Raivaus palkka?

Tietämätön

Onko tankkipalkka yleinen raivaus saha hommissa?
Maastolla/pohjalla ei ole mitää merkitystä kuulema vaan palkka määräytyy aina sen perusteella kuinka monta tankkia kerkiää/sahaa päivässä?

Palstoja on monelaisia, toisissa taimikon raivausta toisissa taas sellaista 7-8metristä harvennusta, kaikki tapahtuu raivaussahalla. Saha ja muut varusteet tulevat työnantajalta. Paljonko olisi sopiva tankkipalkka?

21

12722

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mehturis miäs

      Tankkipalkka? Enpä ole ennen metsurina tuollaista kuullut ja jos niin olisi tietäisin firman sahoista minkä valitsisin. Toinen syö kolme litraa päivässä ja toinen imee koko kompikannun:) Silti pinta ala päivää kohden on sama.
      Nykyään ollaan tunti palkalla ja jotkut tekevät vielä urakalla mutta harvemmat. Ei urakalla nykyään pärjää missään sillä työ on muutakin kun pelkkää sahaamista kahdeksan tuntia.
      Jos pomo on nauhoittanut alueen ja ottaa myös koealat sunmuut niin se olisi ainoa syy jolloin urakalla voisi toimia muuten ei.

      • Tietämätön

        Kiitos paljon vastauksesta!!

        Paljonko on suurinpiirtein tuntipalkka? (puuliiton sivuilla käyty) mutta esim. paljonki itse saat?
        Entäs e/Ha? (suurinpiirtein riittää) ottaen taas huomioon tietenkin taimikon sahausta sekä tiheän metsän harvennust jne.
        Esim. taimikko 100-200e/Ha jne. ?

        Tuo on kyllä totta, että työ on muutakin kuin pelkkää sahaamista varsinkin tiheässä metsässä.


    • 480

      25 ecua tankki, sillä oon sahannut sthil 480:llä vieraalle. Eivät maksa kilomettrikorvauksia eikä muutakaan. Suoraan käteen raha.

      • Anonyymi

        Puolet liian vähän, perkele täällä toiset tekee elääkseen ja toiset polkee hintoja, urakalla hankkisi ellei kaikki luuserit pelleilisi alaa piloille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puolet liian vähän, perkele täällä toiset tekee elääkseen ja toiset polkee hintoja, urakalla hankkisi ellei kaikki luuserit pelleilisi alaa piloille.

        Näitä riittää ja siksi jääkin ammattimiehillä jotka elääkseen tekee työt saamatta,kun kaljalava palkoilla sahailee juopot isännille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näitä riittää ja siksi jääkin ammattimiehillä jotka elääkseen tekee työt saamatta,kun kaljalava palkoilla sahailee juopot isännille.

        Nykyään ei kannata töitä tehdä rahan vuoksi.


    • Raivaajamiäs

      Kuulostaa veronkierrolta koko homma. Ja TES:in kierrolta... Siis hä? Tankkipalkka? Ei mitään lisiäkään? Älä lähde sellaiseen hommaan mukaan ollenkaan, älä edes harkitse!

      Ja kukas sitä tankaamista vahtii?

      Jos olet tietämätön asiasta, niin en voi suositella metsäalaa, sillä kaikkine lisineen ja erilaisinen palkanmaksuperusteineen melko vaikeaa selvittää omat oikeudet.

      Ja muista aina: hyvä työ ei riitä, sinun on tehtävä enemmän kuin ulkolaiset. Lisäksi halvemmalla ja kaiken lisäksi ainakin osaksi omilla kamppeillasi...

    • Tietämätön

      Kiitos vastauksista!

      Kyllä tankkipalkka eli päivän palkka muodostuu siintä kuinka monta tankillista kerkiää/pystyy sahata päivässä. Esim. 1 tankki =10e. Sanotaan että päivässä sahaa 5 tankkia eli 5x10e=50e olisi sen päivän palkka miinus verot. Mitään lisiä ei ole. Tankkaamista ei vahdi kukaan.

      Tuntipalkkaa en usko, että työnantaja suostuu eli taitaa olla ainot mahdollisuus e/Ha palkkaukseen?? Mitä katselin niin n.150e/Ha on minimi noissa raivaushommissa riippuen taas minkälaista ryteikköä joutuu sahaamaan.

