MIKÄ teillä SUOMALAISILLA on Pitbulleja vastaan ???

pitbull narttu

Ihan älytöntä tämä touhu, missään ei saa mainostaa rotua, esim astutus tarkoituksessa... kaikki ilmoitukset poistetaan. Rotuhan ei ole vielä maassamme laiton vaikka kovasti sitä yrittävät.. ymmärrän kyllä jos noita koiria joutuu vääriin käsiin mutta joku raja. Voin sen verran sanoa että yställisempää rotua ei löydy. Ja jos puhutaan hyökkäyksistä sun muista niin miettikääpä että kyllä niitä hyökkäyksiä tapahtuu muissakin roduissa. Ja on niin asiatonta puuttua tähän keskusteluun jos ei rotua itse henkilökohtaisesti tunne. Minä en arvostele rotuja mistä mitään en tiedä !

70

526

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ottamatta kantaa

      mainitsemaasi astutusmainontaan niin voisin kertoa että selityksenä "meidän SUOMALAISTEN" pitt- ym bullivihaan on yksinkertaisesti se että näistä rakkauspakkauksista ja pusuhalikoneista, jollaisina koirianne mainostatte, on tullut melkoinen riesa muille koiranomistajille ja onpa joskus saanut ilman koiraakin kulkiessaan maistaa pusukoneen purukalustoa.

      Se että joku koirarotu on ihmisystävällinen omalle porukalle ei riitä, vaan sen pitää olla ihmisystävällinen myös muille ja lisäksi muiden ihmisten koirille ja muille eläimille.

      Tässä kieltoasiassa on sama kuin esimerkiksi liikenteen nopeusrajoituksissa: Heikoimpien yksilöiden ehdoilla mennään. Vaikka itse pärjäisit ja hallitsisit autosi 250km/h vauhdissa, niin toinen ei pärjää. Ja jos se toinen sitten ajaisi niin siitä seuraisi kolari jossa parhaimmillaan saa surmansa useita, jopa kymmeniä ihmisiä.
      Eli yksinkertaisten ja vähälahjaisten vauhtikallojen vuoksi on asetettu nopeusrajoitus kaikkien turvaksi.

      Yhteisenä piirteenä aiheeseen on että molempia kritisoidaan tarpeettomina.

      Ja yleensä äänessä ovat juurikin ne heikkolahjaisimmat yksilöt jotka yksilönvapauteensa vedoten haluaisivat ajaa tuhatta ja sataa mistään piittaamatta tai haluavat oikeuden pitää koiraa joka tunnetaan aggressiiviseksi koirataistelutaustansa vuoksi.

      Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden vuoksi tätä kieltoa haetaan ja siksi sitä pyritään lobbaamaan.

    • snakun isäntä

      >>Ja jos puhutaan hyökkäyksistä sun muista niin miettikääpä että kyllä niitä hyökkäyksiä tapahtuu muissakin roduissa.

      • Mussu!

        Hauska toi "meillä suomalaisilla" - älä nyt luule kuitenkaan edustavasi "meitä suomalaisia", edusta ihan vaan itseäsi nyt kuitenkin jutuissasi vaan. Jos joku on sun juttujes kans samaa mieltä, niin ehkä sen sitten kertoo jos tarpeelliseksi kokee.


      • snakun isäntä
        Mussu! kirjoitti:

        Hauska toi "meillä suomalaisilla" - älä nyt luule kuitenkaan edustavasi "meitä suomalaisia", edusta ihan vaan itseäsi nyt kuitenkin jutuissasi vaan. Jos joku on sun juttujes kans samaa mieltä, niin ehkä sen sitten kertoo jos tarpeelliseksi kokee.

        Et tainnut lukea ap:n aloitusotsikkoa. Vai joko sen unohdit? Kas tässä:

        >>MIKÄ teillä SUOMALAISILLA on Pitbulleja vastaan ???


      • Tohon on yksi erittäin hyvä syy, koiran voimat vartalossa & leuoissa. Kaiken kaikkiaan Pitit & muut bullirodut hyökkää ihmisen kimppuun TODELLA harvoin verrattuna muihin rotuihin. Esimerkiksi olikohan vuos -98 kun kultainen noutaja johti tilastoja.
        Jos lähdetään linjalle että Pitit kielletyään sen takia koska väärissä käsissä ne on vaarallisia, niin mietippä mitä kaikkea samalla periaatteella täytyy kieltää?


      • snakun isäntä
        rottenwings kirjoitti:

        Tohon on yksi erittäin hyvä syy, koiran voimat vartalossa & leuoissa. Kaiken kaikkiaan Pitit & muut bullirodut hyökkää ihmisen kimppuun TODELLA harvoin verrattuna muihin rotuihin. Esimerkiksi olikohan vuos -98 kun kultainen noutaja johti tilastoja.
        Jos lähdetään linjalle että Pitit kielletyään sen takia koska väärissä käsissä ne on vaarallisia, niin mietippä mitä kaikkea samalla periaatteella täytyy kieltää?

        >>Kaiken kaikkiaan Pitit & muut bullirodut hyökkää ihmisen kimppuun TODELLA harvoin verrattuna muihin rotuihin.>Esimerkiksi olikohan vuos -98 kun kultainen noutaja johti tilastoja.


    • Staffin kaveri

      Maahan, jossa yli 50% ihmisistä asuu kaupungeissa ja maahan, jossa asuu yli 600 000 vaihtelevasti koulutettua koiraa ei kaivata yhtään enempää koirapuistokelvottomia eläimiä. Varsinkaan, jos se on rotuominaisuus ja niiden koirien olisi tarkoitus elää muiden ihmisten ja koirien seassa kaupunkiympäristössä.

      Plus suomi24 poistaa kaikki poistettavaksi vaaditut viestit, oli sisältö asiallista tai ei.

    • tanssivapuudeliini

      Ei montaa videota tai lehtijuttua tarvitse taistelurotuisista koirista katsoa,kun tekee jo helposti sen päätöksen,ettei muita eläimiä tai ihmisiä haluta altistaa moisille hyökkäyksille.Ei tarvitse tuntea rotua henkilökohtaisesti,kun on nähnyt lehdissä ja videoilla mihin kyseiset rodut kykenevät.Mielummin valitsee sen helpomman,ja muille turvallisen koirarodun.Miksi ottaa edes pienen pieni riski,että koira hyökkää vieraan eläimen,tai ihmisen kimppuun? Onko se oma rotuvalinta muita ihmisiä ja heidän lemmikkejään tärkeämpi?
      Minusta meidän on otettava huomioon muutkin,ja tehtävä valintoja niin,etteivät niistä koskaan muut kärsi.

    • 1+1+1

      Kyllä taitaa rotupuhdas kanta olla niin pieni Suomessa että kasvattajien ei tarvitse palstoilla etsiä nartuilleen uroksia . Jotta koiraa voi aidoksi pitiksi sanoa tulee sillä olla joko BFKC ,ADBA, SDR,AADR tai UKC:n paperit . Muuten kyse on vain sekarotuisesta koirasta jota niin cool väittää bitiksi . Suomessa on niin vähän aitoja bittejä että en usko että ne ovat vaaratilanteita aiheuttaneet vaan nämä väärät kopiot .

    • pitbull narttu

      Juuri tätä tarkoitin miksi puhuu mitään rodusta mistä ei ole henkilö kohteista kokemusta ? Ollaan niin sinisilmäisiä ja kuunnellaan vaan mediaa !! Haha ! Uskomatonta paskaa ! Jokainen koira kenellä on väärä tyyppi narun päässä on arvaamattomia. On aika kumma kumma kun muiden rotujen puremisista ei mainosteta mediassa ? Jos sanoo rakastavansa koiria ja on koira ihminen myös rakastaa ulkonäöstä ja rodusta huolimatta. Taas jos ulkonäkö ja luonne eivät miellytä niin niitä ihmisiä voisi kutsua rasisteiksi ! Itse taas rakastan koiraa kuin koiraa . Mutta se on pakko kertoa että noilla on uskomaton tapa päästä syvälle sydämeen ja ei ikinä ole uhmannut ja kunnioittaa ja kuuntelee käskyjä. Ei sovellu todellakaan väärälle ihmiselle !

      • Etkö ymmärrä

        että vaikka kaikilla ihmisillä ei ole henkilökohtaista kokemusta pittien hampaissa, heillä on silti oikeus tuntea myötätuntoa niitä kohtaan jotka ovat sen kokeneet? Ja miksi helvetissä sinä haluat mainostaa koirien puremia mediassa? Onko se jotenkin hyväksyttävämpää silloin että pittisi tappaa jonkun kun jonkun toisenkin koiran, joka siis ei olisi pitti, puremasta mainostetaan mediassa? Ja taas pitää vetää joku rasistikorttikin esille? Olet varmaan nainen, pakko olla... No, saahan murhamiehetkin linnassa istuessaan naimatarjouksia, ja käyttävät näitä onnettomia naisraukkoja hyväkseen, että ei silleen mitään uutta auringon alla.


      • hyökkäyksetkuriin

        Media kertoo vain pahimmista tapauksista,niitä ovat juurikin sakut,rotikat,dogot,ne taistelukoirat.Muu eivät ole ihmisille niin vaarallisia,ja puremat pelkkiä nirhaisuja.Nämä edellä mainitut,vaarantavat ihmisten terveyden,ja hengen.Siksi niistä kerrotaan,kun ovat niin vaarallisia,ja hyökkäävät useammin ja herkemmin kuin muut rodut.Sekä saavat pahempaa jälkeä aikaan.
        Miten estää kyseisten rotujen ja niiden sekoitusten menon vääriin käsiin? Ei ole tähänpäivään mennessä onnistuttu,siksi kieltoja toivottavasti tulee.


    • isoisoäiti

      Kyllä ne on eri paikat mistä urosta nartulle katsellaan, mietitään ja harkitaan, suin nää sivut,

      Laita vaikka Koiramme lehteen ilmoitus, kehut kaikki tarkastukset, tutkimukset, luonnetestit ym. Eiköhän sinunkin koirallesi uros löydy.

      Tuossa vaan toit esille kuinka kevein perustein meinaat koirasi astuttaa, eikä tulevien luonteistakaan olisi ostajille mitään muuta kerrottavaa, kuin että löysin sille suomi24 palstalta uroksen en kyllä tunne sitä yhtään.

      Kuvitteletko vielä kykeneväsi ostajaa rodun suhteen jotenkin valistamaan ja olisitko valmis pitämään niitä muutamakuiseksi, kun sopivaa kotia ei ole löytynyt

      Ainakin tuon aloituksesi perusteella kiirreellä työntäisit lähtemään kenen mukaan tahansa.

    • aeghuyigh

      Olen aloittajan kanssa samaa mieltä. Rotuviha johtuu mediasta. Enn ymmärrä miksi ihmiset menee lankaan ja uskovat mediaa, joka lietsoo ihmisiä! Ettekö osaa muodostaa omia mielipiteitä? Ja tottakai saa tuntea sympatiaa niitä kohtaan joiden päälle on KOIRA hyökännyt. Niin tunnen minäkin! Mutta tuntuu että bittien puremista puhutaan enemmän kuin esim rattijuopoista, narkkareista jne... Ja yleensä on kuiteskin niin että jos koira on niin epävakaa että hyökkää, niin se on ihmisessä vika, ei koirassa, eikä varsinkaan rodussa! Toki on pieni osa myös niitä KOIRIA jotka ovat luonnevikaisia, kuitenkin huomattavasti vähemmän kuin luonnevikaisia ihmisiä!
      Itse olen tavannut vain yhden staffin joka hyökkäsi, minun ja pienten koirieni kimppuun, selvittiin ilman suuria fyysisiä vammoja, henkisiä jäi kylläkin. Omistaja oli kännissä kuin käki ja staffi oli vapaana juopposakin kanssa nuotiolla. Soitin poliisit paikalle ja staffi korjattiin talteen.
      Sitäkin enemmän olen tavannut tasapainoisia bitttyylisiä koiria. Suurin osa epävakaista, arvaamattomista koirista joita itse olen tavannut on pikkukoiria. Ja pikkukoiria vielä palkitaan epävarmasta tai huonosta käytöksestä ottamalla syliin! En ymmärrä! Näissä tapauksissa on tulevaisuuden aikapommi!
      Ja hei miettikää sitä miten teidän kielteinen asenne ja olemus ns. taistelurotuja kohtaan vaikuttaa siihen vastaan tulevaan "taistelukoiraan", se vaistoaa ihmisen mielialan! Ja sekö auttaa tätä asiaa? Miettikääpä!
      Se on koira joka teitä vastaan tulee! Joka ikinen rotu vaistoaa teidän mielialan, ja saa koiran olemaan varuillaan tms teidän lähellä. Ja entä kun hymyilette helluselle pienelle karvaturrille joka uhoaa muille, TE VAHVISTATTE sitä hellusen pikkukoiran mielialaa! Aikapommi...

      • snakun isäntä

        >>Olen aloittajan kanssa samaa mieltä. Rotuviha johtuu mediasta. Enn ymmärrä miksi ihmiset menee lankaan ja uskovat mediaa, joka lietsoo ihmisiä!


      • Oletko vajaa?

        "Ja pikkukoiria vielä palkitaan epävarmasta tai huonosta käytöksestä ottamalla syliin! En ymmärrä! Näissä tapauksissa on tulevaisuuden aikapommi!"

        Vai tulevaisuuden aikapommi? Pieniä on kyllä otettu syliin kautta historian. Eikä silti ole yhtään dokumentoitua tietoa että tällainen hirviö olisi tappanut jonkun ihmisen tai edes jonkun pelkurin egoaan kohottamaan ottaneen pittbullin. Päinvastoin on kyllä käynyt useamminkin.

        Täyttä paskanjauhantaa sulla.


      • isoisoäiti

        Tuo mistä puhutaan , koirista, rattijuopoista vai narkkareista, johtuu varmaan siitä että tämäkin on koirapalsta.

        Nuo muut keskustelunaiheet löytyy varmaan jostain muualta


      • bullipoju
        Oletko vajaa? kirjoitti:

        "Ja pikkukoiria vielä palkitaan epävarmasta tai huonosta käytöksestä ottamalla syliin! En ymmärrä! Näissä tapauksissa on tulevaisuuden aikapommi!"

        Vai tulevaisuuden aikapommi? Pieniä on kyllä otettu syliin kautta historian. Eikä silti ole yhtään dokumentoitua tietoa että tällainen hirviö olisi tappanut jonkun ihmisen tai edes jonkun pelkurin egoaan kohottamaan ottaneen pittbullin. Päinvastoin on kyllä käynyt useamminkin.

        Täyttä paskanjauhantaa sulla.

        Tuossa sulle pari dokumentoitua tapausta siitä kuinka tällainen "hirviö" on tappanut ihmisen:
        http://www.igorilla.com/gorilla/animal/2000/dog_kills_baby_los_angeles.html

        http://www.dailymail.co.uk/news/article-2237532/Pet-Jack-Russell-killed-day-old-boy-escaped-stair-gate-attack-child.html


    • ndcwiu323

      Taistelurotutyyppiset koirat ovat yhtä hengenvaarallisia hyökätessään kuin aseet.Saavat vastaavaa jälkeä aikaan.Siksi suosittelen kieltoa.Ovat liian vaarallisia ja yhteiskuntaan soveltumattomia,kun joutuvat kuitenkin "vääriin käsiin"...

    • 24+2

      Ihan taatusti vaikka olisi perhoskoira joka päälle kävisi niin vaatisin koiran lopettamista ! Kaikki oikeasti agresiiviset koirat kokoon katsomatta piikille ! Rumaa jälkeä se pikku koirakin tekee toiselle pikkukoiralle ja ihan taatusti saa tikattavaa ihmisessäkin aikaan .

      • sylikoirat

        Pikkukoirat selvittävät kyllä välinsä vähän erilaila kun taistelusukuiset koirat.
        taistelurotuisethan koittavat tappaa kilpailijansa,pikkukoirat vain pullistelevat ja pärisevät.
        Erittäin harvoin tulee kummallekkaan mitään jälkeä,vaikka toisiaan uhmaavatkin.Osaavat selvittää välinsä muutenkin,esim kilpajuoksulla ja nokkeluudella laumanjärjestystä ja johtajuutta kokeillaan.
        Pikkukoirat on helppo erottaa toisistaan,nostaa vain toisen pois tilanteesta.Isojen koirien kohdalla on toisin,eivät tottele omistjiaan,vaan rynnivät vauhdilla rähisten kimppuun.Siinä on kova työ pelastaa pienet koirat,ja suojella niitä hyökkääjältä.Helposti tulee omistajalle purema,kun suojelee omia koiriaan.Pieni koira ei kestä ison koiran hyökkäystä,monet ovat koiransa sellaiseen menettäneet.Omistajan on siksi tehtävä kaikkensa,että koiran henki säilyy.
        Pitäkää koiranne niin,etteivät ole muille vaaraksi.Ja valitkaa rodut niin,etteivät muita tappamaan tule.Turvallisia kävelyitä kaikille toivoen,pikkukoirat :)


      • heajijuxgt
        sylikoirat kirjoitti:

        Pikkukoirat selvittävät kyllä välinsä vähän erilaila kun taistelusukuiset koirat.
        taistelurotuisethan koittavat tappaa kilpailijansa,pikkukoirat vain pullistelevat ja pärisevät.
        Erittäin harvoin tulee kummallekkaan mitään jälkeä,vaikka toisiaan uhmaavatkin.Osaavat selvittää välinsä muutenkin,esim kilpajuoksulla ja nokkeluudella laumanjärjestystä ja johtajuutta kokeillaan.
        Pikkukoirat on helppo erottaa toisistaan,nostaa vain toisen pois tilanteesta.Isojen koirien kohdalla on toisin,eivät tottele omistjiaan,vaan rynnivät vauhdilla rähisten kimppuun.Siinä on kova työ pelastaa pienet koirat,ja suojella niitä hyökkääjältä.Helposti tulee omistajalle purema,kun suojelee omia koiriaan.Pieni koira ei kestä ison koiran hyökkäystä,monet ovat koiransa sellaiseen menettäneet.Omistajan on siksi tehtävä kaikkensa,että koiran henki säilyy.
        Pitäkää koiranne niin,etteivät ole muille vaaraksi.Ja valitkaa rodut niin,etteivät muita tappamaan tule.Turvallisia kävelyitä kaikille toivoen,pikkukoirat :)

        Pikkukoirat tosiaan uhittelevat ja haastavat, ja tästä omistajat useinn palkitsevat syliin ottamalla. Jolloin oma koira ei opi tapaa millä tekee itsensä alistuvan oloiseksi jos iso koira tulee rajusti päälle.
        Tämä pikkukoirien uhittelu ja syliin ottaminen tms omistajan huoli voi laukaista säyseimmässäkin esim.kultaisessa noutajassa hyökkäysreagtion.

        Että tämäkin on yksi syy miksi isommat koirat hyökkäilevät.

        Ihan oikeasti ihmisten teot ja tavat ovat isossa merkityksessä, jos halutaan vähentää koirien hyökkäyksiä!

        Sylikoiralle kysymys: Oletko oikeasti joskus mennyt koiratappeluissa väliin?
        Kun pienet koirat tappelevat, toki helposti saat pienen nostetuksi pois, mutta miten estät vastapuolen pikkukoiraa kun omasi on sylissä(jos olet yksin tilanteessa. Pikkukoirat ovat niin nopeita, vikkeliä liikkeissään. Mutta kun isot tappelevat, yleensä ehtii väliinkin nopeammin ennen kuin hampaat ovat kiinni toisessa. Pystyt kropallasi estämään isoa koiraa paremmin ja saat tilanteen hallintaankin nopeammin kun koiran naama on lähempänä sinua kuin pikkukoiralla. Eli näet koiran antamat merkit helpommin, nopeammin ison koiran kanssa. Saat otteen koirasta nopemmin kun ei tarvitse kumartua alas!


      • katsoppas kun
        heajijuxgt kirjoitti:

        Pikkukoirat tosiaan uhittelevat ja haastavat, ja tästä omistajat useinn palkitsevat syliin ottamalla. Jolloin oma koira ei opi tapaa millä tekee itsensä alistuvan oloiseksi jos iso koira tulee rajusti päälle.
        Tämä pikkukoirien uhittelu ja syliin ottaminen tms omistajan huoli voi laukaista säyseimmässäkin esim.kultaisessa noutajassa hyökkäysreagtion.

        Että tämäkin on yksi syy miksi isommat koirat hyökkäilevät.

        Ihan oikeasti ihmisten teot ja tavat ovat isossa merkityksessä, jos halutaan vähentää koirien hyökkäyksiä!

        Sylikoiralle kysymys: Oletko oikeasti joskus mennyt koiratappeluissa väliin?
        Kun pienet koirat tappelevat, toki helposti saat pienen nostetuksi pois, mutta miten estät vastapuolen pikkukoiraa kun omasi on sylissä(jos olet yksin tilanteessa. Pikkukoirat ovat niin nopeita, vikkeliä liikkeissään. Mutta kun isot tappelevat, yleensä ehtii väliinkin nopeammin ennen kuin hampaat ovat kiinni toisessa. Pystyt kropallasi estämään isoa koiraa paremmin ja saat tilanteen hallintaankin nopeammin kun koiran naama on lähempänä sinua kuin pikkukoiralla. Eli näet koiran antamat merkit helpommin, nopeammin ison koiran kanssa. Saat otteen koirasta nopemmin kun ei tarvitse kumartua alas!

        heh,pikkukoiran estää,laittamalla kengän eteen,ei hyppää korkealle.Kokeiltu on.
        Yleensä eivät tule kahta metsiä lähemmäs,vaan haukkuvat siinä,ei siis mitään todellista haittaa siitä edes ole.
        Täyspäinen koira ei hyökkää sylissä olevan koira kimppuun.Ettekö kouluta koirianne ollenkaan,kyllä tuollainen täytyy sietää...mulla koira 70kiloa,ei välitä vaikka nosteltais kaikki lähistön pikkuset syliin ohituksessa,haluais tosin tutustua niihin.Kun on niin sosiaalinen.
        Pikkukoirat eivät haasta,vaan pelkäävät ja puolustautuvat,jotta henki säilyisi.Huomaavat kyllä vastaantulijoista,mikä koira on vaarallinen.


      • justiinsa joo
        heajijuxgt kirjoitti:

        Pikkukoirat tosiaan uhittelevat ja haastavat, ja tästä omistajat useinn palkitsevat syliin ottamalla. Jolloin oma koira ei opi tapaa millä tekee itsensä alistuvan oloiseksi jos iso koira tulee rajusti päälle.
        Tämä pikkukoirien uhittelu ja syliin ottaminen tms omistajan huoli voi laukaista säyseimmässäkin esim.kultaisessa noutajassa hyökkäysreagtion.

        Että tämäkin on yksi syy miksi isommat koirat hyökkäilevät.

        Ihan oikeasti ihmisten teot ja tavat ovat isossa merkityksessä, jos halutaan vähentää koirien hyökkäyksiä!

        Sylikoiralle kysymys: Oletko oikeasti joskus mennyt koiratappeluissa väliin?
        Kun pienet koirat tappelevat, toki helposti saat pienen nostetuksi pois, mutta miten estät vastapuolen pikkukoiraa kun omasi on sylissä(jos olet yksin tilanteessa. Pikkukoirat ovat niin nopeita, vikkeliä liikkeissään. Mutta kun isot tappelevat, yleensä ehtii väliinkin nopeammin ennen kuin hampaat ovat kiinni toisessa. Pystyt kropallasi estämään isoa koiraa paremmin ja saat tilanteen hallintaankin nopeammin kun koiran naama on lähempänä sinua kuin pikkukoiralla. Eli näet koiran antamat merkit helpommin, nopeammin ison koiran kanssa. Saat otteen koirasta nopemmin kun ei tarvitse kumartua alas!

        Joo "saat otteen helpommin...."monesti on käynyt niin,että koira lähetee,ja omistaja jää kauemmas juoksemaan perästä.....eikä ne aina otteessa pysy,tuovat omistajankin mukanaan.....omistajat liukastelevat,ja kompuroivat hihnoissa ja koiransa jaloissa,näitä on niin nähty,ei tiedä pitäskö itkeä vai nauraa.Kun sellainen koheltaja rähinä huuto sekoitus koirakko tulee vastaan,kurjaa on aina kun vapaaksi koira itsensä saa,viellä on puremisilta säästytty...kopkop-...


    • Minun tottelevat

      Minulle on ihan sama onko pureva koira pitti vai joku muu vaikkapa chicu, mutta kuinka moni teistä voi mennä esim. kunnonkoirakansalainen testiin tai vastaavaan jos semmoinen olisi, esim. voisi olla niin että vuoden ja 2-3 vuoden iässä testit, jossa koira testataan niin, ettei se ole hyökkäävä muita koiria kohtaan ja omistajansa hallinnassa ja ehdottomasti tuo hyväkoirakansalainen. Minulla on kaksi koiraa ja kyllä uskallan mennä niiden kanssa vaikka mihin testeihin. Koiran tulisi olla ehdottoman luotettava ja totella omistajaansa niin hyvin, että jos irti pääsee niin ei säntäile karkuun tai muiden koirien saati ihmisten päälle. Omani eivät karkaa missään tilanteessa. No, tietty jos joku hyökkää on pakko päästää irti, että itse pääsee puolustamaan omaansa. Ja voin sanoa, että minkä rotuinen tahansa koira, joka hyökkää tarkoituksena vahingoittaa koiriani, niin minä puolusta ja keinot löytyy. Valitettavasti meillä täällä rakkaassa Suomessa ei vielä vaadita luonnetestejä, vaikka luulisi sen olevan itsestään selvää. Ja jos ei niissä pärjäisi, niin piikille vaan.'

      Aloittajalle sanoisin, että pidä pittisi ja teetä pentusi, mutta voitko kulkea koirasi kanssa ulkona niin, että se ei todellakaan hyökkää kenenkään kimppuun ja sen hermot kestää remuavia muksuja, leikkisiä koiria jne. Tai ohittaako se muut kulkijat välinpitämättömästi ja jos sinulta esim. hihna tippuisi, niin pysyykö paikallaan niin kauan, että saat koiran taas kiinni ja tämä siinä tilanteessa kun joku juuri ohittaa teidät vaikkapa juosten lenkillä oman koiran kanssa. Vastaappa rehellisesti.

    • Hassusti kävisi

      " ja tämä siinä tilanteessa kun joku juuri ohittaa teidät vaikkapa juosten lenkillä oman koiran kanssa."

      Tämän kriteerin kanssa suomen koirakanta tippuisi kyllä jonnekin 0,01% luokkaan.

      Ehkä on parempi jos kaikki vaan pitää huolen että koira ei pääse irti?

    • rotskuli

      Kaikille koiraroduille oikeanlainen kunnioitus ja sopiva kasvatus.Jo näillä eväillä tulee pärjäämään.

    • tunnen rodun

      Tunnen rodun, kuuluu tasan tarkkaan maaseudulle ei kaupunkiin, ei kirkonkyliin ei taajamiin.

      • cecveff

        Ehen halua niitä maallekkaan...kiitos ei.


      • Ymmärrän hyvin
        cecveff kirjoitti:

        Ehen halua niitä maallekkaan...kiitos ei.

        En minäkään, vielä vähemmän kaupunkiin. Joten kielletään koko rotu niin probleem on solved.


    • tappajakoirat pois

      Tämäkin aihe on jo niin moneen kertaan läpikäyty. Pitbull on maailman vaarallisin rotu sekä ihmisille että toisille koirille. Juuri siitä syystä koko rodun pitäisi antaa painua tappelukoira / tappajakoira unholaan. Mutta ei. Jotkut idiootit vain jaksavat tietämättömyyttään inttää, että jokainen koira olisi vain ja ainoastaan yksilö, josta hyvällä kohtelulla saadaan luotettava kotikoira. Ei saada. Koiria on jalostettu tuhansia vuosia juuri siitä syystä, että niiden ominaisuuksia on muokattu.


      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11909444

      • pentogram

        Pitbullihan ei kuulu a) perinteiseen suomalaiseen/skandinaaviseen elämänmenoon ja elintapaan mitenkään kulttuurihistoriallisesti eikä b) ole mukana järjestäytyneessä, valvotussa kynologisessa eli koiranjalostustoiminnassa. Lisäksi kannatta katsella pari BBC:n rodusta tekemää dokumenttifilmiä. My Dog is my Weapon ja se kymmenisen vuotta sitten osittain salaa Suomessakin kuvattu, millä nimellä nyt löytyneekään Youtubesta.Näitä laadukkaita brittituotoksia kun me "tietämättömät, tyhmät suomalaiset" omalla asenteellamme emme ole pilanneet.
        Edelleen lakialoitetta odotellen...

        Vielä haluaisin lisätä että pitbullharrastus liittyy mielessäni sellaiseen puolikriminaaliin rikollis-bodari-pullistelijakulttuuriin, josta itse pysyn mahdollisimman kaukana. Jo se, että maamme noin viidestäsadasta rekisteröidystä rodusta ei muka koiraa löydy, antaa oman kuvansa pitbullharrastajien yleissivistyksestä ja koiratuntemuksesta. Vanha kunnon staffirotu on vuosikymmenien vastuullisen kenneltoiminnan ansiosta pääsääntöisesti luotettava seurakoira (vahinkoja joskus sattuu). Kenelle se ei kelpaa, vaan pitää saada jotakin isompaa ja vaarallisempaa hihnan päähän, turhaan kerjää todellisten koiraharrastajien sympatioita.


    • Lol2

      Itselläni on ollut useanpikin pitti, hienoja koiria. Nyt on jo eri rodut mutta edelleen rakkaus pitteihin on säilynyt. Mä olen tässä asiassa sitä mieltä että heitterit heittaa ja antaa niiden heitata, koiria myydään kaikissa roduissa edesvastuuttomille ihmisille jonka seurauksena tulee tilanteita. Se on rodusta riippumatonta. Mä en jaksa edes enään noteerata noita jotka jaksaa kiihkota rotukielloista tai muista, se on ahdasmielisten ihmisten hommaa. Siinä olen heidän kanssaan samaa mieltä että mielenvikaset yksilöt tulisi lopettaa rodusta huolimatta mutta ei koko rotua ole syytä bännätä. Naurettavaa. Se jos FCI tunnistaisi pitin roduksi helpottaisi paljonkin sen tilannetta siten että yhdistelmia pennutusta valvottaisiin kuten muissakin roduissa ja skl pystyisi ottamaan kantaa jalostukseen ja tehtailijoiden tilalle/rinnalle nousisi oikeita kasvattajia ja jos joku rotuaan rakastaa niin pitää huolen myös siitä että pennun tuleva koti on vastuuntuntoinen ja asiantunteva rotua kohtaan. Edelleen korostan sitä että kaikissa roduissa on kilipäitä jopa ihmisissä.

      • snakun isäntä

        >>Edelleen korostan sitä että kaikissa roduissa on kilipäitä jopa ihmisissä.


      • Lol2
        snakun isäntä kirjoitti:

        >>Edelleen korostan sitä että kaikissa roduissa on kilipäitä jopa ihmisissä.

        "">>Edelleen korostan sitä että kaikissa roduissa on kilipäitä jopa ihmisissä.


      • snakun isäntä
        Lol2 kirjoitti:

        "">>Edelleen korostan sitä että kaikissa roduissa on kilipäitä jopa ihmisissä.

        a) Sinä voit puhua vain kilipäisistä koirista. Minä olen puhunut vaarallisista koirista. Koira voi olla (potentiaalisesti) vaarallinen, vaikkei se olisi kilipäinenkään.

        Vaarallinen on lähtökohtaisesti sellainen koira, joka fyysisten ominaisuuksiensa takia on aseeettomalle ihmiselle ja muunlaiselle koiralle ylivoimainen vastustaja. Tällaisia koiria ovat isot, voimakkaat, vahvapurentaiset koirat.

        Tällaistakin koiraa voi ulkoiluttaa nainen tai murkkuikäinen, jolta koira, jos hepulin saa, pääsee irti. Toisaalta, vaikka ulkoiluttaja olisi raavas mies, hihna voi katketa. Näin äskettäin uutisoitiin, kun iso koira katkaisi hevostarvikeliikkeestä ostetun hihnan ja hyökkäsi pikkukoiran kimppuun, jonka tappoi.

        Tällaista otusta ei ihmisyhdyskuntaan tarvita. Ei täällä karhujakaan hihnan päässä vastaan tule.

        b) Kaikki koirat purevat, mutta pahinta jälkeä saavat eittämättä aikaan isot, vahvat, vahvapurentaiset purijat. Järkevintä on silloin kohdistaa toimet niihin, jotka pahinta jälkeä, kuolemia ja vakavia vammautumisia eniten aiheuttavat.

        c) Tilastot osoittavat, minkä rotuiset koirat ovat kuolemia ja vakavia vammautumisia eniten aiheuttaneet. Tilastojen kärjessä ovat pitbull-tyyppiset rodut ja rottweiler. Sakemannikin tilastoissa näkyy, kultaista noutajaa ei juurikaan.

        d) Se, että jossain rodussa, vaikkapa piteissä, voi olla "hienoja" yksilöitä, ei poista sitä, että rotu siihen liittyvien vaarallisuustekijöiden (fyysiset ominaisuudet, jalostustausta, tilastot), takia on perusteltua määritellä vaaralliseksi koiraroduksi.

        e) On perusteltua kieltää täälläkin sellaiset rodut, jotka ovat tappotilastojen kärjessä muualla, vaikka niitä täällä ei (vielä) paljon olisikaan. "Puhtaita" APBT:jä on täällä Wikipedian mukaan muutama kymmen. Niiden pahat teot eivät sen tähden voi näkyä tilastoissa siten kuin yleisempien rotujen, kuten kultsun, joita lienee n. 10.000 yksilöä. Sama koskee muitakin vaaralliseksi luokiteltavia rotuja.

        Tilastoja kuolemaan ja vakavaan vammautumiseen johtaneista koirahyökkäyksistä olen tälle palstalle linkittänyt niin usein, että niitä löydät pienellä vaivalla muista (ehkä tästäkin) keskusteluista. Kuten jo edellä kerroin, pitti ja rotikka juhlivat kärkisijoilla.

        Minä en ole mitään nimenomaista rotua tituleerannut "hirveäksi tappajaksi". Näin kirjoitin ja siinä pysyn: "Pahinta jälkeä lähtökohtaisesti saavat aikaan sellaiset kilipäät, jotka ovat isoja, vahvoja, vahvapurentaisia, mahdollisesti vielä taistelukoirataustaisia eli sitkeitä tappajia."


      • en halua
        snakun isäntä kirjoitti:

        a) Sinä voit puhua vain kilipäisistä koirista. Minä olen puhunut vaarallisista koirista. Koira voi olla (potentiaalisesti) vaarallinen, vaikkei se olisi kilipäinenkään.

        Vaarallinen on lähtökohtaisesti sellainen koira, joka fyysisten ominaisuuksiensa takia on aseeettomalle ihmiselle ja muunlaiselle koiralle ylivoimainen vastustaja. Tällaisia koiria ovat isot, voimakkaat, vahvapurentaiset koirat.

        Tällaistakin koiraa voi ulkoiluttaa nainen tai murkkuikäinen, jolta koira, jos hepulin saa, pääsee irti. Toisaalta, vaikka ulkoiluttaja olisi raavas mies, hihna voi katketa. Näin äskettäin uutisoitiin, kun iso koira katkaisi hevostarvikeliikkeestä ostetun hihnan ja hyökkäsi pikkukoiran kimppuun, jonka tappoi.

        Tällaista otusta ei ihmisyhdyskuntaan tarvita. Ei täällä karhujakaan hihnan päässä vastaan tule.

        b) Kaikki koirat purevat, mutta pahinta jälkeä saavat eittämättä aikaan isot, vahvat, vahvapurentaiset purijat. Järkevintä on silloin kohdistaa toimet niihin, jotka pahinta jälkeä, kuolemia ja vakavia vammautumisia eniten aiheuttavat.

        c) Tilastot osoittavat, minkä rotuiset koirat ovat kuolemia ja vakavia vammautumisia eniten aiheuttaneet. Tilastojen kärjessä ovat pitbull-tyyppiset rodut ja rottweiler. Sakemannikin tilastoissa näkyy, kultaista noutajaa ei juurikaan.

        d) Se, että jossain rodussa, vaikkapa piteissä, voi olla "hienoja" yksilöitä, ei poista sitä, että rotu siihen liittyvien vaarallisuustekijöiden (fyysiset ominaisuudet, jalostustausta, tilastot), takia on perusteltua määritellä vaaralliseksi koiraroduksi.

        e) On perusteltua kieltää täälläkin sellaiset rodut, jotka ovat tappotilastojen kärjessä muualla, vaikka niitä täällä ei (vielä) paljon olisikaan. "Puhtaita" APBT:jä on täällä Wikipedian mukaan muutama kymmen. Niiden pahat teot eivät sen tähden voi näkyä tilastoissa siten kuin yleisempien rotujen, kuten kultsun, joita lienee n. 10.000 yksilöä. Sama koskee muitakin vaaralliseksi luokiteltavia rotuja.

        Tilastoja kuolemaan ja vakavaan vammautumiseen johtaneista koirahyökkäyksistä olen tälle palstalle linkittänyt niin usein, että niitä löydät pienellä vaivalla muista (ehkä tästäkin) keskusteluista. Kuten jo edellä kerroin, pitti ja rotikka juhlivat kärkisijoilla.

        Minä en ole mitään nimenomaista rotua tituleerannut "hirveäksi tappajaksi". Näin kirjoitin ja siinä pysyn: "Pahinta jälkeä lähtökohtaisesti saavat aikaan sellaiset kilipäät, jotka ovat isoja, vahvoja, vahvapurentaisia, mahdollisesti vielä taistelukoirataustaisia eli sitkeitä tappajia."

        En kaipaa lähistölle koirarotuja, joilla on vahva purenta, eivät irrota otettaan, tai purevat tyypillisesti useamman kerran putkeen. Mitään tarvetta pitbulleille, kaukkareille sun muille ei ole.


      • Lol2
        snakun isäntä kirjoitti:

        a) Sinä voit puhua vain kilipäisistä koirista. Minä olen puhunut vaarallisista koirista. Koira voi olla (potentiaalisesti) vaarallinen, vaikkei se olisi kilipäinenkään.

        Vaarallinen on lähtökohtaisesti sellainen koira, joka fyysisten ominaisuuksiensa takia on aseeettomalle ihmiselle ja muunlaiselle koiralle ylivoimainen vastustaja. Tällaisia koiria ovat isot, voimakkaat, vahvapurentaiset koirat.

        Tällaistakin koiraa voi ulkoiluttaa nainen tai murkkuikäinen, jolta koira, jos hepulin saa, pääsee irti. Toisaalta, vaikka ulkoiluttaja olisi raavas mies, hihna voi katketa. Näin äskettäin uutisoitiin, kun iso koira katkaisi hevostarvikeliikkeestä ostetun hihnan ja hyökkäsi pikkukoiran kimppuun, jonka tappoi.

        Tällaista otusta ei ihmisyhdyskuntaan tarvita. Ei täällä karhujakaan hihnan päässä vastaan tule.

        b) Kaikki koirat purevat, mutta pahinta jälkeä saavat eittämättä aikaan isot, vahvat, vahvapurentaiset purijat. Järkevintä on silloin kohdistaa toimet niihin, jotka pahinta jälkeä, kuolemia ja vakavia vammautumisia eniten aiheuttavat.

        c) Tilastot osoittavat, minkä rotuiset koirat ovat kuolemia ja vakavia vammautumisia eniten aiheuttaneet. Tilastojen kärjessä ovat pitbull-tyyppiset rodut ja rottweiler. Sakemannikin tilastoissa näkyy, kultaista noutajaa ei juurikaan.

        d) Se, että jossain rodussa, vaikkapa piteissä, voi olla "hienoja" yksilöitä, ei poista sitä, että rotu siihen liittyvien vaarallisuustekijöiden (fyysiset ominaisuudet, jalostustausta, tilastot), takia on perusteltua määritellä vaaralliseksi koiraroduksi.

        e) On perusteltua kieltää täälläkin sellaiset rodut, jotka ovat tappotilastojen kärjessä muualla, vaikka niitä täällä ei (vielä) paljon olisikaan. "Puhtaita" APBT:jä on täällä Wikipedian mukaan muutama kymmen. Niiden pahat teot eivät sen tähden voi näkyä tilastoissa siten kuin yleisempien rotujen, kuten kultsun, joita lienee n. 10.000 yksilöä. Sama koskee muitakin vaaralliseksi luokiteltavia rotuja.

        Tilastoja kuolemaan ja vakavaan vammautumiseen johtaneista koirahyökkäyksistä olen tälle palstalle linkittänyt niin usein, että niitä löydät pienellä vaivalla muista (ehkä tästäkin) keskusteluista. Kuten jo edellä kerroin, pitti ja rotikka juhlivat kärkisijoilla.

        Minä en ole mitään nimenomaista rotua tituleerannut "hirveäksi tappajaksi". Näin kirjoitin ja siinä pysyn: "Pahinta jälkeä lähtökohtaisesti saavat aikaan sellaiset kilipäät, jotka ovat isoja, vahvoja, vahvapurentaisia, mahdollisesti vielä taistelukoirataustaisia eli sitkeitä tappajia."

        Mulle kilipäisyys ja vaarallisuus on sama asia, ihailen taitoasi takertua sivuseikkoihin.

        "Vaarallinen on lähtökohtaisesti sellainen koira, joka fyysisten ominaisuuksiensa takia on aseeettomalle ihmiselle ja muunlaiselle koiralle ylivoimainen vastustaja. Tällaisia koiria ovat isot, voimakkaat, vahvapurentaiset koirat."

        Tässä olen samaa mieltä,mutta edelleenkin on niitä vahvapurentaisia rotuja muitakin kun nämä mihin aina viittaat. Voimakkuus on suhteellinen käsite.

        "c) Tilastot osoittavat, minkä rotuiset koirat ovat kuolemia ja vakavia vammautumisia eniten aiheuttaneet. Tilastojen kärjessä ovat pitbull-tyyppiset rodut ja rottweiler. Sakemannikin tilastoissa näkyy, kultaista noutajaa ei juurikaan."

        Katseletkos minkä maan tilastoja? jenkkilän tilastoja jos tarkkailet niin siellä on myös kultanennoutaja. Toisekseen ei ole ihme että siellä pitit on kärjessä tilastoissa kun niitä siellä on paljon paljon enemmän kun muita rotuja.

        "d) Se, että jossain rodussa, vaikkapa piteissä, voi olla "hienoja" yksilöitä, ei poista sitä, että rotu siihen liittyvien vaarallisuustekijöiden (fyysiset ominaisuudet, jalostustausta, tilastot), takia on perusteltua määritellä vaaralliseksi koiraroduksi."

        Voiko tällä samalla mentaliteetilla leimata sakut vaaralliseksi puutteellisten luonnetestaus tulosten perusteella. Suomessahan tunnetusti on huonopäisiä sakuja luonnetestausten mukaan? Eikös se ole vaarallisuustekijä, luonne?

        "e) On perusteltua kieltää täälläkin sellaiset rodut, jotka ovat tappotilastojen kärjessä muualla, vaikka niitä täällä ei (vielä) paljon olisikaan. "Puhtaita" APBT:jä on täällä Wikipedian mukaan muutama kymmen. Niiden pahat teot eivät sen tähden voi näkyä tilastoissa siten kuin yleisempien rotujen, kuten kultsun, joita lienee n. 10.000 yksilöä. Sama koskee muitakin vaaralliseksi luokiteltavia rotuja."

        Kaipaan kiihkeästi niitä perusteluja?

        "Minä en ole mitään nimenomaista rotua tituleerannut "hirveäksi tappajaksi". Näin kirjoitin ja siinä pysyn: "Pahinta jälkeä lähtökohtaisesti saavat aikaan sellaiset kilipäät, jotka ovat isoja, vahvoja, vahvapurentaisia, mahdollisesti vielä taistelukoirataustaisia eli sitkeitä tappajia.""

        Ei ole olemassa suomessa rotuja jotka olisivat oikeasti jalostettu "sitkeiksi tappajiksi" tai on noin 2 klp koko suomessa :D


    • valitettavafakta

      Ehkä siksi on vaikea pitää rodusta,kun eivät isolla egollaan mahdu muiden koirien kanssa samaan tilaan ja johtavat ihan ylivoimaisesti puremistilastoja.

      Pitbull tappaa joka 19.päivä yhden ihmisen ja kuolemaan johtaneet puremat kaikista roduista on ylivoimainen 61%.

    • kieltoon!!
      • ......

        Vanha juttu kyllä, uutisoitu kuin olisi tapahtunut nyt. Hyvä iltalehti!

        "Koira kuitenkin selvisi, joskin sille jäi pysyvä nielemisvamma runsas vuosi sitten tapahtuneen hyökkäyksen jäljiltä."


    • sitä odotellessa

      Taas toivon, että uhrit olisivat vain ja ainoastaan pittiperheiden omia jäseniä.

      Ehkä sitten kun perheen oma kiltti kullanmuru tappaa perheen oman lapsen omistajien silmät vihdoin avautuvat.

    • 1+19

      Kyllä nainen voi isonkin koiran hallita jopa paremmin kuin mies . Isoa koiraa kun ei KUKAAN pidä voimalla jos se haluaa lähteä vaan kyllä kaikki alkaa jo pennusta ja koiran kouluttamisesta .

      Olisi kiva tietää kuinka moni bitti joka uutisiin pääsee on oikeasti bitti ....niitäkun ei ole suomessa kovin montaa . Itse en laskele epämääräisiä miksauksia ja tuonteja ollenkaan biteiksi . Kaikki sekarotuiset kielletyiksi ja luonnetestit pakollisiksi KAIKILLE roduille ennenkuin saa käyttää jalostukseen .

      • sivusta seurannut

        Joo,kyllä voi hallita koiraa vaikka pieni lapsi.Siihen hetkeen asti,kun jänis,kettu,kissa peura,toinen koira,tai ihminen saa koirassa vaistot heräämään,ja sitten koira lähtee,kun haluaa lähteä.Olen nähnyt sen monesti,esim.tanskandogin vievän lihaksikasta aikuista miestä kuin pulkkaa perässään,kun ei mies kerennyt itse huomaamaan että nyt jo mennään,ei auttaneet voimat.Kun ei ollut jalkoja lihaksikkaalla miehellä alla...vaikka koira olisi kuinka koulutettu,niiin kun tulee se hetki,että vieras koira provosit,tai riista lähtee edestä yllättäen,jos silloin ei omistaja ole skarppina,ja heti puutu tai kiellä,niin pulkkana lähtee perässä raahautuen...niin ei käy pikkukoirien kanssa ;)


    • Minä en arvostele

      Tammikuussa 2001 2 kanariandoggia tappoi Diane Whipplen San Franciskossa. Diane oli rappukäytävässä menossa kotiinsa kun hänen naapurinsa Majorie Knoller tuli vastaan 2 kanariandogin kanssa. 64 kg painava kanariandoggi Bane lähti vetämään taluttajaansa alas portaita suoraan naapurin kimppuun. 6 minuutin aikana nämä kanariandogit olivat purreet naapurin naista 77 kertaa ja repineet kaikki naisen vaatteet pois tämän päältä mukaanlukien jopa rintaliivit ja alushousut. Puremat olivat melkein katkaisseet naisen selkärangan. Diane Whipple kuoli sairaalassa verenhukkaan, koska hänen kaulavaltimonsa oli niin pahasti vaurioitunut ja tukehtumiseen, koska hänen kurkunpäänsä oli purtu kasaan. Koirat olivat käyttäytyneet aiemminkin aggressiivisesti (olivat mm. purreet perheen tuttavaa ja tappaneet belgianpaimenkoira-rotuisen koiran), mutta omistaja ei ollut silti pitänyt niillä kuonokoppaa. Koirien ulkoiluttaja tuomittiin murhasta elinkautiseen ja toinen koirien omistajista sai syytteen taposta (Lähde). Tämän tapauksen jälkeen rodun suosio kasvoi räjähdysmäisesti, monet rikolliset halusivat itselleen hurjan aggressiivisen suojelukoiran. Rotu sai lempinimen "pitbull on steroids".

    • Tässä syy

      Ruma, tyhmä ja väkivaltainen. Se niissä on vikana. Vähän kuin useimmat omistajansa.

    • illusia1

      Itselläni ei pittbulleja vastaan mitään ole, en haluaisi itselleni, mutta en niitä vihaa. Mutta en pidä siitä, kun pitbull otetaan väärästä syystä eikä saada sitä koulutettua. Hyvin koulutettu pitbull ( tai mikä tahansa muu rotu), mitä siinä on vikaa? Ongelmia tulee kun koiraa ei kouluteta tai kun koira otetaan syystä että halutaan näyttää "coolilta".
      Näitä löytyy kotiseudultanikin, hyökkäilemässä toisten koirien kimppuun :/

    • antitappajakoira

      1) Ei ole pitbullin vihaamista puolustaa turvallista elämää Suomessa ja kaikkien tappajakoirien kieltämistä. Koira itse ei ole jalostusperimäänsä syyllinen.

      2) Mikä on hyvä syy ottaa pitbull? Rotu on jalostettu tappelemaan toisten koirien kanssa.

      3) Tappajakoirarotuisia koiria ei voi koskaan kouluttaa toimimaan vuorenvarmasti omaa jalostusperimäänsä vastaan.

      Suomessakin on tarjolla useita satoja eri koirarotuja. Luulisi järjellä varusteltun ihmisen löytävän itselleen muitakin rotuja kuin sellaisia, joilla on tappajakoiraperimä.

      • Lol2

        "2) Mikä on hyvä syy ottaa pitbull? Rotu on jalostettu tappelemaan toisten koirien kanssa. "

        Ei ole jalostettu. Tutustu faktoihin paremmin.


      • Lol3
        Lol2 kirjoitti:

        "2) Mikä on hyvä syy ottaa pitbull? Rotu on jalostettu tappelemaan toisten koirien kanssa. "

        Ei ole jalostettu. Tutustu faktoihin paremmin.

        Olis toi voinu antaa itse vaihtoehtoja tuon kokoisesta koirasta jolla lyhyt karva eikä sairaampi rotu.


      • Viddu
        Lol3 kirjoitti:

        Olis toi voinu antaa itse vaihtoehtoja tuon kokoisesta koirasta jolla lyhyt karva eikä sairaampi rotu.

        Suomen ajokoira, beagle tai näiden risteytys. Ainiin mutta kun siltikin pitää olla se hurjan näkönen ja isoegoinen... Nämähän ne oikeat syyt on ottaa pitbulli......


    • pittbull&omalapsi

      Tutustuhan itse muihinkin lähteisiin kuin suomalaisen tappajakoirayhdistyksen viljelemiin tietoihin. En ole itse törmännyt niin räikeään valehteluun muualla kuin "Amerikkalaisten työkoirien" yhdistyksen sivuilla.

      Erityisesti sinulle suosittelisin ihan peruskamaa, vaikka virallisia ameriikkalaisia tai brittiläisiä koirien purema- ja kuolonuhritilastoja. Siellähän näitä ihania "kotikoiria" on eniten ja siten myös uhreja eniten.

      Pittbulleja on käytetty satojen koirasukupolvien ajan tappelemaan toisia koiria vastaan. Johan on päivänselvää, vaikka kunnollisia rotuyhdistyksiä ei koskaan ole ollutkaan, että jokaisen kasvattajan mielenkiinnon kohteena on ollut nimenomaan koirien ominaisuudet tappelukoirina. Juuri niitä hyökkäävimpiä ja parhaita tappeluominaisuuksia omaavia koiria on käytetty jalostukseen.

      Tappelukoiran erityisominaisuuksia ovat mm. nopeus ja yllättävyys (normaalin koiran varoittavat eleet puuttuvat), luja ote josta koira pitää kiinni omasta kivustaankin huolimatta sekä tietenkin sopiva koko yhdistettynä liikkuvuuteen, puruvoimaan ja fyysiseen voimaan. Ennen kaikkea perimällä voimistettu ja ylläpidetty aggressiivisuus toisia koiria kohtaan, joka usein kohdistuu myös oman lauman ulkopuolisiin olentoihin sekä yllättävän usein myös oman lauman jäseniin.

      Toivon sydämestäni, seuraavat pittbullien uhrit Suomessa ovat koiranomistajan oman perheen jäseniä eivätkä viettomia ohikulkijoita. Toivottavasti teillä kaikilla pittbullien omistajilla on paljon omia lapsia!!!!

    • antitappajakoira

      http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fatal_dog_attacks_in_the_United_States

      Tilastosta käy ilmi pitbullien kasvava osuus tappajkoirina.

      Tilastosta käy ilmi, että vuosina 2006-2012 pittbullit olivat johtava tappajakoirarotu, vuonna 2009 tosin "sekarotuiset" olivat tappaneet yhtä monta kuin pitbullit. Pittbullien osuus tappotilastoissa vaihteli noiden vuosien aika ollen välillä yli 50% ja välillä 35%. Keskimäärin ehkä 40%.

      Purematilastot ovat sitten erikseen luettavissa.

      Kysymys: Onko pittbull rotuna vaarallinen Suomessa Vastaus: ON.

    • tutki rodun tekosia

      On selkeästi vaarallinen rotu,ulkomailta saa tietoa helposti,siellä rotu on yleisempi.Ja tosiaan,puree vaarallisesti,ja valitettavasti,myös tappaa.Lapsille erittäin vaarallisia,varsinkin oman perheen.Se selviää,kun tutkii ulkomaillla tapahtuneita hyökkäyksiä.Muuna aikana,on varmasti mitä ihanin koira,niinkuin muutkin koirat normaalisti omistajiensa mielestä ovat.Samaa suku linjoja ne koirat täällä ovat.

      http://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&u=http://www.dogsbite.org/&prev=/search?q=pitbull attack usa&rlz=2C2VASU_enFI0536FI0536&biw=1366&bih=629

      http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=fi&prev=/search?q=pitbull attack usa&rlz=2C2VASU_enFI0536FI0536&biw=1366&bih=629&rurl=translate.google.fi&sl=en&u=http://www.dogsbite.org/dog-bite-statistics-fatalities-2012.php&usg=ALkJrhjNB4gfRBblLaDRj27LxwsSnxKYng

    • chihu

      onko teistä yksikään perehtynyt oikeasti kyseiseen rotuun ja sen historiaan,
      Vai muodostatteko mielipiteenne pelkästään siihen mitä uutiset tai tilastot teille kertovat?

      oletteko ottaneet selvää kyseisen rodun linjoista, tai mitä hyvää nekin ovat tehneet?
      kai olette tietoisia että bittejä käytetään myös palveluskoirina, vai eikö sillä ole mitään merkitystä, koska olette päättäneet inhota kaikkea sitä mitä bittbulli on joskus edustanut?

      Vetoatte ulkomailla tapahtuneisiin asioihin, pystyttekö vertaamaan suomalaisten ja amerikkalaisten koiran pitoa keskenään?

      • Bill put

        >>olette päättäneet inhota kaikkea sitä mitä bittbulli on joskus edustanut?


      • chihu
        Bill put kirjoitti:

        >>olette päättäneet inhota kaikkea sitä mitä bittbulli on joskus edustanut?

        Tyypillistä, jätät vastaamatta oleelliseen, ja takerrut muutamaan kirjoitus virheeseen,

        Pilkun n******nen ei sinusta fiksua tee, eikä ne muutamat kirjoitusvirheet minusta tietämätöntä.

        Mutta jatkakaa toki, unohdin ihan ettei täällä kannata yrittää saada edes siedettävä keskustelua aikaiseksi.


      • Bill put
        chihu kirjoitti:

        Tyypillistä, jätät vastaamatta oleelliseen, ja takerrut muutamaan kirjoitus virheeseen,

        Pilkun n******nen ei sinusta fiksua tee, eikä ne muutamat kirjoitusvirheet minusta tietämätöntä.

        Mutta jatkakaa toki, unohdin ihan ettei täällä kannata yrittää saada edes siedettävä keskustelua aikaiseksi.

        Mistäs nyt noin hermosi menetit? Miksi minun olisi pitänyt johonkin vastata? Totesin vain, kun muiden perehtymistä kyseiseen rotuun epäilit, että etpä taida itsekään olla perehtynyt.


    • cgueio2io3k

      Jotkut on vaan rauhaa ja turvallista ympäristöä rakastavia,taistelukoirat....ei oikeen sovellu siihen kuivioon.Pidä kiinni,ja kovin,laita vaikka kuonokoppa,jos viet ihmistenilmoille,kiitti.

      • Kysymys4

      • valintojahan ne kaik
        Kysymys4 kirjoitti:

        Onko toi american staffi sit niin eri koira kun näyttää ihan samalta? Ei taistelurotu?

        http://dogtime.com/dog-breeds/characteristic_lists/kid-friendly-dogs

        Olen ennenkin törmännyt tällasiin listoihin ja niissä on tuo koira. Ja bull terrieri vielä useemmin.

        Älä nyt pelkkiin lapsista pitävä koira listoihin sokeasti usko.Monissa rotuinffoissa lukee,että soveltuu lapsiperheeseen,tulee lasten kanssa toimeen ja tykkää lapsista.Mutta sitten rotu kuitenkin on samalla kärjessä,kun katsotaan listaa,jossa on kuolemaan johtavia hyökkäyksiä.Ja suuri osa hyökkäyksistä on kohdistunut oman perheen lapseen.Kovin ristiriitaista minusta.

        Minä en valitsisi lapsiperheeseen leveäsuista koiraa,ne yleensä ovat noiden hyökkäyslistojen kärjessä.Ja ovat silloin vaarallisimpia koiria lapsille.


    • jssu

      En jaksanu edes lukee koko keskustelua, mutta kyllä se niin on, että koira kuin koira on vaarallinen väärissä käsissä.
      Koira on kaikesta huolimatta villieläin pohjaltaan, oli se sitten pitti tai mopsi.

      Toisekseen, eikös tässä kysytty mikä suomalaisilla on pittejä vastaan?
      Ei siis kuulu tähän, mitä jenkeissä tapahtuu.
      Toisaalta jenkit on niin idiootteja (ei tietenkään kaikki), että siellähän koiratappelu on enemmän kuin vain ajanviete.
      Ja pittien maine tulee juurikin koiratappeluista, tottakai sellaseen käytetään vahvoja rotuja.

      Laumanvartijana pitti on ehdottoman hyvä ja luotettava.
      Koirapuistokoirana ei ehkä niinkään, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että koira ei yksinään lähde puistoileen.. ihminen sen sinne vie.
      Omistajan pitää tuntea koiransa niin hyvin, että tietää onko se soveltuva koirapuistoon.
      Meidän pitmixit on. Nartusta näkee kun alkaa väsyyn ja siinä kohtaa lähdetään pois. Uros on arka, mutta touhuaa nartun kanssa ja jos irvistääkin niin se loppuu heti kun käskee.

      Koiraa pitää lukea koko ajan, oli se sitten kultsu, doggi, mäyris tai mikä muu tahansa.

      Itse voisin viedä vaikka leijonan koirapuistoon, jos olen varma että se on hallinnassani koko ajan.

      Toiset tykkää bullroduista toiset ei.
      Itse pidän suuresti, vaikka olen nähnyt myös arvaamattomia yksilöitä.
      Erään tutun koira puri 10kk ikäistä lasta, kun lapsi meni luun lähelle.
      Lapsi on kunnossa, koira lopetettiin, niinkuin kuuluukin.

      Pääajatus tässä on, että kaikille löytyy varmasti oma mielekäs rotu.
      Joillekin se on työkoira, joillekkin harrastus, joillekkin lemmikki.
      Mitä merkitystä sillä sitten on?

      Aloittajalle vielä sen verran, että tälläiset keskustelut on ihan turhia.
      Keskustelu kulkee aina samaa rataa, paikasta riippumatta.
      Mediaa on turha syyttää, minkäs sille tekee että rotu on mediaseksikäs (ilmeisesti).
      Parempi kun vaan jokainen bulleista pitävä keskittyy vaan niihin omiin sohvaperunoihin ja antaa muiden pitää mielipiteensä.
      Se ei muutu, vaikka kuinka haluaisi.

      Kiitos ja anteeks.

      • valintoja 190909

        Miten kävi perheelle jotka bullrotuisen koiransa lopettivat,kun se lasta puri,ottivatko saman rotuisen tilalle,vai muuttuiko rotuvalinta lapsiystävällisemmäksi?

        Olen huomannut,että monet ottavat alkuun haastavan,ja huomiota herättävän koirarodun,ja tulevatkin katumapäälle ajankanssa.Koirasta luovutaan etuajassa,ja seuraavaksi valitaan täysin erityyppinen koira.Esim,rotikka ja sakemanni perheeseen,jossa harrastettiin kovin suojelua,tokoa yms,ja koirat olivat tosi haastavia hallita.Toinen jopa ,sanosinko vaarallisen oloinen.Tarkkaan en tiedä,miksi tai mihin koirat menivät.Mutta,ottivat seuraavaksi cokkeri ja cotton de tuelarin,vai miten se nyt kirj....Harrastukset tietysti vähän muuttuivat myös,mutta täytyy sanoa,että kivempi on nyt kylässä käydä.Koirat ottavat ilolla vieraan vastaan.Ennen leikittiin puujumalaa,ja ei saa liikkua liian nopeasti tai katsoa silmiin leikkiä,ei niin kivaa.


      • Raappana
        valintoja 190909 kirjoitti:

        Miten kävi perheelle jotka bullrotuisen koiransa lopettivat,kun se lasta puri,ottivatko saman rotuisen tilalle,vai muuttuiko rotuvalinta lapsiystävällisemmäksi?

        Olen huomannut,että monet ottavat alkuun haastavan,ja huomiota herättävän koirarodun,ja tulevatkin katumapäälle ajankanssa.Koirasta luovutaan etuajassa,ja seuraavaksi valitaan täysin erityyppinen koira.Esim,rotikka ja sakemanni perheeseen,jossa harrastettiin kovin suojelua,tokoa yms,ja koirat olivat tosi haastavia hallita.Toinen jopa ,sanosinko vaarallisen oloinen.Tarkkaan en tiedä,miksi tai mihin koirat menivät.Mutta,ottivat seuraavaksi cokkeri ja cotton de tuelarin,vai miten se nyt kirj....Harrastukset tietysti vähän muuttuivat myös,mutta täytyy sanoa,että kivempi on nyt kylässä käydä.Koirat ottavat ilolla vieraan vastaan.Ennen leikittiin puujumalaa,ja ei saa liikkua liian nopeasti tai katsoa silmiin leikkiä,ei niin kivaa.

        Kaikki ko. rotujen omistajat aina sanovat että "tää on ihan kiltti, ei tää mitään tee". Sitten kun on purrut jotakuta, sanotaan että "mitenkä se nyt noin, eihän se ole koskaan, no en lopeta sitä siltikään koska ei tää oikeasti ole vaarallinen vaan uhri vaan tuijotti väärin tai hengitti väärin, tai talutti pientä koiraa...."

        Seli seli seli sanon minä. Tietyissä roduissa on oikeasti riskinsä, suuremmat kuin monissa muissa. Ja kun nämä omistajat puhuvat siitä jonkinlaisesta koira-ajokortista tai vastaavanlaisesta "kokeesta" joka pitäis suorittaa että saa näitä rotuja omistaa, noh ideana hyvä mutta käytännössä kun ei vaan toimi!! Noita vatipäitä on ihan liikaa jotka kiertävät kaikki lait että saavat sen tappajakoiransa, juuri ne uhoajat ja sairaat ihmiset keille ei pitäisi luovuttaa mitään elävää eläintä!

        Ja ne monet kunnolliset ihmiset, jotka sen kortin tai vastaavan suorittais, osa heistä varmasti luulisi liikoja itsestään että "kyllähän mä osaan koiran kouluttaa..". Ja sitten tapahtuukin se kuuluisa "vahinko" siinä koiran pidossa.

        Kun sanotaan myös että ihmisten tulisi miettiä rotua tarkemmin, että mihin taidot riittävät... Sekään ei toimi niin, kun ihmiset eivät selkeästi omista aivoja, eivätkä osaa realistisesti miettiä asiaa. JOS voisi luottaa siihen että KAIKKI ihmiset oikeasti hallitsevat ja kouluttavat koiransa, ja kohtelevat niitä asianmukaisesti ja pitävät kytkettyinä EIVÄTKÄ tuo aggrea koiraa muiden koirien lähelle, niin aivan vapaasti saisi antaa kaikkien kukkien kukkia.

        Mutta toisaalta en tajua sitäkään että mitä iloa on enää koirasta joka ei tule muiden kanssa toimeen, on arvaamaton ja herkkä ärsykkeille, se on siis kykenevä ainoastaan makaamaan sisällä ja seurustelemaan ulkona ainoastaan oman varjonsa kanssa kuonokopassa.


      • snakun isäntä

        >>itse voisin viedä vaikka leijonan koirapuistoon, jos olen varma että se on hallinnassani koko ajan.


      • Kultsi1
        Raappana kirjoitti:

        Kaikki ko. rotujen omistajat aina sanovat että "tää on ihan kiltti, ei tää mitään tee". Sitten kun on purrut jotakuta, sanotaan että "mitenkä se nyt noin, eihän se ole koskaan, no en lopeta sitä siltikään koska ei tää oikeasti ole vaarallinen vaan uhri vaan tuijotti väärin tai hengitti väärin, tai talutti pientä koiraa...."

        Seli seli seli sanon minä. Tietyissä roduissa on oikeasti riskinsä, suuremmat kuin monissa muissa. Ja kun nämä omistajat puhuvat siitä jonkinlaisesta koira-ajokortista tai vastaavanlaisesta "kokeesta" joka pitäis suorittaa että saa näitä rotuja omistaa, noh ideana hyvä mutta käytännössä kun ei vaan toimi!! Noita vatipäitä on ihan liikaa jotka kiertävät kaikki lait että saavat sen tappajakoiransa, juuri ne uhoajat ja sairaat ihmiset keille ei pitäisi luovuttaa mitään elävää eläintä!

        Ja ne monet kunnolliset ihmiset, jotka sen kortin tai vastaavan suorittais, osa heistä varmasti luulisi liikoja itsestään että "kyllähän mä osaan koiran kouluttaa..". Ja sitten tapahtuukin se kuuluisa "vahinko" siinä koiran pidossa.

        Kun sanotaan myös että ihmisten tulisi miettiä rotua tarkemmin, että mihin taidot riittävät... Sekään ei toimi niin, kun ihmiset eivät selkeästi omista aivoja, eivätkä osaa realistisesti miettiä asiaa. JOS voisi luottaa siihen että KAIKKI ihmiset oikeasti hallitsevat ja kouluttavat koiransa, ja kohtelevat niitä asianmukaisesti ja pitävät kytkettyinä EIVÄTKÄ tuo aggrea koiraa muiden koirien lähelle, niin aivan vapaasti saisi antaa kaikkien kukkien kukkia.

        Mutta toisaalta en tajua sitäkään että mitä iloa on enää koirasta joka ei tule muiden kanssa toimeen, on arvaamaton ja herkkä ärsykkeille, se on siis kykenevä ainoastaan makaamaan sisällä ja seurustelemaan ulkona ainoastaan oman varjonsa kanssa kuonokopassa.

        Ihan sivuheittona että minä sanon myös kultsistani niin ettei tämä mitään tee. Eikä ole tehnytkään. Sitten kun kuulenkin siihen kommentin että nuo sanat on kuultu ennenkin ja koira oli siitä huolimatta agressiivinen, niin mitä siinä voi oikein sanoa? Vituttaahan se kun joku on maineen pilannut, mutta sanojan pelko on aiheellista, hän on kokemuksellaan oppinut ettei puheisiin voi luottaa. Siinä vain puren hammasta ja nieleskelen, kun ei omaan sanaan luoteta, epäillään että valehtelen tai en koiraani hanskaa vaikka se on mulle ihan kunnia asia että koira on koulutettu ja kasvatettu oikein.


    • 82yfhh9+9jwkdcwl

      Tulispa "musta lista" meille suomeenkin,toisi paljon turvallisuutta.Nyt vaarallisia rotuja pidetään vapaana ja vahinkoja sattuu jatkuvasti,lapset ovat vaarassa.
      Omistajalle kortti,rikkeetön tausta,kuonokoppa,auttaisivat edes hippasen tuohon ongelmaan.Rajaisivat sellaisilta ihmisiltä koiria pois,joille niitä ei pitäisikään antaa.
      Ehkä auttaisi myös rotuvalinnassa,kun herättäisivät huomiota,ja rodut vaaralliseksi yleisesti myönnettäisiin.Parasta tosin olisi että tuo käytäntö ulottuisi jokapaikkaan,ettei niitä metsässäkään ilman koppaa ja omistajaa vastaan tulisi.



      http://yle.fi/uutiset/mot_koira__ihmisen_vaarallisin_ystava/7048501

    • hahhaa2

      Pitbull rotuinen koira melkein tappoi juuri koirani! siitä on nyt pari kuukautta olen sitä mieltä että kielto niille! senkin koiran takia minun koiralleni on jäänut pahat traumat! ehkä pitbulleista noin 9% on hyvin koulutettuja. Paskoja ja turhia koiria!

      • kukkanen3

        Doghater menee nyt takasin sinne pöpilään vaan katsos kun satuja ei aikuiset yleensä usko.


    • Anonyymi

      Samaa mieltä jos joku villakoira on hyökännyt ihmisen kimpuun niin siitä ei tule mitään lehti juttua mutta jos pitbullon hyökännyt ihmisen kimppuun niin uutisissa lukee että hirmuinen pitbull on hyökännyt ihmisen kimppuun koira on määrätty lopetettavaksi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      146
      10646
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3023
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2839
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2137
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1699
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1646
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1458
    Aihe