeisesti olen niin oksettavan kamala ukon mielestä, ettei kiinnosta. Itsetunnon päällehän tää käy ja on sen jo murentanutkin moneen otteeseen. Monet kerrat olen miettinyt lähtöä ja sitten taas lojaalisuudesta unohtanut ajatuksen ja kironnut saamattomuuttani molemmissa merkityksissä.
        Hassuinta lähes olemattomassa seksielämässämme on, ettei mikään ole koskaan ollut rutiinia ja temppujakin on väännelty jos jonkinlaisia...
        Irtosuhteita en jaksa. Luotettavan ystävän kanssa on oloa joskus helpotettu.


      • tuttua on
        Orhi.1. kirjoitti:

        Täällä sama! Seksielämän kuihtuminen kertaan kuussa ns. "pane nyt sitten" suoritukseen vaimon katsoessa sivulle pitäen silmät kiinni.
        Tämä kerta kuussa tai vaikka harvemmin riittäisi minulle miehenä! Ihan varmasti riittäisi! Kunhan se tapahtuisi ihmisen kanssa, joka haluaisi minua edes vähän!
        Pelkkä yhdyntä kassien tyhjentämiseksi ei ole se juttu.. Vaikka siihen lankeankin joka kerta, minkäs sitä vietilleen voi..

        Olisi hienoa nähdä sellainen keskustelu missä miehellä ei vaan olisi halua vaimoaan kohtaan. Kaikki muuten hyvin, mutta ei vain kiinnosta, että vaimo tulee lähelle. Vaimo joutuisi olemaan seksuaalisuutensa kanssa ns yksin. Niin että jaksaisi vuosikaudet rakastaa pitkämieliseti miestänsä ja ottaa hänen ongelmansa huomioon. Ja rakastaa perhettänsä.

        Vailtettavasti näissä tapauksissa nainen ei tyydy ainostaan käymään vieraissa vaan lähtee ja ottaa uuden uljaan orhen, joka on kunnon mies!
        Sen kuvan saa että naisille järjestely ei kyllä kävisi.

        Meillä mies ei halua. Mulla on tarpeita, hän torjuu mut lähes jokakerta. Mies ei tee aloitteita. On kurjaa tulla torjutuksi. Kaipaan kosketusta, yhdyntää. Olen sitten yrittänyt korvatapuutetta lenkkeilyltä. Ei tää hyvältä näytä. Petä en, olen antanut avioliittolupauksen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 103
      1869
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1835
    3. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1834
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1657
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1573
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1350
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1310
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1296
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1281
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1242
    Aihe