Ajokoira agilitykoirana, oletteko kuulleet koskaan

agilityajokki

Serkkuni alkoi harrastaa metsästystä ja hankki suomenajokoiran urospennun, mutta juuri koiran hankittuaan häntä alkoi kaduttaa metsästyksen harrastaminen ja hän päätti luopuo siitä. Koiransa hän kumminkin piti ja aikoo alkaa harrastaa sen kanssa agilitya ja jotain muuta toimintaa paikallisessa koiraharrastajat-kerhossa. Onko omituisen kuuloista/tuntuista, että ajokoirasta tuleekin agility- ja muu harrastuskoira? Serkultani on kysytty, että onko ajokoira hänelle varmasti sopiva, mutta serkkuni mielestä koirasta tulee huolehtia, jos sellaisen on hankkinut. Se koira on energinen ja ihmisystävällinen, mutta vasta alle vuoden ikäinen.

13

332

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Hyvä koira on agilityyn rakenteensa puolesta. Olen lukenut viime vuosituhannen puolelta Koiramme lehdestä agility-suomenajokoirasta. Meidänkin paikkakunnalla tokon harrastajia on. Kaikki näiden koirien kanssa toimivat tietävät kuitenkin sen, että oli vaikka miten pitkällä, niin jos jänis menee niin menee koirakin, eikä sille yhtään mitään mahda. Se ei kutienkaan harrastamasta tai kisaamastakaan estä, sillä harvemmin niitä jäniksiä kehissä menee.

      Serkullasi on hieno asenne koiran pitoon. Hän tietää varmasti itsekin sen, että helpompiakin rotuja motivointia ajatellen olisi ja on valmis tekemään vähän kovemmin töitä. Suomen ajokoirahan oppii aivan käsittämättömän hyvin, ei siinä mitään, mutta se veri vetää muualle ja nenä pysyy yleensä visusti maassa, joten se alkutyö sen kontaktin ja motivoinnin kanssa on pitkä ja kivinen ja suurin osa lajien harrastajista näiden koirien kanssa heittää hanskat tiskiin ennenkuin on päässeet siinä maaliin.

    • Mutta ihmettelen

      hiukan että mistäs serkkusi sai päähänsä jättää niinkin hyvän harrastuksen kuin metsästys, sikseen? Ettei vaan kaupunkilaisserkuilla olisi ollut osuutta asiaan?

      Kaupunkilaisten mielestähän liha pitää ostaa marketin pakastealtaasta ja sähkö pakastimeen tulee pistokkeesta. Logiikka sinänsä hyvä mutta ontuu kuin isoisän aasivainaa. =)

      Mutta samaa mieltä edellisen kanssa, että kyllä ajokki sopii aqiin ihan hyvin. Oppii tokoakin kun vain jaksaa opettaa.

      • agilityajokki

        Hän oli aikoinaan melko masentunut ja päätyi vääriin toimintoihin mukaan, koska ei enää tuntenut itseään. Koira piristi hänen mieltään ja sai hänet täten tajuamaan, ettei hän olekaan syntynyt metsästäjäksi, vaan ennemminkin luonnon ja eläinten ystäväksi.


      • Kuullostaa kyllä
        agilityajokki kirjoitti:

        Hän oli aikoinaan melko masentunut ja päätyi vääriin toimintoihin mukaan, koska ei enää tuntenut itseään. Koira piristi hänen mieltään ja sai hänet täten tajuamaan, ettei hän olekaan syntynyt metsästäjäksi, vaan ennemminkin luonnon ja eläinten ystäväksi.

        ihan kaupunkilaisserkun ajattelumallilta tuo "päätyi vääriin toimintoihin" kuullostaa ;D Taitaa olla sairaudella vekanismi jotain osuutta?

        Metsästäjät ennenkaikkea, useimmat heistä, ovat todellisia luonnonystäviä. Pitävät huolta riistan talviruokinnasta ja ettei kanta kasva kestämättömälle tasolle vaan että luonnon tasapaino säilyy.

        Todennäköisesti serkkusi olisi päässyt masennuksestakin nopeammin ulkona luonnossa liikkumalla kuin jossain hikisessä aqihallissa.


    • hyvä siitä tulee :)

      Ajokoira on yleensä hyvin perso ruualle,eli luulisin sen tekevän melkeimpä mitä tahansa jo pelkän nakin palan toivossa.Ja kyllä ne oppii kun osaa kouluttaa.En olisi huolissani ,varmasti ajurista saa kivan kaverin harrastuksiin.Ja oppii koira siinä samalla hyvät käytöstavat.
      Eikä sen myöhemmin metsälle vienti kuitenkaan agin ja muiden harrastusten myötä ole pois suljettu.Kyllä se ajaa osaa koulutettu koirakin.Ja on helpompi kotioloissa ja muuallakin,mitä enemmän vaan sille käskyjä opettaa.

    • ajokinpuolestapuhuja

      Juuri niin. Itselläni on kaksikin ajokoiraa ja olen kuullut agilitystä ajokilla, MUTTA ei ihminen voi yhtäkkiä päättää, että koira ei enää metsästäkkään, Suomenajokoira on metsästyskoira henkeen j vereen. Mielestäni ainoa vaihtoehto joka on koiran elän laadun kannalta paras, on antaa koira hyvään ja metsästävään kotiin. ps: oma kokemus ajokoirista on 23 vuotta

      • agilityajokki

        Se on ihan mukava ajokoira ja tottelee paremmin kuin tapaamani metsästävät.


      • cccewced

        Minun tuttavalla on posavinanajokoirauros, jonka kanssa ei metsästetä. Se on kiltti ja rauhallinen kotikoira. Senkin kanssa oli tarkoitus metsästää, mutta juuri sen hankittuaan tuttunikin luopui metsästysharrastuksesta. Siinä tapauksessa ajokoira stressaa ilman metsästystä, jos se on jo totutettu metsästykseen. Ja paljon on kodinvaihtaja-ajokoiriakin, jotka käyttäytyvät kiltisti ja ottavat rennosti, vaikka eivät ole päässeetkään metsästäviin koteihin.


    • Anonyymi

      Meillä oli Suomenajokoira jonka kanssa opettelin agilitya ja se oli hyvä opettaja mulle mutta se aika on jo ohi kun koiramme kuoli 31.3.2024

    • Anonyymi

      Mikä vaan rakki käy, peräkoukkuun kiinni ja eikun radalle pujottelemaan!

    • Anonyymi

      Tuntuu merkilliseltä todellakin. Meillä toinen koira harrastaa agilitya ja toinen metsästystä, molemmat ovat ajavia ajokoiria. Kova ajovietti nousee näyttelyissä esiin kun huonorotuiset pyrkivät nuuhkimaan. Koiramme ovat agressioherkkiä ja tuo herkkyys ei ole huono asia. Vainunta ja vartiotehtävissä herkkyys on eduksi. Serkkusi syytä moiseen käytökseen on paha arvioda noin lyhyen kertomuksen avulla. Serkkusi voisi kirjoittaa tarinansa tälle palstalle jotta käytös voitaisiin asiantuntevien koirankasvattajien avulla arvioida.

    • Anonyymi

      Serkkuni aloitti metsästysharrastuksen uudestaan. Agility jäi, nyt hän käy aina kun mahdollista koiran kanssa metsällä. Alkoholin huuruiset metsästys retket ovat aiheuttaneet muutaman ampumahaavan. Lisäksi kovat deliriumkohtaukset hankaloittavat elämää.

      -ap

      • Anonyymi

        Onko serkku selvinnyt jo alkoholipsykoosistaan?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2595
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1138
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1044
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1001
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      913
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      881
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      822
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      33
      782
    Aihe