Tämä sivusto oli ensimmäinen historiallinen julkinen tila

Sivuston päättyessä

Jossa luterilainen kirkko papistoineen, oli kohtaavinaan ilman varsinaista toimivaa kontrollia, sekä ilman erityistä opettamisen monopoli -ja kirkkoherravaltaansa "maallikkoja", joille annettiin myös kerrankin ilman ohjausta mahdollisuus haastaa kirkkoa, ja sen pappeja käsityksineen avoimeen keskusteluun kanssaan.

Yleisenä loppusaldona tästä " suoriin vuorovaikutussuhteisiin" antautuneesta sivustosta voidaan mielestäni todeta, että: kirkko_kuulolla papisto osoitti sivustolla kykenemättömyyttensä tällaisiin vuorovaikutussuhteeseen, ja siksi se vetäytyykin sivustolta "pahasti siipeensä saaneena" liputettuaan oikeastaan vain kirkon oppeja, - kykenemättä edes käsittelemään niiden sisältöä, Raamatun valossa.

Toki kirkko_kuulolla ansiotui myös yrittämällä estää itselleen kiusallisten kirkoittajien viestien läpipääsyn osallistumista estävillä "banneillaan".

26

197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jööti housussa

      Sivusto tarjosi myös joillekin papeista erinomaisen foorumin, paaduttaa itseään entisestään, ja osoittaa ettei se valapattoisuus mihin he pappislupauksessaan sitoutuvat ole mikään kevyt leija, - vaan ihan täyttä tavaraa - ja sitä itteään.

      • Ei synnitön

        Sairaita te ootte te kaikki hurmosfundikset. Atet kun puhuu mitä puhuu niin ne ei kuitenkaan kuvittele olevansa jotain parempia mutta uskovina itseään pitävät kieroilijat ja ilkeilijät vielä rehentelevät hyvyydellään. Hävetkää saa-tanat!


      • Olen puhunut.

        Kirkko on todennut, että sillä ei ole enää varaa sitoa työntekijöidensä kallista aikaa joutavanpäiväiseen jaaritteluun netissä niiden kanssa, jotka ovat uskossaan varmoja ja vanhanaikaisia ja joita ei voi liberaaleiksi muuttaa. Tärkeämpääkin tekemistä on, kuten mustien afrikkalaisten paapominen, kehitysavun evankeliumin julistaminen ja laittomien muslimimaahantulijoiden piilottelu.


    • Puuntakaa

      Hyvin tiivistetty!

    • Ev. lut.

      En olisi koskaan uskonut että uskoviksi itseään mieltävissä on niin paljon mielenvikaisuutta, mutta tämä palsta on nyt todistanut sen.

      • 12+ 2

        Sinä kärkipäässä multinikki.


    • Kirkkohistoriaa

      Radikaalin pietismin suomalainen lipunkantaja oli Lauri Ulstadius, virastaan tunnonvaivojen takia eronnut pappismies, pitkätukkainen ja pitkäpartainen, likainen ja ryysyihin pukeutunut. Hän rikkoi turkulaisten sydänkesän rauhan heinäkuisena sunnuntaina 1688, keskeytti saarnan ja huusi: "Luterilainen oppi on väärä, eikä papeilla ole Pyhää Henkeä." Kun häntä raastettiin ulos, hänen vaatteensa repeytyivät ja hän juoksi alastomana edestakaisin tuomiokirkon käytävällä huutaen: "Niin kuin nyt olen alasti, tulee pappien häpeä paljastumaan.

      Ulstadius sai esittää oppinsa sekä maallisen että kirkollisen esivallan edessä. Jyrkän kirkon ja papiston kritiikin lisäksi profeetalla oli myönteinen sanoma:

      'Ilmoitan teille salaisuuden, että Jumala aikoo rakentaa Poikansa valtakunnan. Monet tulevat saamaan Pyhän Hengen, mikä on meidän aikananmme sangen harvinaista, niin että nykyään tiedetään sangen vähän Pyhästä Hengestä. Ja Jumala tulee lähettämään uskollisia opettajia, jotka puhdistavat kristillisen opin vääristymistä. Väärät opettajat tulevat hyökkäämään oikeita opettajia vastaan, mutta totuus tulee kuitenkin esiin, JA KAIKKI VALITUT TULEVAT PYSYMÄÄN TOTUUDESSA...Kuninkaallisella päätöksellä "isä" Ulstadius tuomittiin loppu elämäkseen Tukholman Smeddjegårdenin pakkolaitokseen." Ote Suomen kirkkohistoria, Simo Heininen - Markku Heikkilä.

      • Nasse.

        Kirkkohistorian väärentämätöntä Totuutta, Simo ja Markku!

        - Rouvan rauhaa


    • todella yllättynyt

      Tämä sivusto oli ensimmäinen historiallinen julkinen tila,jossa tuli kaikille tiettäväksi kirkkomme julkinen homostelu.

    • Kirkon edustajat ovat tottuneet siihen, että ihmiset heidän edessään ovat vaivaantuneita, tekohurskaita, mielisteleviä eli kaikenkaikkiaan todella epäaitoja.

      Näin papeille ym. on muodostunut ihan väärä ihmiskuva ja siitä mitä ihmiset ajattelee. Pappi ei kuule koskaan ihmisten aitoja mielipiteitä - ei aina edes omilta sukulaisiltaan.

      Uskon, että tämä foorumi on ollut kirkon edustajille järkytys, kun nyt ovat saaneet tuta AITOA viestintää. Tähän aitouteen he eivät olleet valmistuneet, vaan olettivat, että täälläkin ihmiset ovat mielisteleviä ja jotenkin poissatolaltaan kuten pappien edessä ollaan.

      Uskon myöskin papit ovat järkyttyneitä siitä mitä kristinusko aidosti on. Heillehän opetetaan teologisessa joitain outoja tulkintoja kristinuskosta ja näitä sitten ovat päivätpitkät setvineet. Nytkun täällä ovat tutustuneet - sikäli kuin viitsivät palkkapappeina lueskella - siihen mitä on kristinusko, niin järkytys on täytynyt olla melkoinen. Järkytys siitä syystä kun huomaavat, että heitä onkin johdettu harhaan ihan systemaattisesti.

    • *Faith*

      "Tämä sivusto oli ensimmäinen historiallinen julkinen tila", jossa ateismi näytti oikeat kasvonsa. Ne eivät ole kauniit.

      • Kauneus on tietenkin katsojan silmissä, mutta ainakin minusta on hyvin kaunista, kun teistiset uskomukset loistavat poissaolollaan.

        Kirkolta oli hauska tempaus tulla juttelemaan paikkaan, jossa kirkosta ja uskonnosta kiinnostuneet ateistit ovat halukkaita osallistumaan. Netistähän on osuvasti sanottu, että se on paikka, johon uskonnot tulevat kuolemaan.


    • Jeesus, auta

      Tulimme tuntemaan ateismin tyhjyyden

    • Tartu uskossa

      Mutta möys Kristuksen evankeliumin, jota täälläkin julistettiin väärentämättömänä, julistaen lupausta siitä elämästä, jonka Jumala ja Ihankaikkinen Isämme on meille lahjoittanut Pojassaan: 1 Joh.5:9-13.

    • Luetaan Raamattua

      Ihan hyvä palsta tämä on ollut, mutta kaikella on aikansa. Näin Raamatussa lukee

    • xyfg

      Ns. "uskovien" ristiriitaiset ja nyhtää tyhjästä kommentit ja heidän julmuutensa toisinajattelijoita kohtaan ovat jääneet päällimmäiseksi tästä palstasta mieleen.

    • Kiitos tästäkin

      Uskovat eivät suinkaan xyfg ole "nyhtäneet tyhjästä" vaan nimenomaan paljon julistusta Raamatusta, joten siltäosin on turha vähätellä tämän palstan antia.

    • ryryt

      Ja missäpäviipyy kieron edustaja kommentti? No eipä taida olla vastaansanomista vastaansanomattomalle aloitukselle.

    • xyyz

      Raamatussa sanotaan:

      "Kun tulette yhteen, on jokaisella jotakin annettavaa: millä on virsi, millä opetus, millä ilmestys, mikä puhuu kielillä, mikä selittää; kaikki tapahtukoon rakennukseksi."(1.Kor.14:26)

      Tämä ei ole koskaan ole toiminut Luterilaisessa kirkossa, vaan siellä annetaan kaikki ylhäältä päin, se on perua Roomalaiskatoliselta ajalta.

      Terve Kritiikki olisi monta kertaa ollut pappien kannalta hyvä, se olisi johtanut parannuksen tekoon ja tarkastamaan kantansa.

      Mutta kiitos Taivaanisälle, että saan entisenä Luterilaisena kuulua sellaiseen seurakuntaan jossa tämäkin teksti toimii.

    • Sanan allako ollaan

      Sehän on erinomainen asia jos näin on xyyz ja seurakuntasi on muissakin asiossa perustanut Jumalan sanaan ja Kristuksen evankeluimin mukaiseen järjestykseen, - eli itse kukin on siis ottanut myös kasteen Herran Jeesuksen Kristuksen nimeen syntiensä anteeksi saamiseksi, sekä nauttii ehtoollisella siunattuna maljana viinipuun antia ja nauttii yhtä ainoaa murrettua leipää Herran kuoleman muisto ja yhteysalterilla, - vai kuin on?

    • Sivuston päättyessä sanoi :
      Toki kirkko_kuulolla ansiotui myös yrittämällä estää itselleen kiusallisten kirkoittajien viestien läpipääsyn osallistumista estävillä "banneillaan".
      __________
      " osallistumista estävillä "banneillaan"."
      Yrittivät kyllä , mutta minun kohdallani "banni" kesti vain pari tuntia kunnes keksin
      miten pääsen kuitenkin kirjoittamaan.

      Kun sivusto loppuu niin tuossa on pari vaihtoehtoista foorumia :

      Suomi24: Luterilaisuus
      http://keskustelu.suomi24.fi/debate/3782

      Suomi24: Yleistä kristinuskosta
      http://keskustelu.suomi24.fi/debate/3497
      _________________________________________________________
      Toivon , että jotkut papeistakin olisivat heränneet huomaamaan mitenkä
      heidän oma arkkipiispansa yllyttää heitä hylkäämään Raamatun Sanan.

    • Kristinuskon kirja.

      Ketjun aloittajalle " sivuston päättyessä " kiitos ja kunnia tekstistään. Erittäin fiksusti kommentoitu papiston kykenemättömyys keskusteluun kristinuskon, Jeesuksen sanoman, perustasta.

      Palstan lopettaminen ei pelasta kirkon opin tulevaisuutta. 2000 vuoden ristiretki on nyt päättymässä muutaman kymmenen vuoden sisällä.Tuskin uusi paavikaan saa lyhyessä ajassa kovin radikaalista muutosta aikaan.

    • Sivuston päättyessä

      >>>kirkko_kuulolla papisto osoitti sivustolla kykenemättömyyttensä tällaisiin vuorovaikutussuhteeseen

    • näin on

      1.Korinttolaiskirje:
      10:1 Sillä minä en tahdo, veljet, pitää teitä tietämättöminä siitä, että isämme olivat kaikki pilven alla ja kulkivat kaikki meren läpi
      10:2 ja saivat kaikki kasteen Mooseksen pilvessä ja meressä
      10:3 ja söivät kaikki samaa hengellistä ruokaa
      10:4 ja joivat kaikki samaa hengellistä juomaa. Sillä he joivat hengellisestä kalliosta, joka heitä seurasi; ja se kallio oli Kristus. >> Jakeen lisätiedot
      10:5 Mutta useimpiin heistä Jumala ei mielistynyt, koskapa he hukkuivat erämaassa.
      10:6 Tämä tapahtui varoittavaksi esimerkiksi meille, että me emme pahaa himoitsisi, niinkuin he himoitsivat.

    • näin näen

      Luulenpa että pääsyy tämän palstan lopettamiseen oli sen muuttuminen tyhjäkäynniksi. Samat aiheet alkoi toistua jatkuvasti tiettyjen nimimerkkien taholta sekä tyhjänpäiväiset, asiallista asiaa vailla olevat trollialoitukset. Myös se asiaton kura, jota papit päälleen sai, lienee ollut syitä tympäämtymiseen. Kun se jatkuu ja jatkuu ja jatkuu, eikä joillakin kirjoittajilla ole minkäänlaista halua siistiä kirjoitustyyliään, niin hyvä vain, että loppuu tältä osin.

      Kritiikkiä voi esittää ilman henkilöön menevää haukkumista. Se ei tunnu aukeavan millään muutamille nikeille, niin uskoville (pehmeä ja kova pee etunenässä) kuin ateisteille. Sellainen kritiikki menettää teränsä. Se on sääli, sillä kyllähän kirkossa kritisoitavaa riittää, mutta kun sen tekisi asiallisesti ja vakavasti, se puoltaisi sitä.

      Tässäkin ketjussa jotkut paljastavat vain omia kuvitelmiaan sanoessaan yleisesti kaikkien pappien olevan sitä ja tätä. Älkää olko noin tyhmiä! Kirkossa on myös aidosti uudestisyntyneitä pappeja, jotka yrittävät luotsata seurakuntaansa tässä vakavassa ajassa.

      Noille banneillekin voi löytyä ihan teknisiä syitä. Ja poistopolitiikkaankin voi olla vaikuttanut se, että joku pääsee poistamaan haluamiaan viestejä. Saman havainnon on tehnyt muutkin. Asiasta kirjoitti eräs nimimerkki täällä eräässä ketjussa, mutta en nyt löydä sitä linkkiä, jossa kerrottiin nimimerkki helelistä ja hänen touhuistaan. Kun ei palstaa näyttänyt papit moderoivan lainkaan, niin hörhöt pääsivät poistattamaan asiallisiakin ketjuja ja viestejä.

    • tv121

      Ehkä profosointi oli taitavaa johon ansaan moni meni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      78
      1550
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1277
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      119
      1255
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1176
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1044
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      86
      852
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      782
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      775
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      382
      758
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      125
      716
    Aihe