Vaasa opiskelukaupunkina ja ruotsin kielen taito

MuKeSä

Olen jo jonkin aikaa harkinnut hakevani opiskelemaan hallintotieteitä Vaasaan tuossa seuraavan vuoden puolella, siis vuonna 2014. Minua kuitenkin mietityttää muutama asia.

Ensinnäkin haluaisin tietää opetuksen tasosta; miten laadukkaan koulutuksen Vaasan yliopistolta saa? Itse olen pohtinut erityisesti julkisoikeuden ja aluetieteen potentiaalia pääaineena. Jos jommassa kummassa opetus on selvästi parempaa kuin toisessa, kertokaa.

Toinen asia: jos haluaa työllistyä (tai ylipäätänsä pärjätä sosiaalisessa mielessä eli verkostoitua, löytää kavereita, tapailla vastakkaista sukupuolta yms.) ko. kaupungissa, onko ruotsin kielen hallinta välttämätöntä? Osaan kyseistä kieltä toki jonkin verran, mutten kuitenkaan katso pystyväni esim. heittämään läppää ruotsiksi.

Kertokaahan kaikki mahdollinen, mitä mieleen kyseisestä kaupungista tulee; kuuntelen mielelläni!

2

975

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • austerism1

      Voin suositella Vaasaa lämpimästi. Itse opiskelin hum. tieteitä, joten en osaa hallintototieteistä tarkemmin kertoa. Hum. tieteissä opetus oli laadukasta. Mutta kannattaa ehkä kurkistaa yliopiston sivustoa ja etsiä sieltä hallintotieteen opiskelijan kirjoittama blogi ja ottaa vaikkapa kyseiseen blogistiin yhteyttä.

      Vaasassa ei välttämättä tarvitse osata ruotsia, jos ajatellaan sosiaalisia kuvioita ja arkielämää. Yliopistossa pärjää suomeksi ( englanniksi) - samoin Vaasassa noin yleisesti. Toisaalta jos haluaa tehdä töitä opintojen ohessa vaikkapa jossain palvelualan ammatissa (esim. kaupassa), niin ruotsin kieli on tarpeen. Sama pätee luultavasti myös esim. Turussa ja Helsingissä.

      Mutta tietysti ruotsin osaamisesta on Vaasassa sekin hyöty, että tällöin voi halutessaan opiskella sivuaineita ÅA:ssa tai Hankenilla tai HY:n oikeustieteellisessä (Vaasassa on kai ruotsiksi tuo opetus). Ja tällöin on myös helpompi ottaa osaa ÅA:n ja Hankenin opiskelijoiden järjestämiin tapahtumiin, jos VYY:n toiminta ei jostain syystä riitä. Toisaalta Vaasassa on kyllä helppo kehittää kielitaitoa, jos yhtään löytyy viitseliäisyyttä. Ruotsin kieleen kuitenkin törmää siellä jatkuvasti, ja ainakin silloin kun itse asuin Vaasassa, siellä pystyi seuraamaan mm. ruotsalaisia TV-kanavia. No tietysti netistä nyt onnistuu muutenkin.

      Yleisesti ottaen Vaasa on mukava ja viehättävä kaupunki, jossa on todella paljon opiskelijoita. Itse tykkäsin kovastikin siitä, että ruotsin kieli ja suomenruotsalainen kulttuuri on melko näkyvästi läsnä Vaasassa. Se antaa kaupungille kansainvälisen fiiliksen. Asuin Vaasan jälkeen muutaman vuoden Joensuussa (joka siis on kutakuinkin samankokoinen kaupunki, jos unohdetaan kuntaliitokset), ja kyllä Vaasa näistä kahdesta on miellyttävämpi paikka asua - vaikkei Joensuussakaan sinänsä mitään kamalaa ole.

    • en kannata Vaasaa

      Ruotsi on käyttäjävihamielinen kieli koska se ei toimi englannin tai muiden suurten kielien tavoin. Se ei yhdistä kahta EI äidinkieleltään ruotsinkielistä, vaan toimii vain suomen- ja ruotsinkielisen välillä.

      Englanti on käyttäjäystävällinen kieli koska sitä voi käyttää melkein kaikkien kanssa. Ruotsi ei ole käyttäjäystävällinen vaan oikeammin käyttäjävihamielinen kieli.

      Ruotsi on käyttäjävihamielinen kieli suomenkieliselle koska ruotsin kieli ei toimi koskaan kahden ulkomaalaisen välillä kommunikaatiokielenä. Suomalaiset ovat ainoita ulkomaalaisia jotka opiskelevat ruotsia. Suomalaiset pyritään asettamaan alempaan asemaan ruotsin kielen avulla, kun suomalainen joutuu ojentamaan äidinkielenedun ruotsalaiselle puhuessaan.

      Ruotsi on käyttäjävihamielinen kieli suomenkieliselle koska se on pakotettu suomenkieliselle eikä suomalainen saa siten valita edes muita kieliä sen tilalle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      260
      2501
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      187
      1599
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1406
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1136
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1129
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      219
      993
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      990
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      885
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      710
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      709
    Aihe