Mitä jälkitarkastuksessa tapahtui?

näinkö

Ihan mielenkiinnosta kyselen, että millainen teidän jälkitarkastuksenne oli.
Itse kävin siellä viime viikolla, ja todella nopea käynti olikin. Kysyttiin miten vauvan kanssa lähtenyt menemään, ja millainen vointi itsellä on.. Sitten lääkäri kirjoitti reseptin minipillereihin, antoi todistuksen tarkastuksesta kelaa varten, ja lopuksi vielä ultralla katsoi, että kohtu on tyhjentynyt.
Ihmettelen, kun oli niin nopea käynti. Luulin, että verenpainetta, painoa jne olisi katsottu.
Miten teillä muilla?

7

444

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei kuulu lääkärille

      Verenpaine yleensä katsotaan, mutta eipä se sun painosi sille lääkärille enää kuulu. Raskauden aikana painonnousu liittyy myös vauvan vointiin ja siksi sitä seurataan neuvolassa. Ei minuakaan neuvolassa mitattu jälkitarkastuksessa. Tosin terkka (tapasin hänet ennen lääkärikäyntiä) kysäisi, että ei tainnut sinulle raskauskiloja jäädä, kun painoa tuli vain yhdeksän kiloa ja vastasin sitten, että olin jo alle lähtöpainon. Mikä siis sinänsä ei ollut mikään tavoiteltava asia, koska bmi oli ennen raskautta 20, eikä ollut tarvetta laihduttaa. Terkka vaan sitten kannusti pitämään omista syömisistä kiinni ja syömään mahdollisimman ravitsevasti. Lääkärikäyntiin kuului meillä sisätutkimus, ei ultraa.

      Tuon verenpaineen suhteen voi olla myös niin, että jos sinulla ei koko raskausaikana (eikä synnytyksessä) ollut ongelmia paineiden kanssa, niin lääkäri ei katsonut tarpeelliseksi mitata.

    • jälkitarkastustodist

      Hoitaja otti verenpaineen, mittasi painon ja hemoglobiinin, virtsatesti tehtiin ja tsekattiin arvot, kysyttiin miten menee, milloin verinen jälkivuoto loppui, kysyttiin ehkäisystä yms.

      Lääkäri teki sisätutkimuksen ja kysyi masentaako. Siinäpä se.

    • huhhlö

      lääkäri katsoo alapäähän ja kirjoittaa siitä paperin. kiitos.

    • näin meillä

      Lääkäri teki sisätutkimuksen ja totesi että näkyy olevan edelleen veristä vuotoa. Jälkivuoto tosiaan kesti minulla kolme kuukautta joskin niukkana. En enää muista ultrattiinko, koska jälkitarkastuksestani on aikaa melkein kolme vuotta ja toinen lapsikin on jo tulossa :D

      Verikoekin otettiin. Kysyttiin että onko ehkäisylle tarvetta. Kyseltiin myös että onko vauvan kanssa sujunut ja miltä tuntuu (minulla oli diagnosoitu synnytyksenjälkeinen masennus).

      Eipä siinä sen kummempia. Pihalle vaan. Ai niin, en tiedä että oliko tuo ihan samanlainen tarkastus kuin terveyskeskuksissa tehtävä, koska minut määrättiin jälkitarkastukseen synnytyssairaalaani Naistenklinikalle. Syynä oli synnytyksessä tulleet pahat repeämät, joiden paraneminen haluttiin tarkistaa vielä siellä, samoin lantionpohjalihasten kunto. Paitsi ettei viimeksi mainittua kyllä mielestäni tarkistettu mitenkään. Hyvin ne palautuivat ja repeämätkin korjaantuivat ajan mittaan niin ettei eroa entiseen huomaa (paitsi eppari tietysti, mutta muut repeämät olivatkin sisäpuolella).

    • Klö

      Meillä kätilö tekee jälkitarkastuksen norm. synnytyksen äideille. Käydään läpi vielä synnytys, ja onko jäänyt jotain mieltä kaihertavaa. Miten imetys sujuu. Katotaan hb, RR, paino, pissa. Keskustellaan lantionpohjalihasten kunnosta, ehkäisystä ja annetaan aloituspillerit tai aikaa ehk.nlaan tai kierukan/kapselin asetukseen, mahd. otetaan papa. Tehdään vatsalihasjännesauman tarkistus, tarkistetaan välilihan repeämät, tehdään sisätutkimus, kohdun koko, arkuus ym. emättimen siisteys, laskeumat, pukamat. Keskustellaan ristiäisistä ja arjen sujumisesta. Mahd. annetaan jatkoaikoja psyk.hoitajalle, lääkärille, perhetyöhön ym. Annetaan jt. todistus kelalle. Ja päätetään tämän raskauden osalta pitkä yhteistyö. HEI HEI!

      • olipa sulla seula

        No jopas.. itsellä ei menny varmaan kun 10 min.. kysy vaan miten menee.. sanoin et hyvin menee..eikä muuta. Ei edes koskenu minuun, ei mitää testejä tai ultraa...


      • näin meillä

        Ei meilläkään tuossa määrin keskusteltu ja ihan hyvä niin. Imetyksestä ei ollut tarvetta puhua, koska oman lääkitykseni takia imetys ei ollut mahdollistakaan, eikä ristiäisistä tai muistakaan juhlista ole puhuttu neuvolassakaan koskaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6519
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4203
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2607
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1548
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe