Onko kunnon vuokralaisia olemassa?

Kertokaa viisaat

Eikö kaikki kunnon ihmiset osta oman, eivät vuosikausia maksa vuokraa, kunnollisen vuokralaisen löytäminen on äärimmäisen vaikeaa?

20

441

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Loppu lähellä

      Näinhän se on. Itse vuokranantajana olen ajatellut lopetan vuokraushommat. Ei kannata vuokratulot 3000 e netto vuodessa pitää vuokralaisriskiä paikkoja ja kojeita särkyy jne.

    • vuokralla

      Väitätkö että olen jotenkin huonompi ihminen kun olen asunut 17 vuotta vuokralla?

    • valaistunut ateisti

      Olen ollut nuorempana monessa asunnossa vuokralaisena. Nyt omistetaan enemmän kuin yksi ok-talo ja asunto ja mökkönen. En ole sen parempi ihminen nyt kuin ennenkään, en tosin huonompikaan.

      Systeri tekee vakituisena kassantöitä mutta tunteja on vaihtelevasti. Hyvin maksaa vuokransa ja pitää asunnon kunnossa. Palkallaan ei kuitenkaan osteta asuntoa. Vuokratyöt on lisääntyneet myöskin ja näillä sitten tosi sattumanvaraisesti töitä, toisilla enemmän ja toisilla vähemmän.

      Ei kannata lyödä lyötyä.

      Toinen asia sitten on, että yleensäkin ihmisten vastuuntunto on pienentynyt ja huudellaan kovalla äänellä oikeuksista. Mulla on oikeus rikkoa asunto, josta toinen on maksanut 100 000- jotain. Millään ei mitään väliä.

      Sanoisin, että kyseessä on rakkauden puute lapsuudessa, ei niinkään rahan puute. Kaikenlainen pahoinvointi lisääntyy kun ei osata tukea ihmistä nuorena. Kaikki pahoinvointi ulostetaan lasten silmille.

      Asiat lähtee monesti melko syvältä. Oireista kärsitään sitten koko aikuusikä.

    • ????

      Vastaus kysymykseen:
      Minä olen kunnon vuokralainen, maksan vuokran, en metelöi päivällä enkä yöllä, olen siisti, myöskin poismuuttaessani huolehdin että asunto on siivottu.
      Niin ja vielä kotivakuutus olemassa.
      Jäljelle jää vain vikojen hakeminen, eihän nyt Suomessa saisi olla täydellinen....?

      • kokenutttt

        Niin, kunnollisiakin on.
        Muistakaa että luottotiedoton ei aina saa edes kotivakuutusta. Se kun on sopparin ehtona eikä saakaan niin mitäs sit?
        Eli luottotiedot on ehdoton.


      • ei ehtoja
        kokenutttt kirjoitti:

        Niin, kunnollisiakin on.
        Muistakaa että luottotiedoton ei aina saa edes kotivakuutusta. Se kun on sopparin ehtona eikä saakaan niin mitäs sit?
        Eli luottotiedot on ehdoton.

        No eipä ole ollut ehtona kotivakuutus. Ensimmäisen otin ihan omasta tahdostani vuosi sitten. Vuokralla olen asunut paljonkin. Edellinen kotivakuutus oli aikoinaan omassa asuessa. Vuokralla ollessa siis vasta viimeisen vuoden. Koskaan ei ole vaadittu sitä. Nykyisessä työsuhdeasunnossa asunut viisi vuotta ja kotivakuutus siis ollut vuoden verran.


    • Mielipiteeni

      Mä olin tähän muuttaessa työtön ja luottotiedot menneet. Nyt velat maksettu ja luottotiedot on olleet kunnossa kohta 7 vuotta. Vuokran olen maksanut ja hoidan tärkeät asiat vuokranantajani kanssa yleensä tekstarilla. Tässä asunnossa ei ole ollut remonttia vuosikausiin mutta saan itse tehdä pieniä korjaustöitä vuokranantajan luvalla. Mä en pysty taloudellisen syyn vuoksi ostamaan omaa osaketta.

      Surku, että sellaisten määrä on lisääntynyt. Kun luullaan, että on oikein maksattaa vuokransa sossulla. Mun mielestä yksityisen vuokranantajan ei pitäisi hyväksyä moista tapaa. Varmasti asukas on hulttio.

    • vieno1

      Me ollaan mun miehen kanssa kunnon vuokralaisia, nyt tosin haaveillaan omasta. Ei oikeen tässä ny pariin vuoteen oo pystyny ostaan omaa ku muutin suomeen monen vuoden ulkomaankomennuksen jälkeen ja säästöjä 0e. Kaikilla on omat syynsä asua vuokralla, tuossa omani.

      Ja onhan tää loppuviimeksi aika lepposta, tavallaan ei oo vastuuta mistään (siis kun pitää kämpän kunnossa) jos tulee vaikkapa vesivahinko mikä ei mitenkään oo mun syytä, en saa asiasta yhtäkään laskua.

    • ei ongelmia

      Kaikki "kunnon" ihmiset eivät ansaitse niin paljon että pystyisi/saisi lainaa tai työsuhteet ovat osa-aikaisia ja määräaikaisia.
      Luokittelen itseni kunnolliseksi vuokralaiseksi eikä minulla ole koskaan ollut vaikeuksia saada vuokra-asuntoa.

    • Asiat "kunnossa"

      Jotkut ei vaan halua ostaa omaa - vuokralla on huomattavasti helpompaa, stressittömämpää jne. Asiaa ei voi perustella aina edes "kämpänhän voi laittaa vuokralle, jos muuttaa pois" -kommentilla, koska asuntotilanne ei muualla Suomessa ole ollenkaan sama mitä pääkaupunkiseudulla. Muualla Suomessa asuntoja on tarjolla yllin kyllin, niitä seisoo jopa tyhjillään kuukaudesta toiseen. Vuokraa siis ei voi hilata "pilviin", eikä ole mitään takeita saada vuokralaista kattamaan kustannuksia... Itse kuulun tähän "en halua ostaa omaa" -kastiin. Olen omistanut aiemmin mm omakotitalon tontteineen ja tällä elämänkokemuksella tiedän todellakin mitä haluan ja mitä en.

      • Vuokralla on

        Kaikissa isomissa kaupungeissa on sillein et kämpän voi laittaa helposti vuokralle lehteen ilmoitus. Varmasti kysytään.


      • ......
        Vuokralla on kirjoitti:

        Kaikissa isomissa kaupungeissa on sillein et kämpän voi laittaa helposti vuokralle lehteen ilmoitus. Varmasti kysytään.

        Täällä seisoo samat ilmoitukset "vuokra-ovessa" viikosta toiseen. Keskisuuri kaupunki keskisuomessa...


      • Vuokralla on
        ...... kirjoitti:

        Täällä seisoo samat ilmoitukset "vuokra-ovessa" viikosta toiseen. Keskisuuri kaupunki keskisuomessa...

        No onhan ne vuokraamatta koska vuokrat ovat ylihinoiteltu.


      • ......
        Vuokralla on kirjoitti:

        No onhan ne vuokraamatta koska vuokrat ovat ylihinoiteltu.

        Niinpä juuri. Omistajat luulee saavansa mitä vain pyytävät.


    • Hyvä vuokralainen

      Tosiaan, vuokralla asumiseen on monia syitä. Omalla kohdalla mm tämänhetkinen elämäntilanne kun nuoret on muuttaneet pois kotoa, liian iso asunto on myyty, enkä tiedä mihin suuntaan tästä lähtisin omaa elämää viettämään. Siis vuokralle kunnes päätän mitä teen ja missäpäin Suomea, tai maailmaa.
      Hyvä vuokralainen olen, pidän asuntoa paremmin kuin omaani :)

    • doorish

      Olin kesätöissä yhtiössä joka hallinoin kaupungin omistamia vuokraasuntoja ja kokonaisia kiinteistöyhtiöitä jossa kaikki asunnot on kaupungin vuokra-asuntoja. Vuokra-asuntoja oli yhteensä tuhansia niin kuin myös vuokralaisia, mutta ns. ongelmavuokralaisia oli vain vajaat 12 % vuokralaisista tilanteessa missä yli kolmanneksella vuokralaisista omasi luottohäiriömerkinnän. Tämän lisäksi jostain syytä ne jolla ei ollut luottohäiriömerkintää olivat ennemmistönä vuokranperinnän asiakkaina.

      Esimieheni töissä sanoi kun kysyin häneltä millainen on ns. riskivuokralainsen profiili, hän sanoin että sellaista ei ole ,koska ihmiset ovat yksilöitä ja heillä monella on myös oma henkilökohtainen sosiaalinen tukiverkko erillaisineen yksilöineen, mutta monesti kuitenkin ne vuokralaiset jotka vuokraavat asunnot suuren elämäntilanteen muutoksen johdosta tai sen kynnyksellä tuottavat ehkä pikkusen enemmän ongelmia vuokra-antajalle kuin ne joilla vakaa elämän tilanne. Vakaa elämän tilanne voi olla niin tottuneisuus pelkällä kansaneläkkeellä elämiseen tai työttömyyskorvauksilla.

    • asdfasdfasafsasfd

      Laittamalla vuokran noin 10% matalammaksi saat enemmän hakijoita joista sitten voi yrittää valita niitä luottotiedollisia töissä käyviä ihmisiä, joilla ei ole mikään ongelma maksaa 2kk vuokravakuutta OMISTA RAHOISTAAN. Kun vuokravakuus maksetaan itse niin se kannustaa myös pitämään kämppää paremmin kunnossa.

      • Tärkeä ihmistuntemus

        Ei kannata alihinnalla markkinoida asuntoa ja kutistaa potentiaalisten vuokra-asunnon hakijoiden määrää vaatimalla työssäkäyntiä, 2kk vuokravakuus on monelle nuorelle liikaa.

        Pointti on panostaa ihmistuntemukseen, sossun asiakkaista monet ovat osoittautuneet erittäin luotettaviksi ja asiansa hoitaviksi, myös luottotiedot menettäneistä löytyy ok ihmisiä, sellaiset yleensä kertovat itse luottotietoasiansa oma-aloitteisesti, kunhan varoo erityisesti päihdeongelmaisia!

        Ihminen joka ei kuulu teoreettisesti parhaaseen A-ryhmään vuokranantajan kannalta, on usein kiitollinen, kun saa asunnon, maksaa siitä kunnon vuokran, eikä ole turhan narisija ja heti vaihtamassa.


    • Liian suuri

      Doorish kirjoitti:
      "ns. ongelmavuokralaisia oli vain vajaat 12 % vuokralaisista"
      Minusta enemmän kuin joka kymmenes ei ole "vain", vaan käsittämättömän suuri määrä!

      • 2ruusua/10ohdaketta

        Olen itse aloittanut vuokra-asuntojeni tyhjentämisen viime lokakuusta.Alunperin 9 vuokralaista,eli sopparia ja vain 2 noudattaa sopimusta.=Eli maksaa tai viettää normaalielämää.Loput eivät joko maksa tai aiheuttavat jatkuvia ongelmia.Kymmenestä vuokralaisesta 2 on kunnollista.
        Voi olla että olen liian lepsu,asunnot liian "nuorekkaita",tai paikkakunta on vuokraamiselle huono.Mutta joku mättää vuokralaisten kanssa todella pahasti.

        Vaihdan sikäli alaa että annan asunnot kai Forenomille tms muulle pätkävuokrafirmalle edulliseen hintaan.Jos eivät ota,niin keskityn itse vain määräaikaisiin tai työkomennus tarjontaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2810
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2030
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      42
      1543
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      989
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe