Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Määräaikasen sopimuksen purku ?

jokukeittäjä

Vuokra-asunnossani on liesi varmaankin 50-luvulta, takalevy ei toimi ja se myös kuumuu siihen malliin ettei sillä taida edes uskaltaa ruokaa tehdä. Vuokranantaja sanoi ettei meinaa uusia uunia vaan kehoitti ostamaan palohälyyttimen (??)


Rittääkö tuo vuoden määräaikasen vuokrasopimuksen purkusyyksi ??

16

207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei riitä..

      Ei riitä...

    • Rupu

      Mikäli liesi ei vastaa paloturvallisuusvaatimuksia niin riittää syyksi tai vaihtoehtoisesti vuokranantaja on velvoitettu ostamaan uusi

    • jokukeittäjä

      Tai jos ei nyt ihan sopimuksen purkua mutta onko vuokranantajan vaihdettava liesi uuteen jokatapauksessa, eikö se kuulu kiinteään irtaimistoon joka on vuokranantajan vastuulla? Mitä tässä pitäis tehdä jos ei suostu vaihtamaan ?

    • vuokralla

      Vuokranantajalla on velvollisuus hankkia uusi hella rikkinäisen tilalle.Sun ei tartte sitä maksaa.

      • uunihan toimii

        Ymmärsin että uuni toimii ja on samassa kunnossa kuin asuntoa vuokratessa, joten vuokranantajan ei tarvi tehdä mitään.


    • vuokralla

      Tässä vähän juttua vuokranantajan velvollisuuksista.Vuokranantaja on vastuussa odottamattomista huoneiston kunnon puutteellisuuksista, vaikka olisikin sovittu, että huoneisto vuokrataan siinä kunnossa kuin se on sopimusta tehtäessä. Ellei vuokranantaja korjaa odottamatonta puutteellisuutta, on vuokralaisella oikeus purkaa vuokrasopimus tai korjauttaa puute vuokranantajan laskuun.(laki24.fi,kuluttajaliitto).Vuokranantajan eli osakkaan vastuulla on huoneiston sisäosat (seinät, lattiat, kaapistot, kodinkoneet tms.)

    • Kas tällä tavalla

      Tuskinpa se hella nyt kuitenkaan 50-luvulta on, veikkaanpa että ennemminkin 70-luvulta. Jos siinä ei toimi kaikki levyt, niin tarkista sulakkeet (niitä on 1-3kpl riippuen kytkentätavasta!) ja vaihda mahdollisesti palanut sulake. Jos sulakkeet on ehjät, niin itse keittolevy saattaa olla palanut - senki pystyy vaihtamaan suht helposti. Koko hellaa siis ei tarvitse uusia sen takia, että yksi keittolevy ei lämpene.

      • n.m47

        Just joo...ja noitahan ei tarvitse itse väsäillä ja onko nykyään edes laillista purkaa uunia ja tehdä omia "kytkentöjä". Kyllä se on vaan vuokranantajan asia kutsua joko huoltomies tai uusia hella!


      • Tämä oli uutta
        n.m47 kirjoitti:

        Just joo...ja noitahan ei tarvitse itse väsäillä ja onko nykyään edes laillista purkaa uunia ja tehdä omia "kytkentöjä". Kyllä se on vaan vuokranantajan asia kutsua joko huoltomies tai uusia hella!

        Sulakkeiden vaihtoko ei kuulu vuokralaisen itse tehtäviin hommiin?


    • ...

      Mulla ei kerran hella toiminut ollenkaan ja sulakkeita vaihdoin joka päivä,kunnes soitin huoltomiehelle.Sieltä oli jotain mennyt rikki ja se korjattiin.Sen jälkeen hella taas toimi.

    • hanki hälytin

      No ei millään muotoa riitä purkuun syyksi. Eikö se ole sama uuni joka siellä oli kun otit asunnon? Olet huolinut asunnon siinä kunnossa missä se on, ei sulla ole mitään oikeutta vaatia enemmän mitä olette sopineet.

      Palohälytin sun pitää hankkia joka tapauksessa.

      • Moni ei tiedä

        JA se palohälyyttimen hankinta muuten kuuluu sitten jokaiselle asukkaalle/vuokralaiselle itselleen, ei vuokranantajalle.


    • pientä joustoa

      Täytyyhän se liesi kuntoon saada. Se levyhän tulee LIIAN KUUMAKSI, niinhän se oli. Uusi levy tilalle. Ei siinä koko hökötystä tarvitse vaihtaa. Ilmoita vuokraisännälle että se on korjattava tai korjautat sen hänen laskuunsa. Niitä levyjä muuten saa esim. kierrätyskeskukseta aika mukavasti. Vanha mukaan malliksi.

      • Olis onnellinen

        No herranen aika, keittolevyt yleensä tulee kuumaksi ja itse ainakin olisin onnellinen jos mun hellassa riittäis teho keittolevyissä, nykyhellojen tehot on niin olemattomia, että loppuu aina kesken... ihan phärsiistä sanoisin


      • sdhdf23
        Olis onnellinen kirjoitti:

        No herranen aika, keittolevyt yleensä tulee kuumaksi ja itse ainakin olisin onnellinen jos mun hellassa riittäis teho keittolevyissä, nykyhellojen tehot on niin olemattomia, että loppuu aina kesken... ihan phärsiistä sanoisin

        No mutta ei liian kuumaksi kuitenkaan, noista on ihan olemassa ohjeistukset miten paljon missäkin kohtaa hellaa saa olla joku tietty maksimilämpö.


      • Aikakautensa pykälät
        sdhdf23 kirjoitti:

        No mutta ei liian kuumaksi kuitenkaan, noista on ihan olemassa ohjeistukset miten paljon missäkin kohtaa hellaa saa olla joku tietty maksimilämpö.

        Entisaikojen hellat oli parempia, niissä keittolevyt ihan oikeasti lämpeni kunnolla, eikä teho loppunut kesken - samaa ei todellakaan voi sanoa nykyhelloista. Eiköhän tuo ole niin, että kyseinen hella täyttää "sen ajan pykälät" ja näin ollen on täysin laillinen vielä tänäkin päivänä. Keittolevyissä on muuten yleensä säätökytkin, jolla tehoa voi säätää asteikolla 1-6... ei sitä ole pakko kutosella hehkuttaa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2122
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1808
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      31
      1781
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1530
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      67
      1496
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1402
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1364
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1322
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1271
    Aihe