koira ja pupu

koirafani pupufani

Miten koira ja pupu totutetaan toisiinsa

24

3820

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Allu-pupu<3

      En ole varma, enkä menisi takuuseenkaan, mutta kuullostaa hieman riskialttiilta. Kanit säikähtävät äkkinäisiä ja kovia ääniä. Kaiken lisäksi koiran saalistusvietti saattaa herätä vaikka olisi kuinka kiltti otus, koska koirahan on perimmiltään saalistaja, kani saalis. En suosittelisi.

      Tarkoitus ei ollut lytätä toivettasi/kysymystäsi mutta annoin vain varoituksen sanan.

      • vainiin?

        Meillä labbis uros ja kani totutettiin toisiinsa sillain, että koira laitettiin kyljelleen makaamaan ja kun koira oli rento, kani laitettiin pään eteen. Koira yhdisti rentoutumisen kaniin, ja nämä uskaltaa jättää kahdestaan vaikka siksi aikaa kun käy suihkussa. Tämä alotettiin heti kun pentu oli kotiutunut, ja luotto koiraan on 100%. Muista, että jos koira pomppii silmillesi/pomottaa niin ei onnistu. Sie määräät :)


      • Minävaan
        vainiin? kirjoitti:

        Meillä labbis uros ja kani totutettiin toisiinsa sillain, että koira laitettiin kyljelleen makaamaan ja kun koira oli rento, kani laitettiin pään eteen. Koira yhdisti rentoutumisen kaniin, ja nämä uskaltaa jättää kahdestaan vaikka siksi aikaa kun käy suihkussa. Tämä alotettiin heti kun pentu oli kotiutunut, ja luotto koiraan on 100%. Muista, että jos koira pomppii silmillesi/pomottaa niin ei onnistu. Sie määräät :)

        Aijjaa! No sittenhän asia on täysin eri :) Riippuu varmaan koirasta? :D Ei kyllä itelläni ole kokemustakaan hirveästi :)


      • vainiin?
        Minävaan kirjoitti:

        Aijjaa! No sittenhän asia on täysin eri :) Riippuu varmaan koirasta? :D Ei kyllä itelläni ole kokemustakaan hirveästi :)

        Juu :) meän koira on nyt 1v ja käytettään lintu-ja jänismetällä, mutta vaikka noutaa jäniksiä niin se ei ole vaaraksi omalle kanille, koska pupu haisee ihmiseltä ja kuuluu laumaan nii eise sille tehe mittään. Kani on koiralle pomo, ainaku näkkee pupun nii mennee pää alhaalla häntä heiluen sen luo ja nuolasee korvia. Nukkuvat vierekkäin ja koira välillä tahtoo suojella pupua ko mennee makkaan silleen että on pupun ja ihmisen välissä, jos on vieraita. Ne on kavereita :) meän labbis on kyllä luonteeltaan alistuva ja rauhallinen/laiska joten tottakai se vaikuttaa siihen että kani ei pelkää :)


    • ......

      Meillä on kaksi koiraa ja kani eikä niitä tarvinnut edes toisiinsa totuttaa parhaita kavereita mekein heti! Pari kertaa oon saanu toista koiraa kuonolle vähän näpäyttää mutta ei muuta.

    • minty97

      Mä vaan päästin oman ylikiltin pikkukoirani huoneeseen ja pupu oli kompostikehikoista tehdyssä aitauksessa. Hetkiksi meni pesäkoppiin mutta tuli sitten tutustumaan. Ihan kavereita ovat nykyään. :)

      • Tytsy052

        No mun kissa ja kani mitä parhaimmat kaverit en mää niitä mitenkää opettanu ku se tapahtu iha itsestään. Johtuu varmaan siitä et kanin eka omistaja oli tottuanu muihin eläimiin sen kanin ja kissani on niin nuori vielä


    • -Miina-

      Meillä kani ja pikkukoira tulevat toimeen tosi hyvin! Mutta isommilla koirilla on varmaan enempi sitä saalisviettiä...

      • nimimerkki x

        Ei sitä saalisviettiä ole yhtään sen enempää suuremmilla roduilla, ja ei voi myöskään sanoa että joku tietty rotu ei tulisi niin hyvin toimeen kanien kanssa kuin toinen. Kaikki koirat ovat yksilöitä, ja riippuu sinun käytöksestäsi, miten koira kaniin suhtautuu :)


      • Helvetinrusakko
        nimimerkki x kirjoitti:

        Ei sitä saalisviettiä ole yhtään sen enempää suuremmilla roduilla, ja ei voi myöskään sanoa että joku tietty rotu ei tulisi niin hyvin toimeen kanien kanssa kuin toinen. Kaikki koirat ovat yksilöitä, ja riippuu sinun käytöksestäsi, miten koira kaniin suhtautuu :)

        No tottakai on, Iso koira kani=helppo saalis. Pieni koira kani= voi tulla turpaa. Siinä se ero. Pienempi koira voi jo pelätä kania jolloin saalisvietti keskittyy enemmän valmistautumiseen eli puolustautumiseen. Isompi koira sitten käykin heti käsiksi moiseen rottaan. Niinkuin mainitsin. Meillä kani näykkäisi koiraa ja koira kävi kanin niskaan kiinni. Olisi murjonut kanin niskat varmasti ellen olisi ärähtänyt koiralle, kas niin ja koira hellitti otteensa ja kani pötki häkkiin.


    • Helvetinrusakko

      Itellä on jahtikoira ja jääräpäinen jänis, jahtikoira luonnollisesti jahtaa kaneja kun osuu silmäkenttään ja niitä on ennenkin jahdettu. Ensin herätti ärtyneisyyttä ja jahtihalua mutta kani oli tuolloin häkissä ja koiralle opetettiin että ei mennä koskemaan. Myöhemmin annoin koiran haistella kanin mattoa ja totuttelin koiran kyseiseen kaniin, myöhemmin kani oli vapaana makoili pöydän alla jolloin koira hiljaa lähestyi kania, kani hyväksyi koiran, koira haisteli kania ja tilanne näytti rauhalliselta. Koira lähti pois ja tajusi että kani kuuluu nyt perheeseen. Myöhemmin kani ilmestyi koiran ruokakulholle ja alkoi järsimään koiran papanoita. Koira suuttui ja tuuppasi kanin pois. Kani puraisi koiraa ja koira kävi hampaineen kanin pilliin kiinni. Oppipahan rotanjäärä mistä syödään ja mistä ei. Edelleen kani ei arasta koiraa mutta ei myöskään mene koiran kulholle. Tosin omat hermot kaniin alkaa olla loppu, hylkiökanina otettiin ja jos ei käytöstavat ala muuttua ni hautaan kompostiin otuksen.

      • jaahas

        Asia selvä. Olet ilmiselvästi äärimmäisen paskassa elämäntilanteessa jos tänne tulet valittamaan.


      • nimimerkki x

        Uskallan väittää muuta, useimmiten pienten koirien arkuus johtuu siitä, että niitä kannetaan jokapaikkaan ja ovat mamman kultapuppeleita, eivät ne silloin ole valmiita kohtaamaan itsepäistä kania kun ovat opetettu että mamma pelastaa. Saalisviettiä on yhtä paljon kuin isoilla roduilla, rohkeus vaan on paapottu piiloon. Toki poikkeuksiakin on, mutta niitä on sitten myös isoilla koirilla. Laita se kani pihanperälle jo nyt, ennenkuin verenhimoinen rakkisi syö sen.


    • Tietäjä

      Jos koira haukkuu kovaäänisesti, tulee se viedä pois kanin läheltä!
      Ja kun noista muista olen lukenut, niin kania ja kissaa/koiraa ei KOSKAAN saa jättää kahestaa O.o

    • kaninkorva

      Muistakaa, et koira on saalistaja, ja kani saalis. Vaikka koira ei välittäiskään kanista sillä hetkellä, voi sen saalistusvaisto herätä ja se on kanin loppu sit. Onhan tietysti koiria ja kaneja jotka on hyviäkin kavereita. Ittelläni on kani ja perheessämme on koira, eikä kyllä tulis mieleenkää jättää niit kahestaan. Ja jos kani pelkää koiraa, vie se heti pois koska se stressaantuu. Meillä oli hoidossa joskus ystäväni marsut, ja meidän Peppi aatteli heti et nuo on mun pentuja. Siinä ne makoili kaikki sit matolla ja meidän koira vaa nuoli ja hoiti niitä. Ei meiän koira tekis pahaa kellekkää, mut silti niit piti valvoo kokoajan koska sil koiral voi ykskaks herätä se saalistusvietti.

      • kaninkorva

        Mut älkää nyt käsittäkö väärin...jos teiän koirat ja kanit on bestiksii nii ne on sit jo tottunu toisiinsa. Meil ei oo aina ollu koiraa ja kania yhtäaikaa, nii meiän koira ei oo hirveesti tottunu noihi pikkueläimii. Mut ei meiän koira tekis sille kanille mitää pahaa :) Nuolis vaa koko kanin iha märäks, kanista en tiiä mitä se siit ajattelee mut ei ne vihaa toisiaa :)


    • Kanittaja12!

      Tässä nyt on jo kerrottu paljon et miten pupun ja koiran saa totutetuu, mutta huomautan, että älä luota koiraasi vaikka koirasi olisi kuinka kiva ni voi se joskus saattaa iskeä hampaat pupuun kiinni.

      Meillä on mäyräkoira ja luppis pupu. Koira on saanut jo viisivuotta kania kestää, eli siis on jo tottunut.
      Eikä jahtaa pupua ikinä ei. Syy on varmaan myös se että koira on jo jtn 9 joten vähäsen jo alkaa olla liian vanha.
      Pointtini on siis se, että älä luota kuitenkaan liikaa koiraan.
      Äläkä ota varman päälle mitään.

      • pupufani

        Kiitos paljon vastauksistanne. Lisää


      • ongelmia

        Jos se koira yhtäkkiä iskee hampaansa kaniin, vika löytynee johtajuusongelmasta. Jos sinä olet pomo, ja olet näyttänyt että kani kuuluu sinulle, ei se koira tarraa kaniin. Jos koira on kiihtyneessä tilassa kanin lähellä, vahinkoja voi sattua ja syy on, että et ole näyttänyt, että kanin lähellä ollaan rauhallisia ja alistuneita. Kaikki riippuu sinusta, myös se, miten pystyt koiraasi luottamaan. Älä anna koiran ikinä leikkiä kanin kanssa, se kiihdyttää sitä ja ja antaa väärän kuvan oikeanlaisesta käytöksestä.


    • Mkddkal

      Meillä kahen viikon ajan piettiin koira ja kani lähekkäin vaan että kani oli häkissä. ja sitte kokeiltiin että miten ne tulee toimeen.Nii aluksi koira vahtas kokoajan kania, mutta viikon jälkee ne ei ees välitä toisista muutakun että koira syö kanin porkkanan ja nuolee kanin-niskan.

    • sopusopi

      HELEVETIN RUSAKKO TÄÄ ON JUST SULLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! EI OO PUPUN VIKA MÄ TOIVON ETTÄ MYYT SEN PAREMPAAN KOTIIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mulla on saalistaja koira ja kaksi pupua ENKÄ aijo ikinä edes tutustuttaa!!!!!!!!!!!!!!!!! koiraa ei käytetä mettälä ja on varmasti maailman söpöin ja kiltein mutta se vaan on niin se on sillä verissä!! enkä ala kaneja uhraamaan!!!!!!!!!!!!!

    • Mariakatariinaaw

      Ei kannata pitää koiraa ja kanii samassa tilassa vapaana nimittäin kanit saavat todella helposti sydänkohtauksia on mahdollista et kanisi saa sydänkohtauksen meill kuoli kani 20.6 kärpäsen toukkiin jos haluutt ni voitte mennä luke sen tarinan instast käyttäjält aurinkovillantytti kani ja koirani ei ehtineet tutustumaan kunnolla toisiinsa koska meille tuli koira 1. Toukokuuta ja kani kuoli 20. Kesäkuuta nii ehti olemaan noin 1,5 kk ja kani oli tosiaan 2,5v

    • Anonyymi

      Moi Haluaisin tietää minkä laiset koirat
      eivät jahtaa kaneja🤔

    • Anonyymi

      yes

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3505
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      83
      1640
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe