HYUNDAI avainongelma

i35X

Kyseessä on vm.2010 ix35 4wd 2,0 bensiinikoneella. Auto on style varustetasolla ja siinä on ns. avaimeton startti. Tässä pari viikkoa sitten kaukolukitus ei enää avannut ovea ja kun avaimella meni sisään, niis hälyt alkavat soimaan. Auto ei myöskään lähtenyt napista käyntiin ja kun avaimellista virtalukkoa ei ole, niin konstit loppuivat siihen. No onneksi on toisetki avaimet ja auto saatiin pihaan. Vaihdoin pariston ja taas pelasi. Toinen avain teki saman tempun eilen ja sama juttu eli pariston vaihto ja taas pelasi. Ihmettelen vain, että mitä tuolla avaimella tekee, jos auto ei käynnisty kuitenkaan ilman pariston vaihtoa. Lisäksi sitä voi olla jossakin hevonkuusessa, kun patterin jännite laskee liian alas. Tietokone ei hälyttänyt mitään etukäteen. Onko tämä ongelma kaikissa 'avaimettomissa' Hyundaissa? Oman kokemuksen mukaan pidämme tästä lähtien varaparistoa autossa koko ajan mukana, jottei patterin loputtua jää jonnekin tienposkeen auton kanssa. Toisissa autoissamme pariston loputtua auto kyllä käynnistyy, vaikka kaukolukitus ei enää toimikaan?

7

7978

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • i40-2013

      Kyllä käynnistyy vaikka paristo olisi loppu. Ainakin i40:ssä. Nimimerkillä KokemustaOn.Selitys sen verran pitkä että lueppas itse se sieltä manuaalista, löytyy hyundain kotisivuilta jos et viitsi autosta hakea.

      • i35X

        Kiitos vastauksista!
        Löytyihän se manuaalista kun rauhassa sai lukea (-10 astetta ja kädet kohmeessa ei löytynyt ja jäin siihen käsitykseen, ettei sieltä apuja löydy).
        Tosiaan avainta pidettiin starttinappulan edessä, vaan ei auttanut. Mutta nyt rauhallisen 15min tutkimisen jälkeen löysin manuaalista, että penkkien välissä olevan lokeron kannen alla pitäisi olla paikka älyavaimella, johon se täytyy pistää jos haluaa auton käynnistää. Erikoista oli mielestäni se, että nimellisteholtaan 3V paristossa oli vielä 2,9V jännitettä, mutta ei siis riittänyt edes ajonestolle. Tosin kestihän nuo paristot kuitenkin yli 3 vuotta.


    • mistä näitä??????

      Käyttöohjekirja, se mystinen ja täysin turha kirjanen. Jättäivät senkin pois ja pudottaisivat hintaa eurolla niin suomalainen olisi onnellinen.

    • muisteloa

      Toimii muistaakseni niin että avainta pidetään ihan siinä start-nappulan lähellä (kiinni) ja painetaan start-painiketta. Pitäisi toimia vaikka ei olisi akkua avaimessa ollenkaan.

      • mpamtjjt

        Katso i40 käyttöopaskirja sivu 301/509...


    • annrei2

      Käsikirja on hyvä ja manuaaliavainpaikka hyvin kuvattu, mutta kun sitä avainpaikkaa ei ole Hyundai i40 vagon blue vm 2013 1,6 pensa.
      Reijo M

      • Anonyymi

        Kyllä se avain paikka sieltä löytyy, itselläni on tuo sama hyundai i40 wagon 2013 1,6. Avaimenreikä löytyy kuljettajan oven kahvasta oikealla olevan "kupolin alta". Kupoli näyttää todella tiiviitä ja se pitää vääntää vaikka pienellä ruuvimeisselillä pois paikoiltaan (ei lähde käsin) . Sieltä avaimenreikä huyndaissa löytyy.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6629
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4283
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2700
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1588
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1084
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe