hihna vinkuu, haitttaakse ?

vikivikiviki

Ilmeisesti tuulettajan hihna pitää vikinää. Alkuun se vinkui käynnistettäessä ja hävisi moottorin lämmetessä, nyt vinkuu jatkuvasti.

Pitääkö vaihtaa heti eli mitä voipi hajoittaa jos ei heti vaihda ?

12

29832

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Auto Masentaja 2

      Kiristä se hihna oikeaan tiukkuuteen. Jos ei auta, on hihna kulunut ja se pitää uusia. Jos ei auta, on hihnapyörä(t) kulunut ja siihenhän ei auta kuin uusinta.
      Jos viitsit vinkunaa kuunnella niin kuuntele. Joskus se akku tyhjenee jos lataus ei toimi riittävästi.

    • löysä

      Morjens,jos autossasi on automaattikiristin hihnalle ja se toimii niin hihna ei ole löysällä vaan todennäköisesti se on "lasittunut",vaihda hihna.

    • dfhbdfh

      Kitisee siis koska hihna luistaa ja luistaminenhan meinaa lämpöä. Voi hihna pian napsahtaa kesken ajon, hihnarulla kuumeta ja laakeri mennä piloille leikata kiinni tai muuten vaan mennä ne rullien urat piloille. Kannattaa selvittää vielä kun vähällä ehkä pääsee.

      • fdbvdfb

        Katsokaa vaikka youtubesta eric the car guyn jaksoja niin samat sekin selitti moniurahihnaa käsittelevässä jaksossaan. Ei se ainakaan kommenttia miinustelemalla parane. Tarpeeks kauan kun kitkaremmi luistaessaan hiestää metallirullia niin ei se hyvää tee.


    • Possu

      Mina ei haittaa. Sinua saattaa pian haitata.

    • 19+46

      ei siellä mikään tuuletin hihnalla pyöri. hihnavetoisia apulaitteita ovat generaattori, kompressori, vesipumppu, hydraulipumppu ajoneuvosta riippuen.

      käynnistyksen jälkeen generaattori tuottaa suurta latausvirtaa koska akku ottaa latausvirtaa vastaan käynnistyksen kuluttaman virran takia, dieselmoottorin jälkihehkutus on toiminnassa, kylmällä säällä pidetään takalasin ja perseenlämmittimiä päällä, lämmityslaitteessa voi olla apuvastus jne...

      silloin kun generaattori tuottaa suurta virtaa, tarvitsee se paljon voimaa hihnavedosta. silloin hihna luistaa helpommin. hihnan luistaminen saattaa aiheuttaa ongelmia mikäli generaattorin pyörimisnopeus laskee tarpeeksi niin sen kyky tuottaa latausvirtaa heikkenee.

      sitten latausjännite lähtee laskemaan ja auton ohjausjärjestelmät alkaa pudottamaan sähkölaitteita pois päältä, ensimmäisenä lähtee lämmityslaitteen apuvastus, sitten takalasinlämmitin jne...

      moniurahihna on nykyään käytössä koska kiilahihna ei pysty siirtämään tarpeellista tehoa kaikille apulaitteille mitkä hihnavedolla pyörivät. hihnassa on myös automaattinen kiristys yleensä eli jos hihna luistaa niin pitäisi viedä korjaamolle.

      kovat pakkaset on tulossa kannattaa nyt korjata hihna kuntoon. sähköä tarvitaan pakkasella runsaasti ja latausjännite pitää pysyä korkealla että akku lataantuisi. jos hihna luistaa ja generaattori ei kehitä tarpeeksi virtaa, saattaa jännite olla liian alhainen ja akku ei lataannu.

      sitten joku aamu moottori ei lähde käyntiin koska akun varaustaso on heikentynyt alhaisen latausjännitteen johdosta. uusi akkukin menee tyhjäksi ennenpitkää jos hihna luistaa liikaa.

      • Näin on.

        Olet melko pätevä kun voit näillä tiedoilla sanoa, "ei siellä mikään tuuletin hihnalla pyöri". Jos tuntisit hieman vanhempia autoja, niin tietäisit monissa autoissa olleen tuuletinsiivet juurikin vesipumpunhihnapyörässä kiinni.


      • 19+46
        Näin on. kirjoitti:

        Olet melko pätevä kun voit näillä tiedoilla sanoa, "ei siellä mikään tuuletin hihnalla pyöri". Jos tuntisit hieman vanhempia autoja, niin tietäisit monissa autoissa olleen tuuletinsiivet juurikin vesipumpunhihnapyörässä kiinni.

        kyllä se tuuletin viimeiset 10-20 vuotta on pyörinyt ihan sähköllä eikä hihnavetoisena.


      • as2
        19+46 kirjoitti:

        kyllä se tuuletin viimeiset 10-20 vuotta on pyörinyt ihan sähköllä eikä hihnavetoisena.

        Ihan tarkkaan en nyt muista mutta onpa noita vajaa 10 vuotta vanhoja mersuja/bemareita/volkkareita missä nimenomaan visco kytkimellä on tuo tuuletin kytketty moniurahihnaan.


    • Anonyymi

      Hihna kulunut ja vaihto uuteen. Kysyivät, että mikä vinkuu jatkuvaan jakopään puoleisessa moottorin päädyssä. Jakopään hihna ei voi vinkua, koska hihna on hammastettu. Vinkuminen tulee laturin hihnasta ja laturin laakereista = rikki. Vaihtolaturi esim. Motonet on vaivaan hyvä ratkaisu.

      • Anonyymi

        Tyypillinen palstanhäirikön vastaus, jota noudattamalla tulee todella kalliiksi eikä auta varsinaiseen vikaan.
        Vielä parempi konsti on hihnan kiristys. Jos ei auta, niin uusi hihna.
        Lienee aloittaja jo vian löytänytkin reilussa 10 vuodessa.


    • Anonyymi

      Toyoosta vinkuu jakopäässä iso kissa mootoris

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8146
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2502
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2223
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      21
      1898
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1634
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1153
    Aihe