Aikuisten uravalmennus

Uravalmennus

Tuollaiseen pitää nyt ensi vuonna mennä tai tulee karenssi ja kestää 2 kuukautta. Onko kukaan sellaisella ollut ja mitä sieltä saa irti. Kurssi sisältää myös orjatyötä eli työharjoittelua, mutta ilmeisesti jos työllisyyssuunnitelmassa ei lue että sellaiseen suostuu, se tuskin pakollista? Kuinka isoja ryhmiä ne yleensä olleet? Itse kun en ole kovin sosiaalinen ja tuollaiset 10-20 hengen ryhmät ei kiinnosta.

31

4464

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyväksikäyttökurssi

      Ihan shaissea. Kuuntelet siellä pätkätyökonsultin jorinoina ja paikalla käy sitten parin firman pikkumomot mainostamassa kuinka sinne pääsee ilmaistyöhön tosta vaan. Kurssin jälkeen sinun on pakko mennä orjatyöhön tai karenssi napsahtaa ja 99,99 % todennäköisyydellä et hyödy kurssista mitenkään tai työllisty. Olet vain poissa työttömyystilastoista.

      Olen itse käynyt kyseisen kurssin. Ei mitään hyötyä. Nykyään olen töissä suhteiden kautta.

      • Shaissea

        Höpö mikään pakko ole kurssin jälkeen mennä orjatyöhön. Miksi kirjoitella shaissea sellaisesta joka ei pidä paikkansa.


      • ????

        Mistä olet saanut käsityksen että uravalmennuksen jälkeen pakko mennä orjatöihin? Jouduitko itse? Uravalmennuskursseja on erilaisia ja ehkäpä nuorille suunnatut on erilaisia. Itse en jaksa tuollaiseen väittämään uskoa.


    • 5+16

      Itsekin aloitan tuolaisessa karenssin uhalla. En hae opiskelupaikkoja eli mitä hyötyä tuosta sitten on? Ymmärtääkseni pääasiassa etsitään sopivaa opiskelupaikkaa?

      • Pitkä ja tipaton!

        Voi teitä raukkoja! Minä olen sen saman kurssin jo kokenut :( Todella pitkästyttävä ja turha kurssi, koittakaa ihmiset vain jaksaa vetää se loppuun kunnialla. Muutamalle tuli heti alkuun karenssi kun eivät ilmestyneet ollenkaan koko kurssille :)


    • 3+1

      enpä usko, että sen jälkeen pakotetaan orjatöihin. lukeeko se jossain että sinne pakko mennä kun kurssi loppuu? usein ja lähes aina siihen kuuluu kyllä orjaharjoittelu 2-6 viikkoa, mutta se loppuu kun valmennuskin loppuu.

      • tahtoo valmennukseen

        Minä kans uravalmennukseen.Työelämää 42 vuotta ja ikää 58.


    • riippumaton

      Juu, olen ollut urakurssilla. Siellä oli tosi mukaviakin juttuja, mutta oli myös kauhean lapsellista joskus. Työharjoittelua oli monta viikkoa, sen tein ihan mielelläni, ja sitten jäin siihen harjoittelupaikkaan töihin vielä vuodeksi aika kehnolla palkalla, mutta oli se parempi kuin mikään työttömyyskorvaus. No sitten sen vuoden jälkeen aloin itsenäiseksi yrittäjäksi. Sillä tiellä olen edelleen ja tarkoitus olisi jatkaa eläkeikään asti.

      Kyllä minulle on tärkeää, että ansaitsen itse elantoni ja että rahaa on riittävästi, eikä tarvitse mihinkään selittää henkilökohtaisia tuloja ja menoja. Siis en ole riippuvainen toimeentulotuista ja muista.

    • fdgfhgjfghjk

      Tuollaisilla kursseilla on useita päämääriä:

      1. Kaunistella työttömyystilastoja; kun koko ajan on osa porukasta kurssilla tai orjatyössä, voidaan valehdella maan todellinen työttömyysprosentti.

      2. Tarjota yhteiskunnan, eli meidän, maksamia työpaikkoja kaikenlaisille osaamattomille, jotka sitten päättivät ryhtyä opettamaan muita.

      3. Lannistaa työnhakijoiden itsetunto ja rohkeus niin, että heidät on helpompi sijoittaa orjatyöläisiksi.


      Mutta itsestäsi ja ryhmästä riippuu, miten mielenkiintoisia kokemuksia voitte jakaa toistenne kanssa vaikka sitten vain ruokatauoilla; strategioita työkkärin muijien kurissapitoon, läpimenneitä valituksia vaikkapa ihmisoikeuksien julistuksen rikkomisesta tai työttömyysturvalain omaperäisestä soveltamisesta.

      Noita tapaamisia voi pitää yhteishengen nostattamistilaisuuksina. Ryhmä ihmisiä, joilla luultavasti useimmilla on työttömyyden aikana parantunut käsitys siitä, millainen tämä yhteiskunta oikein on ja miten sitä tulisi muuttaa - yhdessä pystymme enempään. Olisi hienoa saada järjestettyä valtakunnallisia tempauksia. Niihin voisi osallistua yhdellä paikkakunnalla, kukin omalla paikkakunnillaan, tai netissä, tai kirjekampanjana. Ideoita vaan kehiin. Keskitytään parantamaan tämän maan rakenteita, niin talous paranee ja työllistymme paremmin.

      Yksi asia, johon noista kursseista tuskin on hyötyä, on palkkatyön löytäminen orjatyön kautta. Orjatyön kautta ei työllisty. Se ei ole edes sen pyrkimys. On pyrkimys saada suuri osa nykyisistä palkannauttijoistakin orjiksi.

      • Jeplis

        Tuo on erittäin hyvin sanottu, koska tuotahan se todellisuudessa on.


    • ja sitten nettiin

      Muista sitten äänittää, jos on tarpeen. Tai pidä ainakin äänityslaite pöydällä - se toimii hyvin jo, kun kurssin pitäjä luulee sinun äänittävän.

      • 7+2

        Kellä aikaa ja mahdollisuutta äänittää 8 tuntia, 5 päivää, 2-3 kuukautta putkeen? Kännyköitä jokaisella äänittämiseen eli sen suhteen turha uhkailla kurssinpitäjiä kun ne kuuluu normi pöydälle ja elämään muutenkin ei vaan "uhkana" siinä pöydällä. Ja aina niillä kursseilla on 12-20 muutakin eli ei ole yksin todistamassa jos sellaista tulee vastaan jossa se olisi tarpeellista.


    • Hmmmm

      Mitäköhän tapahtuu jos ei onnistu löytämään parissa kolmessa viikossa harjoittelupaikkaa joka yleensä se aika kun se pitäisi löytyä? Tuskin siitä voi rankaista esim karenssilla jos sitä ei kaikesta huolimatta vaan löydy. Onkohan sellaisissa tapauksissa kurssinjärjestäjällä velvollisuus joku paikka jostakin antaa? Itse kun olin 7 kuukautta kestävällä kurssilla, oli todella hankala työharjoittelupaikka löytää muutamaksi kuukaudeksi. Lopulta se kuitenkin onneksi löytyi melkeen kalkkiviivoilla kun aikaa oli enää pari päivää, mutta ei ihan helpoin juttu ollut se saada pitkäaikaistyöttömälle. Heitä ei varmaan huolita edes ilmaiseksi kovinkaan helposti.

    • kurssilla

      täällä istutaan, vielä kuukausi jäljellä. aivan täyttä paskaa ja ajan tuhlaamista.
      itsetuntoa ja masennusta käydään läpi. uhkasin lähteä vittuuun kolmantena itsetunto päivänä, niin vaihdettiin aihetta masennukseen, sitä kuuntelin päivän ja sanoin että psykiatrini kielsi puhumasta masennuksesta, sen jälkeen olen saanut istua netissä

      • huutonaurua

        :D :D :D


    • 167-176

      Niin, ei noilla kursseilla juuri muuta tapahdu kun houunpersaus kuluu istuessa, meillä ainakin oli puupenkit kun kurssilla olin.

      Kyllä siinä karskeinkin tyypi masentuu jos päivä tolkulla siitä puhutaan vaikkei se taida muuten olla tarttuvaa.

      Kiva oli jos keksi jonkun jekun kouluttajalle, sellainen pelasti päivän.

    • Meillä uravalmennuksessa ollaan kuukauden aikana päästy pisteeseen, jossa tänään otettiin tietokoneen esille sitä tarkoitusta varten, että kirjoitetaan ansioluettelot. Hakemuksia sitten seuraa ehkä joskus myöhemmin, joskin tämä "ura"valmennus kerkeää päättyä jo varmaankin ennen sitä. Eli kovaa tahtia kohti tulevaa työpaikkaa ollaan edetty.

      Päivät on pitäneet sisällään jos jonkinmoista terveysoppia, liikuntaa, esikoulutasoista arkastelua aikuisten täysijärkisten ihmisen kesken ja "luokkaretkiä" ties mihin turhiin kohteisiin ihan vaan päivien täytteeksi. Työn tai opiskelupaikan löytäminen tuntuu olevan täysin sivuseikka.

      Tämä on todella surullista. Ryhmässämme on korkeasti kouluttautuneita pitkäaikaistyttömiä ja juuri ammattiin valmistuneita henkilöitä, jotka eivät syystä taisesta ole heti työllistyneet. Omalla kohdallani tähän työkkärin järjestämään valmennukseen innoitti riittämätön koulutus. Ihmettelen suuresti, mitä tällainen ryhmä hyötyy siitä, että päivästä toiseen piirrellään lappusille @-merkkejä tai opetellaan kaunokirjoitusta tai käydään välillä uimassa ja vaikka tutustumassa paikallisen K-kaupan julkisivuun. Tähänkö yhteiskuntamme todella satsaa työttömyyden vähentämiseksi?

      • absurdi systeemi

        Minäkin olin uravalmennuksessa ja kokemus oli lähinnä naurettava. Siellä me aikuiset ihmiset harjoiteltiin puhelimessa puhumista, tutustuttiin mollin sivuihin ja opeteltiin muka kirjoittamaan wordilla. Vetäjä oli palkattu pätkätöihin kortistosta ja näytti olevan vain onnellinen kun ei itse tarvinnut olla vastaavalla huuhaa kurssilla.
        Sitten katseltiin ihan turhia kaavioita piirtoheittimeltä ja luettiin kirjaa joka kurssin alussa meille annettiin. Tämäkin oli selkeästi kirjoitettu kuin pikkulapsille, eikä tarjonnut mitään uutta mitä normaalijärkinen ihminen ei jo tietäisi.

        Kaikki kurssilla olevat olivat ihan normaaleja työttömäksi jääneitä aikuisia ihmisiä ja jokainen 30v. Ketään vaan ei ollut löytänyt töitä kun töitä vaan ei ole. Kurssilla oli eri työelämän tehneitä ihmisiä joista yksikään ei kyllä mielestäni kuulunut sinne. Oli siivoojaa, insinööriä, kansainvälistä markkinointia pyörittänyttä ihmista, puutyöläinen, hitsaaja, opettaja ja pari entistä yrittäjää. Niin ja yksi ulkomaalainen nainen joka oli ammatiltaan sairaanhoitaja ja osasi puhua täysin Suomea.

        Mielestäni oli ihan täyttä valtion rahanhaaskausta koko kurssi alusta loppuun asti.


    • absurdi systeemi

      Mieluummin joku yhtä tyhjän kanssa uravalmennus kun 9 euron matkakorvauksilla kuntouttavassa työtoiminnassa joka päivä, josta kanssa ei ole mitään hyötyä.

      Nykyajan työttömille ei ole tarjolla yhtään mitään järkeviä toimenpiteitä mistä oikeasti olisi jotain hyötyä ihmiselle. Siis jos on ihan tavis työtön ihminen jolla oikeasti ei ole ongelmana muutakuin normiliksaisen työpaikan puute.

      Ikävä kyllä kaikki työttömät niputetaan kuntoutusta tarviviksi vammaisiksi, narkkareiksi ja alkoholisteiksi. Ei mitään auta vaikka olisi pari kolme hyvillä arvosanoilla läpäistyä tutkintoa ja työelämää kymmenen vuotta takana.

      • Anonyymi

        No kuntouttavassa työtoiminnassa sai sentään työttömyyskorvauksen 9€ ilmaisen ruuan ja kahvit matkakorvauksen. Uravalmennuksessa saa vain työttömyyskorvauksen 9€. Työkokeilussa joutuu tekemään ilmaista työtä. Kuntouttavassa pelasimme biljardia, sählyä, katsoimme elokuvia, virkistyspäiviäkin oli, kävimme hohtokeilaamassa, ongella, teimme nuotiolla ruokaa, youtubeen teimme videoita, kävimme päiväretkellä erään tunturin valloittamassa pohjoisessa. Tietenkin jotkut ovat joutuneet ilmaiseen työhönkin, mutta minä olin kolmannen sektorin sosiaalisessa yrityksessä, jonne jäin sitten töihin palkattuna pariksi vuodeksi. Eihän se palkka mikään hyvä ollut, mutta vapaa-ajan ohjaajan tessin mukainen.


    • Vanki nro 2013

      Kuulostaa niin tutulta :) Minä olin samalla kurssilla 2kk putkeen, aamusta alkoi klo 08.15 ja päättyi n klo 14,30 jotain. Kurssi oli aivan turha ja todella puuduttava istua koneen edessä koko päivän. Usein kun ei selvästikkään kouluttaja ollut keksinyt asiaa kyseiselle päivällä niin jouduttiin selaamaan typeriä mollin sivuja aivan puuduksiin asti? Käytiin n neljässä eri työpaikassa muka tutustumassa, eli että saatiin sekin päivä vedetty pulkkaan edes jotenkin. Paikat jossa kävimme olivat aivan olemattomia ja työllistyminen sniihin ei olisi koskaan ainakaan normaalilla työsuhteella onnistunut, ainoastaa tukityöllisyyspaikkoja kaikki tyyni ja oikeastaan siis orjapaikkoja.

      Kahvitauot venyivät usein jopa 40min mittaiseksi ja ruokatunnit selkeästi noin tunnin. Höpöttelimme päivat pitkät kaikesta mm itsetunnosta ja muusta joutavasta ja usein oli jotain tosi lapsellisia ryhmätöitä? Kurssin tärkein tavoite lieni olevan vastuukouluttajalle te- toimistolle tuleva ns jatkosuunnitelma, suunitelman piti laatia monisivuiselle kyselylomakkeelle, sitä me sitten pelonsekaisin tuntein väkersimme ja lopulta kohtasimme pelätyn te-toimiston vastuuvirkailijan joka meitä jokaista sitten vuorollaan tenttasi.

      Kurssissa oli kuitenkin jotakin positiivista kuitenkin, nimittäin ihan nasta porukka joita meitä sinne oli määrätty enemmän tai vähemmän :) yhdessä valitimme ja purnasimme ääneen ja olihan joillakin kouluttajilla meissä kestämistä :) me sanoimme selkeästi mitä mieltä olimme kurssista kun meiltä sitä tivattiin :) ja oli sekin hyöty että kurssin loputtua sain olla ihan vapaana ja olen edelleen vapaana monista yrityksistä huolimatta :) Olisi hauska kuulla mitä muille kohtalotovereille kuuluu nykyään :) Tämä kurssi oli siis seinäjoella vuoden 2013 lopussa :) Jouluksi kotiin pääsimme :))

    • nakkkimakkara

      Mulla on tällä hetkellä moinen urakurssi. Puhutaan masennuksesta ja naisten lehti-huuhaasta; jaksamisesta ja kaikenmaailman feng shuista, tupakkataukoja jatkuvasti onneksi. Välillä käydään keilaamassa, biljardiklubeilla yms. auttamassa työllistymistä kaljan voimin. Jee. Itse keväällä valmistunut eli ihan normitilanteessa.

    • kurssilta_karenssi

      Ota huomioon, että kusseilta saa myös karenssin, jos et onnistu hankkimaan itsellesi työharjoittelupaikkaa...

      • Työmarkkinatukimies

        Ei saa karenssia jos ei onnistu hankkimaan työharjoittelupaikkaa. Itse olin uravalmennuskurssilla enkä saanut työharjoittelupaikkaa. Työharjoittelujakson tein kotona omalla koneella kurssin järjestäjälle ja siinä oli minun työharjoitteluni. CV:kin jäi tekemättä, kun työharjoittelujakson jälkeen oli kaikille lääkärin suorittama työkyvyn kartoitus. Siinä minulla todettiin olevan työkykyä pysyvästi alentava sairaus ja jäinkin koko loppukurssin ajaksi sairaslomalle. Olen ollut työmarkkinatuella jo yli 3000 vuorokautta.


      • karenssitehdas

        meillä sai karenssin kaikki, jotka eivät saaneet hankittua harjoittelupaikkaa.


      • adsfadfa

        Jos työvoimatoimisto ei onnistunut löytämään minulle työtä eikä edes palkkatukipaikkaa yli 3 vuoden aikana, niin miten minä voisi löytyä harjoittelupaikka 2 viikossa? Hohhoijaaa....

        Sama kuin sanoisi pitkäaikaistyöttömälle, että jos et löydä työtä huomisen asti, niin saat karenssia..


    • kysymykseeneos

      En tiedä, mutta luulis, että tuollaisissakin ihmisillä olis kovempi motivaatio, jos ei kyse olisi pakosta - jos ja mikäli asia niin on. Ei ole kokemusta, mutta luulis, että jotakin lakipykälää sellainenkin saattaa rikkoa, että JOS JA MIKÄLI osallistuminen jonnekin työvoimahallinnon kurssille on vain näennäisesti vapaaehtoista ja että jos ainoat yhteiskunnan tuet joiden varassa työtön on, menee ihmiseltä mikäli ei osallistu. Tuskin ketään pakottamaan mihinkään kuitenkaan voi. Mua kyllä kiinnostaa, ihan objektiivisesti, että miten esim. pikkukunnissa asiat... Virallinen työvoimahallinto kun ei saa toimia minkään tiettyjen yksityisyritysten pussiin Suomessa, ja Suomessa on orjatyövoiman käyttö - ainakin toistaiseksi- onneksi kielletty.

      Lainsäädäntöhän, ainakin se käsitykseni mukaan, Suomen maassa lähtee vapaaehtoisuudesta myös työttömille työnhakijoille tarkoittaen sitä, että viimekätinen mahdollisuus päättää omasta uravalinnastaan, kouluttautumisestaan tai siitä että mitä työtä valitsee tehdä ja kenelle, on kansalaisella itsellään, ilman että lakisääteinen sosiaaliturva vietäis keneltäkään, jos ei ole samaa mieltä soveltuvuudestaan johonkin hommaan esim. tuntemattoman virkailijan kanssa. Toivottavasti nuo on vain niitä kauhutarinoita, eikä totta.:(

      Varmaan TE- toimistoissa yleisesti saa ihan hyvää kohtelua, kun käyttäytyy rakentavasti. Ongelmallisin tilanne on tietysti niillä paroilla, jotka vaikka sossun asiakkaiksi ovat erehtyneet menemään. Suoraan eivät esim. TE- toimisto, Kela ja sossutoimisto missään saa vaihtaa asiakkaan yksityisasioita koskevia tietoja, mutta jokainen fiksu paljon lukenuthan tietää, että se on fuulaa, ja että aikamoinen mielivalta saattais pahimmassa tapauksessa kukkia, jos vaikka joku virkailija on päättänyt sossuasiakkaana olleen kohdalla, että asiakas kuuluu tekemään orjatyötä siivoojana, vaikka entinen asiakas itse haluaisi tehdä akateemisen tutkintonsa loppuun. No, vähän kärjistettyä.;) Itse olen aina saanut hyvää kohtelua.

      En minä tiedä, mutta minä itse kysyisin, että kuka siitä on päättänyt, jos minut tosta vaan määrttäisiin jonnekin uudelleen koulutukseen, ja nimethän on työnhakijalla oikeus halutessaan saada.

      Luultavasti kaikenlaisista työttömien kurssituksista todellisesti on hyötyä, jos osanottajat itse ovat niihin aidosti motivoituneita ja kokevat elämäntilanteessaan kurssin tarpeelliseksi. Silloin niistä kursseista varmaan tulee suurin hyöty, ja joku saattaa jopa keksiä uusia ideoita ja väyliä työllistyä. Pakolla ei koskaan ihmisten kohdalla missään hyvä heilu, vaan tarvitaan porkkanaa enemmän kuin keppiä. Julmimmat yhteiskunnassa tosin eri mieltä.

      En tosiaan osaa vastata. En tiedä tuollaisista.

    • kokemusta.on.kuin

      Minäkin olin uravalmennuskurssilla. Tästä on jo aikaa. Kiva porukka, ihan järkevää väkeä paria erikoista lukuunottamatta.

      Kurssi oli osittain lapsellinen, mutta kokonaisuutena ottaen hauska kokemus. Ensimmäisen kerran elämässäni minulle jopa maksettiin "opiskelusta".

      Onnistuin järjestämään itselleni jopa kaksi harjoittelupaikkaa. Valitsin sen, josta luvattiin työtä harjoittelun jälkeenkin. Olinkin harjoittelun jälkeen vielä vuoden kyseisellä työnantajalla. Sen jälkeen aloin itsenäiseksi yrittäjäksi. Sillä tiellä olen ja pysyn.

      Melkein kaikki kurssilaiset (16) työllistyivät. Parilla taisi olla mielenterveydessä jotain häikkää tai joku luonnevika. Näiden työelämä ei ole onnistunut.

      • huonoVitsi

        haista nyt jo...


      • kokemusta.on.kuin
        huonoVitsi kirjoitti:

        haista nyt jo...

        Et sitten tiedä oikeasta elämästä mitään. Todellisuus on nimittäin usein tarua ihmeellisempi.


      • Matti_olli

        i am just on that course spending my life time... Persons here cant organize my corect cours to get permissions for electrician work... But they are gonna push me on some wokr practis wich even is not gonna help me for future searching job, Bad organizing and totally unfair for manny og us.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      201
      7748
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4432
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2165
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2089
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1905
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      39
      1736
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1716
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1659
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1438
    Aihe