Huolestunut isi

Pisteistä..

Hei! Eksyin jostain syystä tälle palstalle kun etsin tietoja...

Eli vaimoni synnytti kauniin esikoistyttömme 3 päivää sitten.
Synnytys meni muuten hyvin, mutta loppumetreillä vauvan sydänäänet romahtivat vaarallisen alas, kone hälytti ja piippasi. Vauva saatiin kuitenkin onneksi pian ulos.
Tyttö vietiin tunniksi/pariksi "virkoamaan" mutta tuotiin sitten luoksemme.
Kätilö kertoi että vauva sai pisteet 5,7,8 ja on kuulemma harvinaista että vaiva on niin huonokuntoinen että saa vähemmän kuin 6 pistettä, eli antoi ymmärtää ettei tyttömme tilanne ollut kovinkaan hyvä.
Lisäksi tyttö oksenteli rajusti lapsivettä ensimmäisen vuorokauden ajan, mutta nyt tilanne jo ok.

Olen itse vielä töissä ja isyysloman pitäisi alkaa huomenna kun he pääsevät sairaalasta kotiin, olen siis päässyt heitä katsomaan vain iltaisin.
Yllätyin kun menin ensi kertaa katsomaan heitä, vaimoni oli järkyttynyt, huolestunut, peloissaan. Hän oli jutellut lastenlääkärin kanssa joka oli todennut vauvalla olevan kaikki hyvin, mutta kuulemma joskus rankasta syntymästä "huonoista pisteistä" voi jäädä jotain "vammoja/kehityshäiriöitä" ja että ne huomataan vasta vuosien kuluessa,lapsen kasvaessa.
Vaimoni on nyt peloissaan, hän pelkää miten voi nauttia vauvasta kun pitää pelätä onko hän terve vai ei....:(

Kysyisinkin että onko muiden vauvat saaneet huonoja pisteitä, ja mistä syystä, onko myöhemmin ollut kehityksessä häikkää?!

Kiitos jos joku vastailee...

7

495

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaksi pistettä

      Ensinnäkin onnittelut vauvasta! Melko harvoin hetkellisestä hapenpuutteesta vauvoille mitään pysyviä vammoja tulee. Ota huomioon, että vaimosi on synnytyksen jälkeen todella herkässä tilassa ja on saattanut ottaa lääkärin sanat vähän turhan painokkaasti. Jos asia kuitenkin jää vaivaamaan, niin tilatkaa ihmeessä aika lasten neurologille ja kyselkää häneltä kaikki, mikä mieltä painaa. Yleensä ammattilaisen kanssa juttelu helpottaa mieltä. Varmasti lapsen kehittyessä ja kasvaessa huoli viimeistään haihtuu. Terveisin: Kahden pisteen (2-4-6) tyttö, joka oli syntyessään aivan sininen. Mitään vammoja ei jäänyt. :)

    • 1819

      Aika näyttää onko lapsi terve, sai se sitten 10 pistettä tai vähemmän. Ei ne pisteet tulevaa määrää.

    • länsipiiri

      Meidän pojun synnytyksessä sydänäänet olivat myös välillä tosi huonot, koko synnytyksen ajan. Ja kone piippasi hälytystä ja sai vanhemmat (ja lekurinkin) hermoraunioiksi... Vauvalla oli lopulta napanuora 2 x kaulan ympäri ja kaikki pisteet olivat 7. 3 päivää tehohoidossa mutta kun nyt vaavia (5 kk) katselee, niin ei voisi uskoa, niin terhakka pakkaus on :) Alhaiset pisteet johtuivat todellakin rankasta synnytyksestä, nyt kaikki tosi hyvin.

    • tämmöisiä

      Pisteitä tippuu jo sinisistä kantapäistä...omista kaksosista toinen ei saanut edes noin hyviä alkuun, lopussa sentään tuli 9, terve teini nykyään, vaikka hätäsektiolla syntyivätkin. Sama tuli syke alkoi tippumaan, napanuora kaulan ympärillä.

    • Smootzoe

      Pojan siniset sormenpäät vei jo yhden pisteen... Ja anturit hälytti sydäntä synnytyksessä myös. Nyt mukula on terve ja reipas 4-vuotias.

      Velipoika sai syntyessään 10 pistettä ja todettiin viimein sitten kolmevuotiaana vaikeasti kehitysvammaiseksi: Diagnoosina autismi.

      Sitten on näitä rieppaasti keskosena syntyneitä tuttavia, jotka aivan ok ja normaaleja lapsia/aikuisia. Ja lapsia joiden äidit on polttaneet koko raskauden; Osalla astmaa, allergioita ja osa terveitä. Veljen kuukautta vanhempi poika on myös aivan terve ja reipas lapsi, vaikka synnytyksessä tuli ongelmia ja lopulta päädyttiin kolmen vuorokauden imukupin jälkeen hätäsektioon.

      Eli aina on mahdollisuus, että lapsessa on jokin vamma tai sellainen myöhemmin ilmenee. Ei se murehtimalla kuitenkaan miksikään muutu.

      Nyt vain rauhassa tutustutte vauvaan (jonka pisteetkin on minusta aivan hyvät näin maallikkona ajatellen) ja opettelette olemaan perhe. Jos vaimo tai sinä koette tarvitsevanne huoliinne liittyen apua, niin ottakaa yhteyttä neuvolaan, jossa varmasti seuraavat lasta ensimmäisen elinvuoden ajan muutenkin suurennuslasilla.

    • Yllätysvauva ulkom.

      Hei! Lapseni on kohta 4 kk ja synnytyksessä oli vähän erikoisia tapahtumia. Lapsi syntyi 3 päivää lapsiveden menon jälkeen ja 2 päivää oltiin synnytyssalin puolella oksitosiinitipassa. Tulehdusarvoni nousivat, joten sain suonensisäistä antibioottia -> lapsella ei ollut mitään tulehduksia pitkästä synnytyksestä huolimatta. Viimeisenä päivänä myös laskettiin vettä kohtuun, ettei lapsi kuivu.

      3. päivänä lapsen sydänkäyrässä oli laskuja supistusten aikana, mutta laskut korjaantuivat hyvin. Lisäksi lääkäri otti 3x pH-näytteen vauvan päästä, ettei ollut hapenpuutetta ja alatiesynnytyksenä voitiin jatkaa. Syntyessä oli napanuora 2x kaulan ympäri, ja lastenlääkäri hälytettiin paikalle. 1 piste meni ihonväristä, mutta vauva sai 9 pistettä ja luvan jäädä saliin äidin kanssa :) Ihan normaalisti on kasvanut, pirteä ja herttainen vauva!

      Onnea teille!

      • <3 6pistettä täällä <3

        meillä vauva on saannut 6pistettä ja on laskettu vain yhteen kertaan pisteet kun on ollut niin hoppu ! Kun hänella oli painoa niin vähän 650s mutta nyt kaikki hyvin mitään ei jäännyt tuosta hänelle :) voimia teille


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2102
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1654
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe