Mitä loisia platyilla ?

Platyyy

Eli mulla 7 platya 63l akvassa, hankaavat itseään koristeisiin ja kakkaavat valkoista pitkää rihmaa, eikös nämä ole merkkejä joistain loisista ? Hankin ne sunnuntaina kaverilta, eli ne on mun uudessa akvassa ollut nyt 3 päivää, en tiedä olisiko tautia ollut niillä jo vanhassa kodissaan. Aika surkeat olot jos nyt jo sairastuivat :D Mutta saako näistä oireista selkoa että mikä loinen se voisi olla ja mitä lääkettä pitäisi hankkia?

En tiedä olisiko kiduksetkin tulehtuneen näköiset, ovat punaiset mutta ei tietoa onko se normaalia ...

Mitään mittareita en ole ehtinyt vielä hankkia, pH tai veden kovuus tai mitään, eli näitä tietoja en nyt pysty antamaan. Veden lämpötila 20 astetta.

10

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Määä.

      Jos asiat ovat huonosti on kyseessä pilkkutauti mutta tuskin kuitenkaan pilkkutaudista on kyse. Vai miltä kalat näyttävät.

      Voi olla että kalat ovat vain ressaantuneita muutosta ja muuttuneista olosuhteista. Nopeasti vesi platyille sopivaksi. Ihan ensiksi voisit nostaa lämmön 23-25ºC mikä on suositus lämpötila platyillä. Hanki kunnon ruokaa eläinkaupasta. Tarkkaile kaloja ja etsi pilkkutaudin määritykset ja katso täsmääkö kaloihisi.

    • Platyyy

      Ihan terveiltä ne näyttävät päällisin puolin, siisti ja kiiltävä pinta ja ehjät evät pyrstö jne. En ole lämmitintä ehtinyt hankkia enkä voikaan kun 6.12. ja viikonloppu, mutta ensiapuna vaihdoin sinne lämmintä vettä niin että lämpötila on nyt 24ºC, sama minkä tämä kaverinikin minulle ohjeisti.

      Odotan nyt jonkun aikaa että paraneeko tilanne, jos se olisi stressiä, jos ei parane (, eivätkä kalat ole kuolleet :P ), niin hankin niille kyllä jonkin matolääkityksen, säälittää vaan katsoa mun pikkusia kun kutisevat siellä D:

    • Jaskalla1

      Turhaan sinä sinne lämpöisempää vettä laitoit. Ei lämpötila kuitenkaan kauan pysy 24:ssä vaan laskee nopeasti taas siihen 20 asteeseen. Pahempi se on kaloille jos lämpö seilaa ylös alas.

      Onko akvaario juuri perustettu (sunnuntaina) oletko kypsyttänyt akvaariota mitenkään. Vai laitoitko kalat, koristeet ja muut yhdellä kertaa akvaarioon ja vettä perään. Laitoitko platyt suoraan raakaan hanaveteen elämään?

    • Määä.

      Jaa että näin tässä taas on käynyt. Kaikki kerralla akvaarioon ja ihmetellään miksi kalat voi huonosti hanavedessä. Ilmeisesti tämä virhe on taas tehty kun ei vastata mitään. Vaikeneminen on myöntymisen merkki.

    • Platyyy

      "Vaikenin" koska sain eläinkaupasta lääkettä joka täsmää oireisiin. Ja akvaariossa oli vesi, vedenparannusaine, koristeet, hiekat ollut ja suodatin käynnissä yli 2 viikkoa ennen kalojen hankkimista, ihan niinkuin mulle oltiin aiemmin neuvottu.

      Eläinkaupasta sain Waterlifen Sterazinia.

      Lämmittimen hankin lauantaina 7. pvä ja laitoin 24astetta, eli ei se veden lämpötila siinä päässyt paljoa heittelemään. Nyt odotellaan tehoaisko lääke :)

      • Platyyy

        Ja samalla ostin niitä mittareita ja kaikki pH, veden kovuus, nitraatit ja nitriitit, olivat normaalitasolla.


    • vfd6

      Älä mitään lääkettä sinne akvaarioon laita ennen kuin tiedät onko vesi sellaista kuin platyille pitäisi olla. Kun platyt on huonossa kunnossa ja laitat akvaarioon lääkettä voi kalat menehtyä kun eivät kestä lääkkeen aiheuttamaa rasitusta. Toivotaan että kävi tuuri ja lääke oli oikea ratkaisu. Mittaa kuitenkin vesi että tiedät mitä se on

      • Platyyy

        Ai millä tavalla saisin tietää onko vesi sellaista mitä platyt tarvitsevat ? Mittasin nuo pH:t sun muut ja ne olivat kaikki normaalitasolla ja lapposin pohjaa ja puhdistin suodattimen ennen lääkekuurin aloittamista.


      • Platyyy
        Platyyy kirjoitti:

        Ai millä tavalla saisin tietää onko vesi sellaista mitä platyt tarvitsevat ? Mittasin nuo pH:t sun muut ja ne olivat kaikki normaalitasolla ja lapposin pohjaa ja puhdistin suodattimen ennen lääkekuurin aloittamista.

        Vai meinasitko vfd6 että akvaariovedestä olisi voinut määrittää mikä tauti siellä jyllää ? Selllaiseen en oo törmännyt, ja eläinkaupassakin katsottiin vaan kalojen oireiden perusteella (toivottavasti)oikea lääke.


    • Vfd 6

      Mitä ne ph sun muut arvot olivat. Ei vesiarvoilla selvitetä mikä tauti kaloilla on vaan onko vesi sellaista mitä se platyille pitäisi olla. Kerrappa nuo arvot meille jos ne kerran olet mitannut. PH, nitriitti, nitraatti ja veden kovuus nyt ensialkuun. Kaloilla ei vältyämättä ole edes mitään tautia tai loisia mihin nyt lääkitystä annat. Oireet voi johtua väärästä vedestä. Mutta jos et meille niitä vesiarvoja kerro niin tätä keskustelua on turha jatkaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3148
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1713
    3. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    4. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      81
      1222
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1139
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1138
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1010
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe