Longinuksen keihäs tekee voittamattomaksi

järkee vai ei?

Eilen oli telkussa ohjelma, en tiedä miksi tällaisia ohjelmia ostetaan näytettäväksi, ilmeisesti niin halpoja hankkia täytteeksi ohjelmakaavioon.

Kerrottiin Longinuksen keihäästä, jolla tarun mukaan pisteltiin Jeesusta kun hän roikkui ristillä. Uskomuksen mukaan keihään haltija on voittamaton. Hitler oli kuulemma kiinnostunut keihäästä, sen saamisesta ja joidenkin mielestä hän sen haltuunsa saikin. Ohjelmassa arvuuteltiin onko keihäs mennyt kenties sakemannien sukellusveneen mukana merenpohjaan jne... "teorioitahan on kiva heitellä, kaikki yhtä uskottavia/uskomattomia. Mitään todisteita tarun todenmukaisuudesta minkään osalta ei ole, ei edes keihään olemassaolosta ole mitään todisteita. Uusnatsit ovat kuulemma nykyään keihään perässä, yrittävät saada sen haltuunsa.

Oli ohjelmassa haastateltu järjen ääntäkin, tiedemiestä joka totesi että aina kun löydetään joku "pyhäinjäännös", niin se on pian näytillä kymmenissä kirkoissa ympäri maailmaa. Jeesuksen esinahkakin on viidessätoista kirkossa. Jokohan Jessen kalsarit on löydetty? Minkä merkkiset?, se olis valmistajalle lottovoitto, jos firma vielä pystyssä.

Se on trendi että näissä huuhaa ohjelmissa annetaan suun vuoro epäilijöillekin, järjen äänelle, Se ikään kuin lisää ohjelman puolueettomuutta. uskottavuutta. Uskovaisille uppoa kuitenkin tarina kuin tarina. He sivuuttavat skeptikon puheet.

Ohjelmassa entinen henkivartija kertoi kirkossa, kiva paikan valinta, FBI-agentteja vilisevässä tarinassaan, kuinka häön on saanut varmalta taholta tiedon että keihäs on hykyisin sellaisen poppoon hallussa jotka eivät tunnusta vaan vihaavat "oikeata jumalaa" ja ovat Luciferin omia. Huuu - kuinka pelottavaa! Apuva!

Toki jos tollot saa käsinsä minkä tahansa esineen jonka kuvittelevat antavan heille voittamattomuuden, maailmanherruuden niin toki pahaa jälkeä voi seurata, oli ne sitten krisseleita tai Luciferin palvojia. Voihan Graalin malja ja temppeliherrat!

10

188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Geometria

      Höh, tyhmät kun ei ymmärrä,että loginus Jeesus-kertomuksssa tarkoitti selaisen suorakaitenelävistäjää,jonka kylki oli 4x222, joloin kahden suorakulmaisen komion sivut ovat suhteessa 3:4:5 ja 5:4:3 ja 345 543=888 eli Ieous kun 222 on nazorbaios ja 666 pleuran eli sivu.
      Tämä 'lävistäjä' keihästää 'pedon' eli sivun 666 222.
      Otakaa kynä ja paperia ja piirtäkää ko suorakaiden jasen sisään 12 kulmainen risti, jonka mitasuhteet ovat korkeus 888 ja leveys 666 ja ristin yläsakaran leveys 222 tulette hämmästymään.

      • Sekava selityksesi ei meinannut ensin aueta. Sitten kun aukesi selvisi jippokin. Tuo toimii noilla kolmion sivujen suhdeluvuilla mutta myös kaikilla vastaavaa ideaa käyttävillä summatuilla lukupareilla 123 321=444, 234,432=666 jne, 123 321 on 4 jaollinen eli toimii tasaluvuin, seuraava on sitten 567 756, joka on 1332, 4x1332=5328, yläsakara 1332, ristin korkeus 5328, leveys 3996. Kokeile ja hämmästy. Ihme? Ei.

        Typot editoitu pois.


    • Theologi

      Hienoa että avasit. Homma toimii tietysti kaikilla Pythagoraan teoreemaan sopivilla luvuilla, mutta tässä on nyt olennaista siis se, että luku 222, joka on esimerkissäni lähtökohta, vastaa kreikan gematriassa sanaa n a z o r a i o s eli nasaretilainen ja 666 on genetiivimuodossa olevan kylki-eli p l e u r a n sanan lukaurvo! Longinus' eli ristin tai suorakaiteen pitkä lävistäjä työntyy juuri tähän Jeesuksen kylkeen!
      Tulimme myös todistaneeksi, että luku 666 liittyy Jeesukseen merkityksessä nasaretilainen ja 'peto' (leijona, Juudaan jalopeura Arieh=6x6x6 eli 216!) ja sen,että Uuden testamentin kirjoituksiin ovat vaikuttaneet aleksandrian ymliopistossa gematriaan ja geometriaan perehtyneet gnostikot.

      Huomaa, että jos leikkaat tämän ristin pahville,voi taivuttaa sen kuutioksi ja kuution kulmien asteluku on juuri 2160 astetta( 10x 6x6x6)Jeesus oli ristillä
      kirjaimellisestio tulkittuna 21600 sekuntia (6 tuntia = 360 minuuttia = 21600
      sekuntia)

      • Jostakin syystä nyt vain aina saadaan Pythagoraan lauseeseen sopivat luvut aina mutta matematiikassa on paljonkin samankaltaisia "ihmeellisyyksiä". Vaikkapa muistisääntö jonka avulla pitkiäkin lukusarjoja (raja on se kuinka pitkän lukusarjan kykenet päähäsi tallentamaan, tulos. Jos sen kirjoittaa paperille on rajoituksena vain enää aika), on helppo kertoa keskenään kunhan ne vain päättyvät numeroon 5 tai 0 tai ottaa kuutiojuuria suuristakin luvuista "päässälaskien".

        Gematriasta tuo ei kuitenkaan todista mitään. Jostakin syystä nuo lukuparit toimivat kuitenkin aina, myös 2,4,5,6 jne. numeroisina sarjoina. Kyllä sinne kummallisuuksia jo mahtuu joukkoon.


      • a-teisti kirjoitti:

        Jostakin syystä nyt vain aina saadaan Pythagoraan lauseeseen sopivat luvut aina mutta matematiikassa on paljonkin samankaltaisia "ihmeellisyyksiä". Vaikkapa muistisääntö jonka avulla pitkiäkin lukusarjoja (raja on se kuinka pitkän lukusarjan kykenet päähäsi tallentamaan, tulos. Jos sen kirjoittaa paperille on rajoituksena vain enää aika), on helppo kertoa keskenään kunhan ne vain päättyvät numeroon 5 tai 0 tai ottaa kuutiojuuria suuristakin luvuista "päässälaskien".

        Gematriasta tuo ei kuitenkaan todista mitään. Jostakin syystä nuo lukuparit toimivat kuitenkin aina, myös 2,4,5,6 jne. numeroisina sarjoina. Kyllä sinne kummallisuuksia jo mahtuu joukkoon.

        Tai jostakin syystä... Onhan se selvää nyt miksi aina saadaan Pythagoraan lauseeseen sopivat luvut. Yhteenlaskuhan sen kertoo. Kuitenkin tuollaisen todistus arvo on nolla, eiköhän etsimällä sopivat merkitykset luvuille ja sopivat tavat niitä käsitellä voitaisi todistaa lähes mitä tahansa. Vai mitä luulet?


      • Luku 111 on jotenkin Jumalallinen, eikö? 1:1:1 voisi olla vaikka Isä, Poika ja Pyhä Henki... Tehdään kuusikulmio jonka sisäpuolinen D on 666, ulkopuolinen 888 ja kulmia siis 6: (666/6=111) Jumala on Saatana :) Sivu on 444, kulmasta kulmaan piirretty lävistäjä 888, kulma 120 astetta, yhteensä 720 astetta. Jaetaan se 4 osaan (luku 4 tarvitaan, että saadaan tuo 222) lisäämällä toinen lävistäjä. Saadaan 4 tasasivuista kolmiota joiden sivun pituus on 444 ja 4 suorakulmaista kolmiota joiden lyhin sivu on 222. Mitäs sanot? Aikaa cadilla piirtämiseen meni viisi minuuttia. Luvut on siis todellisia, ei hatusta vedettyjä.

        Mukavia maagisia tasalukuja, kai noiden varaan voisi rakentaa mitä haluaa?


    • Theologi

      Et nyt huomaa a-teisti,että en minä täsä aritmetiikan ja geometria omia 'ihmeellisiä' ominaisuuskia an sich hae, vaan sitä, että nuo pythagoralaisuuden ja geometrian
      sovellukset toimivat äärimmäisen täsmällisesti juuri tässä Gogolta-kertomuksessa.
      Eli tässä on kyse kontekstista ja siitä, että Aleksandrian matemaatikot ovat olleet asialla. Ei köyhärt kalastajat pythagoralaista matikkaa olisi osanneet.
      Kontekstin tiukkuus näyttää,ettei kyse ole sattumasta. Sis että esim. juuri sana Nasarelkainen eli Jeesuksen oma nimike on faktisesti kreikan gematriassa 222!
      Ja pleuran on faktisesti 666 ja muoto pleuran faktisesti esiintyy Gogoltha kertomuksessa!

    • Theologi

      a-teisti, et edellenekään bonjaa että olen kanssasi tasan sama mieltä,että luvuista saadan mitä hyvänsä, onko niitä käyetty järjestelmällisesti jotain merkitsemään riippuu kontekstista. Ei riitä, että sanot on 'jotain jumalallista'.

      No luku 111 pelaa kyllä Ut:ssa aivan konkreetistakin roolia,sillä se on kirjaimen alpeh,joka merkitsee härkää, lukuarvo ja kun Jeesus sanoi: Minä olen alpha ja Omega hän samalla sanoi minä olen härkä ja suuri ympyrä (O-mega) Omega on 800ja siis alpha 111 ja huomaa,että yhdessä ne ovat 1332 eli 2 x 666!
      Nyt 1332 on tämän lauseen lukuarvo:

      Kerran tulee aika
      -- milloin, sen Herra tietää --
      jolloin yö on kirkas kuin päivä
      eikä ilta enää pimene.

      Eikä ihme,sillä 1332 eli 12 x 111 viittaa astronomisen ajajaksoon eli 12 asteeseen(hieman vaja tunti) tai 1332 km/39960 km joka pohjoisella pallonpuoliskolla tuottaa juhannuksena yötöntä yötä. Aurinko kulkee näennäisesti asteen / 111 km.

      Ps. 666 ei vittaa mitenkään Saata-naan.

    • Theologi

      Korjaus. Luku 1332 on papi sakariaan edellisen 14 luvun jakee eli jakeen 6
      arvo:

      Ja tulee päivä, jonka valo ei ole kirkas eikä pimeä.

      Viittaa siis juhannusyöhön pohjoisella pallonpuoliskolla noin aikan klo 24 yöllä,jolloin aurinko juuri ja juuri on horisontin yläpuollla,jolloin yö ei ole pimeä muutei myös valoisa.

    • keksisivät omia

      Sethin keihästaru uutena versiona?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      244
      2253
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      161
      1468
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1310
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1039
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      960
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      943
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      855
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      679
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      670
    Aihe