Onko kaverini lesbo?

Mirella1

Olen tuntenut erään tytön, sanotaan häntä nyt vaikka Katjaksi, ala-asteelta asti. Hänen käytöksessään on ollut aina jotakin “omituista”. En tiedä, mikä sai tän tunteen tulemaan mussa esille, koska hän on aina korostanut omaa ns. heterona oloa ja kauhistellut kovaan ääneen kaikkea lesboihin liittyvää suunnilleen “hyi helvetti”.
Kuitenkin olen alkanut epäilemään, mikä hän on naisiaan, kenties todella syvällä kaapissa, tai sitten vain kuvittelen.
Vaikka seksuaalisesta suuntautumisestani ei oltu puhuttu, hän jotenkin aina tiesi, etten ihan 100 % hetero ole. Kerran oltiin yhdessä istumassa iltaa, kun hän kysyi multa yllättäen, olenko koskaan himoinnut naista, johon myönsin olevani. Siihen hän tokaisi naurun ja innostuksen sekaisella äänellä toiselle kaverilleni, että lähetäänkö menee. Se naurahdus vaikutti tavallaan iloiselta ja myös siltä, kuin hän olisi toivonut, minun tunnustavan himoinneeni joskus häntä, koska kun kerroin olleeni kerran salaa hieman ihastunut yhteen kaveriini Jenniin, hän oli salaa jotenkin pettyneen oloinen.
Katja heittää muutenkin aina mulle sellasta lesboläppää ja kerran kun vitsillä heitin, että kesällä kaipaan aina seksiä miehiltä ja talvella tulee sellanen naisen lämmön tarve, hän muistutteli mua tosta lauseesta jatkuvalla syötöllä ollessamme kahdestaan.
Hän meni aina jotenkin hermostuneen oloiseksi, kun ajauduttiin lähekkäin. Aina myös, kun olimme mökillä tai festareilla telttailemassa, hän halusi aina nukkua vieressäni.
Jo ala-asteelta asti huomasin hänessä siihen viittaavia piirteitä ja mietin, olisiko hänkin vähän naisienpäin, jos ei lesbo niin bi. En tiedä, onko tämä vain omaa kuvitelmaa. Olen kyllä ollut vähän ihastunut häneen ja se tunne tulee välillä pinnalle ja taas haihtuu. Että toisaalta itse ihastuneena naisena toiseen naiseen etsii väkisinkin merkkejä siitä, että josko hänkään ei olisi hetero. Sellaista toiveajattelua. Jotenkin kauhee halu olla tän naisen lähellä ja silittää häntä, ihan vaikka kaverimielessä, mutta kun hän ei koskaan oikeen anna koskea itseensä. Muiden kavereiden kanssa ollaan silitelty toisiamme ja halattu, mutta kun esimerkiksi kaverimielessä olen tätä kyseistä kaveriani halannut, hän vaikuttaa jotenkin aina niin ahdistuneelta, että olen alkanut ottaa häneen etäisyyttä silleen, etten ole mennyt lähelle. Ei kaikki ihmiset ole yhtä läheisiä ja jotkut ei vain siedä hirveästi mitään kosketusta, mutta mietin vain Katjan kohdalla sitä, pelkääkö hän, että kun kosken häneen hän paljastuu jotenkin sieltä kaapista tai ällöttääkö häntä vain se, että tietää mikä olen naisiani, eikä siksi anna mun tulla hirveen lähelle? Toisaalta kuitenkin, jos oksettaisin häntä paljon omalla suuntautumisellani, ei hän mun kanssa varmaan kaveri edes olisi. Kuitenkin kun ollaan yövytty kaveriporukalla jossain, ajaudutaan joka kerta vierekkäin nukkumaan. Että ehkä hän salaa nauttii olla lähelläni, mutta tolleen ns. epäsuorasti.
Ei kukaan ulkopuolinen voi tietenkään tuntea kaveriani paremmin kuin minä itse ja ne erilaiset merkit on koettava tuntemassaan ihmisessä itse voidakseen päätellä, mitä ne tarkoittavat.
Ajattelin kuitenkin kysyä muiden mielipiteitä asiaan. Mitä mieltä olette tällaisesta käytöksestä ihmiseltä, joka sanoo olevansa hetero ja kauhistelevansa kaikkea lesbouteen liittyvää, mutta käyttäytyvänsä kuitenkin tolla tavalla?

5

550

  Vastaukset

  • Aika vaikea kysymys, mutta täytyykö tuohon mitään täydellistä vastausta sitten saada. Minä ainakin ratkaisen tällaiset kysymykset näin. Torjun kohteliaasti ja kahdenkesken jos ei ole omaa vetotoa. Tuolliset homo, lesbo, hetero, transsekuaali, aseseksuaali on ihmiselle periaate kysymyksiä. Esim. minun tapauksessa en naisi miestä vaikka olisi millainen. Naisen nainti riippuu naisesta. Jos nainen olisi sellainen mieleltään täysipäinen, ei lapsi tai kehitysvammainen, voisin naida vaikka itseä en kiinnostaisikaan. Hyväntahtoisuuttani jos se toiselle olisi iso juttu. Ei tulisi mitään traumoja.
   Minä ehdotan että kysyt haneltä. Hän vastaa sanoin tai teoin jos vastaa. En minä ainakaan päätäni vaivaa sillä miksi joku ei ole minusta seksuaalisesti kiinnostunut. Ei vain ole ja sillä selvä.

  • Kyllä mun mielestä vähän vaikuttaa siltä, että tämä sun ystäväsi olisi kiinnostunut. voi olla, että hän on sen verran epävarma itsestään.. mutta tosiaan sä et saa sitä tietää muuta kuin kysymällä. en usko, että hän tollaisen käytöksen jälkeen tulee tekemään mitään aloitetta sun suuntaan :D Että ehkä sinun tulisi tehdä aloite... toki jos vastaus ei ole toivomasi mukainen, asettaa se ystävyytenne vaakalaudalle.. mutta hei, sellasta satuu :)
   Bring It on!

  • säkin olet bisse ja nuorena moni tuntee vetoa myös naisiin, vaikka olisi hetero. Onhan se selvää että kaikenlaista ihastumista on tyttöjen kesken, moni sitten alkaa myös toimia näiden ihastustensa kanssa, ystävät on hyvä harjoituskappaleita rakkauteen. Helppoja ja turvallisia siinä lähellä.

   Jos sua huvittaa helppo pala niin siinä varmastikkin olisi yksi sellainen. Jos taas sä haluat vain auttaa häntä ehkä olemaan rohkeammin oma itsensä niin anna aikaa. Kyllä sellainen henkinen tuki on hyvin arvokasta vaikka siinä ei suoranaisesti sanota eikä tehdä asioiden eteen mitään.

   Sinuna en nyt hätiköisi mitenkään, olet ystävällinen ja ymmärtäväinen. Jokainen tulee kaapistaan sitten kun ovat siihen valmiita. Kenekään outtaaminen ei ole toisten asia.

  • Eksäni käyttäytyi vähän saman suuntaisesti ollessamme vielä nuoria ja pelkkiä ystäviä. Hän ei tosin mitenkään kauhistellut lesboja, mutta hakeutui usein lähelleni, esimerkiksi istumaan tai nukkumaan syliini. Toki muutkin ystäväni saattoivat tulla esimerkiksi syliini istumaan, mutta hän hakeutui lähelleni selvästi muita useammin.

   Kun sitten lopulta tunnustin rakastavani häntä, säikähti hän asiaa ja luulin ystävyytemme päättyvän siihen. Myöhemmin hän pääsi kuitenkin säikähdyksen yli ja ryhdyimme seurustelemaan.

   Ehkä kaverisi ei halua päästää sinua lähellesi, koska pelkää paljastavansa itsensä? Voin myös olla, että hän ei kenties itsekään vielä ymmärrä asiaa tai osaa käsitellä omia tunteitaan.

   Naisista on välillä hankala ottaa selvää, etenkin nuorena fyysinen läheisyys oli mukana monissa ystävyyssuhteissa tavalla tai toisella. Näin vanhempanakin sitä huomaa, että joidenkin naisten kanssa fyysinen läheisyys on todella luontevaa ystävyyssuhteessa, kun taas toisten kanssa pidetään eri tavalla etäisyyttä. Kyse on tietenkin siitäkin, että ihmiset ovat erilaisia. Toiset koskettelevat ja haluavat olla lähellä ihan vain ystäviänä, toiset eivät pidä sellaisesta tai koe siihen mitään tarvetta.

  • Minulle jäi epäselväksi, että onko tällä ystävälläsi miestä, tai onko ollut?
   Se kertoo jo paljon.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin: Meillä on kaksi ongelmaa keskusta ja vihreät

   Hallituksella oli tiukka tammikuu, Marin kiteytti jo omilleen: ”Meillä on kaksi ongelmaa: keskusta ja vihreät” https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b
   Maailman menoa
   165
   5151
  2. 175 pakolaista tulossa Suomeen

   Sisäministeriö vahvisti IL:n tiedot: Suomi ottaa Välimeren pakolaisleireiltä enintään 175 alaikäistä tai yksinhuoltajaperheiden jäseniä https://www.il
   Maailman menoa
   137
   2633
  3. Sara Siepin "työt" ?

   Sieppi on lomalla noin kolmen viikon välein. Koska hän tekee töitä ? Mitä työtä? Miten voi siis olla koko ajan lomamatkoilla, ja ei mitää las palmas h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   113
   1689
  4. 2/3 suomalaisista tyytyväisiä Marinin hallitukseen

   Hallitus etenee hallitusohjelmassaan kuin juna – suomalaiset tykkäävät. https://yle.fi/uutiset/3-11220404
   Maailman menoa
   261
   828