Apua! Matka Hki-JFK-Miami, vaihtoaikaa 1,5h

Ärrä

Heippa!
Tarvitsisin kiperästi apua! Onko mitään keinoja, millä pääsee tullista ym. Läpi rivakasti? Olen tosiaan menossa Miamiin ja vaihtoaikaa on New Yorkissa 1,5h. Miten nopeasti/helposti matkatavarat saa nycissä ulos ja uuteen koneeseen? Olen lukenut paljon kauhutarinoita, ja nyt alkoi jännittää.
Kiitos jo etukäteen, mikäli joku viitsii vastailla.

-R

10

440

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • USA_1974

      Kyllä tuo tosi tiukkaa tekee. Tosin muistelen viime talvena kun menin kanssa Helsingistä JFK:lle ja Miamiin sitten kyllä ihan toiselta kentältä 4h vaihtoajalla niin tuolla oli Helsingin koneen portilla heti ihmisiä ohjaamassa 'fast-lanea' porukkaa jotka oli siirtymässä Miamin lennolle. Eli kuulostaa tosiaan siltä että lentoyhtiö on hoitanut asian niin että AY5:llä tulevat ehtivät tuohon Miamin koneeseen.

      Toivottavasti sulla on samalla lipulla nuo lennot? Jos ei ole niin olet hankaluuksissa.
      Jos on niin lentoyhtiö kyllä järjestää uuden lennon, eli jos et jostain syystä ehdi tuolle jatkolennolle pääset seuraavilla.

      • Ärrä

        Moi ja kiitos vastauksesta!

        Kyllä on samalla lipulla; varasimme lento hotellipaketin Travellinkin kautta. En tosiaan varausvaiheessa asiaa ajatellut, ensimäinen matka Yhdysvaltoihin ja ilmeisesti hieman huonosti suunniteltu! Toivotaan parasta. Nyt kun tässä keskustelu on avattu, niin onko muita vinkkejä Jenkkejä ajatellen?

        Kiittäen, R


    • HEL-JFK-MIA

      Ei ole mitään huonoa suunnittelua. Ei matkustajan tarvitse olla tietoinen tai selvittää jokaista koneenvaihtokenttää mikä on minimivaihtoaika. Teille on lennot myyty, tästä eteenpäin on lentoyhtiön vastuu viedä teidät Miamiin. Täytyy muistaa että päivittäin on matkustajia jotka vaihtavat tuolla samalla vaihtoajalla JFK T8:ssa ja suurinosa ehtii. Matkavakuutukset kuntoon, myöhästyessä soitto Miamin hotelliin että tulette seuraavana päivänä. Sen jälkeen neuvottelua AA kanssa, maksaako se hotelliyön JFK:n tuntumassa. Jos ei, tai majoitus ei miellytä niin sitten valitsette oman (paremman) hotellin ja menette taksilla sinne. Kaikki kuitit talteen matkavakuutusta varten. Se vaan vaatii hieman omatoimisuutta ja jonkinverran kielitaitoa.

    • fghdfghdfgh

      1,5t aivan liian niukkaa,,,pienikin myohastyminen lennolla thats it

    • JFK-MIA

      No onko se sitten maailmanloppu jos yövytään eka yö Miamin sijasta New Yorkissa ja lennetään seuraavana aamuna Miamiin?

    • Kianko

      Meillä oli viime kesänä vaihto JFK:lla kohti San Franciskoa ja tulimme Finnairin suoralla lennolla. Siitä että tulimme koneesta ulos ja olimme seuraavan lähtöaulassa, kesti noin puoli tuntia. Tullin jälkeen jatkolennolle tavarat saa suoraan nostaa siellä olevalle hihnalle, ainakin kun jatko on samasta terminaalista kuten meillä. Ja jos on paljon koneita yhtäaikaa eli porukkaa runsaasti, siellä avataan jatkolennolle meneville omat tiskit jotta ehtii seuraavalle lennolle. Muutenkaan mitkään kauhukertomukset liittyen Usan tulliin eivät ole meidän kohdalla pitäneet paikkaansa. Ensi kesänä olemme menossa viidettä kertaa, eikä kertaakaan ole ollut mitään ongelmia.

    • Helén O

      Älä stressaa. Kuten aiemmat kertojat sanovat, short connection toimii. Heti tuubista tullessa on henkilö tarvittaessa ottamassa lyhyen vaihtoajan porukan matkaansa ja hoitaa jonojen ohi. About 10 kertaa olen JFK:n kautta lentänyt lyhyellä vaihdolla enkä kertaakaan ole jäänyt jatkolta.

    • matkaan7

      Meillä sama juttu, lennot helmikuussa Hki-JFK-Miami, yhdellä lipulla, Finnair-AA. Vaihtoaika 1.5t. Pitääkö matkatavarat tosiaan itse siirtää JFK:lla Miamin koneeseen vaikka on yhdellä lipulla lennot? Sekä tulo että lähtö T8:sta. Olen ajatellut että tuo 1.5t riittää, mutta takaisin meillä vaihtoaikaa (samam reitti, yhdellä lipulla) vain 50min. Sitä epäilen. Mutta lentoyhtiön murhehan tuo on järkätä toinen lento jos /kun ei ehditä.

    • JFK-MIA

      Teidän pitää mennessä noutaa laukut hihnalta ja kävellä tullin läpi, jonka jälkeen laukut luovutetaan välittömästi jatkolennolle. Tämä ei siis montakaan minuuttia hidasta itse koneenvaihtoa.
      Paluumatkalla laukut siirtyy suoraan Hesan koneeseen. Teidän täytyy T8:ssa vain siirtyä Hesan koneen portille. Passin- ja/tai turvatarkastusta EI ole.

    • matkaan7

      Kiitos kovasti neuvoista! Tuota passi-ja turvatarkastusta mietinkin myös, mutta sekin nyt selvisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      341
      3463
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      227
      2118
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1672
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1537
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      85
      1394
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      288
      1281
    7. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1121
    8. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1121
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1107
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      956
    Aihe