      • Ihmettelen todella

        Elä helevetissä ryhdy tuollaiseen kusetukseen!! Lienee ainoa laatuaan joka tuollaista palkkausta vaatii. Mene sitten vaikka lähimpään metsänhoitoyhdistykseen tai mihin vain. Palkka on sentään normaali tunti perusteinen. Ammattitaidostasi ja kokemuksestasi riippuu sitten palkan suuruus.
        Täysin käsittämätön palkkaus!!
        Sama kun sanoisi myynti hommissa mitä suorittaisit autolla ajaen palkka maksetaan tankkaus kertojen mukaan. No minkä auton valitsisit 4l/100km kuluttavan japanilaisen vai 20l/100km kuluttavan jenkin?
        Sahoissa on huimia eroja kulutuksissa merkeistä riippuen joten.....


      • Raivaajamiäs

        Stihl FS 490 c:llä sahaa noin 2 tuntia tankillisella. Saisit tuolla kaupalla 5€/ tunti miinus verot!! Pimeänä talvipäivänä tienaisit noin 6 tunnin päivänä 30€- verot... Käsittämätöntä touhua, minä en tuolla hinnalla edes käy pieraisemassa työmaalla.


      • Sahamies-Markku

        Raivaamisessa tankki hinta oo vaa oltava kohillaan. Sellanen joka ettii tessiä, nii saa tes. Tuntihommissa oleva kaveri tekee tunteja. Se, että oppii tekeen jälkeä raivaamisessa tulee ajan myötä. Kyllähän sitä perkuuta sipsuttelee itse kukin ja kehuu osaamistaan. Vaa sitten kun mennään myöhäiseen taimikonhoitoon ja ollaan 7-9 metrisessä taimikossa. Täällä erottuu miehet ja tekijät. Seuraan kaikilla mittareilla kohteita. €/ha, €/sahatunti, €/tankki, m2/tankki, ja tankkia/ha. Hinnoittelun pohja on €/tankki. Aluksi tuli yllärejä. Nyt kun oo tehnyt jo vuosia, on oppinut tienaamaankin raivaamisella.


      • Anonyymi

        Ime terssiä!


    • roope ankka

      sitte kannattaisi vaihtaa tankiksi vain kahvikupillisen kokoinen tankki..sais alvariinsa tankata ja rahhaa tulis moninkertaisesti

    • Kokemusta on

      Kun energiapuun raivaustyö (taimikot, sekametsät yms.) tehdään omalla raivaussahalla, omilla varusteilla sekä polttoaineilla, niin korvaus sahurille esim. Keski-Suomessa on keskimäärin n. 800-900 € / ha alv. Yhden hehtaarin raivauksessa ko. metsää menee noin 3-4 kpl n. 1 litran tankillista. Raivattu pienpuusto jätetään niille sijoilleen maastoon.

      Kun ammattitason varusteet sekä aineet tulevat tilaajalta voisi ns."tankkipalkka" olla noin 100...200 € / tankki (alv.0%) eli noin 400 - 800 €/ha alv 24%.

      • Potaskaa kaikki

        Tuohon vois sanoa että hohhoijjaa.


      • Sahamies-Markku

        Jassoo, 3-4 tankkia/ha :) Ennen kuin, kehuu kokemusta, kannattaa raivata vaikka ensimmäiset 10 ha :)


    • pitkäpika

      Määppä konneellas TTStalousopas,metsä-ja metsurityöt. Siiltä löötyy ohjeet hinnotteluun.

    • näinseon

      Ei minkäänlaista palstaa alle 300e/ha alv, jos haluaa 100e saada palkkaa/päivä se tekee jo minimissään 220e loven tosta 300 eurosta. 100e sivukulut sahakorvaus matkat, kun tes mukaan nämä tehdään ja työllä on elettävä.

    • Sudenjälki

      Jos hyvin tekee niin 10 h/ha. Riippuen metsästä niin 200 ja 500 euron väliltä.

      • Anonyymi

        Alle 300 ei vitussa


    • Anonyymi

      Ilokseen töitä tekee...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe