Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Astman aiheuttama sairastelu

Lari34

Jos astma aiheuttaa jatkuvasti toistuvia keuhkoputkentulehduksia, jotka paranevat ilman antibioottikuuria, niin voiko tämä tarttua muihin. Samoin, jos on poskiontelotulehduksia toistuvasti.

4

533

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Höyryhengitys

      Höyryhengitystä voisi kokeilla varovasti ja apteekista saa höyryhengitykseen aromaattisia tuotteita. Aamulla ja päivällä voi myös vaikka työn lomassa tai tauolla ja sitten illalla. Minulle tuo helpotusta vähäksi aikaa.

    • Family

      Yskää voi yrittää helpottaa myös höyryhengityksellä. Tosin täytyy muistaa, että käytettävä vesi ei saisi olla kiehuvaa (palovammojen ehkäisy), ja toisaalta höyryhengitys voi joskus pahentaakin yskää tai jopa laukaista astmakohtauksen.
      Varo hengitysteitä ärsyttäviä asioita. Tupakansavu, voimakkaat hajusteet ja vaikkapa vessanraikastimet voivat WebMD-sivuston mukaan aiheuttaa kroonista poskionteloiden ärsyyntymistä. Tämä taas voi johtaa krooniseen yskään, kun poskionteloihin kertyy limaa. Tällaisia ärsyttäjiä kannattaa pyrkiä välttämään.

    • Anja20

      Lari34

      Kerrot, että sinulla on toistuvia keuhkoputkentulehduksia ja poskiontelotulehduksia. Onko astmasi tasapainossa, koska olet herkkä saamaan tulehduksia? Oletko käynyt vuoden sisällä astmakontrollissa?

      Virukset aiheuttavat tulehduksia, joihin antibioottikuurit eivät auta. Virukset tarttuvat heposti hengitysilman välityksellä.

      Onko sinulla säännöllisesti käytössä kortisoninenäsuihke?

      Onko sinulla todettu allergioita esim. eläinpölyille tai ruoka-aineille? Jos olet allerginen edellämainituille ja altistut niille jatkuvasti ja vastustuskykysi on näin nollassa, sairastut helposti flunssaan.

      Onko sinulla vatsavaivoja, epämääräisiä kipuja? Lapseni sairastaa astmaa ja astma oli pitkään huonossa tasapainossa ja hän sairastui helposti flunssiin. Lopuksi selvisi, että hänellä on ollut vuosia hoitamaton keliakia. Kun gluteeniton ruokavalio aloitettiin myös astman tasapaino parani.

      Onko sinulta otettu kilpirauhaskokeet? Jos kilpirauhasen toiminnassa on häiriötä se altistaa tulehduksille.

      Närästääkö tai onko sinulla todettu refluksitauti? Kannattaa käydä lukemassa refluksitaudin epätyypillisemmistä oireista http://www.refluksi.fi/18 .

    • terveyttä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe