Mitä loisia platyilla ?

Platyyy

Eli mulla 7 platya 63l akvassa, hankaavat itseään koristeisiin ja kakkaavat valkoista pitkää rihmaa, eikös nämä ole merkkejä joistain loisista ? Hankin ne sunnuntaina kaverilta, eli ne on mun uudessa akvassa ollut nyt 3 päivää, en tiedä olisiko tautia ollut niillä jo vanhassa kodissaan. Aika surkeat olot jos nyt jo sairastuivat :D Mutta saako näistä oireista selkoa että mikä loinen se voisi olla ja mitä lääkettä pitäisi hankkia?

En tiedä olisiko kiduksetkin tulehtuneen näköiset, ovat punaiset mutta ei tietoa onko se normaalia ...

Mitään mittareita en ole ehtinyt vielä hankkia, pH tai veden kovuus tai mitään, eli näitä tietoja en nyt pysty antamaan. Veden lämpötila 20 astetta.

10

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Määä.

      Jos asiat ovat huonosti on kyseessä pilkkutauti mutta tuskin kuitenkaan pilkkutaudista on kyse. Vai miltä kalat näyttävät.

      Voi olla että kalat ovat vain ressaantuneita muutosta ja muuttuneista olosuhteista. Nopeasti vesi platyille sopivaksi. Ihan ensiksi voisit nostaa lämmön 23-25ºC mikä on suositus lämpötila platyillä. Hanki kunnon ruokaa eläinkaupasta. Tarkkaile kaloja ja etsi pilkkutaudin määritykset ja katso täsmääkö kaloihisi.

    • Platyyy

      Ihan terveiltä ne näyttävät päällisin puolin, siisti ja kiiltävä pinta ja ehjät evät pyrstö jne. En ole lämmitintä ehtinyt hankkia enkä voikaan kun 6.12. ja viikonloppu, mutta ensiapuna vaihdoin sinne lämmintä vettä niin että lämpötila on nyt 24ºC, sama minkä tämä kaverinikin minulle ohjeisti.

      Odotan nyt jonkun aikaa että paraneeko tilanne, jos se olisi stressiä, jos ei parane (, eivätkä kalat ole kuolleet :P ), niin hankin niille kyllä jonkin matolääkityksen, säälittää vaan katsoa mun pikkusia kun kutisevat siellä D:

    • Jaskalla1

      Turhaan sinä sinne lämpöisempää vettä laitoit. Ei lämpötila kuitenkaan kauan pysy 24:ssä vaan laskee nopeasti taas siihen 20 asteeseen. Pahempi se on kaloille jos lämpö seilaa ylös alas.

      Onko akvaario juuri perustettu (sunnuntaina) oletko kypsyttänyt akvaariota mitenkään. Vai laitoitko kalat, koristeet ja muut yhdellä kertaa akvaarioon ja vettä perään. Laitoitko platyt suoraan raakaan hanaveteen elämään?

    • Määä.

      Jaa että näin tässä taas on käynyt. Kaikki kerralla akvaarioon ja ihmetellään miksi kalat voi huonosti hanavedessä. Ilmeisesti tämä virhe on taas tehty kun ei vastata mitään. Vaikeneminen on myöntymisen merkki.

    • Platyyy

      "Vaikenin" koska sain eläinkaupasta lääkettä joka täsmää oireisiin. Ja akvaariossa oli vesi, vedenparannusaine, koristeet, hiekat ollut ja suodatin käynnissä yli 2 viikkoa ennen kalojen hankkimista, ihan niinkuin mulle oltiin aiemmin neuvottu.

      Eläinkaupasta sain Waterlifen Sterazinia.

      Lämmittimen hankin lauantaina 7. pvä ja laitoin 24astetta, eli ei se veden lämpötila siinä päässyt paljoa heittelemään. Nyt odotellaan tehoaisko lääke :)

      • Platyyy

        Ja samalla ostin niitä mittareita ja kaikki pH, veden kovuus, nitraatit ja nitriitit, olivat normaalitasolla.


    • vfd6

      Älä mitään lääkettä sinne akvaarioon laita ennen kuin tiedät onko vesi sellaista kuin platyille pitäisi olla. Kun platyt on huonossa kunnossa ja laitat akvaarioon lääkettä voi kalat menehtyä kun eivät kestä lääkkeen aiheuttamaa rasitusta. Toivotaan että kävi tuuri ja lääke oli oikea ratkaisu. Mittaa kuitenkin vesi että tiedät mitä se on

      • Platyyy

        Ai millä tavalla saisin tietää onko vesi sellaista mitä platyt tarvitsevat ? Mittasin nuo pH:t sun muut ja ne olivat kaikki normaalitasolla ja lapposin pohjaa ja puhdistin suodattimen ennen lääkekuurin aloittamista.


      • Platyyy
        Platyyy kirjoitti:

        Ai millä tavalla saisin tietää onko vesi sellaista mitä platyt tarvitsevat ? Mittasin nuo pH:t sun muut ja ne olivat kaikki normaalitasolla ja lapposin pohjaa ja puhdistin suodattimen ennen lääkekuurin aloittamista.

        Vai meinasitko vfd6 että akvaariovedestä olisi voinut määrittää mikä tauti siellä jyllää ? Selllaiseen en oo törmännyt, ja eläinkaupassakin katsottiin vaan kalojen oireiden perusteella (toivottavasti)oikea lääke.


    • Vfd 6

      Mitä ne ph sun muut arvot olivat. Ei vesiarvoilla selvitetä mikä tauti kaloilla on vaan onko vesi sellaista mitä se platyille pitäisi olla. Kerrappa nuo arvot meille jos ne kerran olet mitannut. PH, nitriitti, nitraatti ja veden kovuus nyt ensialkuun. Kaloilla ei vältyämättä ole edes mitään tautia tai loisia mihin nyt lääkitystä annat. Oireet voi johtua väärästä vedestä. Mutta jos et meille niitä vesiarvoja kerro niin tätä keskustelua on turha jatkaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      240
      2115
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      154
      1368
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1260
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1025
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      989
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      930
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      923
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      825
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      649
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      640
    Aihe