Viiltely

viiltelijä

Mihin viiltelit ?
Minkä ikänen oot ?
Miks viiltelit ?

Ite viiltelen käsiin, nilkkoihin ja reisiin.
Oon 14v.
Viiltelen, koska mua ahdistaa. Vihaan itteeni.

56

6753

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • apu

      VIILTELEN ranteisiin ja reisiin.
      Oon 10!

      Vihaan itteeni ja mun elämä on paskaa!!

      • Anonyymi

        haluun vaan tulla kysymään ootko ok


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        haluun vaan tulla kysymään ootko ok

        niiku nykysin


      • daam aika deeppi settii ite söin hiekkaa viel sillo


      • Anonyymi

        ootko ok nykyään


    • vitun tyhmä

      SIIS OMG "apu" OOT 10v JA VIILTELET, SUN ELÄMÄS ON VARMAAN HIRVEEN PASKAA !!

      • ----------------

        mee sinä vittuun, masennus ei kysy ikää


    • ---

      -ranteisiin
      -oon 13v
      -koska en vaa jaksa ja mua ahdistaa

    • arveton

      En viiltele, koska se ei hyödytä mitään. Viiltely ei poista ongelmaa

    • vaeltelija

      Oon 17, viillellyt käteen äidin takia, mutta voin oikeasti sanoa että kaduttaa heti kun näkee arvet.

      Sanon nyt tähän vaikka teille nuoremmille ettei se oikeasti auta, jättää vaan näkyvän tuskan siitä mihin olisi voinut hakea apua ajoissa ja välttää viiltelyn :) tsemppiä!

    • Hei,

      Tähän onkin tullut kommentteja, ettei viiltely auta, eikä poista varsinaista tuskaa. Se oikeastaan vain siirtää sen hetkeksi toiseen kohtaan. Jos viiltelet itseäsi niin kerro siitä jollekin luotettavalle aikuiselle, mieluummin jo tänään! Viiltelyyn voi jäädä koukkuu, joten mitä nopeammin kerrot jollekin sitä helpompi siitä on päästä eroon.

      Viiltely ei kuitenkaan poista itse asiaa mistä ahdistus johtuu. Kannattaa käydä lukemassa MLL:n sivuilta tietoa siitä miten viiltelystä voi päästä eroon.

      http://www.mll.fi/nuortennetti/mielenterveys/viiltely/mista_apua_viiltelyyn/

      t.Meri erityisnuorisotyönohjaaja Espoosta

    • viiltelijämyös

      Vasempaan ranteeseen. 15v. Mulla oli masennuskausi, itkin paljon ja suunnittelin jo melkein itsaria "hei toi joki olis varmaa hyvä" mutta tajusin kuinka typerää se oli. Onneksi se vaihe meni jo ohi ja pyysin että äitini hävittää terän, jos olisin itse sen tehnyt niin olisin hakenut sen takaisin.

    • NoHellNo

      -pohkeisiin,molempiin sääriin ja käsiin
      -14
      -mut on pahoinpidelty,mua haukutaa himas esim.katu huoraks ja porukat toivoo et kuolen, saan nykyää paniikkikohtauksia,masennusta,pelkään ihmisiä ja kaikkee muuta:))

      • kipuna

        Hakeudu pois sieltä. Aloita uus luku elämässä, ota vastaan apua. mutta huom. älä temppuile yms hae huomiota, se vaan niin turhaa. Susta tulee ihan hyvä! Arvaa mistä tiedän. 10 v sitte olin kuin sä nyt.


      • Anonyymi

        AI KAUHEETA😭😭😭


    • ES6969666

      Viiltelen joskus, joskus leualta joskus genitaale ja mieluiten ilman vaahtoa

    • jaas

      Jis epäilette masennusta, kannattaa kirjottaa hakuun masennustesti, niitä käytettii laitoksessa jossa olin et kai ne iha luotettavia on

    • Viiltelijäforever

      -käsivarsiin ja nilkan sisäsyrjiin
      -13 koht 14
      -viiltelen koska on vaan tosi paska olo enkä jaksa enään elää

      • Homotuure

        Kys


      • Anonyymi
        Homotuure kirjoitti:

        Kys

        turpakii


    • Tyttösuomesta

      × Viiltelen sen takia, että mulla on masennusta. Kipu korvaa ystävää
      × Viiltelen ranteeseen
      × Olen 10v.

    • Inlovee

      Viiltelin käsii ja muutama jalkoihi. Ikää pia 14. Se autto kun laihdutus ei onnistunu suunnitelmie ja muide ihmiste takii. Ja muutenki se oli esimakuu itsemurha yrityksel. Nykyää oon terve enkä viiltele

    • terveystarkastus-tulossa

      Viiltelen vasempaan käsivarteen ja ranteeseen.
      Olen kohta 14
      Koska mulla on huono olo, oon yksin, mun äiti haukkuu mua läskiks, oon läski, haluisin kuolla ja viiltely auttaa näihin.
      tuntuu siltä kun vihdoin saisin ite päättää mitä mulle tapahtuu

    • Tyttö4567

      Olen viillellyt 11-vuotiaasta. Nyt olen 17v. Välillä on mennyt paremmin, välillä huonommin. Viiltelystä on ollut välillä taukoja, mutta nyt olen sortunut siihen uudestaan.
      Viiltelen kyynervarteen, reiteen, vatsaan, ranteisiin, nilkkoihin, kylkiin... Minne tahansa. Ennen halusin, ettei kukaan näkisi niitä, mutta enää ei kiinnosta, sillä porukat ja monet kaverit tietää mun joskus viillelleen.
      Minulle on diagnosoitu keskivaikea masennus. Lääkkeet eivät auta. Haluan kuolla. En pidä elämästäni. Lukio ahdistaa. Perhe ahdistaa. Mun ainut ystävä on ilkee mulle, mut silti rakas. Vihaan olla mä.

    • voimia

      Mihin viiltelit ? reisiin, käsiin, kaulaan huom viilteLIN
      Minkä ikänen oot ? 23
      Miks viiltelit ? En oikeen tiiä itsekkään, masennukseen, epätoivoisuuteen ja itseinhoon se kuitenkin liittyi.

      Vastasin tähän oikeestaan vaan siks, että haluan kannustaa jokaista nuorta pääsemään tosta tavasta eroon. Keksikää jotain muuta, ihan mitä tahansa muuta, kuin itsensä tai muiden vahingoittaminen pahanolon purkuun. Mä olen vihdoin terve, masennus on poissa ja olen onnellinen. En olisi ikinä uskonut vielä pari vuotta sitten sen päivän tulevan, kun mulla on hyvä olla.

      Masennus alkoi mulla todella nuorena, ensioireet jo siinä 8vuoden iässä ja jatkui aina enemmän tai vähemmän pahana koko teini-iän ohi aikuisuuteen, ei auttanut mikään lääke tai terapia merkittävästi. Mutta se päivä kuitenkin tuli, kun se kaikki paska oli poissa kuin itsestään. Ja nyt mua harmittaa älyttömästi nuo arvet. Vaikka ne mulle henkilökohtasesti muistuttaa mistä oon selvinnyt, niin ei se ole kiva kun työpaikka jää saamatta niiden takia, tai kun asiakkaat töissä tuijottaa. Näin fyysisesti raskasta työtä kun ei vaan voi kesähelteillä tehdä pitkähihanen päällä. Teininä ja varsinkin masentuneena on äärimmäisen vaikeaa ajatella tulevaisuutta. Mutta sen voin luvata, että ne arvet ei tuo sulle tulevaisuudessa mitään hyvää. Ja se tulevaisuus on edessä, vaikkei nyt siltä tunnu.

    • toivoton-13

      -13v.
      -vasempaan ranteeseen, nilkkoihin
      -koska en vaa kestä enää

      • Niilo222

        Viileän polvi taiveen ulkoinen sisä puoli


    • Psykosh

      Nyt kun teillä nuorilla on se elämä vielä edessä, niin miettikäähän, mikä se tosiasiallinen syy tohon itsensä raaputtelemiseen on.

      Moni varmasti voi huonosti nykypäivänä ja mieliala on alakuloinen ja masentunut. Mutta sitten on tämä joukko, jotka nyt jostain elokuvasta on vähän ottanut mallia, että #toughlife ja päättää viillellä, juuri ranteisiin ja käsiin, ja sitten väitetään, että haluaa kuolla. Sama porukka löytää itsensä ravaamasta tai pyrkimästä suljetulle osastolle, koska huomionhaku, jännitystä elämään et cetera.

      Vielä kun voitte, niin pliis lopettakaa. Teette itsestänne pellen, kuormitatte terveydenhuoltoa ja ammattilaiset on täynnä näitä "viiltelin ranteeni koska yritin kuolla". Kenelläkään ei riitä kiinnostus hoitaa tällaisia huomionhakuisia nuoria / nuoria aikuisia, jotka haluaa vielä korostaa omaa "sairauttaan" vastustajalla virkavaltaa, hoitoa. Kaikki samaa viiltelymassaporukkaa, ihan kuin yhteisestä oppikirjasta otettu mallia. Ranteiden ja käsivarsien viiltelijät hakevat AINA huomiota, siksi valitsevat riskittömän viiltelykohdan, joka varmasti näkyy. Viette tilaa oikeasti sairailta ikätovereilta, joilla on motivaatiota kuntoutua, toisin kuin teillä, joiden on pakko tyydyttää halunsa tulla hoidetuksi, seuratuksi jne. Sitte julkaisette jotain Instagram kuvia tai blogitekstejä, kuinka teistä ollaan huolissaan. Sairaanhoitaja tässä päivää: ei olla. Näitä on iät ajat hoidettu ja kaikki tietävät, ettei nämä huomionhakuviiltelijät tai "yliannostuksen" ottajat edes uskalla tehdä mitään. Kunhan saa huomiota. Tästä potilasryhmästä ollaan kaikkein vähiten huolissaan, ja ihan syystä.

      Ette vakuuta siis ketään. Nää teidän perustelut on täys kopio jostain pari vuotta vanhemman samankaltaisen huomionhakijan blogitekstistä.

      • Anonyymi

        Me ei haeta huomiota, meidän on oikeesti paha olla.

        Masennus on ihan oikea ja vakava sairaus, sen kanssa ei pitäis leikkiä. Mee muualle valittaa ku taidat ite hakee huomioo.

        Miks ees luet näitä chatteja kun sun mielestä viiltely on vaan huomion hakua.


      • mosta jotenkin tuntuj en tiedä olenko väärässä sanokaa jos olen, mutta EI SE OLE SEN ITSENSÄ VIKA. Toskin kukaan itse valitsee asioita, ja jos on nuori ja elämä edessä hei kukas sen pitäisi antaa jos sitä ei voi itse hakea täältä alun perin olleiden keskuudesta. Toki true point totta toi komment, jos on mahdollista kestää omat juttunsa niin aina hyvä jatkaa eteenpäin, mutta tuskin se on nuoren vika, että yhteiskunnalla ei riitä varat eikö se jo kerro itsessään sen ongelmista, siitä että ei olisi rasitusta terveyden huollossa näistä ongelmista, jos näitä ongelmia ei olisi. Ja syitä ja tekijöitä on monia tällä


      • Anonyymi kirjoitti:

        Me ei haeta huomiota, meidän on oikeesti paha olla.

        Masennus on ihan oikea ja vakava sairaus, sen kanssa ei pitäis leikkiä. Mee muualle valittaa ku taidat ite hakee huomioo.

        Miks ees luet näitä chatteja kun sun mielestä viiltely on vaan huomion hakua.

        no tämä :D


    • sdfsdgbsg

      Viiltelen mattoveitsellä ikeniin, vatsaan, ristiselkään, ohimoihin, kielenkärkeen, kylkeen ja kämmeniin

    • Anonyymi

      Viiltelen ranteisiin ja käsiin. Oon 09/11
      Viiltelen, koska se auttaa mut hetkeksi pois pahasta olosta

    • Anonyymi

      - ranteisiin ja nilkkoihin
      - 11 v
      - masennus

    • Anonyymi

      - viiltelen nilkkoihin ja reisiin
      - oon 12
      - viiltelen koska mua kiusataan, koska mua ahistaa

    • Anonyymi

      mul on aika sama tilanne, et oo yksi<3

    • Anonyymi

      Naurettavaa huomion hakua tuollainen viiltely. Mahtaa aikuisena vituttaa, kun ne viiltelyjäljet näkyy silloin? Varmaan kiva alkaa selitellä, että olin teininä tyhmä ja viiltelin itseäni.

      • Anonyymi

        Voitko mennä muuaalle kun ei tommosta jaksa kuunnella. Mä en hae huomiota, mun on paha olla, elämä on paskaa, mut sun elämä on niin täydellistä nii mee muualle


      • Anonyymi kirjoitti:

        Voitko mennä muuaalle kun ei tommosta jaksa kuunnella. Mä en hae huomiota, mun on paha olla, elämä on paskaa, mut sun elämä on niin täydellistä nii mee muualle

        :D mulla on tähän mennessä parantunut ihan silleen et ei huomaa. Moni ei taida valita ihan vapaan ehtoisesti elämässään näitä juttuja. Et kyllähän ne vanhemmat kasvattaa aikuiseksi että, sitä vartenhan ne on. Totta true pointti mutta ihan omaa tyhmyyttä kommentoida noin


    • Anonyymi

      Oon 12 viiltelen itteeni käsivarteen, reiteen ja nilkkaan :|

    • Anonyymi

      Reisiin, ranteisiin. 15. Tapa purkaa ahdistusta, muotoutunut addiktioksi.

      • siis mua todellakin ihmetyttää, että miten jos mua ahdistaa niin en vaan pysty eikä edes tunnu mukavalta. Enemmän mua kiinostaa se tulos mutta se ei mielity. Näyttää jotenkin säälittävän mitätömiltä pieniltä turhakkeilta. It pitääkö siinä olla tosissaan ahdistunut ja epätoivoinen vai tulla siihen haettuun koukkuun. Normaalisti koitan tehdä rahassa ja harkitusti ja jos tiedän että tällä kertaa en pysty tekemään entistä isommin ja paremmin nii tuloksena on monia nyhvyröitä parennettava. Karran ihan uteliasuuttani repesin hakkaa raivopäissääm saksilla reiteen ja sillon annoin upota kole reikää ja alko pursua verta paljon jälkeen päin lihas oli vain kipeä. Sitä kun ajatelee niin oli siistiä, mutta oli vähän tuuria normaalisti en kimmastu sillä tavalla yön pikku tunneilla pelatessa


      • AHoijo kirjoitti:

        siis mua todellakin ihmetyttää, että miten jos mua ahdistaa niin en vaan pysty eikä edes tunnu mukavalta. Enemmän mua kiinostaa se tulos mutta se ei mielity. Näyttää jotenkin säälittävän mitätömiltä pieniltä turhakkeilta. It pitääkö siinä olla tosissaan ahdistunut ja epätoivoinen vai tulla siihen haettuun koukkuun. Normaalisti koitan tehdä rahassa ja harkitusti ja jos tiedän että tällä kertaa en pysty tekemään entistä isommin ja paremmin nii tuloksena on monia nyhvyröitä parennettava. Karran ihan uteliasuuttani repesin hakkaa raivopäissääm saksilla reiteen ja sillon annoin upota kole reikää ja alko pursua verta paljon jälkeen päin lihas oli vain kipeä. Sitä kun ajatelee niin oli siistiä, mutta oli vähän tuuria normaalisti en kimmastu sillä tavalla yön pikku tunneilla pelatessa

        taino paljon ja paljon mitä nyt sellaisesti saksien kokoisista reijistä tulee perseestä oli siivota sitten pemessä ja lattialta veri lammikkio ja kuumotella kolmen kaverin kanssa että jäädääköhän kiinni (isoin juttu ei tietystikkään ollut se pelaaminen ja valvominen) vessaam tallustella maton poikki pimeässä ja toivoo että sitä verta ei lennä joka paikkaan. Vessa paperi oli joo tosi kona sideharso toimii pieniin haavereihin


    • Anonyymi

      koska oon vitun läski ja ruma ja koulu on nii vitun paskaa…

    • Anonyymi

      Käsivarsiin oon 12-vuotta mulle on todettu vaikee masennus ja viiltelen koska ahdistaa enkä siedä itseäni ja kaikki vaan tuntuu menevän paskasti

    • Anonyymi

      Mä aloin viilteleen aika tasan vuos sitten kun pitkäaikainen ystävyys suhde katkesi siihen kun yksi tyttö ystäväporukastani laittoi minulle viestiä. ja vaikka sain uusia kavereita niin en saanut silti mielestäni vanhaa ystävääni joka hylkäsi ja sen jälkeen alkoi kiusaamaan, ei kyllä näkyvästi mutta se satutti silti halusin sen henkisen kivun pois ja viiltelin ja minulla oli itsetuhoisia ajatuksia kerran kun katselin sillalta veteen näin tämän vanhan ystäväni kävelevän ja juoksin hänet kiinni ja päätin että mun elämä riippuu siitä että mitä tämä ystävä vastaa minulle. kun olin saanut huudettua hänen nimensä niin hän kääntyi ja purskahdin itkuun hän tietenkin halasi minua ja lohdutti ja viimein sain suustani kysymyksen "miksi vihaat minua?" hän sanoi ettei vihaisi ja että tässä oli joku väärin käsitys ja että voisimme selvittää asian seuraavana päivänä koulussa... mutta kun sitä päivää ei koskaan tullut niin jatkoin viiltelyä ja aloitin tupakan polttamisen koska kuvittelin että ehkä jonain päivänä voisin polttaa ystäväni kanssa. nykyään olen päässyt tupakasta eroon ja viiltelystä siihen meni melkein vuosi ja olen tyytyväinen että se kaikki on ohi.

    • Anonyymi

      käsivarsiin ja ranteisiin ja joskus nilkkoihin.
      12
      kukaan ei ottanut enään onglemiani tosissaan ja tuntu että olin ihan yksin. viiltely helpotti hetken aikaa mutta hyvä olo kyllä sitte katos. vanhempien juominen alko pelottaa vaikka ihan turhaa mä sitä pelkään

    • Anonyymi

      Anteeks mut puhuuks tääl enää ketään vai

    • Anonyymi

      Viiltelen nilkkoihin, käsivarsiin, reisiin.
      Oon 13
      Aina jos teen omasta mielestäni jotakin väärää, tulee se tunne et mun pitää rankasta itteäni. Mä tein typeräsyi joten nyt mä myös saan kestää sen. Ahistaa, ja se auttaa.

    • Anonyymi

      Onko viiltelyy jos on vetäny saksilla ihoo mut ei mee läpi ihon?

      • Anonyymi

        On! Kaikki tavat joilla satutat ittees on viiltelyy.


    • Anonyymi

      x käsivarsiihin ja jalkoihin
      x 12
      x koska muo ahistaa ja kukaa ei ikinä kuuntele muo missää asias joten joo

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      12 käsii ja jääny kavereille siitä kii

    • Anonyymi

      Kerroin mun bestikselle että viiltelen ja nut tuntuu että se vihaa mua :((((

    Ketjusta on poistettu 17 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1940
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1529
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      136
      1343
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1308
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1230
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      271
      1019
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      972
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      935
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      112
      902
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      48
      751
    Aihe