Katolinen kirkko lienee se oikea.

boxi

Pietari (Paavi?) sai Jeesukselta ne tunnetut taivaan avaimet ja on ne säilyttänyt mistään piittaamatta ja rutosti säheltäen, kuten tyyliin kuuluu. On kuitenkin säilyttänyt. Paavi on heittämällä kristityistä numero uno. Huokaus. Me protestantit olemme myös tarpeen, ja pelastumme siinä ohessa, mutta jollain lailla käy kateeksi katolista kirkkoa. Sitä ei mikään heiluta eikä hetkauta.
Pysyn kuitenkin omassa kirkossani-.Se on minun tieni.

35

203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Apostolinen kirkko oli se ainoa oikea, mutta paavin kirkko tuhosi sen.

      • pysyy

        Kristuksen kirkko on ja pysyy.
        Kirkko on sanan tytär ja kun pysytään Jumalan ilmoituksessa pysytään Kristuksessa.


      • Mikään ei ole pysyvä
        pysyy kirjoitti:

        Kristuksen kirkko on ja pysyy.
        Kirkko on sanan tytär ja kun pysytään Jumalan ilmoituksessa pysytään Kristuksessa.

        Mikä sellainen Kristuksen kirkko on? Helluntaiseurakuntako?


      • tv121

        mave
        Eikös kirkkojen kesken tunnustuksissa ole sovittu pyrkimyksestä pyrkiä kaikkia kirkkoja koskevaan yhteiseen katoliseen kirkkoon.


    • Nasse.

      Valehteltko taas aikasi ja lopulta kun juttusi palaa pohjaan ja olet kaikki omat vastauksesi ketjuun poistanut, poistatat koko ketjun?

      Uskismoraalilla, ála kerrossiivooja?

      • tisuri

        nasse!

        Oletko vertaimevä kapitalisti sika, joka halveksii rehellistä työtä tekevää siivoojaa, joka joutuu sinunkin limaiset lakanasi vaihtamaan, vaikka appia avuksi huusitkin!


    • Hei,


      Mikä lienee oikea? Lutherhan ei olisi halunnut perustaa omaa kirkkoa, vaan esitti kritiikin jossa kritisoi katolista kirkkoa; pois anekauppa, messukieli kansankieliseksi, munkkien ja nunnien selibaatti yms.

      Katolinen kirkko on mielestäni tärkeä, edelleen, mutta es.ehkäisykielto, pappien selibaatti ja naimattomuus ovat minusta kuitenkin melkoisia epäkohtia ja varmasti niihinkin tullaan vielä puuttumaan.


      Kaisa-pappi

      • Muhammed Ali

        Islam on oikea ja ainoa. Kaikki muut poistettavia harhaoppeja. Varsinkin Luterilaisuus ja Katolilaisuus ovat vääriä.


      • Allah akbar
        Muhammed Ali kirjoitti:

        Islam on oikea ja ainoa. Kaikki muut poistettavia harhaoppeja. Varsinkin Luterilaisuus ja Katolilaisuus ovat vääriä.

        Toivottavasti saadaan pikaisesti Sharia laki voimaan suomessa!


      • hallah
        Allah akbar kirjoitti:

        Toivottavasti saadaan pikaisesti Sharia laki voimaan suomessa!

        alah akbar!

        Onhan se voimassa kuvaannollisesti! Kun jätkät saa firman tuottamaan, sen omistaja katkaisee käden, eli tulon ja muuttaa hinku-intiaan. Ja liiallisesta ahneudesta napsitaan sormia pois ninel, niveleltä, eli alenna palkkaasi ja ota buranasi ja nitrosi aina viimeiseen hengenvetoon työssä ennen tyhjän potkaisemista!


      • tosi on

        Kaisa-pappi hyvä.

        Ei nämä ehkäisykiellot eikä naimattomuus ole suurimmat ongelmat katolisessa kirkossa.

        Suuri synti lienee neitsyt Marian palvonta yms. Olisit suoraan sanonut tämän pyhimysten palvonnan.


    • nuntius

      boxi!

      Vai ei hetkauta! Katolisten johto on "heittämällä" kuin nukkuvan rukous, eikä tunnusta, että punkan alla on megapommi!

    • Islamic Finland

      Islam kasvaa onnex voimakkaasti euroopassa. Pian on kristillisyys historiaa tai ei sitäkään...

    • näin palestiinassa

      PA:n parlamentti tulee ottamaaan käyttöön oikean käden katkaisemisen varkaudesta, kuolemantuomion aviorikoksesta, sekä maan myymisestä juutalaisille. Lievempinä piiskaaminen oluen juomisesta.
      Todellisuudessa lait kunniamurhineen ovat aina olleet käytäntönä arabikulttuurin kolonialisoimilla alueilla. Erikoiseksi asian tekee se, että myöskin suomalaiset tukevat Tuomiojan johdolla Palestiinan laillisuuskehitystä.

    • Oikeassa on boxi, paitsi siinä, että me protestantit olisimme tarpeen. Emme ole. Meistä on vain haittaa.

      • nuntius

        itse-murhaaja

        Nytpä teit pahat ilmaveivit käyräsapelilla! Miten niin haittaa:, ei ikunaskaan, sanoo protestanttinen reformisti! Meillä on tarpeemme - kai muistamme, mitä isämme Luther keksi tarpeellaan!


      • nuntius kirjoitti:

        itse-murhaaja

        Nytpä teit pahat ilmaveivit käyräsapelilla! Miten niin haittaa:, ei ikunaskaan, sanoo protestanttinen reformisti! Meillä on tarpeemme - kai muistamme, mitä isämme Luther keksi tarpeellaan!

        Harmi, että katolinen kirkko ei voinut ottaa protestantteja helmoihinsa jonain kuriositeettina ja kornina ryhmänä. Kuka on kiinnostunut jostain protestanttien piispasta? Paavi rules.


    • mielelläni minäkin

      olisin katolilainen, mutta yksin epäröin kääntyä koska haluan olla siellä missä perhe ja kummilapsetkin ovat. Silti minua harmittaa, että keskiaikaisten riitojen ja maallisten hallitsijoiden politiikan takia olemme yhä tavallaan eriseuralaisia.

      Kaisa-pappi arveli, että katolinen kirkkokin saattaa joskus perua ehkäisyvälinekiellon, mutta tuota hieman epäilen koska onhan se niin, että e-pillerin käytön vapautuminen toi mukanaan sellaisia seurauksia, kuin esiaviollisen ja muun avioliiton ulkopuolisen seksin yleistymisen, yhteiskunnallisen asennemuutoksen pornon ja prostituution suhteen, ja ylipäänsä seksin ja rakkauden, vastuun ja huolenpidon erkaantumisen toisistaan. Jotkut jopa puhuvat avioliittoinstituution kuolemisesta. Eihän sellainen ole kristillistä.

      Lisäksi voi miettiä, onko tuo kehitys myös johtanut siihen että talousajattelu ja kulutuskulttuuri on saanut yhteiskunnissa johtajan roolin. Kun lapsia ei ole kovin paljon, niin molemmat vanhemmat saavat paiskia palkkatöitä ja tuhlata palkkansa turhaankin tavaraan ja ulkomaanmatkoihin. Ja vaikka talouden rattaita näin voidellaan kuuliaisesti, niin silti tulee ongelmia kuten väestön ikääntyminen ja ympäristön kuormittuminen. Eikä niitä harvoja lapsia ja nuoria edes saada kasvatettua vanhempiaan hartaammiksi kristityiksi, vaan he massaeroavat kirkoista tai kirkkoihin jäädessäänkin pitävät pelkkään nautinnollisuuteen tai ihastumisiin perustuvaa seksiä kunnon kristillisenä käytöksenä.

      Ehkä se katolinen kirkko ei täysin väärässä ollutkaan ehkäisyvälineitä bannatessaan. Sitä en minäkään kuitenkaan käsitä miksi he ovat olleet hyvin jyrkkiä tautienkin ehkäisyn suhteen (B16 lievensi kondomikieltoa hieman), mutta seksuaalisen vallankumouksen toppuutteleminen noin muuten on tainnut olla ihan viisasta.

    • l-h

      Mikä lienee oikea? Lutherhan ei olisi halunnut perustaa omaa kirkkoa, vaan esitti kritiikin jossa kritisoi katolista kirkkoa; pois anekauppa, messukieli kansankieliseksi, munkkien ja nunnien selibaatti yms.Katolinen kirkko on mielestäni tärkeä, edelleen, mutta es.ehkäisykielto, pappien selibaatti ja naimattomuus ovat minusta kuitenkin melkoisia epäkohtia ja varmasti niihinkin tullaan vielä puuttumaan.
      Kaisa-pappi

      ainakin tuossa naimattomuuskohdassa menee Raamatun kanssa pieleen pahasti...
      1. Tim. 4:3
      ja jotka kieltävät menemästä naimisiin ja nauttimasta ruokia, mitkä Jumala on luonut niiden nautittavaksi kiitoksella, jotka uskovat ja ovat tulleet totuuden tuntemaan.

    • 444222

      Ilmestyskirja 17: 1 Ja tuli yksi niistä seitsemästä enkelistä, joilla oli ne seitsemän maljaa, ja puhui minulle sanoen: "Tule, minä näytän sinulle sen suuren porton tuomion, joka istuu paljojen vetten päällä,
      2 hänen, jonka kanssa maan kuninkaat ovat haureutta harjoittaneet ja jonka haureuden viinistä maan asukkaat ovat juopuneet".
      3 Ja hän vei minut hengessä erämaahan. Siellä minä näin naisen istuvan helakanpunaisen pedon selässä; peto oli täynnä pilkkaavia nimiä, ja sillä oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea.
      4 Ja nainen oli puettu purppuraan ja helakanpunaan ja koristettu kullalla ja jalokivillä ja helmillä ja piti kädessään kultaista maljaa, joka oli täynnä kauhistuksia ja hänen haureutensa riettauksia.
      5 Ja hänen otsaansa oli kirjoitettu nimi, salaisuus: "Suuri Babylon, maan porttojen ja kauhistuksien äiti".
      6 Ja minä näin sen naisen olevan juovuksissa pyhien verestä ja Jeesuksen todistajain verestä; ja nähdessäni hänet minä suuresti ihmettelin.

      Jopa Luther oli sitä mieltä, että katolinen kirkko on tuo portto, josta Ilmestyskirja puhuu. Tosin Luther perusti oman kirkkonsa paljolti samojen periaatteiden mukaan.

      Voidaan sanoa että portto on valtiokirkkolaitos, joka perustuu inhimmillisiin teologioihin.

      • 295

        Kaikkeahan voi sanoa mutta onko noilla sanoilla mitään katetta niin se onkin toinen asia. Jos sinäkin pysyisit Jeesuksen omissa sanomisissa niin kantasi olisi toinen. Jeesus itse puhui viimeisestä tuomiosta aivan toisin Matteuksen evankeliumissa ja hän oli sentään Jeesus.


    • tosi on
    • Totuuden.P

      . Kaikkea sitä pahaa mitä katolinen kirkko on historiansa aikana tehnyt, vähätellään nykyaikana?

      Katolinen kirkko julisti vastoin Jumalan sanaa paavin Jumalaksi, väärensi Jumalan kymmenen käskyä, antoi rahasta anteeksi mitä törkeimpiä syntejä, tappoi ja kidutti korkeimman pyhiä enemmän kuin mikään maallinen valta on koskaan tappanut.

      Katolinen kirkko teki kaikkensa, ettei kansa saisi Raamattua. Moni sai pimeänä keskiaikana sen omistamisesta maksaa hengellään. Kokonaisia perhekuntia tapettiin jos heidän kodistaan löytyi Raamattu. Ainostaan papit saivat tulkita sitä kansalle, ettei kirkossa vallitseva pimeys paljastuisi kansalle.

      Raamattu on vasta hyvin vähän aikaa ollut ihmisten saatuvilla. Uskonpuhdistuksen ansiosta meillä suomessakin on nykyään jokaisen saatuvilla. Uskonpuhdistuksen vaikka se jäikin luterilaisenkirkon osalta kesken. Ja sekin mikä puhdistui silloin, likaantuu nyt uudelleen Roomaan yhdistymisen myötä.

      Pimeyden ja väärinkäytösten listaa katolisen kirkon osalta voitaisiin jatkaa vaikka kuinka paljon. Kaiken tämän keskellä ihmetyttää Luterilaisen kirkon pappien myönteinen suhtautuminen Rooman kirkkoon, Raamattu sanoo: mitä yhteyttä on valkeudella ja pimeydellä? Ja miten sopivat yhteen Kristus ja Beliar? 2.Kor.6.14-15

    • >>>Katolinen kirkko lienee se oikea...
      Paavi on heittämällä kristityistä numero uno...
      Me protestantit olemme myös tarpeen...
      jollain lailla käy kateeksi katolista kirkkoa...

      Pysyn kuitenkin omassa kirkossani-.

    • tv121

      Kun tiedetään kristikunnan olevan joissakin asioissa hajaannuksen tilassa ja tajuttu olevan kiistattomasti ristiriidassa evankeliumin ja muun apostolisen perinnön kanssa,
      pitäisikö sen merkitä kaikille kirkoille parannuksen vaatimusta.

      • Ongelmana on, että olemme protestantteja jo sielultamme: nyysimme, väittelemme, luemme Raamattua kuin asunto-osakeyhtiön tilinpäätöstä, otamme tosissamme joka ehkäisykiellon ja pyhimyksen. Katolinen ei ajattele noin oman kokemukseni mukaan. Olennaista heille on olla katolinen: siinä on kaikki. Sitä on sitten jos jonkinlaista tsembaloa ympärillä ja pyhimyksiä riittää, mutta niihin ei suhtauduta kuten protestantti. Tämän ajattelutapani vuoksi en tule olemaan katolinen. Katolinen ystäväni sanoi, että ei hätää, Paavi hoitaa kaikkien kristittyjen puolesta sen pelastuksen jollain lailla ( jos oikein mitenkään tajusin sitä tajunnanvirtaa...). Protestantti on vöittelevä puupää ja katolinen on mystikko jos jotain olen tajunnut. Ihan sama -ikiateisti- kumpaan lastenloru osoittaa: oikeassa ovat kumpikin. Ateisti ei ainakaan oikeassa ole. Tyhjä mikä tyhjä. Sen saa hakemattakin.


      • 2:sta samoilla linjoilla
        boxi kirjoitti:

        Ongelmana on, että olemme protestantteja jo sielultamme: nyysimme, väittelemme, luemme Raamattua kuin asunto-osakeyhtiön tilinpäätöstä, otamme tosissamme joka ehkäisykiellon ja pyhimyksen. Katolinen ei ajattele noin oman kokemukseni mukaan. Olennaista heille on olla katolinen: siinä on kaikki. Sitä on sitten jos jonkinlaista tsembaloa ympärillä ja pyhimyksiä riittää, mutta niihin ei suhtauduta kuten protestantti. Tämän ajattelutapani vuoksi en tule olemaan katolinen. Katolinen ystäväni sanoi, että ei hätää, Paavi hoitaa kaikkien kristittyjen puolesta sen pelastuksen jollain lailla ( jos oikein mitenkään tajusin sitä tajunnanvirtaa...). Protestantti on vöittelevä puupää ja katolinen on mystikko jos jotain olen tajunnut. Ihan sama -ikiateisti- kumpaan lastenloru osoittaa: oikeassa ovat kumpikin. Ateisti ei ainakaan oikeassa ole. Tyhjä mikä tyhjä. Sen saa hakemattakin.

        Niin kyllähän katolilaisilla on teidän kanssa sellaisia suurenlinjan yhteyksiä esimerkiksi naisten alistaminen sekä lasten hyväksikäyttö, hyvin suosittuja huveja kaikkien kristinuskoisten keskuudessa kautta historian.


      • baksi
        boxi kirjoitti:

        Ongelmana on, että olemme protestantteja jo sielultamme: nyysimme, väittelemme, luemme Raamattua kuin asunto-osakeyhtiön tilinpäätöstä, otamme tosissamme joka ehkäisykiellon ja pyhimyksen. Katolinen ei ajattele noin oman kokemukseni mukaan. Olennaista heille on olla katolinen: siinä on kaikki. Sitä on sitten jos jonkinlaista tsembaloa ympärillä ja pyhimyksiä riittää, mutta niihin ei suhtauduta kuten protestantti. Tämän ajattelutapani vuoksi en tule olemaan katolinen. Katolinen ystäväni sanoi, että ei hätää, Paavi hoitaa kaikkien kristittyjen puolesta sen pelastuksen jollain lailla ( jos oikein mitenkään tajusin sitä tajunnanvirtaa...). Protestantti on vöittelevä puupää ja katolinen on mystikko jos jotain olen tajunnut. Ihan sama -ikiateisti- kumpaan lastenloru osoittaa: oikeassa ovat kumpikin. Ateisti ei ainakaan oikeassa ole. Tyhjä mikä tyhjä. Sen saa hakemattakin.

        Protestantit, tai ainakin luterilaiset täällä Pohjois-Euroopassa, ovat sellaisia käytännön järki-ihmisiä. Se on tuonut maalliseen elämään paljon hyvää. Ollaan vastuuntuntoisia ja luotettavia ja työteliäitä, asioista huolehditaan ja systeemit toimii. Uskonnossa se ominaisuus ei sitten olekaan niin hyvä. Luterilaisuus on liian puisevaa ja tosikkomaista.


      • samaa sukuako?
        baksi kirjoitti:

        Protestantit, tai ainakin luterilaiset täällä Pohjois-Euroopassa, ovat sellaisia käytännön järki-ihmisiä. Se on tuonut maalliseen elämään paljon hyvää. Ollaan vastuuntuntoisia ja luotettavia ja työteliäitä, asioista huolehditaan ja systeemit toimii. Uskonnossa se ominaisuus ei sitten olekaan niin hyvä. Luterilaisuus on liian puisevaa ja tosikkomaista.

        Niin huvittavintahan tässä on se että palstallakin monesti nähnyt hurmoshenkiset uskovaiset arvostelevat katolilaista kirkko näkemättä että itseasiassa heillä on paljon enemmän katolilaisten kanssa yhteistä kuin luterilaisilla mm. naispappeutta ei hyväksytä, naisten jos nyt ei suoranainen alistaminen niin heidän pitäminen heikommassa asemassa,naisen ensisijainen tehtävä on tietenkin lisääntyä vain aviossa, naista joka tekee työuraa ei arvosteta millään tavalla, selibaatti ennen avioliittoa joka koskee etupäässä naisia kuten katolilaisessa yhteiskunnassa, homoutta on pidetty syntien syntinä lukuunottamatta nyt uusimman paavin joitakin puolilempeitä lausuntoja joista voisi päätellä että kanta sielläkin asiaan muuttuu pikkuhiljaa. Ehdoton rippisalaisuus jopa rikoksessa, ilmi tulleet pedofilia tapaukset ja ne lukemattomat tapaukset jotka on piilotettu uskonnollisen yhteisön toimesta...


      • samaa sukuako? kirjoitti:

        Niin huvittavintahan tässä on se että palstallakin monesti nähnyt hurmoshenkiset uskovaiset arvostelevat katolilaista kirkko näkemättä että itseasiassa heillä on paljon enemmän katolilaisten kanssa yhteistä kuin luterilaisilla mm. naispappeutta ei hyväksytä, naisten jos nyt ei suoranainen alistaminen niin heidän pitäminen heikommassa asemassa,naisen ensisijainen tehtävä on tietenkin lisääntyä vain aviossa, naista joka tekee työuraa ei arvosteta millään tavalla, selibaatti ennen avioliittoa joka koskee etupäässä naisia kuten katolilaisessa yhteiskunnassa, homoutta on pidetty syntien syntinä lukuunottamatta nyt uusimman paavin joitakin puolilempeitä lausuntoja joista voisi päätellä että kanta sielläkin asiaan muuttuu pikkuhiljaa. Ehdoton rippisalaisuus jopa rikoksessa, ilmi tulleet pedofilia tapaukset ja ne lukemattomat tapaukset jotka on piilotettu uskonnollisen yhteisön toimesta...

        Muistakaamme, että Jacqueline Kennedy mm oli katolinen. Samoin JFK. Eivät nyt ihan säälittäviä.


      • boxi kirjoitti:

        Muistakaamme, että Jacqueline Kennedy mm oli katolinen. Samoin JFK. Eivät nyt ihan säälittäviä.

        "naisen ensisijainen tehtävä on tietenkin lisääntyä vain aviossa," Tähän voisi lisätä, että suomalainen nainen ei pääse naimisiin melkein millään, kun nykymiehet roikottavat naisiaan avoliiton retaleessa, vaikka lapsiakin olisi jo. Mitään ryhtiä tai rakkautta ei missään näy, suu korkeintaan käy. Minusta olisi mukavampi, että mies menisi naimisiin lasten äidin kanssa, kuin että äiti vääntäisi koko homman yksin. Respect niille monille, jotka sen joutuvat tekemään!


    • ppkm

      Muistakaamme pedofiiliskandaalit, joita ei ole vieläkään puitu pohjia myöten.

    • htt8

      2 Tim 3:12: "Ja kaikki, jotka tahtovat elää jumalisesti Kristuksessa Jeesuksessa, joutuvat vainottaviksi."

      Tuo jae todistaa, että katoliset eivät voi olla kristittyjä. Katolisia ei ole koskaan vainottu vaan he ovat aina olleet vainoamassa oikeita kristittyjä.

      • tv121

        htt8
        Kun aikaisemmin käytin sanaa katolinen en tarkoittanut Roomalaiskatollista kirkkoa vaan yleensä kirkkoja.


    • Tavis :))

      Palstan lopettaminen ei tule hetkeäkään liian aikaisin,

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      244
      2243
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      161
      1468
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1310
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1039
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      960
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      943
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      679
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe