Parhaiten palkatut hitsaajat?

hitsipoika

Olen ajatellut kouluttautua hitsaajaksi (hitsauskokemusta on kyllä mutta ei mitään tutkintoa) ja haaveissa hankkia riittävä osaaminen, jolla voisi suunnata keikkatyöläiseksi Persianlahden maihin tai Norjan lautoille. Mutta millaisiin hitsaushommiin kannattaisi suuntautua, mikä on kaikkein kovapalkkaisin erikoisala jolla käyttöä kansainvälisillä markkinoilla? Vedenalainen hitsaus tai öljyputkien hitsaus? TIG? Saako Suomesta tarvittavaa koulutusta? Olen kuullut, että noissa öljypaikoissa palkka saattaa olla jopa 50 tunti ja täysi ylläpito vailla mitään menoja, vaikka eipä siellä varmaan paljon viihdettäkään saati vapaa-aikaa ole ja työolot varmaan lähinnä helvetilliset... Mutta mikäs siinä, pari kuukautta kidutusta ja sitten pariksi kuukaudeksi rannalle Dubaihin!

44

23895

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sori mut totuus

      Vaikeiden olosuhteiden hitsaajilta vaaditaan sekä fyysistä että henkistä kestävyyttä siinä määrin, että voit suosiolla unohtaa koko jutun. Sinulta niitä ei löydy.

      • hitsipoika

        Mistähän sinä sen voit tietää? Totta kai päämäärä on kova - mutta täysin mahdollinen.


      • Anonyymi

        Sä oot heitteri


    • siitä vaan

      Sukellushitsaajaksi suunnatessa tarvitset ainakin ihan lähtökohtaisesti kansainvälinen luokkahitsaajan paperit eli IW. Ennen kuin voit ilmoittautua sukellushitsaajan koulutukseen, tarvitset lisäksi rinnalle ammattisukeltajan (Commercial Diver) paperit. Eli oltava myös todetusti hyvä sukeltamaan. Kannattaa myös varautua sijoittamaan useita tuhansia euroja, kurssit eivät ole ilmaisia ja mikään työpaikka niitä tuskin kustantaa. Mikäli sovellut työhön ja oikeasti osaat hommasi, niin palkkaus toki on kohdallaan. En osaa sanoa, järjestetäänkö Suomessa tämmöistä koulutusta. Maanpäällisten öljyputkien hitsaukseen veikkaisin vaadittavan IW:n lisäksi jonkinlaista erikoisosaamista TIG:issä ja erityisraskaissa rakenteissa.

      • Jalat ilmassa

        Ite ajattelin lähtee avaruuslentäjäks, missähän näitä astronauttikursseja järjestetään? Varmaan Ameriikassa? Hyvä palkka harvoin keikkoja mutta liksa juoksee.


      • 8+1
        Jalat ilmassa kirjoitti:

        Ite ajattelin lähtee avaruuslentäjäks, missähän näitä astronauttikursseja järjestetään? Varmaan Ameriikassa? Hyvä palkka harvoin keikkoja mutta liksa juoksee.

        Ottaako rivihitsaajia näin koville, kun jollakin on elämässä korkeat tavoitteet? Niinhän sitä sanotaan, että suomalaiset ovat...


      • Aina menossa
        8+1 kirjoitti:

        Ottaako rivihitsaajia näin koville, kun jollakin on elämässä korkeat tavoitteet? Niinhän sitä sanotaan, että suomalaiset ovat...

        Kunhan nyt ensin opettelet sen homman maissa ja tukevalla maaperällä. Haaveile sitten offshoresta ja saudeista kun jotain jo osaat.


      • nähtykuultu
        Jalat ilmassa kirjoitti:

        Ite ajattelin lähtee avaruuslentäjäks, missähän näitä astronauttikursseja järjestetään? Varmaan Ameriikassa? Hyvä palkka harvoin keikkoja mutta liksa juoksee.

        amiedussa on astronauttilinja.


      • Kakel

        50 tunti mahdollista kaukolämpö töissä


      • Anonyymi
        Jalat ilmassa kirjoitti:

        Ite ajattelin lähtee avaruuslentäjäks, missähän näitä astronauttikursseja järjestetään? Varmaan Ameriikassa? Hyvä palkka harvoin keikkoja mutta liksa juoksee.

        Käy kysyy siltä x mieheltä se järjestää yhden keikan marsiin siitä saa kameran käyttöön ja hautapaikan voi ehkä itse valita. Seuraa sinne tulee kyllä viimeinen joutuu sitten olemaan vähän hyväksyvämpi mitä hautapaikkaan tulee parhaat paikat menee ensin.
        Sitä en tiedä tuleeko palkka sinne marsiin ja joutuuko osoitteenmuutosilmoituksen tekemään etukäteen. Mutta ehkö se selviää siellä paikan päällä


    • pintaraapaisu

      Nyt jalat maahan ja pää pois pilvilinnoista, mikä on hitsauskokemuksesi?

      Se ei ole hitsauskokemusta sanan varsinaisessa merkityksessä, jos kuvittelet että osaat hitsata, tai että "hitsaat" alapienan, josta ei ole levyn särmä sulanut.

      Katsos kun mikään hitsausliitos ei ole varsinasesti hitsattu, jos se kantti ei ole sulanut..

      Se mihin sinä haluat, vaatii luultavasti vähintään kansainvälisen hitsaajan ammattitutkinnon IW, PED- luokkaan hitsatut saumat ilman virheitä ja se ei ihan joka jonnelta onnistu.

      Tälläkään et vielä sukeltamaan pääse ja jos haluat kuolla ennen eläkeikää, niin siitä vaan sukellushitsaamaan sitten. Tällä normihitsauksellakin saa itsensä hengiltä suhteellisen helposti.

      IW tutkinnossa hitsataan pienoja, putkia, levyjä.. puikolla, tigillä ja magilla.. Kaikissa h elvetin asennoissa.

      Yli 30 kappaletta pitää hitsata luokkiin. Jos ei ole pitkäjänteisyyttä, paineen- ja stressinsietokykyä ja muita vaadittavia ominaisuusiksia, en suosittele edes yrittämään, kun ei se onnistu. Jos se ei onnistu, niin se ei onnistu, usko minua, olen nähnyt. Vaikka on motivaatiota, se voi äkkiä kadota.

      Mutta Tiggi puikko, Cromo- ja kuumalujalle putkelle asentohitsattuna plus tuo tutkinnon suorittaminen hyväksyttävästi ja kaikki kuvattavat karvit puhtaaseen B- luokkaan niin reissuun pääset jos haluat..

      Äläkä edes kuvittele, että se on jotain v itun lomailua.

      Siellä lautalla tehdään reilusti jotain 14-16 tunnin työpäiviä 7 päivää viikossa, eikä sieltä mitään kahden kuukauden lomia saa..

      Semmosta vaan, mutta jos sulla on skilssejä ja pää toimii, ongelmanratkontakykyä ja muuta vastaavaa sekopäisyyttä, mitä ei siwan kassalta vaadita, niin yritä ihmeessä.

      Erikoishommiin voi päästä, mutta helposti sieltä pääsee poiskin, pari pummisaumaa ja se on sitten siinä..

      • Julmat saumat 111

        Miten muuten on, maksetaanko edes maitojunaa kotiin, jos ne pari saumaa pummaa ja saa potkut?


      • jumalaton sauma
        Julmat saumat 111 kirjoitti:

        Miten muuten on, maksetaanko edes maitojunaa kotiin, jos ne pari saumaa pummaa ja saa potkut?

        Kyllä ne kustantavat paluumatkan jo ennen varsinaista työn alkua jos se homma ei toimi..


    • yli 18v ulkomailla

      Itse suorittanut mestarin tutkinto ja IWS diplomin, mutta töitä ei ole Suomen alueella, siksi ulkomaan keikat kannata jos haluaa edes jotain sinne taskun pohjalle

    • Työtä tekevälle

      Onko tietoa, millainen työpaikka on Nastolassa sijaitseva Anstar Oy? Mitä hitsataan, millainen palkkaus?

      • saatana

        10 e tunti hitsataan auton pohjia vapaa ajalla koska ei löydy muita töitä


      • Anonyymi
        saatana kirjoitti:

        10 e tunti hitsataan auton pohjia vapaa ajalla koska ei löydy muita töitä

        mitä helvettiä teet sitten työajalla?


    • Työtä tekevälle

      Ai jaa, eli kukaan ei tiedä mitään tuosta Anstarista, että millainen se on? Vai onko se niitä, mistä ei saa puhua?

    • diapetes

      HITSAREITTEN SAIRAUS.
      Thorium seos elekrodi tig hitsauksessa syynä

      • ahhahhah

        Mistäs tämmösen kaivoit?
        Hitsari ja arvot korkeella.


      • thooriumi

        Eikös se kuitenkin syöpää aiheuta?


    • kokemusta on

      Satuinpa lukemaan ketjun. Hyvä että tavoitteet on korkealla mutta, mutta.

      Siinä ei paljon tutkinnot auta vaan kokemus. Sitä on saatava ja paljon!

      Palkkaus. Nyt mennään ainakin lounais-suomessa sillä että sitä taitoa löytyy markkinoilta todella paljon. Aloittavalla ei ole mahdollisuuksi työllistyä.

      Vanhat konkarit joutuvat tulevaisuudessa tinkimään palkoistaan ja se veli venäläinen, puolalainen tai romanialainen vetää yhtä hyvää saumaa. Ne tekee kuitenkin saman sauman halvemmalla ja ovat siirtyneet jo norjaan ja sinne lähi--itään.

      Ne palkat mitä tuolla ulkomailla on saatu on menneen talven lumia.

    • Valvova köysiteknikk

      Jos hitsaaja haluaa nostattaa palkkaansa niin hanki köysiteknikon paperit. Pääset ainakin "urasi huipulle" ;)
      Tosin tämäkin vaatii kovan luokan hitsaajan paperit sekä vähintään 2. luokan köysiteknikon paperit jos haluat yhtään rivimiestä enemmän tienata.

      Ulkomailta ja mereltä saat keikkaa kunhan olet tarpeeksi pätevä ja oot hankkinut hyvät suhteet. Miten suhteita saat, jaa'ah...

      Suomessa jos omaat hyvät hitsauksen taidot SEKÄ paperit niistä niin töitä ei ole mitenkään joka päivälle, mutta sanotaan vaikka niin, että köysien varassa hitsaamisessa on sen verran tekijän markkinat, että kun sitä työtä ilmestyy niin kyllä siitä rahaakin saa.

      IRATA'n paperit taikka Inspectan ISO-22864 sertifiointi hitsauksen paperit.

      • fairytales

        Kerro ihmeessä lisää satuja lapsille..


      • Jampampam
        fairytales kirjoitti:

        Kerro ihmeessä lisää satuja lapsille..

        Ja haluatko kenties vähän täsmentää?


    • fvnfjkvn

      kaukolämpö hommissa 18-22e/karvi (satkun töttörö) eli kyllä täällä kotimaassakin ihan kivoille tienestelle pääsee. niin ja esim katkasut maksetaan erikseen.

      • don´t giwe a fuck

        Niin, eikä siihenkään tarvitse kuin kaasu- ja puikkoluokat mustalle putkelle. Sään armoilla joutuukin sitten olemaan. Kesällä s aatanan kuuma, kaatosade, syksyllä vettä ja räntää.

        Teollisuuspuolella taasen perus kirkkaat (eli rosteri ja happolinjat) ja mustat puikko tig ja huonommat ansiot useimmilla firmoilla kuin kaukolämpöpuolella.

        Mutta lähdeppä ulkomaille luokkapapereilla kaikki mahdolliset kirkkaat ja mustat, kuumalujat, xcromot ynnä muu shaisse tigille ja puikolle.

        Niin saa tuplat verrattuna suomeen päivärahat. Omat olosuhteensa ja vaatimuksensa sielläkin tietysti.

