Aktiivista liito-oravansuojelua?

teeitsekinjotain

Liito-orava on viivästyttänyt ja pysäyttänyt monia hankkeita. Hiljattain luin yhden henkilön kokemuksista liito-oravista. Hän asuu tavallisella omakotialueella, missä on myös puita. Hän on tehnyt pönttöjä liito-oraville ja saanut nämä viihtymään. On tullut siihen tulokseen, että tämä eläin viihtyy ihmisten parissa. Miksi siis suojella korpia ja kieltää metsänomistajia kaatamasta puita? Sehän on helppoa, kun ei itse tarvitse tehdä mitään. Onkohan liito-oravan ekologiaa edes kunnolla tutkittu. Isoja päätöksiä tehdään mutu-ajatuksin?

11

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hämmentynyt

      mitä tarkoitat tekstilläsi? on pirun vaikea tajuta, mikä olisi siun ratkaisusi tähän liito-orava -asiaan.

      "On tullut siihen tulokseen, että tämä eläin viihtyy ihmisten parissa. Miksi siis suojella korpia ja kieltää metsänomistajia kaatamasta puita?"

      ^Tuosta päätellen olet sitä mieltä, että korpien suojelu on turhaa ja vie aikaa, rahaa ja resursseja.

      "Miksi siis suojella korpia ja kieltää metsänomistajia kaatamasta puita? Sehän on helppoa, kun ei itse tarvitse tehdä mitään."

      ^Tuosta päätellen taas olet sitä mieltä, että korpien suojelu on helppoa kun asian eteen ei tarvitse mitää tehdä, jättää vain menemättä sinne korpiin.

      Kertoisitko oman kantasi SELKEÄSTI miten hoitaisit liito-orava -asian?

      • teeitsekinjotain

        Panisin ainakin toimeen kunnon tutkimuksen siitä, missä liito-orava viihtyy ja miten sen viihtymistä voi edistää, jos niin halutaan. Tosiaan tuntuu siltä, että paljon touhutaan mutu-tuntumalla. Tiedät varmaan miten laajasti tätä asiaa on tutkittu. Ei ole minun osaamisaluettani. Muuten olen sitä mieltä, että lajeja syntyy ja poistuu. Mitään dinosauruksia ei saada takaisin, olisiko AIDS-viruskin pian suojeltava?


    • Olet väärässä

      Emme voi nojautua vain yksin sen varaan että joku on saanut liito-oravan pesimään taajamassa pönttöjen avulla liito-oravalla kuuluu olla myös turvattuna sopiva määrä aitoja elinympäristöjä jotta voimme varmasti turvata tämän uhanalaisen ja viimevuosikymmeninä rajusti vähentyneen hienon eläimen kannan elinvoimaisuuden.

      • teeitsekinjotain

        Kuten edellä, tiedät varmaan tutkimustuloksista. Valistaisitko vähemmän tietäviä.


    • liiturionsymppis

      Liito-oravan elinympäristövaatimuksista on paljonkin tarjolla tietoa, kaivele vaikkapa netistä. Nuo pihoille asettuneet yksilöt on suuressa vaarassa, erityisesti kissa on paha uhka. Pihaan tulolle on yleensä syynä se, että liiturin pesäpuu tai -metsikkö on käsitelty hakkuilla kelvottomaan kuntoon.
      Pönttöjä lajille kannattaa kyllä tehdä, koska nykyisin hakkuut hävittää hurjalla vauhdilla pesäpuita, yleensä kookkaita haapoja. Myös pelkkä pesäpuun ympäristön käsittely, harvennus, usein karkottaa oravan.
      Pöntöt kannattaa pyrkiä asettamaan sekametsään(kuusi-koivu-haapa-leppä), missä paljon havupuita suojaa antamassa ja kulkuaukolle kokoa noin 40-42mm, ei enempää. Pönttö saa olla melko syvä, 60cm ja paksuseinäinen, 50-60mm ja ripustuskorkeutta mieluusti 3-4m.. Tässä oikeaa tietoa alkuun pääsemiseksi.

    • sylettää tuollainen

      Suojelijoiden tiedot asioista ovat kyllä vähän sitä sun tätä. Eikös se paljustunut muutama vuosi sitten, että kanta-arviokin oli heiltä päin peetä, ja noita oravia oli vähintään kaksinkertainen määrä arvioihin nähden.
      Hörhöiltä karkaa mopo aina hanskasta, kun aletaan jotain suojella. Silloin toimenpiteet ovat ylimitoitettuja ja joka rotan kohdalla, asiasta tehdään, kuin se olisi maailman tärkein juttu. Vaikka ne ovat useinmiten täysin samantekiviä asioita.

    • Maukka perusjätkä

      Tuollainen tyypillinen suojelija on herkkäuskoinen hönö, joka seuraa noita maailmanlopun uutisia. Niitä tulee joka tuutista, kun jokainen mukamas tutkija liioittelee tutkimuksia, saadakseen huomiota ja lisärahoitusta työlleen. Nämä hönöt sitten uskovat kaiken moskan, jota tuuteista tulee. kokevat elämän sitten ahdistavana, ja tulos näkyy sitten noissa kirjotuksissakin. Kaikkea pitäisi suojella, eikä mitään saisi tehdä, tai syödä, onneksi noita on vain pieni prosentti kansasta.
      Yleensä joutuvat hoidettavaksi mielenterveysongelmiensa vuoksi.

    • Turun rajalta

      Turussa päätettiin hoitaa tämä oravaongelma laakista ja kaadettiin puita alueelta, jossa liito-oravia on nähty. Käsitykseni mukaan tulossa on oikeuskäsittely. Luontoväki kävi paikalla pällistelemässä puita ja löysi pari koloa ja puita, joissa joskus tulevaisuudessa olisi voinut sijaita pesä. Ehkä. Parin pikkuelikon takia kaupunki joutuu maksamaan tuhansia oikeuskäsittelystä. Onko tämä nyt ihan viisasta touhua?

      • teeitsekinjotain

        LIITO-ORAVILLE PITÄÄ KAAVOITTAA ASUNTOJA JA KAATAA POIS IHMISTEN PESÄPUUT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    • teeitsejotain

      Hähähähä

    • Tuhlausta

      Eiks niistä vaan voisi tehä piip lämmittimiä. Nylkeä tuppeen ja jättää nahka nurinpäin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1468
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1012
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      745
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      70
      628
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe