Lintujen viimesiä turvapaikkoja ei saa antaa metästyksen piiriin

Kohtuus kaikessa

Eduskunnassa on hallituksen esitys metsästyksen tuomisesta etelän kansallispuistoihin. Törkeää vesi lintu ja kanalintu kannat on jo muutenkin monin paikoin vähissä kanalintukannat varsinkin etelässä ja myös vesilintu kannat ovat kärsineet syinä ovat pääasiassa liika metsästys, elinympäristöjen muutokset muunmuaassa metsänhakkuut, soiden ojitukset, tehomaatalous, tehomaataloudesta, tehometsätaloudesta ja turvetuotannosta aiheutuva liikarehevöityminen, kasvihuonepäästöt.

11

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kohtuus kaikessa

      Niin ja ruokamaiden hävitykset

    • Ympäristörikos

      Huvimetsästäjät tahtovat periaatteen vuoksi tuhota luonnon viimeiset rauhalliset sopukat. Se on niin törkeää meininkiä etteivät sanat riitä ympäristörikoksen kuvaamiseen.

      • Nautintaoikeus

        Eikö huviakaan saa enää metsästää? Kyllä ne sopukat ovat mukavia eivätkä nykyäänkään saane rauhassa olla...


      • Revi siitä :P
        Nautintaoikeus kirjoitti:

        Eikö huviakaan saa enää metsästää? Kyllä ne sopukat ovat mukavia eivätkä nykyäänkään saane rauhassa olla...

        Opettele huvittamaan surkeaa olemustasi jollakin muulla kuin viattomien luontokappaleiden tappaisella, rupea mieheksi tai ainakin osta itsellesi oikea elämä...


    • Jagdpanther

      Nuo kansalispuistot oo muuta ku eläinreservaatteja joissa elätetään aivan liian suurta eläinkantaa. Toimii nimittäin kumpaanki suuntaan -> kansallispuistoissa saa hirvet ja pienpedot rauhassa temmeltää ja tehä tuhojaan. Hirvetki oppii missä ei metsästetä. Ja mitä esim kanalintukantoihin tulee niin metsästys ei kantoihin vaikuta vaan poikasvuosien onnistuminen. Täällä on ainaki niin paljon teeriä että ne on täynnä loismatoja eikä ne ampumalla vähene ollenkaan!

    • 2=1:nen

      Ookkona viherpiipero ajatellu sitä, että silloha siellä ei myöskään kukaan pidä minkki ja supikoira kantaa kurissa!!? Ja arvaappa mitä ne, etenki minkki tekee niille sun "rauhassa" oleville sorsille!! hyvinhoidetuilla metsästysalueilla eläimet voivat takuuvarmasti paremmin,kun joillain "rauhoitusalueilla" missä suomenluontoon kuulumattomat tuholaiset tekee tuhojaan! Ottasit sen pääs poies sieltä perseestä ja vertailisit alueita joissa pienpetoja pidetään kurissa, alueeseen missä niitä ei pyydetä. Niin ero on melko selvä!! Päättele ite kummassa lammet huutaa tyhjyyttä..

      • Erä Einari

        Kyllä se oon niin jotta mika kumma se on ku petojen annettaan syyä viattomai elläimijä! Menisivät pevot ostammaan ruokasa kaupasta nuiinku ihmmiset.! Kyllä myö mehttuumiehet ollaan niin luonnonsuojelijoita parrammasta piästä jotta ammuttaisus nuo hirrmuset suvet ja karhut ja muut hirrviöt jotta jänikset ja mehtälinnut suoapi olla rauhassa!! Niin jotta viherjjpiippperöt mitäpä siitä mietittä!!


    • vihersösöt ymmärtämä

      Paskan marjat. Meidänkin luonnonsuojelualueella et näe yhtään enempää riistaa kuin metsästysseurankaan alueella. On jotenkin harhakuvitelma että riistatiheys kasvaa luonnonsuojelualueella sillä totuus lintukannoissa on päin vastainen kun ei ole ketun,supin,näädän, harventajia. Muutama villikissa vielä luonnonsuojelualueelle niin lintuja saatte mennä katsomaan paikallisen metsästysseuran alueelle.

      Minkähän takia mm luontokuvaajat kyykkivät seuran alueella eikä luonnonsuojelualueilla pässit?

      • niinnn!!

        Myö mehttuumiehet vuoan hyvvee hyvvyyttään niitää elläimiä ammuttaan! Eui myö muutten! ne onn nuo perot mitkä niittä pahhuuttaan saalissttaavat ja syövvät!


    • tuppimuna

      Metsästäjät tappavat viattomia luontokappaleita? Hmmm. Mitäs pahaa ne siat,naudat,kanat,lampaat ovat sitten tehneet? Aika jeesustelua jos tuomitsee metsästyksen, mutta mussuttaa silti Mäkkärin hamppareita jonka pihveihin ei tietenkään ole tapettu "viattomia luontokappaleita". Entäs kalat? Miksi niitä saa sitten tappaa, nekö eivät ole viattomia. Miten määrittelette mikä luontokappale on viaton, ja mikä ei? Eikö kasvitkin ole eläviä "luontokappaleita" mitäs pahaa ne on tehneet? Suomessa on metsästetty iät ajat, ja yksikään viaton luontokappale ole täällä sukupuuttoon kuollut. Eettisempää ainakin minun mielestä on syödä elämänsä vapaana juoksennellutta jänistä tai hirveä, kuin jossain aitauksessa ikänsä tohottanutta sikaa, joka 2-4vuoden päästä lahdataan sähköllä. Metsästys on tulevaisuuden harrastus jonka puolesta kielii sen suosion kasvu, ja jatkuva kortinlunastaneiden määrä. Get use to it.

    • turhaa vouhottamista

      Kyllä se minustakin on paljon luonnonmukaisempaa/eettisempää käydä hakemassa se liharuoka tuosta takametsästä kuin mäkkärin autokaistalta... ei oo ainakaan elänyt karsinassa ja teloitettu niskalaukauksella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      61
      5814
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      62
      3004
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      57
      2476
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1123
    5. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      37
      1085
    6. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1084
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      907
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      813
    9. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      793
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      791
    Aihe