        Silloin kun tietää mitä on tekemässä ja hallitsee hommat, tekee pitkää päivää, niin kyllähän sitä rahaa saa, mutta ei se ole mitään pienahitsausta.
        Vähän pitää ymmärtää muitakin asioita. Ja ei ole heikkohermoisten hommaa.

        Itseäni vaan ihmetyttää miten heikko on palkkataso suomessa raskaan teollisuuden puolella, vaikka vaatimukset on "isot" verrattuna kaukolämpöpuoleen.

        Osaamisesta pitäis mielestäni maksaa, eikä niin, että maksetaan jollekkin jotakin, kuhan vaan joku ne karvit hitsaa.


      • lieto

        turun luokkamulkuille ei voi enempää pulittaa


    • lehi4

      EIpä tullut palkankorotusta kun näitten uusien vaatimusten mukaisesti hitsasiin 20 vuoden tauon jälkeen luokat levylle ja putkelle puikolla ja migillä täytelanka ja umpilanka, vielä pitäis vetää kirkkaalle samat mutta saattaa jäädä vetämättä kun ei mitään makseta ja siis palkkahan n. 13 e/tunti. Tahti oli semmonen, että noin kaksi tuntia per palikka eli ei siinä paljoa hieromiselle jäänyt aikaa.

      • onneton liksa

        Missä firmassa olet töissä, surkea on palkka. Tuota se todellisuus on nykypäivänä.


      • TyöOnPalkka
        onneton liksa kirjoitti:

        Missä firmassa olet töissä, surkea on palkka. Tuota se todellisuus on nykypäivänä.

        Se että ylipäätään saa töitä tehdä on palkka joten turpa umpeen rahasta!


      • täysvajaa

        Vittu mikä vajakki.


    • pera8x

      Lämpövoimalaitoksen hitsarina tienaa ihan kivasti, kun hitsailee paineputkia. Ja on keikkahommaa, usein ulkomailla, eli päivärahat juoksee. Jos on luokat, sun muut vaadittavat systeemit kunnossa ja muutenkin pätevä hitsaan, mm. TIG:illä, niin eipä siinä muuta tarvita. Sinne vain hakeen työpaikkaa, missä sitä on tarjolla. Vähintään 5 tonnia kuussa tienaa, vaikka ei olisi mitenkään erityisen päteväkään. Vedenalla en ole hitsaillut, joten siitä, tai sen palkkauksesta ei ole kokemusta. Voisin veikata, että kyllä sillä sen verta tienaa, että jotain muutakin saa leivänpäälle, kun pelkän ylähuulen.

    • Tikkipuikko

      Kattilahitsaajat on ulkolaisia kun uutta tehdään ja palkka on huono ettei totuus unohtuisi niin tämä 5000 on puppua

    • kovaluu

      Öljynporausbisnes, vedenalainen hitsaus, putkistolinjojen korjaajat, asennushitsaukset ulkomailla. Vaatimukset hitsarille todella kovat ja riskit suuret. Kestettävä karuja jopa vaarallisia olosuhteita. Yleensä keikat ympäri maailmaa. Nopealla varoituksella liikkeelle. Kielitaitoa oltava. Hankkimalla yhdistelmäkoulutuksen hitsari insinööri sukeltaja vuorikiipeilijä. Sillä varmaan ovet avautuvat rahakkaisiin hitsarinhommiin. Jonkinsortin hullu ja kovaluinen seikkailija. Älykäs ja nokkela.

      • Kurva

        Tyypillisiä puolalaisten hommia


    • Anonyymi

      Täällähän puhutaan paskaa ja asiaa sekaisin itse olen kattila hommissa ja just tuli tili 5000€ -verot sis. päivärahat ja kilometrit ei mielestäni kovin huono palkka. Mutta todellakin kiinnostaisi erikoisemmat hitsaus hommat vaikka nyt tää köysien varassa hitsaus kerran kokeillut kun piti telineelle saada tuet hitsattua valjaiden varassa roikuin ja hitsasin tai sitten tuo sukellushitsaus. Tig ja puikko hallussa mig/mag päässyt jo unohtumaan niin paskaa hommaa eikä useampaan vuoteen enää ole tullut hitsattua. Pää kyllä kestää ja intoa riittää mutta tietoa ei mistään tunnu löytyvän. Pitäisi varmaan yrittää etsiä näiden "erikois" töiden tekijöitä ja keskustella heidän kanssaan. Mitä vittumaisempi paikka sitä enemmän se palkitsee mieltä kun hommat saa suoritettua kunnialla. Näyttää tälläkin palstalla olevan kaiken näköistä porukkaa lytätään vaikkei edes tunneta tyyppiä toinen kirjoittaa että terve niin siitähän voikin jo päätellä onko naimaton vai ei, paljon äö onko lapsia minkälainen koulutus taso onko oma-aloitteinen riittääkö sisua yms. 😂😂Huuto naurua näille kateellisille jotka ei itse uskalla yrittää ja motivaatio loppuu ennen kuin kerkeää edes tosissaan miettiä asiaa. Toivottavasti itse löydän "parempia töitä" . Palkat tuntuu kaikilla erikois hommissa olevan melkoinen mysteeri.... Onko niin hyvät ettei kerrota jotta ei tulisi liikaa uusia tekijöitä ja palkat tippuisi ken tietää🤷‍♂️

      • Anonyymi

        Sinä et oo hitsannu ku hanskaas


    • Anonyymi

      Pölykeuhkot tulee jokaiselle vaikka vain mustaa hitsailesi, savua on aina senverran että henkeen menee ja terveys menee.

      Älkä ole tyhmä vaan tee jotain ihan muuta työtä kuin hitsarin hidasta itsari duunia.

    • Anonyymi

      Hyvää iltaa metsien miehet, aina pitää mennä elämässä eteenpäin. Itse lähdin suomesta yli parikymmentä vuotta sitten, ensin venäjälle ja sieltä matka vei norjaan, puolaan, romaniaan, saksaan, italiaa, sveitsiin, ym. ym.
      Olen sivunnut hitsaus alaa, valvonut hitsaus- ja menetelmä kokeita ja nähnyt hitsareita eri kansallisuuksista, voin kertoa että en ole matkallani montaa suomalaista hitsaria nähnyt. Tänä päivänä parhaimmat hitsarit tulevat entisistä itäeuroopan maista, myös kaukoitä, vietnam, eritäin hyviä ja ahkeria , huom. ahkeria kavereita. Ei näille suomalainen pärjää, suomalainen on laiska ja kateellinen valittaja. Myös palkkaus alakantissa, suomessa saa varmaan kotona makaamalla saman ym. korvauksina, vuokratukina.
      Jos haluaa hitsausalalle, tehkää kuten minä tein.
      Toimin hitsaustarkastajana erillaisissa projekteissa öljyteollisuudessa, tälläkin hetkellä pohjanmerellä tuotantolautalla. Teen kaksi viikkoa töitä ja neljä vapaalla, tämä on jatkuva rotaatio, palkka yli kuusituhatta egee netto, kaikki kulut korvataan ja ei tule hiki töissä.....

      • Anonyymi

        Onks sulla jotain blogia, mistä voi seurata seikkailujasi ? Vaikutat nerolta seikkailijalta.


    • Anonyymi

      RST,Alumiini,seosteräkset todella vaarallisia käryjä joista raskasmetallit tulevat elimistöön, myös ihon kautta kun savua on senverran aina ilmassa.

      Kyllä tyhmä pitää olla jos terveytensä halvalla myy porvareille. Kun työkyky menee niin armotta tulee kenkää.

    • Anonyymi

      Eli missä esim tig hitsauskursseja järjestetään sukellushitsaukseen soveltuvaksi... Onko ne paineen alaiset luokat riittävät.. Ja varmaan materiaalit on musta ja haponkestävä... Luulisin. Itellä haposella läpi kokeet ekalla kerralla päivän harjoittelun jälkeen. Myös magilla kaikki luokat on. Paitsi paineenalaiset luokat.

    • Anonyymi

      ok boomer

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      352
      3972
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1739
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1487
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1305
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      196
      1259
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe