Kissan ottaminen, suullisesti maininta

lonely shepherd

Eli olen asunut viisi kuukautta nykyisessä vuokra-asunnossa, yksiössä. Suullisesti vuokranantaja sanoi ettei lemmikkejä, mutta tätä ei lue vuokrasopimuksessa. Onko kielto pitävä?

Jos kissa ei onnistu, voiko asuntoon ottaa hamsterin? Asun yksin ja olisi mukavaa olla puuhaa kun lapsuudessa lemmikit olivat arkipäivää (kissa, koira, hamsteri, undulaatteja.. Ei toki samaan aikaan). En rupea vuokranantajan sanaa vastaan toimimaan, mietin kuinka pitävä on jos ei lue vuokrasopimuksessa ja onko mahdollista näin ollen pystyä asiasta keskustelemaan?

9

266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • On pätevä....

      Suullinen sopimus on yhtä pätevä kuin kirjallinen.

      Kehoitan ensin vielä kysymään vuokranantajan lupaa lemmikin ottamiseen.

    • Sopismuslaki101

      Onko kiellolle perustetta?

      Huoneenvuokralaki, sopimuslaki ja useat muutkin sisältävät pykälän "Kaikki sopimusehdot, jotka ovat tämän lain vastaisia ovat mitättömiä."

      (Vaikka suullinen sopimus on täysin pitävä, Suomessa vallitsee Saksalainen sopimuslaki jossa sopimusehtojen on oltava tietyissä lain määräämissä rajoissa. Se on Anglo-Amerikkalainen sopimuslaki, jossa Sopimus on absoluuttinen kuningas).

      Toisekseen huoneenvuokralaki antaa vuokralaiselle "Hallintaoikeuden", joka taas on laajempi kuin pelkkä käyttöoikeus, jonka saat esimerkiksi videofilmiä tai autoa vuokratessa.

      Eli, vuokralaisella on oikeus normaaliin elämään ja toimintaan asumiskäytöön vuokratussa kiinteistössä.

      Tätä hallintaoikeutta ei saa perusteettomasti rajoittaa.

      Joten; Onko perustetta.

      Oikedessa on käsittääkseni hyväksytty lemmikit kieltäviä sopimusehtoja, mutta vain kun vuokralleantajalla on ollut jokin syy kuten omistajan allergia tai taloyhtiön säänöt ym. (pelkkä "Mää ny haluun määräillä" ei kelpaa).

      Yleishyväksynnän on saanut vain tupakoinnin sisätiloissa kieltävä määräys, perustuen kiinteistön kohtuuttomaan arvon alenemiseen.

      Kuitenkin VAROITUS. Vuokralainen voi olla kuinka oikeassa vain, mutta vuokraisännän suututtaminen ei ole koskaan se maailman fiksuin temppu. Suosittelen, että juttelet kissasta hänen kanssaan. Voit mainita sopimuslain ohimennen ja sitten hetken päästä "annat vähän periksi" ja tyydyt hamsteriin. Hän on luultavasti vain tyytyväinen "voittaessaan" neuvottelussa ja sinä saat rottasi (vaikka suomalainen meneekin läpi sen harmaan kiven, on nopeampaa ja kivuttomampaa kävellä ympäri).

      • Numerus Clausus

        > Vaikka suullinen sopimus on täysin pitävä, Suomessa vallitsee Saksalainen sopimuslaki jossa sopimusehtojen on oltava tietyissä lain määräämissä rajoissa.

        Saksalaisesta määrämuotoisuudesta eli tyyppipakkoperiaatteesta poiketen Suomessa on sopimusvapaus. Missään maassa ei voi vallita sellainen sopimusvapaus, joka on maan lainsäädännön vastainen.


      • VUOKRAsopimuslaki101
        Numerus Clausus kirjoitti:

        > Vaikka suullinen sopimus on täysin pitävä, Suomessa vallitsee Saksalainen sopimuslaki jossa sopimusehtojen on oltava tietyissä lain määräämissä rajoissa.

        Saksalaisesta määrämuotoisuudesta eli tyyppipakkoperiaatteesta poiketen Suomessa on sopimusvapaus. Missään maassa ei voi vallita sellainen sopimusvapaus, joka on maan lainsäädännön vastainen.

        Tarkoitin asiaa Vuokrasopimusten kohdalta. Tässä tapauksessa saksalainen "huoneenvuokrauslaki" on täsmällisemmin vieläkin tiukempi, kuin suomalainen.

        Anglo-Amerikkalaisessa käytännössähän vuokrasopimus on saman arvoinen kuin mikä tahansa muu sopimus, joten siihen saa lisätä erillisiä ehtoja ilman rajoitusta, kun taas Saksalaisen periaatteen mukaan asuinkiinteistön käyttöä nimenomaan ei saa perusteetta rajoittaa.

        Olet varmasti oikeassa sopimuslaista yleensä, itse olen perehtynyt vain huoneenvuokralakiin ja kiinteistöstä tehtäviin sopimuksiin koskeviin säädöksiin.


    • PilliPulla

      Vuokranantajan suhtautuminen hamsteriin riippuu varmaan syystä, miksi hän ei halua lemmikkejä:
      - jos syynä on se, että hän pelkää asunnon vahingoittuvan esimerkiksi raapimisen takia, niin kissa kielto on ihan ymmärrettävä. Tässä tapauksessa hän saattaisi suostua hamsteriin
      - jos kiellon syynä on allergia, niin sitten mahdollisesti edes hamsteri ei käy

      Oletko harkinnut akvaariota? Tosin kaloista ei kyllä ole sillä tavalla seuraa.

      • vahingot korvattava

        Nimen omaan silloin kielto ei ole perusteltu jos se perustuu pelkoon asunnon vahingoittumisesta. Tuolla perusteellahan voisi kieltää vuokralaiselta alkoholin käytön, koska suuri osa vahingoista sattuu humalassa. Vuokralainen vastaa aina tekemistään ja lemmikkiensä tekemistä ja myös viimekädessä vieraidensa tekemistä vahingoista. Varmuuden vuoksi kieltäminen ei siis todellakaan ole tarpeen, vaan se rajoittaa normaalia elämistä, joka on kiellettyä.

        Lemmikkikielto täytyy perustella allergiasyillä tms. perusteella.


    • Järki käteen nyt

      Miksi ihmeessä jengi muuttaa asuntoon, jossa on lemmikkikielto ja sitten alkaa hankkimaan kaikenmaailman karvaturreja vuokraisännän kiellosta huolimatta?! Tarjolla on sellaisiakin asuntoja, joissa lemmikkikieltoa ei ole, valitkaapa nyt pikkusen tarkemmin ne kämppänne, niin ei tarvi kitistä ja venkoilla & kaivaa tahallaan verta nenästä, tai jopa häätöä...

      • Eläimet kuitenkin kivoja

        Kissa oli raapinut uudet tapetit ympäri kämppää ja vesikuppi oli niin huonosti sijoitettu että pilasi parketin.
        Laske siitä kustannukset.....


    • sadfasdadgadfdggdsgs

      Eräs vuokraisäntä näkee itseasiassa (lemmikin/lasten aiheuttamat) vahingot mahdollisuutena parantaa vuokrakämppää vuokralaisen rahoilla. Joten ei se välttämättä ole paha jos joku kissa pilaa paikkoja jos kämpässä on muutenkin paikat kuluneet esim. vanha parkettilattia kaipaa hiontaa.

      Itse olen laittanut vuokrasopimukseeni että lemmikit ovat sallittuja kunhan vuokralainen pitää huolta ettei lemmikki tuhoa paikkoja. Ja jos tulee tuhoja niin AMMATTILAINEN korjaa TUNTIVELOITUKSELLA (ei urakka), jolloin lasku voi olla myös suurta. Kummasta vain on lemmikki ihmisiltä jäänyt vuokraamiseen innostus. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4653
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe