Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Alfa Giulietta 1.4 170hv

pokajoke

Jos nyt kerrankin ilman provoilua ja tunteenpaloa.

Kolme vuotta, 65000km takana ja nyt on loppuraportin paikka. Auto vaihtuu tammikuussa.

-2 kertaa öljyt pihalle pakkasessa < -25 astetta
-koiranluu --> uusittiin
-vaihdekepin nuppi --> uusittiin
-bensatankin luukku jumittui 2 kertaa --> rasvaus riitti
-takaikkunoiden sähkökäyttö --> johdotusta
-radio asemat hukassa --> johdotusta
-ohjauspyörän nahka kuoriutui -->uusittiin
-vaihdekepin "nahkasuojus" mureni --> uusittiin
-takavalojen ledisarja --> johdotusta

Mukava, sympaattinen ja huomiota herättävä auto. Hyvä ajettava niin kuivalla kuin lumessa. Yllättävän tilava, ulkonäkö on usein pettänyt takapenkille kutsuttuja. Vikaherkkyyden takia ei viitsi pitää takuun (3v) jälkeen. Ja koska ei tiedä pystyykö taas kolmen vuoden päästä vaihtamaan, niin ei uskalla jatkaa Alfailua. Sääli.

Hyvä muistaa ,että lähes mallinsa ensimmäisiä, joten varmasti osa virheistä on jo korjattu.

Kaikki remontit on tehty takuun piikkiin ja Tampereen Autokeskuksen huolto on ollut esimerkillistä. Perushuoltojen hinnat ihan maltillisia.

Vaihto 10.000 eur kalliimpaan autoon, arvon lasku prosenteissa, ja tietysti euroissa pienempi kuin edellisessä, Volvo S60. Eli "halpoja" mutta työläitä kilometrejä.

16

5492

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Giuliettakuski

      Harmi että "leiri" vaihtuu.

      Oman Giuliettan kanssa en ole vielä ongelmiin törmännyt, mutta tosin takanakin on vasta vajaat 10000km. Omalla kohdalla valintaani vaikutti se, että auto on mukavan persoonallinen. Ei vaan oikein jaksanut Octaviat sun muut koko kansan suosikit sytyttää. Alfalla tosin joutuu selittelemään valintaa lähes jokaiselle, kun esim. jonkun Toyotan kohdalla riittää kun kertoo miten hyvä jälleenmyyntiarvo siinä on ym. vastaavaa. Itseäni on viehättänyt myös "alfisitien" yhteisöllisyys, eli kun esim. joku ventovieras alfakuski mornjenstaa vastaantullessa tai tulee juttelemaan tankatessa.

      Alfan ongelmana tällä hetkellä on erittäin suppea mallivalikoima eli käytännössä Mito ja Giulietta. 4C on vähän turhan extreme. Voi olla että omanikin vaihtuu kun 3v. on täynnä, mutta sitä ennen pyritään selvittämään mm. mikä on Alfan laatutaso v. 2013.

      • pokajoke

        Nuo listallani olevat viat ovat tunnettuja Alfaforumeilla. Olen varma, että sinun tuoreemmassa mallissa nuo "ominaisuudet" on jo fixattu ja sinulla on paljon mukavia kilometrejä edessä.


    • Giuliettakuski

      Sen verran vielä täytyy mainostaa eli jos joku nyt sattuu Giuliettan ostoa harkitsevan, niin Autokeskuksella on vuoden loppuun asti kestävä tarjous, jossa myydään Giuliettaa 170hp Mutli-Air koneella n. 25000€ kun normaalihinta on n. 29000€.

      • Joo, me ostettiin! Oli vähän vahinko, mutta ihana on.


    • einari4

      varmaan "kerättty" foorumeelta nuo "viat"...

    • pokajoke

      Ei, Einari4, valitettavasti ei. Listasta puuttui vielä vaihteenvaihtajan anturi, mikä lopetti start&stop toiminnan ja DNA toiminnan. Mutta kuten kirjoitin, alkupään autoja ja varmasti iso osa virheistä jo korjattu uusimmissa versioista.

      Toivottavasti toiseen leiriin siirtyminen on tilapäistä ja jossain valissä pääsen vaikka uuden Giulian puikkoihin. Jos Giulietta on hyvännäköinen, niin mallikuvien perusteella uusi Giulia on klassikko syntyessään. Ensi vuonna pitäisi ilmestyä ja alustava hinnoittelu ei ole ihan paha.

      • GP 1.2 Air -11

        Fiat-miehenä tulee joskus luettua myös tätä Alfan palstaa. Itselläni pian 3-vuotias Grande Punto 1.2 jossa kilsoja 72 tkm, ostaessa n.400 km (oli esittelyauto). Toiminut erinomaisesti, ajovalopolttimot ja toisen parkkipolttimon vaihtanut. Ainut takuukorjaus oli viime talvena kun takaikkunan veivisysteemi rikkoontui koska yritin aukaista sitä pakkasella. Etusähkölasit kyllä kestää käytöä vaikka olisi pakkastakin. Hyvin käynnistynyt myös kovalla pakkasella joskus lämmittämättäkin. 2 vuosihuoltoa tehty joista ensimmäinen merkkiliikkeessä. Tyytyväinen olen ollut Fiatini huolettomuuteen ja luotettavuuteen. Tällä viikolla käytin ensimmäistä kertaa katsastuksessa ja läpi meni huomautuksitta.


      • Ex Fiatiin hurahtanu
        GP 1.2 Air -11 kirjoitti:

        Fiat-miehenä tulee joskus luettua myös tätä Alfan palstaa. Itselläni pian 3-vuotias Grande Punto 1.2 jossa kilsoja 72 tkm, ostaessa n.400 km (oli esittelyauto). Toiminut erinomaisesti, ajovalopolttimot ja toisen parkkipolttimon vaihtanut. Ainut takuukorjaus oli viime talvena kun takaikkunan veivisysteemi rikkoontui koska yritin aukaista sitä pakkasella. Etusähkölasit kyllä kestää käytöä vaikka olisi pakkastakin. Hyvin käynnistynyt myös kovalla pakkasella joskus lämmittämättäkin. 2 vuosihuoltoa tehty joista ensimmäinen merkkiliikkeessä. Tyytyväinen olen ollut Fiatini huolettomuuteen ja luotettavuuteen. Tällä viikolla käytin ensimmäistä kertaa katsastuksessa ja läpi meni huomautuksitta.

        Minä kanssa entisenä Fiat miehenä, Uno -Punto60- Grandepunto. Ihmettelen näitä "viattomuuksia." Grandeen ekassa vuosihuollossa vesipunppu, huohotiletku.12tkm. ajettu. Koiranluut ,päästöt poskellaan Ja taas -letku halki ,pakokaasut sisään. No kaikki takuuseen ja vielä olisin Evoon vaihtanut,mutta hyvitys olematon.


      • einari4

        juu kävit hakemassa "listaan" lisää jepjep, mutta ei oikein uppoa nämä sadut


      • pokajoke
        einari4 kirjoitti:

        juu kävit hakemassa "listaan" lisää jepjep, mutta ei oikein uppoa nämä sadut

        Huomenta Einari, nyt ei enää Alfa -listoja tarvitse seurata. Luovuin Giuliettasta maanantaina. Auton ulkonäköä, ajettavuutta ja Alfa -yhteisöä jäin kaipaamaan, mutta en malttanut pitää yli 3v takuun. Jos uusi Giulia nyt tämän vuoden aikana ilmestyy, niin sitten taas seurataan silmä tarkkana Alfa -foorumeita. Ja jos kommentit luo uskoa Alfan laatutasoon, niin kuka tietää vaikka kolmen - neljän vuoden päästä palaisin Alfa leiriin. Mukavia kilometrejä Alfallasi.

        Ai niin, Tampereen suunnalla on tulossa viimeisen päälle korjattu, virheetön Giulietta pian myyntiin ;>)


    • Luigi4

      Yleensähän nämä Fiatien/Alfojen arvostelijat ovat tyyppejä, joilla ei eläissään ole ollut yhtään em. automerkkiä. Pääsääntöisesti he ovat kuulleet kaverin kaverin kaverilta jolla oli 80-luvulla kyseinen auto, että niissä oli aivan hirveästi vikoja ja autot ruostui käsiin. Sitten he ajavat itse jollain VW:llä jossa ei muuuta olekkaan kuin vikoja tai jollain Skodalla, joka on niin kamalan näköinen että herää kysymys onko Skodalla yhtään muotoilijaa palkkalistoillaan.

    • pokajoke

      No niin. Perjantaina sain auton takuuhuollosta. Autokeskus teki taas hyvää ja siistiä työtä, katkenneet? takalasinnostimen piuhat vaihdettiin ja antenin hapettunut kattovahvistin uusittiin. Auto pelasi kuin unelma. Tänään oli huonompi päivä, start&stop sydeemi lakkasi toimimasta. Toivottavasti saadaan maanantai aamupäivällä kuntoon, iltapäivällä olisi Alfan poisluovutus.

      • at3

        Morjesta palstalaiset!pitipä vanhana italialaismerkkien omistaja tänne kirjoittaa kommenttia!joo pari unoa,yksi croma,yksi brava,yksi kappa ollut,sekä yksi korealainen,sekä nyt toinen suzuki eli grandvitara menossa!tuo Croma vm 1988 oli aikoinaan todella mahtava auto ajoltaan ja ei minusta isompia vikoja ollu ja aina italialaiset autot talvella lähteneet hyvin käyntiin ja ilman lämmitystäkin.Kappaa muistelen vieläkin tyytyväisenä siinä oli laadukas auto joka palveli vuosia,nyt kuitenkin tilanne se että työni ja harrastusten vuoksi tarvitsen maasturia ja sellanen tullu hankittua.
        Varmasti olisi harkinnassa italialainen maasturi jos sellanen tulisi ja mielellään erillisrunkoinen ja alennusvaihteet tietysti pitäisi olla?Muistaakseni fiiulla joku maasturi on tulossa?tietääkö palstalaiset?


    • pentti hurri

      Joo chroma on tosi mahtava ajoltaa ja Skoda on sama kun audi

    • Axwell

      Itsellä on kolme vuotta vanha Multiair 170 hv business, tuosta listasta tunnistan ainoastaan vaihdekepin nupin ja toinen takuukorjaus oli pelkääjän puolen irrallinen oven kaiutinpaneeli joka alkoi resonoimaan Rammsteinin tahtiin 10000 kilometrissä.

      Muuten tähän mennessä täysin vikavapaa auto, talviautona parempi kuin aikaisempi Volvo T5 s40 (mm. parempi huurteenpoisto ja lämmityslaite, vähemmän vikoja).

      Giuliaa tässä odotellaan vesi kielellä, Alfoista ei nyt taida päästä eroon enää millään, toivottavasti maahantuonti jatkuu ettei tarvitse lähteä muualta hakemaan.

    • rasvanahka

      Sulla on ollut rasvaset tassut kun ratista nahka lähti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1975
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1614
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1356
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      50
      1253
    8. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1246
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1212
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe