Kissojen huono käytös

Kysyjä

Hei!

Meille tuli tuossa kesä-heinäkuussa kaksi kollikissaa (olivat silloin alle luovutusikäisiä, en osaa tarkkaa ikää sanoa). Syötimme heitä normaalisti ja hoidimme hyvin. Nyt he kuitenkin käyvät jatkuvasti penkomassa roskiksia, syövät kaiken pöydiltä ja raatelevat leipäpussit ihan murusiksi. Ja aina kun laittaa heille ruokaa, he vinkuvat ihan täysillä vieressä, ja vaikka heittää koko ajan pois, tulee takaisin. Pojat ovat sen verran fiksujakin, että tekevät kaikki tuhmuudet, kun kukaan ei ole näkemässä.

Heillä on jatkuvasti suuri ruokahalu. Ruokaa annamme heille 1,5 - 2 kissanruokapussia päivässä per nenä. Entisillä kissoilla on ollut aina myös raksuja saatavilla, mutta näille ei niitä voi antaa, koska ahmivat ne heti pois. Ja ovat ihan maatiaiskissoja. Suoraan sanoen ollaan lyöty pakaraan ja ammuttu vesipyssyllä, kun ovat tuhmuuksia tehneet. Niskoistakin nostettu ja yritetty näyttää, mitä ovat menneet tekemään. Silti he jatkavat pahuuksien tekoa.

Onko siis mitään keinoa, millä saataisiin pojat rauhoittumaan? Menevät tässä joulukuussa pallienleikkaukseen.

21

413

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kysyjä

      Ja sekin vielä, että osaavat avata vessojen ovet ja tänään kun tulin kotiin ihan noin tunti sitten, niin jääkaapin ovi oli sepposen selällään ja suuri lautasellinen lihaa syöty pois.

      • En usko

        Uskokoon ken tahtoo


    • be patient

      Onpa uskomatonta, jos osaaavat jääkaapin avata! Taitaa olla joku muu asialla tai jääkaapin ovi on jäänyt vahingossa raolleen.

      Kissat oppivat helposti huonoja tapoja, jos ei ole johdonmukainenn kasvatuksessa. Nuoren kissan kanssa pitää olla yhtä kärsivälinen kuin noin 2-vuotiaan lapsen kanssa. Lyöminen ei auta vaan vain pahentaa huonoja tapoja!

      Ahmiminen voi johtua madoista tai vaaan siitä että ovat kasvuiässä. Kasvavien kissojen pitää saada terveellistä ruokaa, oli se sitten raakaravintoa, pentukissojen kuivamuonaa ja/tai korkealaatuista valmismärkäruokaa.

      Leikkaaminen varmasti rauhoittaa kissoja. Ihme että eivät tappele keskenään, kun on kaksi leikkaamatonta kollia. Kannattaa viedä pian leikattavaksi.

      • maatiaisen palvelija

        "Onpa uskomatonta, jos osaaavat jääkaapin avata! Taitaa olla joku muu asialla tai jääkaapin ovi on jäänyt vahingossa raolleen."

        En ole aloittaja, mutta kyllä meidän kissa osaa avata jääkaapin oven. Myös kaikki muut ovet, missä on kahvoja

        Meidän kissa syö kyllä enemmän kuin aloittajan. Kissamme on kookas maatiainen ja syö varmaan 2x tuon määrän. Eikä nyt mikään lihava silti.


    • Kissojen ystävä

      Niillähän on kiljuva nälkä jos noin vähän annat kasvaville kissoille ruokaa päivässä. Ei normaali kissa kiinnostu mistään leipäpusseista. Vähintään 4 pussia päivässä ja raksuja päälle raikkaan veden kera. Ruokahalu tasaantuu kun saat ne aikuisiksi.

      Kissasi eivät ole pahatapaisia. Ne ovat kasvavia nuorukaisia. Se vika on kyllä kissan omistajan odotuksissa.

    • kissa-mami

      Taidat itse olla vähän yksinkertainen, kyse on kissasta, kissa ei ymmärrä pahuudesta mitään, eikä se auta että rankaiset tuhontyön tapahduttua. Jos kissa on tehnyt 'pahojaan', niin omistajan täytyy niellä kiukkunsa, jälkikäteen pieksäminen vain pahentaa tilanetta tekemällä kissasta häiriintyneen. Jos saat kissa kiinni itse teosta, karjaisu, vesisuihku pullosta, tms. auttaa kissan luopumaan tempuistaa, ainakin kun olet lähistöllä.

      Noin muuten tuntuu että pennut eivät saa tarpeeksi ruokaa, tai tarpeeksi korkeatasoista ruokaa, kokeileppa vaikka broilerin siipiä tai koipia joita voivat kaluta, vatsa täyttyy ja saavat purkaa ylimääräistä energiaansa oikean saaliin kimpussa.

    • Aktiivit

      Nuorilla kisuilla on varmasti paljon energiaa ja johonkin se pitää purkaa. Enemmän leikkimistä ja muuta aktivointia ja tosiaan pallien poisto saattaa auttaa asiaa.

    • vapaus on parasta

      Kyseessä arvatenkin sisäkissat. Vankeudessa elävillä kissoilla käytöshäiriöt ovat yleisiä, sillä ne eivät pääse purkamaan energiaansa lajityypillisellä tavalla.

      Eli keino kyllä on. Vapaus.

    • 12paws

      Kyllä tuo nyt vaikuttaa siltä,että niillä kuitenkin olisi hirveä NÄLKÄ! Ei 2 ruokapussia millään riitä päivässä kissalle,ellei se saa muuta ruokaa!! Anna nyt hyvä ihminen niille niitä raksuja ja paljon.Sillee että on aina tarjolla! Kissa ei syö enempää mitä mahaan mahtuu,toisin kuin koira. Ei eläimiä saa nälässä pitää.Sen verran pitäisi ollä järkeä päässä jokaisella.

      Mutta toivottavasti tämäkin taas oli joku provo :(

    • söpöläinen

      Jaahas, se leikkaus kyllä rauhoittaa katteja mutta ruokamäärä on myös liian pieni. Raksut peliin vaan - kissan pitää pystyä syömään yli 10 kertaa päivässä, jotta sen ruoansulatus pysyy kunnossa.

      Arvaan että aluksi ahmivat kaikki raksut pois kun ovat ehtineet tottua siihen että ruokaa ei ole riittävästi tarjolla, ehdotankin että annatte niille raksuja useita kertoja päivässä pieniä määriä näin alkuun ja kun ehkä kuukauden kuluttua alkavat tottua siihen etteivät joudu näkemään nälkää niin niitä voi ehkä alkaa antaa enemmän kerrallaan ja katit eivät ehkä heit niitä syö vaan alkavat luottaa siihen että heitä kyllä ruokitaan.

      Leikkaamatonta poikakissaa on aika vaikea opettaa - ja mikä hyvänsä eläin, myös ihminen, jos on nälkäinen tekee kaikkensa saadakseen ruokaa.

    • rååpe

      Syötä kunnon ruokaa, älä marketin vehnäjauhopuuroja. Ei lihansyöjän vatsa niistä täyty.

    • ZeCat

      Meikäläisellä 9kk leikattu kolli

      On aivan normaali leikkisä ja tykkää rapsutuksesta, nukkuu samassa sängyssä tai vähintään samassa huoneessa. Tervehtii kun tulee kotii ja tulee hörisee ku herätyskello soi. Osalistuu kaikkiin puuhiin mitä kotona satun tekemään.

      Mutta auta armias kun menee keittiöön syö itse tai yrittää antaa sille ruokaa! Jäätävä meteli ja pomppiminen alkaa jaloisa. Käytös on kun huonostikoulutetulla koiralla. Päivystää keittiön lattialla ja jos jotain lihaa/leipää tippuu syö välittömästi. Yrittää varastaa ruokaa lautaselta pöydältä ja päivystää vieressä. Syö kaiken kissanruuan mitä kippoon laittaa.
      Olen kokeilut jos vetäsee pussin ja raksuja päälle kerrallaan vaikka viimeruokailusta olisi kulunut 3h vetää kaiken nassuun. Veijari saa vähintään 2 märkäpussii ja raksuja pitkin päivää.

      Oon huolissani et ois pojalla nälkä mut ku tutkii suosituksii nii nyt ois aik maksimis toi annosmäärät. Eläinlääkäri sano 3kk aikana et pojal on vähä rasvaa kerrtyny mahaa. Nii yritän nyt olla kasvattamatta siitä läskii.

      Tosiaan hirvee taistelu siit tulee ku yrittää sitä pussin sisältöö sinne kuppii tyhjentää ku haluu syödä välittömästi. Ja ku keittiöö menee siel ei voi olla ilman sitä.

      Taipumus rikkoo ja leikkii kaikel muulla paitsi ostetuilla hienoilla leluilla. Vetäny leipäpussei auki ja syöny leipää. Avanu keksilaatikon ja syöny osan kekseist varasti muffinsei ja muita torttuja. Eli mitään syötävää ei voi jättää valvomatta.

      Iha levoton otus...mut maailman paras kamu! =D

      • 146

        Syötät vääränlaista ruokaa jos kerta noin paljon joutuu syömään nälkänsä tyydyttämiseksi.


      • Ei se ihan noin mene
        146 kirjoitti:

        Syötät vääränlaista ruokaa jos kerta noin paljon joutuu syömään nälkänsä tyydyttämiseksi.

        Voi hyvänen aika, teinihän tuo kissa on, ja pennuilla on pentujen tavat ja tarpeet, joista yksi on, että ruokaa vaaditaan ja sitä on annettava usein, kun taas aikuiselle kissalle, joka siis metsästäisi itse ruokansa eikä emo ruokkisi, riittää kaksi ateriaa päivässä.


    • Ihmettelin pitkään, miksi vaatehuoneen ovi oli yhtenään auki, vaikka olin sen mielestäni sulkenut. Kerran sitten pääsin näkemään, kissani oli hypännyt eteisen lipaston päälle, joka oli oven vieressä. Hampaillaan veti oven auki kahvasta. Kerran heräsin yöllä, kun valot räpsyivät eteisessä. Menin katsomaan, kissa oli hypännyt tuolille ja räpsytti katkasijaa, että kyllä ne kaikenlaista osaavat.

    • Useammin ruokaa!

      Parasta leikkauttaa pojat ajoissa.

      Pentukissa tarvitsee vähintään neljä ateriaa päivässä, joten olet pitänyt niitä nälässä. Aikuiselle riittää kaksi hiirenkokoista annosta raksuja oltava tarpeen mukaan saatavilla.

      Vettäkin pitäisi olla tarjolla, vaikka kissa äärimmäisen vähän juokin. Veden olisi hyvä olla eri paikassa kuin ruokapaikan.

      • uutta

        Miksi veden pitäisi olla eri paikassa?


      • mooncat
        uutta kirjoitti:

        Miksi veden pitäisi olla eri paikassa?

        Joku kissojen vaistonvarainen juttu. Ei ruokaa juomapaikan lähelle.


      • mirrin vaistot
        mooncat kirjoitti:

        Joku kissojen vaistonvarainen juttu. Ei ruokaa juomapaikan lähelle.

        Kissat ovat kuivien olojen otuksia. Ne juovat harvoin, yleensä saaliseläimessä oleva neste riittää niille, tai kissanruoassa oleva kastike tai hyytelö. Luultavasti niille on jotenkin luonnotonta, että vesi on samassa paikassa kuin ruoka (="saalis"). Yleensä kissan luontaisissa oloissa vettä pitää erikseen etsiä ja sen luokse hakeutua. Ehkä tämän takia vesi pitäisi olla eri paikassa kuin ruokailu.

        Monet kissojen elämänkumppanit ovat huomanneet, että kissa hyppää tiskipöydälle ja juo vaikka likoamassa olevasta astiasta mieluummin kuin juomakupista, joka on ruokapaikalla.


      • Luontaista
        uutta kirjoitti:

        Miksi veden pitäisi olla eri paikassa?

        Jos saalis eli tässä tapauksessa ruoka on veden läheisyydessä niin kissa ajattelee veden olevan pilaantunutta.


    • törötin17

      Mikä lienee mutta minunkin kissa juo paremmin kun vesikuppi laitettu kauas ruokakupista. Olen miettinyt että jos ovat vierekkäin niin vesipuppikin tuoksuu ruualle ja siksi ei halua juoda.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2523
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      66
      2328
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2031
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1452
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1403
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1393
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe