Sydänfilmissä LVH löydös

Tietoa haluan

Kävin verikjokeissa ja sydänfilmissä. Verikokeet oli ihan ok, mutta sydänfilmissä oli LVH löydös, eli vasemman kammio oli hieman normaalia kookkaampi. Nyt lääkäri epäilee verenpainetta joka hänen mielestään on minulla korkea. Olen mitannut nyt 2 viikkoa paineita eri vuoron kauden aikoina ja ne on siin 128 / 68 luokaa koko ajan, eli onko tässä nyt syytä huolestua? Lääkärissä paineet oli 170 / 107 mutta kotona luotettavalla mittarilla juuri tuossa 122 - 128 / 68 - 71 lukemissa aina.

9

11111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 17+16

      Mittari voi olla merkiltään luotettava, mutta näyttääkö se varmasti oikein? Se pitäisi testata rinta rinnan toisen mittarin kanssa, jotta tuosta saa täyden varmuuden. Tuo paineiden ero kotona ja vastaanotolla ei kuulosta uskottavalta, jotain on pielessä joko verenpaineissa tai mittarissa.

      • Aloitt.

        Olen mitannut kahdella eri mittarilla kotona, ihan uudella Omorinillakin ja kummatkin antaa samaa lukemaa. Nyt tein 2 h raskasta lumityötä ja mittasin vasiten heti paineeni lumitöitten jälkeen niin ne oli 131 / 80 pulssi 112, 10min levon jälkeen oli oli 125 / 70 ja pulssi 92 joten vieläkin epäilen tuota lääkärin epäilemää korkeaa verenpainetta.


    • wpw

      suosittelen katsastamaan filmin kardiologilla koska ekg kone näyttää monella herkästi lvh :n vaikka siihen ei ole mitään syytä. se pitää mitata filmistä eikä luottaa koneen diagnoosiin. varsinkin nuorilla ekg koneet tekee tota. ja verenpaineesta. yläpaine vaihtelee valkotakkisten seurassa tosi paljon mutta alapaineen pitäis olla ns kiinteämpi muoto ja kardiologo onoikea vastaamaa asioihisi ja ota se sydänfilmi mukaa

      • 7+7

        Kardiologi ei ole tässä vaiheessa ensimmäinen osoite, jos potilaalla on hoitamaton verenpainetauti. Pitäisi se jokaisen käsittää vähemmälläkin järjellä. LVH on verenpainetaudin tunnettu seuraus, ja se kyllä sinänsä riittää selitykseksi.

        Toistan vielä, että ei-verenpainetautinen ei tuollaisia aloittajan paineita kehitä edes stressaantuneena, kyseessä on vähintään alkava verenpainetauti.

        Aloittajallekin muuten tiedoksi, ettei LVH tarkoita mitään sydämen tai vasemman kammion laajenemista (vakavampi asia), vaan kyseessä on vasemman kammion lisääntynyt massa (seinämien paksuuntuminen).

        LVH:lle on toki olemassa muitakin selittäviä tekijöitä, ja asiaa saattaa olla aiheellista selvitellä, mutta tuo verenpaine-asia on selvitysjärjestyksessä ensimmäisenä.


    • näin menen

      Minultakin löytyi kun oettiin kinuamiseni jälkeen sydänfilmi.Verenpaineet olivat vuosia koholla mutta työterv.lääk'ri ei al.hoitoa.Pääsin sisätautipkl ja sydän uä näkyi LVH mutta kun liikun ja olen normipainoinen-lääkäri sanoi että jatka elämääsi kuten ennenkin.Liiku ja pidä paino kurissa :D ja syö verenpainelääkeet-Sydän voi vahvistua liikunnan avulla eikä viimeksi näkynyt mitään kummalista ekg.

    • kandipaatti

      Jos sekä ultraäänessä että ekg:ssa näkyy merkkejä LVH:sya eli vasemman kammion liikakasvusta ja syyksi selvästi tarjoutuvat vuosia koholla olleet verenpaineet, niin nyt viimeistään olisi syytä niitä alkaa hoitaa olan takaa liikunnan, tarv laihdutuksen ja lääkkeiden keinoin. LVH tarkoittaa, että verenpainetauti on jo aiheuttanut sydämessä epäsuotuisia rakennemuutoksia.

      • Ihmettelijä

        Niin itselläni ei ole korkeaa verenpainetta, mutta EKG:ssä näkyi laajentuma. Verenpaineet ovet luokaa 68 / 122


    • Anonyymi

      Mulla sama homma. Kävin sydänultrassa taannoin, Kardiologi teki mittauksia ja soitti myöhemmin. Mulle tehtiin 24 h seuranta , eli sain kliinisenfysiologian yksiköstä piuhat, mansetin käsvarteen ja laitteen vyötärölle. Primäärisestä/essentiaalisesta verenpaineesta puhui. Potilaskertomuksessa mainitaan myös ekg; n seuranta paljasti jo ehkä vuosikausien tai jopa vuosikymmenien ajan piilevän , kohonneen verenpaineen, selittäen EKG muutoksia ja septumpainoitteista hypertrofiaa. Olen nyt viikon syönyt 8mg lääkitystä

    • Anonyymi

      vasen kammio ja eteinen on laajentunut. Flimmereitä tullut ja lääkitystä orlocia 5mg aamulla ja illalla, eliguisaa pari tablettia päivässä. Ablaatiosta ei olisi hyötyä, jos vasenpuoli laajentunut? Sydämen vajaatoimintaa ei kuitenkaan ole.Syke laskee 50 joskus allekkin, 44-48. Jos lopetan beettasalpaajan tullee heti flimmeri. Saisiko sitä laajentumista jotenkin stopattua. Alkoholia en ole ottanut useampaan vuoteen ja tupakkaa en polttanut 10 vuoteen.Ylipainoa on vielä reilusti ja sepelvaltiotauti on. Onko jotakin ihme tekoa tai lääkettä tällaisessa tilanteessa?..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      113
      8690
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2346
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1986
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1734
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1534
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1487
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      7
      1219
    Aihe