Tanskalaisomistus

Nyfiken

Vakiohäirikölle tiedoksi:
Koska, jälleen kerran, haukuit rumalla nimityksellä tämän palstan olevan hurriloisten omistuksessa, niin tiedokses vaan, että suomi24 kuuluu Aller-konsenin omistukseen, joka on tanskalainen. Haukkumasi ruotslaiset eivät ole omistajina.
Lopeta jo. Olet jo monesti osoittanut ettet mitään tiedä.
Minulle on ihan sama jos poistatat tämän viestin, olet kuitenkin uteliaana sen lukenut.

5

83

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Näin on totuus

   Vaikka Suomi24 olisikin tanskalaisten niin palstaa valvoo suomenruotsalaiset.
   Sensuuri ja poistelut on selvästi rasismia jolla erotellaan kansalaisia
   sen mukaan mitä he asioistaan kirjoittavat. RKP:n politrukit vahtaavat melkein
   kaikilla keskustelupalstoilla mikä on erittäin raukkamaista toimintaa mikä herättä
   vastenmielisyyttä kansalaisissa tuota rasistipuoluetta kohtaan.

   • Nyfiken

    Tuo on jo vainoharhaista! Rauhoitu nyt, hyvä ihminen.

    Miksi on vaikea hyväksyä, että suomenkieliset suomalaisetkaan eivät hyväksy kaikenlaista törkyä nettifoorumeissa?
    Emme me ole tyhmiä, sellaisia joita suomenruotsalaiset joutuisivat valvomaan. Me osaamme itsekin poistattaa toisten suomalaisten tekemät törkyviestit kun ne alittavat hyvän maun rajat.

    Tämän palstan jatkuva pommittaminen Ahvenanmaata haukkuvilla viesteillä ei ole keskustelua, se on vaan haukkumista.

    Kun täällä esittämäsi väitteet korjataan, huom! täällä asuvien suomenkielisten toimesta, et hyväksy vastauksia vaan alat haukkumaan niinkin käsittämättömällä sanalla kuin hurriloinen? Miten voit yhdistää suomenkielisen suomalaisen siihen sanaan? Ymmärräthän sen olevan loukkaava, rasistinen ruotsalaisia kohtaan?

    Kyselet, tarkistelet mutta et ymmärrä saamiasi vastauksia, alat vetää niistä omituisia johtopäätöksiäsi, jotka ovat vieneet useinkin ihan toiseen suuntaan alkuperäisestä väittämästäsi. Turhauttavaa. Eikä johda mihinkään. Lopulta vihaisena kirjoitat jotain törkyä ja joku joko poistattaa sen, tai sitten ylläpito on ehtinyt itse käydä kurkkaamassa tilanteen ja syytät siitä sitten Rkp:a. Hmmm...

    Voisitko tehdä vaikkapa Uuden Vuoden lupauksen, että otat kirjoituksiisi positiivisen kannan, näet Ahvenanmaan suomalaisille uutena aluevaltauksena (kyllä vain, määrämme kasvaa täällä) ja saat tietää in side-juttua saarelaisilta itseltään?
    Ehkä jopa kiinnostuisit niin paljon, että visiiteeraat saaristossa. Pohjoisen saaristoreitin kautta matka on upea, laivalla nopea ja lentäen sikanopea.

    Tulet vaikkapa Viikinkimarkkinoille, joissa esiintyy kaikista pohjoismaista Wanhan Ajan tyyliin pukeutuneita ihmisiä, seppiä, käsitöiden taitajia ja kielten sekamelskaa.
    Tai ehkäpä olet rock´n ´rollin ystävä? Tervetuloa Maarianhaminan RockOff-tapahtumaan, kestää viikon.

    Itse tulin vuosia sitten kesätöihin, palasin mantereelle mutta kaipasin takaisin saaristoon. Enkä kadu valintaani. Samaa ovat sanoneet monet muutkin. Täällä on sellaista ainutlaatuisuutta, jota et löydä Ruotsista tai Suomen ruotsinkielisistä kunnista. Ai mikäkö: ihmisten lämpö, toinen toisestaan huolta pitävä ote, me-henki johon vedetään mukaan tänne muuttaneetkin. Meitä tulijoita saarelaistetaan.

    Sellainen me-henkisyys on manner-Suomesta katoamassa valitettavan kovaa vauhtia. Siksikö siellä voidaan niin pahoin, turvaudutaan hengenriistoon joko muilta tai itseltä, tehdään toinen toistaan raaempia surmatöitä yms? Pelottavaa. Suomeen nähden pikkuinen Ahvenanmaa tuntuu paratiisilta vaikka täälläkin välillä sattuu ja tapahtuu mutta väkilukuun nähden häviävän vähän.

    Ja muista: sitä luulemaasi kielirasismia ei ole, on vain laki joka suojaa ruotsinkieltä Suomen maakunnassa. Kuten on laki saamelaisia varten, joka suojaa inarinsaamea ja kolttasaamea pohjois-Suomessa.
    Jokin historiankirjoitus kertoo, että saaret olivat tuhatkunta vuotta sitten suomenkielisten asuttamana. He kalastivat ja kävivät mm. suolakauppaa viikinkien kanssa. Pikkuhiljaa kansat sekoittuivat ja ruotsinkielisyys valtasi alaa. Kauppakieli, katsos. Nyt se on maailmalla englanti, sitä tarvitaan ja se valtaa todellakin alaa kaikkialla! Miksi se hyväksytään?
    Silti täällä on aina ollut suomenkielinen vähemmistö ja nyt näyttää sekin kasvavan. Onko saariston seuraava tuhatvuotinen kausi sitten jälleen suomenkielisten? Vai tuleeko sekakielinen yhteiskunta? Sitähän me ei olla näkemässä.

    Ota positiivinen asenne! Itsesi takia.


  • bfjbfjngjgjgjg

   Up

  • fghjgjgjkhnhh
  • gdhjbfgjngfgnfjgj

   No just joo, varmaan just sama tyyppi. Himmee päästään.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   185
   5929
  2. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   562
   2660
  3. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   86
   1853
  4. Oma kansa ensin?

   Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
   Maailman menoa
   364
   1285
  5. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   15
   1283
  6. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   282
   1216
  7. Naton kannatus Suomessa on hiipunut olemattomiin.

   Ovatko aiemmin fanaattisesti natoa kannattaneet tajunneet, että sotajärjestöön liittyminen onkin täysin turhaa, kun itänaapurista ei mitään uhkaa ole?
   Maailman menoa
   237
   825
  8. Martina menestyi Barcelonassa

   Martina kävi kisaamassa Espanjan Barcelonassa ja sijoittui hienosti sijalle 7. Pyöräilyssä Martina oli 2 nopein.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   143
   811
  9. Yllätys! Maajussille morsian -sarjan maajussi ja tangokuningatar v. 2019 Temptation Islandissa!

   Oooo, Maajussille morsian kohtaa Tempparit… Aika villiä. Mitä tunteita herättää, aiotko katsoa nyt Temptation Islandia, jos olet katsonut Maajussill
   Tv-sarjat
   8
   770
  10. Aiotteko tehdä mitään saadaksenne kohteenne

   Aiotteko tehdä mitään oikeassa elämässä saadaksenne henkilön jonka perään täällä haikailette vai aiotteko vain ikuisesti kirjoitella tänne?
   Ikävä
   59
   754
  Aihe