Lapsen tapaamisoikeus

lapsen etuko?

Haluaisin kuulla mielipiteitä lapsen tapaamisoikeudesta.
Lapsen isä joka ei ole halunnut ottaa lapsesta mitään vastuuta lapsen syntyessä, eikä ole ollut viiteenvuoteen missään yhteydessä, haluaakin saada tapaamisoikeudet.

Isällä on tuomio, alaikäisen seksuaalinen hyväksikäyttö viisivuotta sitten. Nyt hän on kertomansa mukaan saanut "päänsä kuntoon" ja on kiinnostunut lapsesta.

Suostuisitteko luovuttamaan lapsen isälleen, joka toinen viikko, vaikka lapsi ei tunne isäänsä?

17

1078

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No en kyllä antais

      lastani, jos hällä on joku lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö taustalla. Valvotut tapaamiset voisin sallia.

    • Aidit huijaavat.

      Sanomalehti Karjalainen 4.3.2000.
      Asiantuntijavieraana kihlakunnan syyttäjä Marja Vanamo.

      Seksuaalirikossyytöksissä jo noitavainon piirteitä
      Vaikeissa avioerotilanteissa tehdyt rikosilmoitukset lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä osoittautuvat usein täysin perättömiksi.
      Joensuu
      Markku Liikamaa

      Syyttäjät ja poliisi ovat panneet merkille, että viime aikoina lisääntyneissä rikosilmoituksissa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä on aika usein myös perättömiä ilmoituksia. Esimerkiksi vaikeissa arvioerotilanteissa jotkut saattavat tehtailla toisesta osapuolesta aina uusia ja uusia rikosilmoituksia, kun edelliset on poliisin esitutkinnassa ammuttu perättöminä alas.

      Olen verrannut nykytilannetta historiasta tunnettuihin noitavainoihin. Niissäkinhän oli usein kyse siitä, että lasten tai kylänmuijien pahojen ja ymmärtämättömien puheiden perusteella poltettiin tuhansia syyttömiä ihmisiä roviolla. Näyttö näissä jutuissa kun on monta kertaa aivan samalla tasolla, arvostelee kihlakunnansyyttäjä Marja Vanamo Itä-Suomen syyttäjänviraston Joensuun toimistosta.

      Vanamo sanoo, että lapsen seksuaalinen hyväksikäyttösyytös heitetään usein ilmaan vaikeissa avioerotilanteissa.

      Olen pannut merkille, että sitä käytetään lyömäaseena toista osapuolta, yleensä isään, vastaan, hän sanoo.

      Rikosilmoitusten lisääntymisen taustalla on varmasti myös se, että ilmoitusherkkyys on kasvanut niin perheissä kuin viranomaistenkin keskuudessa.

      Mutta Vanamon mielestä syytökset ovat montaa kertaa varsin hataralla pohjalla.

      En saata uskoa, että tilanne olisi yhteiskunnassa muuttunut sellaiseksi, että yhtäkkiä meillä olisi suuri joukko avioeroisiä, jotka käyttäisivät lastaan seksuaalisesti hyväksi, hän sanoo.

      -------------

      • taas tyhmä linkki

        Miksi tämä linkki oli tässä. Seksuaalirikosjuttuhan oli oikeudessa todettu, eikä ex-vaimo liity siihen mitenkään.

        Eihän siis entinen vaimo syytä miestä mistään.

        En sallisi tapaamisia ja tuolla perusteella saa luultavasti valvotut aika helposti.


    • Äidit mlenterveys ?
      • ei ole todellista

        Miten tämä kommenttisi liittyi aloittajan asiaan?
        Ukkohan on aivan itse sössinyt asiansa. Ei aloittajalla ole siihen ollut osaa ei arpaa.
        Lue ensin ja kirjoita sitten.


    • lapsen etuko

      En ole mitenkään vaikuttanut lapsen isän saamaan tuomioon. Asia tuli esille, koska hän on nyt vaatinut lasta 2xkk itselleen, vaikka ei ole koskaan ollut lapsen elämässä. Sain haasteen oikeuteen. Hänellä ei ole huoltajuutta, eikä tapaamisoikeutta.

      Asianajajani sanoi, että vanhoja tuomioita ei oteta oikeudessa huomioon. Lapsella on oikeus tavata vanhempiaan, ja lapsen etu ajaa ohi tuomion.

      Olen järkyttynyt. Mitä tälläisessä tilanteessa voi tehdä?

      • myös nuorempaa kuull

        Vaadi valvottuja tapaamisia. Vaihdä asianajajaa tarvittaessa jos hän kerta on noin tyhmä.

        Kirjaa kaikki se ylös, jos lapsi jotenkin vastustaa tapaamisia. Lasta ei tule pakottaa tapaamisiin, ja on valvojan homma estää lapsen pakoittaminen mihinkään. Katso, että valvoja on työnsä tasalla. Vaadi valvojalta kirjallinen raportti tapaamisista.


      • Suojele itse lastasi!

        Sinun tilanteessasi muuttaisin vaikka ulkomaille, jotta lapseni ei joutuisi sen pedofiilin uhriksi. Silloin hän ei saisi millään tavoin ikinä kuin valvottuja tapaamisia, jos joskus tulisi sinne maahan ja saisi siitä maasta ensin oikeuden päätöksellä tapaamiset. Lapsesi luottaa siihen, että sinä pidät hänet turvassa kaikelta pahalta, mikä on myös tärkein velvollisuutesi, ja aina sille lailliset keinot löytyy. Sinun elämäsi tärkein asia on pitää lapsesi turvassa ja huolehtia hänestä itse hyvin. Millään muulla ei ole väliä kuin lapsesi turvallisuudella ja hyvinvoinnilla.

        Suomessa pitäisi olla sama käytäntö kuin esim. USA:ssa, että pedofiilit pakkohoitoon ja pois pääsy edellyttää valheenpaljastustestin, jossa kysytään aikomuksista hyväksikäyttää jatkossa lapsia, läpäisyä.

        Sen vieraannuttamis termin on keksinyt tuomittu pedofiili. Hänen teoriansa mukaan, jos lapsi kertoo isän hyväksikäyttäneen ja pahoinpidelleen häntä niin se ei pidä paikkansa vaan äiti on manipuloinut hänet luulemaan niin ja lapsen aidot muistot ja traumat ovat äidin aikaan saamia (täten hyväksikäyttäjä ja raiskaaja isät voivat kumota valheenpaljastustestin tulokset, jos sellainen lapselle tehtäisiin). Eli hänen tarkoitus oli laillisesti mahdollistaa isän lasta kohtaan tekemät hyväksikäytöt 18 vuoden ajan. Hänen mukaansa isän lapsensa seksuaalinen hyväksikäyttö ja lapsensa raiskaukset ovat myös aina sen äidin vikaa, koska äiti ei silloin ole tyydyttänyt miestään oikein ja tarpeeksi ja on siten aikaansaanut miehen hirmuteot. Hänen mukaansa lapset useimmiten myös haluavat seksiä isänsä kanssa ja he nauttivat siitä hyvin paljon ja se on heille hyvästä.
        Näitä pedofiileja on kaikkialla, myös oikeuslaitoksissa, joten en jättäisi lapseni suojelemista asianajajien ja tuomarin käsiin.
        Täälläkin ja joka paikassa samat pedofiilit yrittävät estää vanhempia suojelemasta lapsiaan. Maailma on täynnä läpeensä pahoja ihmisiä.


    • Tameko

      Kerran pedo, aina peto. Aika erikoista, että nämä vieraannuttamisaktivistit kommentoi näin törkeästi seksuaalirikollista puolustaen - onko teillä oma lehmä ojassa? Oletteko tekin pedofiilejä, jotka eivät saa tavata omia lapsiaan sairaiden mieltymysten vuoksi ja ootte keksineet tämän vieraannuttamisen sitä peittelemään. Hyi s.....na!

    • jokusds

      Joo. on saanut päänsä kuntoon ja on kiinnostunut lapsestaan..tuon kiinnostuksen tason kyllä voi arvata. ja päänsä kuntoon. lue: on saanut oppia tovereilta kuinka salata taipumuksensa ja olla jäämättä kiinni.
      EN ANTAISI OMAA LASTANI 5 SEKUNNIKSI PEDOFIILIN HUOSTAAN!

    • Teinityttö huijasi.

      Teinitytön kertomus seksuaalisesta hyväksikäytöstä ei ollut uskottava. Korkein oikeus hylkäs iantamassaan ennakkopäätöksessä syytteet, jossa isän väitettiin käyttäneen seksuaalisesti hyväksi 14-vuotiasta tytärtään.
      Helsingin Sanomat 20.12.2013.

      http://www.hs.fi/kotimaa/KKO Teinitytön kertomus hyväksikäytöstä ei ollut uskottava/a1387513091730?ref=hs-art-top-3
      -------------

    • isä

      Jos tuo menee oikeuteen, lapsen isä saa valvotut tapaamiset ilman muuta, mutta vain valvotut.

      Joten koska päätös on täysin varmasti tuo, neuvoisin käymään sopimassa nuo valvotut tapaamiset ihan lastenvalvojan kautta. Turhat oikeuskäsittelyt eivät ole kenenkään etu.

      • isä

        Tietysti voit käydä myös lakimieheltä kyselemässä (vaikka oikeusaputoimistosta), niin hän tarkastaa ennakkotapaukset. Ennakkotapausten mukaan kuitenkin pitää aina mennä.
        Nuo ennakkotapaukset on myös netissä ihan vapaasti kaikkien saatavilla.


    • Ilotulitus?

      Ongelmien taustalla on varmastikin paljon puhuttu naisten epätasa-arvo, joka sittemmin ryöstäytyi miesten, isien ja lasten sortamiseen.
      Tässä eräs uutinen. Mies uhkasi huoltajuuskiistan vuoksi tuomareita ja oikeuslaitosta norjalaisella ilotulituksella.

      Vhttp://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288646376063.html?ref=rss
      ----------

    • On ja ei

      Kyllä tuomio otetaan huomioon tapaamisoikeutta rustatessa, mikäli tämä lapsen isä on jota kuta pientä lasta käyttänyt seksuaalisesti hyväksi. Sellaisen pedon kynsiin ei pientä lasta valvomatta anneta.
      Tässä taitaa olla kyse sellaisesta seksuaalirikoksesta, joka on kohdistunut alle 16- vuotiaaseen neitokaiseen, eikö vain? Sillä tuskin on merkitystä tapaamisoikeusasiassa. On eri asia laittaa 15- vuotiasta kuin pientä lasta, eikö luulis?
      Pedofiili- nimityksen käyttäminen lähes suojaiässä olevan neitokaisen kanssa vehtaamisesta on kyllä liioiteltu.

      Mikäli tässä jutussa on kyse em. mainitsemastani tilanteessa, niin miksipä isä ei saisi lastaan tavata?

      • efebofiili on idioot

        Kun laki selkeästi sanoo, että suojaikäraja on 16, niin lakia rikkova tekee väärin. Jos isän käsitys vastuusta on tuo, niin saa epäillä missä muissa asioissa hän tulkitsee lakia niinkuin itse (penis) haluaa.


      • nähnytliikaa

        Ei oteta vanhoja tuomioita huomioon sen ihmeellisemmin koska se on vanhentunut, been there done that. Ja kaikki tapaamiset alkaa portaistetusti, eli korkeintaan vuoden (yleensä puol vuotta)valvottuna ja sen jälkeen pikkuhiljaa saa sit ottaa jo itelleen mukelon mukaan, yökyläilyt yms.. valitettavaa mutta totta, ei auta vedota mihinkään kun se lapsen oikeus isäänsä kumoaa kaiken (tiedän tää on sairasta). Meillä luojan kiitos kaikki nyt ihan ok, sanottiim vaan että tapaamisia he eivät pysty estämään koska ei ole todisteita siitä miksi lapsella ei olisi hyvät oltavat isänsä luona.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 125
      3196
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2926
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2258
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      24
      1795
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1529
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1407
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe