Kaksoisraskaus ja siivoustyö

Ensikertalainen

Hei!
Kaipailen kokemuksia raskaudesta ja siivoustyöstä, varsinki kaksoisodottajilta!:) Itse odotan esikoisia, erimunaisia kaksosia eli kummallakin omat vesitilat ja istukat. Olen nyt 15 4 ja raskaus on sujunut ongelmitta, ilman pahoinvintia, oksentelua tai muita väsymystä pahempia oireita.

Työni on porrassiivousta, eli olen kiinteistöhuolto firmassa töissä. Työhön kuuluu vessojen, saunojen, porrakkoiden yms kerrostalojen yhteisten tilojen siivoamista. Liikkuminen paikasta toiseen tapahtuu autolla, mutta kaikki siivousvälineet pitää kulettaa, nostella ja kantaa paikasta toiseen. Olen kertonut työnantajalleni raskaudestani jo heti ensimmäisen neuvolakäynnin jälkeen ja he ovat suhtautuneet todella hyvin ja ymmärtäväisesti. :)

Nyt kuitenkin kaipaan samassa tilanteessa olleiden/olevien kokemuksia, miten olette jaksaneet työssänne? Jouduitteko jäämään aikaisin sairaslomalle?
Olen kooltanikin aika pieni, painan alle 50kg ja olen 157cm, joten mahan kasvu tulee olemaan aika huikeaa. :D Saunoja pestessä jo nyt vihlaisee inhottavan kipeää alamahaa.

Tulipa paljon asiaa, toivottavasti saan vastauksia, on niin jännää odottaa ensimmäistä kertaa ja vielä kaksosia!:) Kiitos paljon vastauksista!

3

165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sofia42

      Suosittelen heti juttelemista jonkun lääkärin kanssa.Olen ollut siivoustyönohjaajana ja itse pesin ikkunoita äitiyslomani alkuun. Minulla on ollut 2 kakosraskautta. Toisessa raskaudessa kielsivät 20 viikonjälkeen kaikki juoksemiset yms raskaimmat ponnistelut. Itsestä tuntuisi että työsi kiivetä rappuja ylöspäin on liianraskasta kaksosraskauteen.

    • Rennosti

      Kannattaa ottaa varman päälle. Kaksosraskaus on aina riskiraskaus. Itse jäin sairaslomalle rv 17 ja suurin raskausoire oli kauhea väsymys. Jos vain vähänkin siltä tuntuu, sairaslomaa. Ei kannata vetää itseään ihan loppuun ennen vauvoja.

    • Ensikertalainen

      Kiitos vastauksistanne! Olen nyt 20 3 ja neuvollastakin ennustelivat että ensi viikolla alettais pitkälle sauraslomalle kunhan rakenneultra on käyty. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe