Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Onko kissani masentunut??

milla1

Pyydän apua kaikilta kissojen ystäviltä. Luulen, että kissani on masentunut
.
Minulla on kolme vuotias kollikissa, joka ennen oli aktiivinen ja leikkisä. Nykyään olen töideni takia joutunut viipymään paljon poissa kotoa, mutta en voinut uskoa sen vaikuttavan näin radikaalisti kissani käytökseen.

Ensimmäinen ongelma on kissani ruokahalu; olen kokeillut kaikkia merkkejä whiskasista shebaan, käyttänyt naudanlihaa ja tonnikalaa palanpainikkeena. Varmasti tyypillistä kaikille kissoille tuo nirsoilu, mutta mitä se oksentelu meinaa?? Olen löytänyt usein töistä palatessani epämääräisiä läjiä, joita ensin pidin mielenosoituksellisina. Sitten kokeilin kaikki patit ja kyhmyt, jos joku fyysinen sairaus olisi selitys pahoinvoinnille. Mitään ei löytynyt, eläinlääkärikin vain sanoi, että kissalla on niin pieni luusto, että pieneksi jää. Siitä tiedosta pulitin sata euroa! Kissa painaa tällä hetkellä kaksi kiloa.

Ymmärtäisin kyllä, jos se edes liikkuisi, mutta mitä vielä, viettää kaiken aikansa saunassa luimuillen. Näin talviaikaan lämpöä saa hakeakin, mutta pitääkö sinne asumaan jäädä.

Suurin syy tähän masennusdiagnoosiini on se, että kissani ei osaa enää leikkiä. Kokeilin kaikki pallot ja hyrrät, hypin itsekin jo ilmassa, mutta katti ei liikahtanutkaan. Nytkin se taas nyhjää siellä tutussa ja turvallisessa nurkassaan, kun kirjoitan tätä ongelmaani.

Jotain positiivista kertoo se, että sylissä se vielä viihtyy ja silityksestä tykkää. Rakastaa myös kyläilijöitä. Uusien ihmisten seurassa sen vaistot heräävät ja patsastelee ihan kukkona. Sitten kun vieraat häipyy, persoona muuttuu kuin taikaiskusta. Aika murkkutouhuksi menee, jos kotona on noin kamalaa, eikä emäntä enää lainkaan kiinnosta.

Mitä tässä pitäisi tehdä? Pitäisikö kissa pistää hermolomalle kaverin kotiin, hankkia toinen kissa seuraksi vai onko lääkärin paikka taas?

Kertokaa neuvoja tai omia kokemuksianne. Olisin kiitollinen.

8

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei terve

      Mikään fyysinen oire (oksentelu) ei kerro masennuksesta vaan siitä, että kehossa on jokin pahasti vialla!!!! Kissa pitäisi viedä toiselle eläinlääkärille joka kuvaa sen vatsan/suoliston ultralla. Kannattaa viedä pian, sillä kissasi muutkin käyttäytymis tavat viittaavat yhdessä johonkin mihin et todellakaan näytä olevan varautunut.

      Toista kissaa ei kannata nyt varmaan heti hankkia seuraksi, mutta jos pääsisi ystäväsi luokse joka on enemmän kotona, niin voisi selvitä onko kakkailu fyysinen vaiko psyykkinen oire.

    • jussin mamma

      vaikuttaa jotenkin sairaalta. Päänsärkyä? ( voikohan kissoilla olla migreeniä? tuli jotenkin mieleen kauhea sana aivokasvain.
      Toinen kissa vain rasittaisi entisestäänkin. Samoin ympäristön vaihdos. Surkeaahan se on katsoa, kun kaveri hiipuu, mutta asioille ei aina mahda mitään.

    • 977

      Kannattaa mennä eläinlääkärille, joka varmasti tutkii kaiken. Kyllähän se vähän maksaa mutta kissan hyvinvointi on tärkeintä. Ruokavaliosta jättäisin ensin kaiken sellaisen ruuan pois, joka sisältää viljoja ja sokereita. Jatkuva oksentelu saattaa kuivattaa kissan pahasti.

    • milla1

      Varasin ajan eläinlääkäriltä heti seuraavaksi maanantaiksi. Totta on, että kissan terveys tulee laittaa etusijalle. Kyllä huoli on kova, mutta enköhän saa tällä kertaa lääkäriltä paremmat neuvot ja hoidot. Kyllähän tuosta kaverista näkee, että kaikki ei ole kohdallaan. Kiitoksia paljon vastauksista!

      • Huolestunut.

        Mikä on tämän hetkinen kisun tilanne?


    • Tohtori Kolonen
    • Huolestunut1234

      Milla1,

      Liikkumattomuus ja syömättömyys ei ole hyvä merkki, mikäli kissasi vielä oksentelee siihen päälle. Nyt unohdat kaikki ihmisten höpönlöpö ruokaneuvot ja kiikutat kissan oitis eläinlääkärille ja sanot että ottavat verikokeet, tarkistavat verensokerin, maksa ja haima sen lisäksi!


      Kissallasi saattaa olla diabetes tai voi olla maksan ja haiman kanssa ongelmia. Mikäli näin on, etkä vie kissaasi nyt heti lääkäriin, on todennäköistä että kissa kuolee.

      Varaa lääkärikäyntiin 190-240€ kun menet.

      • tt.

        Aloitus on viime vuodelta, joten eiköhän asia ole ratkennut johonkin suuntaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe